ARCHIEF

- het seizoen 2010/2011

Terug

Prikbord | Jeugdzaken | Nieuwe leden

 

Uit de nieuwsrubriek ::...

Nieuwsbrief  Senioren - 22 april 2011   (redactie: Hein Leliveld)

 • Ongekend succes in de voorjaarscompetitie
  Vijf teams werden dit voorjaar kampioen. Het waren er bijna zeven. Voor ons eerste jeugdteam en ons eerste seniorenteam was het tot de laatste dag spannend. We zijn erg trots met dit resultaat en feliciteren ook vanaf deze plaats alle betrokkenen. Op 17 april hebben we onze kampioenen, begeleiders en trainers gehuldigd.
  Voor verdere details kijk op www.a-merk.tk
  Er wordt al weer gewerkt aan de samenstelling van de teams voor de volgende comp. ronde. Het wordt weer stevig puzzelen voor onze wedstrijdsecretarissen. Zo is het nog de vraag of we met 2 of 1 team in de eerste klasse senioren mogen uitkomen. Wordt vervolgd.
 • Algemene ledenvergadering van 18 april 2011
  In bovengenoemde vergadering heeft het bestuur verantwoording afgelegd voor haar beleid. Piet Kroon is met algemene stemmen gekozen als nieuw bestuurslid en Hein Leliveld is herkozen, beiden met algemene stemmen. Het jaar 2010 is met een positief financieel resultaat afgesloten. Onze trainer Paul Molenaar heeft zijn trainingsactiviteiten ondergebracht in een bedrijf genoemd Tafeltennisschool West-Friesland. Wij maken vanaf komend seizoen gebruik van de trainingen die worden verzorgd door deze school.

  In het contributiebedrag geeft elk lid voortaan recht op 1,5 uur training. Indien je meer wil trainen kan je daar via TTsport/A-Merk bij de tafeltennisschool afspraken voor maken. De vereniging sponsort daarbij dan een deel van de trainingskosten. Dit voorjaar zijn de details met de betrokkenen besproken. Er is een overgangsregeling voor de huidige leden naar de nieuwe situatie afgesproken.
  Het bestuur verwacht dat door dit beleid tafeltennis op een beter niveau kan worden gebracht m.n. op het vlak van kwaliteit en uitstraling.
  Het bestuur is blij met het feit dat de doorstroming van de jeugd naar de senioren de laatste twee jaar opvallend positief verloopt.
  Uitleg is gegeven over de stand van zaken m.b.t. samenwerking met Disnierats. Er is regelmatig contact met hen.
  Het plan om de mogelijkheden tot een nieuwe en gezamenlijke vestiging te verkennen is (voorlopig) van de baan. Na overleg met de Gemeente Hoorn is gebleken dat er op dit moment geen concrete plannen liggen voor bouw op of zeer nabij de vestiging van de accommodatie van Disnierats.
  Het bestuur heeft in de algemene ledenvergadering een nadrukkelijk verzoek gedaan om als leden waar mogelijk bij te dragen in werkzaamheden die moeten gebeuren binnen de vereniging. Die bijdrage kan divers zijn, van eenvoudig tot vergaand. Onder de categorie eenvoudig valt bijv. het netjes omgaan met de accommodatie (schoon houden/vegen) of het goed beheren van je bar- en zaaldiensten.

 • Clubkampioen 2011 bij de junioren en de senioren
  Nordin Gelderloos werd dit voorjaar kampioen bij de junioren en Paul Molenaar werd de kampioen bij de senioren.
 • Niek Imming Bokaal prooi voor jeugdspelers
  Op 18 april werd er een hele dag gestreden om deze befaamde bokaal. Om 17.00 uur werd in een spannend gevecht Nordin Gelderloos kampioen door in een wedstrijd van uitzonderlijk hoog niveau van Rens Molenaar te winnen. De eerste vier op de ranglijst hebben een gemiddelde leeftijd van nog geen 17 jaar. De organisatie was in handen van Bouke Pitstra. Hij maakte gebruik van een door hem zelf ontwikkeld computerprogramma waarin in kleur ook alle gamepunten worden verrekend. Heel overzichtelijk.
 • Familietoernooi
  In het kader van kennismaking en ledenwerving hebben we op 9 januari een open familietoernooi gehouden. De opkomst was goed. Gedurende de Nationale Sportweek zijn we erg actief naar diverse scholen. In de week van 18 april ontvangen, we verspreid over de week, ongeveer 75 scholieren bij onze club. Er wordt die week ook een aparte "Meidendag" georganiseerd.
 • Sportbeleid in de gemeente Drechterland
  Namens onze vereniging hebben Bouke Pitstra en Piet Kroon een werkconferentie van de gemeente Drechterland bijgewoond. TTsport/A-Merk heeft daarbij ervaren dat de Gemeente Drechterland een rijk gevarieerd sportklimaat heeft met een groot aantal accommodaties. De gemeente steekt veel energie in financiële ruggesteun en toont ruime betrokkenheid.
 • Verdere wetenswaardigheden
  -Het innen van achterstallige contributie heeft dit jaar helaas te veel tijd gekost. Onze penningmeester heeft gereageerd met de opmerking dat hij geen incassobureautje wil spelen.
  -Op 28 mei aanstaande is de afsluiting van het seizoen gepland. Aan een "niet tafeltennisprogramma" wordt gewerkt. Nadere informatie volgt. Noteer de datum alvast s.v.p.
  -Dit jaar doen vijf jeugdleden van onze club mee aan het Nederlands Kampioenschap 2011.
 • Agenda
  -28 mei. Afsluiting tafeltenniseizoen.
  - 8 tot 15 mei, WK tafeltennis in Rotterdam.
  -27 juni laatste speelavond voor zomerstop.
  -22 aug. Zaal weer open.
  - 10 sept. Rabo Sponsorfietstocht. Doe mee!
  -16 of 23 april 2012 alg. ledenvergadering.
 • Goede zomervakantie toegewenst

 

Nordin Gelderloos wint 
Niek Imming Bokaal

Op zondag 17 april 2011 is het jaarlijkse toernooi gehouden om de Niek Imming Bokaal. Hierbij strijden de sterkste senioren tegen de sterkste jeugdleden. Na een negenkamp kwam Nordin als winnaar uit de bus.

 

 

 

Hieronder de ranglijst en het kleurenschema met de onderlinge resultaten:

W = wedstrijdpunt (onderling resultaat bepaalt eindstand)
G = verschil gemaakte punten

 

Wie was Niek Imming? Lees hier verder

 

Vlnr: Mark Stam, Tijmen Kluit, Rens Molenaar, Nordin Gelderloos

 

Paul Molenaar Clubkampioen TTsport/A-Merk senioren 2011
Op 14 januari werd gestreden om de titel Clubkampioen Senioren 2011. 12 leden kwamen opdagen en zagen deze wedstrijd als een mooie voorbereiding op de competitie. Ook good old Ben Loo was van de partij. Ben had de smaak reeds te pakken door het kaas-worst toernooi met grote overmacht te winnen. Er werden twee poules gemaakt door Bouke Pitstra , waarna de beste 4 naar de finale plekken gingen. 
Na de eerste ronde waren Paul, Ben, Rens en Tijmen doorgestoten naar de finalepoule. 
In de finale poule was duidelijk dat Paul in beste doen was. Hij wist Ben op grootse wijze te verslaan, zodat Ben een trede lager op het podium kwam.
Rens wist zijn progressie voort te zetten in een mooie derde plaats.

Uitslag :

1. Paul Molenaar
2. Ben Loo
3. Rens Vriend
4. Tijmen
5. Stewart
6. Willem van der Veen

De beste 5 gaan naar de Niek Imming bokaal, deze wedstrijd wordt op 17 april gespeeld.
Het dubbeltoernooi wordt op 25 februari gehouden.
Ronald Nannings

  He hit them again

Dag Paulus

Van harte gefeliciteerd met het wederom behalen van het predikaat " Beste Seniorspeler " en dan nu voor het jaar 2011.
Dit is natuurlijk wel een mooie prestatie maar....echte insiders weten echt wel dat een paar oude rotte cq potentiële reuzendoders door overmacht niet aanwezig konden zijn waaronder ik. Ook zag ik dat zoon Rens er niet bij was. Heb jij hem, door je ouderlijke macht te misbruiken, verboden mee te doen? Dit vanwege een nederlaag die zoonlief jou recent aanbracht?

 Maar toch
goed gedaan hoor.

Mocht je denken dat enige jaloezie mijnerzijds bij het schrijven van deze felicitatietekst mij parten speelt dan is dat NIET WAAR.
Hoewel??

Met vriendelijke groeten,
Hein Leliveld
voorzitter TTsport/A-Merk

 

TTsport/A-Merk
5-1-2010  Dat is de naam die we voor de komende 5 jaar -en mogelijk langer gaan aanhouden. We zijn er in geslaagd om een sponsorcontract af te sluiten met de Nederlands Kampioen 2010 bij de senioren te weten Michel Boer. Dit is goed voor de vereniging.
Vooral het in landelijk A uitkomende eerste jeugdteam van TTSport/A-Merk krijgt hierdoor meer mogelijkheden en zal zich extra kunnen laten zien. Michel is samen met zijn partner Mariska mede eigenaar/beheerder van een webwinkel die alle denkbare tafeltennismaterialen aanbiedt. Onze vereniging gaat zijn materialen voortaan bij de webwinkel van TTSport bestellen. Ieder lid van onze verenigingkan zelf rechtstreeks via onze site inloggen en zijn bestellingplaatsen en afrekenen. Standaard is daarbij 10% korting op alles.
Bij een bestelling van 50 € of meer worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Paul Molenaar kan bij de bestellingen voor ieder de adviseur zijn. Tevens zal Paul Molenaar het lijmen van de rubbers voor onze leden kunnen doen. 
Hein Leliveld, voorzitter

Afscheid van Maaike Jonkman
Op 27 december heeft A-Merk afscheid genomen van haar trainster Maaike Jonkman. Maaike heeft met veel enthousiasme zo'n drie jaar onze pupillen heel kundig begeleid en getraind, aldus voorzitter Hein Leliveld. 
Maaike wordt per 1 jan 2011 opgevolgd door Frank Breg en Rens Molenaar.

Nieuwsbrief  Senioren - 22 december 2010

 • Beste (sport)vrienden
  Een nieuw jaar dient zich aan. Het gaat goed met A-Merk. Er is een gezellige en sportieve sfeer waarin goed wordt gepresteerd. Aan doorstroming van jeugd naar senioren wordt hard gewerkt. Er is aandacht voor PR en voor instroom van nieuwe jeugd.
  Bij de senioren starten we in 2011 met acht teams in de competitie. Het is minstens 20 jaar geleden dat we zoveel teams in de senioren competitie konden afvaardigen.
  Door de aanstaande nieuwe sponsoring ontstaan er meer mogelijkheden voor onze vereniging.
  Onze "bedrijfsnaam" is per 1 jan. 2011 TTSport/A-Merk
  Ook in 2011 gaan we natuurlijk door met het bouwen aan onze mooie vereniging. Nieuwe kansen en uitdagingen liggen voor ons.
  Het bestuur wil hier weer vol voor gaan maar heeft daarbij wel daadwerkelijke steun van de leden nodig.
  Namens het bestuur wens ik jullie Prettige Feestdagen, een Sportief en vooral ook Gezond 2011 toe.
    Hein Leliveld voorzitter A-Merk.
 • TTSport/A-Merk
  Dat is de naam die we voor de komende 5 jaar -en mogelijk langer- gaan aanhouden. We zijn er in geslaagd om sponsor-contract af te sluiten met de Nederlands Kampioen 2010 bij de senioren te weten Michel Boer. Dit is goed voor de vereniging. Vooral het in landelijk A uitkomende eerste jeugdteam van TTSport/A-Merk krijgt hierdoor meer mogelijkheden en zal zich extra kunnen laten zien. Michel is samen met zijn partner Mariska mede eigenaar/beheerder van een webwinkel die alle denkbare tafeltennismaterialen aanbiedt. Onze vereniging gaat zijn materialen voortaan bij de webwinkel van TTSport bestellen. Ieder lid van onze vereniging kan zelf rechtstreeks via onze site inloggen en zijn bestelling plaatsen en afrekenen. Standaard is daarbij 10% korting op alles. Bij een bestelling van 50 € of meer worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Paul Molenaar kan bij de bestellingen voor ieder de adviseur zijn. Tevens zal Paul Molenaar het lijmen van de rubbers voor onze leden kunnen doen.
  Nadere informatie volgt spoedig op onze website.
 • De najaars competitie zit erop.
  Ons eerste team, uitkomend in de tweede klas, heeft zich prima laten zien. Rens Molenaar haalde een prachtig hoog winst-percentage. Het tweede liet een prima mentaliteit zien maar handhaafde zich maar net. Het derde team is met 46 punten! nog niet zeker van handhaving in de 4e klasse, want in de laatste wedstrijd wist de naaste concurrent zo maar met 10-0 te winnen. Het vierde mag, na een prachtige promotie in het vorige seizoen, weer terug naar de vijfde klasse. Het vijfde leek de titel te missen maar op de allerlaatste speeldag bleek de concurrent net iets teveel punten te verspelen. De 3 R's zijn dus kampioen. Van Harte Gefeliciteerd.
  Het zesde en zevende team speelden prachtige wedstrijden en lieten steeds beter spel zien. Dit gaat in de toekomst veel meer punten opleveren. Bij de jeugd werd team 3 met overmacht kampioen. Ook voor hen een Hartelijke Felicitatie.
  De komende comp. ronde komen we met 8 seniorenteams uit.
  In ons eerste team zullen enkele jeugdspelers uit het landelijke A team hopelijk gaan meestrijden voor een plaats in de eerste klasse.
 • Nieuwe gezichten in de jeugdcommissie.
  We zijn we heel blij dat Jimmy Kayadoe en Koen Meester zitting nemen in de jeugdcommissie. Veel succes toegewenst.
 • Kaas/Worst toernooi en plechtigheden
  Het was weer bar gezellig bij het Kaas/Worst toernooi op 17 december. Op die avond hebben we ook ons kampioensteam 5 kunnen huldigen. Tevens is afscheid genomen van Pieter Schaper als lid en bestuurslid. Pieter sprak uit dat hij een andere sport gaat
  uitproberen en dat hij met heel veel voldoening terugkijkt op zijn vijfjarige periode in het bestuur. Hartelijk bedankt Pieter dat we van je veelzijdige kwaliteiten gebruik hebben mogen maken.
  We zijn blij dat Piet Kroon bereid is om de vacature in het bestuur op te vullen. Het Kaas Worst toernooi werd trouwens gewonnen door.... Ben Loo voor Nordin Gelderloos en Rens Molenaar.
 • Gekwalificeerde barvrijwilliger door IVA trainingen
  In het kader verantwoord omgaan met alcohol biedt de gemeente Drechterland gratis een cursus aan. De cursus wordt verzorgd door de GGD. Zijn er geïnteresseerden onder ons?
 • Het scholieren toernooi bij A-Merk.
  Kinderen (groepen 3, 4, en 5) van het basis onderwijs uit de omgeving van Oosterblokker deden hieraan mee op 27 okt.
  Onder begeleiding van Paul M. en Frank Breg gingen de kinderen langs de stations om verschillende oefeningen uit te voeren. Balans bord, effect, hoog houden e.d. De kinderen hebben het leuk gevonden en gingen met een diploma naar huis.
  Frank bedankt voor je hulp.
 • Reanimatie
  Tom Bruin heeft via A-Merk een reanimatie cursus gevolgd.
  Op 4 december werd zijn buurman door een hartaanval getroffen. Tom werd gebeld en kwam direct in actie en begon te reanimeren. Dit heeft hij volgehouden tot de ambulance en politie arriveerden. Prima gedaan.
  Op 6 januari hebben we in onze sportzaal een herhalingscursus.
 • Familietoernooi.
  Op zondag 9 januari is er weer een familietoernooi. Broers, zussen, vaders, moeders, opa's, oma's, kleinkinderen, oom, tante.
  Iedereen mag meedoen bij TTSport/A-Merk vanaf 12.00 uur.
 • Verdere wetenswaardigheden
  -Joop Mus is weer voldoende hersteld om te spelen. Waarschijnlijk is hij met zijn 81 jaar de oudste speler in de volgende competitie.
  -Er werden in de afgelopen comp. ronde teveel onnodige boetes ontvangen. Let erop dat alles goed en volledig wordt ingevuld op de formulieren. Het team is altijd zelf verantwoordelijk.
  -Melanie Bierdrager zorgde weer voor mooi prestaties op toernooien (zie onze website).
  - Op de Dorpsveiling Oosterblokker hebben we enkele gebruikte tafels voor verkoop aangeboden. We mogen daardoor meedelen in de totaalopbrengst van de veiling. Hoe hoog het bedrag zal zijn is nog niet bekend.
  -We hebben een zeer welkome donatie uit het Koeman en Leeghwaterfonds mogen ontvangen van € 500.

 

Nieuwsbrief  Senioren -  26 oktober 2010

 • Onze zeven seniorenteams in najaarsseizoen 2010
  Na 6 wedstrijdronden is er weer ontzettend veel gebeurd. Ons eerste team, uitkomend in de tweede klas, doet het uitstekend en staat op een veilige positie. Opvallend goed is het hoge winstpercentage van onze coming man Rens Molenaar. Ons tweede team heeft het dit jaar in de derde klas moeilijk. Ze moeten er alles aan doen om op een veilige plek te blijven. Opvallend is hier dat Rens Vriend steeds beter gaat spelen en dus ook meer begint te winnen. Ons derde team doet met de bovenste plaatsen mee. Jimmy begint in dat team wekelijks beter te spelen maar kan dat helaas nog niet in veel winstpartijen uitdrukken. Ons vierde en gepromo-veerde team ervaart wekelijks dat er tussen de klassen en zelfs ook in de klasse een behoorlijk verschil zit. Dit team is zwaar ingedeeld. Het moet in de tweede helft een stuk beter gaan anders wacht voor hen degradatie. Het voordeel daarvan is wel dat daarna de kans op een kampioensfeestje groter is. Het vijfde team gaat voor de titel en ligt daarvoor goed op koers. Het zesde team heeft plezier. Winnen staat voor hen op het tweede plan. Het zevende (ons jongste seniorenteam) laat technisch mooi spel zien maar ervaart daarbij ook dat bij de senioren mooi spel niet altijd tot winst leidt. Een kwestie van tijd. Serieus doorgaan dan komen er gegarandeerd meer winstpartijen voor hen.
  Veel speelplezier, succes en mooie wedstrijden toegewenst.
 • Zaal- en bardienst
  Voor wedstrijdavonden hebben we een uitstekend functionerend en roulerend, systeem voor de zaal/bardienst. Het betreffende aanspreekpunt per team ziet er op de comp. avond op toe dat alles goed verloopt. Er is een overzicht opgesteld over wat er onder zaaldienst wordt verstaan. Het betreffende overzicht hangt op het prikbord bij de bar. Het werkt tot heden aardig goed, maar vergeet niet om even met de brede bezem de stofbollen weg te vegen en te verwijderen mocht dat nodig zijn. Ook de teltafels opruimen en de evt. verplaatste speeltafels terugzetten bij het einde van de wedstrijden valt onder de werkzaamheden.
 • Zuinig zijn op onze Sportvloer
  We zijn als huurder verantwoordelijk voor een zorgvuldig gebruik en onderhoud van de sportvloer. Beschadigingen of slijtage door onze schuld worden op A-Merk verhaald.
  We hebben in september behoorlijke kosten moeten maken om een beschadiging aan de vloer te herstellen. Onlangs zagen we dat na de wedstrijden verschillende eigen spelers (na het omkleden) op niet sportschoenen gingen spelen. Waarom?
  Ook gezien dat bezoekers/gasten een balletje gingen slaan en hun buitenschoenen daarbij aanhielden. Not done. Speel dan even op sokken. Zo is te voorkomen dat, door bijvoorbeeld steentjes onder de schoenen, vloerbeschadiging plaatsvindt. Ook het onsmakelijke kauwgum schrappen van de vloer kan dan eindelijk eens verleden tijd worden!
  Laten we afspreken dat we er elkaar op wijzen en corrigeren.
 • A-Merk en PR
  We willen maximale naamsbekendheid van A-Merk als tafeltennisclub in Oosterblokker.
  We streven actualiteit, regelmaat en continuïteit in de berichtgeving na.
  Het bestuur heeft de wens geuit wat meer structuur en regelmaat aan te willen brengen in de PR uitingen van A-Merk.
  Er is daarom een kleine werkgroep ingesteld.
  In de werkgroep zitten Hans Blom en Paul Molenaar.
  Hein Leliveld zal de werkgroep voorzitten.
  In het in 2010 jaar vastgestelde nieuwe 5 jaren beleidsplan staat aangegeven wat we willen zijn en willen uitstralen. We gaan in vervolgbesprekingen bezien wat dat in onze PR-uitingen kan betekenen.
 • Grote Clubactie
  De Grote Clubactie is in volle gang. Alle jeugdleden hebben loten ontvangen. Penningmeester Bouke heeft ook heel wat loten onder zijn kennissen en A-Merkleden verkocht. A-Merk kan de opbrengst uit deze actie goed gebruiken. Toch blijft de verkoop door de jeugdleden achter bij de verwachtingen. Zo'n 60 loten zijn nog over en dat is niet wenselijk voor de club. We roepen daarom alle A-Merk leden die nog geen loten hebben gekocht om dit alsnog te doen. Zo help je de club en uiteindelijk ook jezelf, want iedereen wil toch blijven tafeltennissen, toch? Voor de overige loten kan je terecht bij Ronald Nannings. Voor jeugdleden die al loten hebben verkocht is het goed te weten dat het geïnde geld kan worden gestort op girorekening 6507886 t.n.v. A-Merk te Blokker, onder vermelding van Grote Clubactie 2010.
  De trekking van de Grote Clubactie is op 25 november 2010.
 • Rabo sponsorfietstocht 2010.
  Door een communicatiestoornis hebben we dit jaar niet kunnen/mogen meedoen met de Rabo sponsorfietstocht. Enkelen van ons hebben toch mee gefietst en daarmee de plaatselijke EHBO gesteund. Volgend jaar zijn we natuurlijk weer van de partij.
 • Uitwisseling met Nootwheer
  Op 3 september was onze jaarlijkse uitwisseling met de vereniging Nootwheer uit Purmerend. We speelden dit jaar met vier teams de uitwedstrijd. Het was weer heel gezellige en sportieve happening. Ronald Nannings had het prima weten te regelen met onze vrienden uit Purmerend. Zie ook het verslag op onze website. Dank voor de organisatie en de deelname.
 • Verdere wetenswaardigheden
  -Onze secretaris Pieter Schaper heeft te kennen gegeven dat hij met de tafeltennissport gaat stoppen. De spelvreugde is, mede door een opspelende blessure, voor hem meer uitzondering dan regel geworden. Heel spijtig. Wij zijn derhalve op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wie wil instappen?
  -Onze koelkast liet het plotseling afweten en moest worden vervangen. Het was weliswaar een oudje maar ook de tweede die het bij ons binnen een jaar begeeft.
  -Op 2 oktober hebben een 6 tal A-Merkers een herhalingscursus reanimatie en gebruik AED gevolgd. Onder de bezielende leiding van Theo Hogers kwamen we tot de conclusie dat veel kennis is weggezakt. In januari 2011 doen we het daarom nog een keer over.
  -Rens Molenaar en Frank Breg zijn gestart met het volgen van een trainerscursus. Prachtig mannen en veel succes toegewenst.
  -Op 24 oktober, na het grote jeugd toernooi in de Opgang, hebben een aantal vrijwilligers meegeholpen bij het afruimen van de tafeltennistafels. De vergoeding die daarvoor beschikbaar werd gesteld heeft onze clubkas weer wat gespekt. Zeer bedankt voor de hulp.
  -Als er in onze speelzaal wat stuk is of ontbreekt geef dit dan altijd snel door aan Hans Klasener. Dat kan ook door een aantekening op de bar achter te laten.

Nieuwsbrief  Senioren -  8 Augustus 2010

 • Zeven seniorenteams in najaarsseizoen 2010 
  Onze nieuwe wedstrijdsecretaris Ronald Nannings moest met de samenstelling van de teams voor de volgende speelronde deze keer flink aan de slag. Door het spijtige stoppen met spelen van enkele jeugdleden ontstonden er veel wisselingen en raakten we, ondanks protest onzerzijds, onze prachtige eerste klasse plaats voor ons eerste team kwijt. Vorig jaar misten we nota bene nipt het kampioenschap in die klasse. Ons eerste team start in de tweede klasse. Een eerste indruk is dat alle senioren teams zich moeten kunnen handhaven in hun klasse. Voor teams 3 en 5 zijn er wellicht kampioenskansen. Veel speelplezier, succes en mooie wedstrijden toegewenst.

 • Zaal- en bardienst 
  Voor competie wedstrijden hebben we een, al jarenlang uitstekend functionerend en roulerend, systeem voor de zaal/bardienst. Het betreffende aanspreekpunt per team ziet er op de comp. avond op toe dat alles goed verloopt. Er is een overzicht opgesteld over wat er onder zaaldienst wordt verstaan. Dit jaar is er op het vlak van properheid en hygiëne iets aan toegevoegd. Het betreffende overzicht hangt op het prikbord bij de bar.

 • Opvallende resultaten van onze jeugd 
  Dit voorjaar en deze zomer hebben onze A-Merk jeugdspelers zich weer maximaal laten zien. Zo waren we met liefst 6 spelers vertegenwoordigd op het Ned. kampioenschap. Stuart Jong Tjien Fa werd daar zelfs Ned. Kampioen bij de welpen en Melanie Bierdrager werd nummer 2 van Nederland in haar klasse. Ook in enkele (internationale ) toernooien waren er successen waaronder een paar heel fraaie van Melanie. Complimenten aan alle spelers, de trainers en de begeleiders zijn hier zeer op zijn plaats. Voor detail info zie onze website onder jeugd.

 • De seizoensafsluiting werd deze keer gehouden in Andijk met een soort van biljartgolf. Het was weer een geslaagde happening. Zie fotoreportage op onze website.

 • Buitenkansje voor de liefhebber 
  We hebben vier gebruikte tafeltennistafels te koop. Ze verschillen enigszins in kwaliteit waardoor de prijs per tafel varieert van € 25 tot € 50. Liefhebbers kunnen zich melden bij Hein.

 • A-Merk tenue 
  De verdeling van de nieuwe shirts voor de competitiespelers zal spoedig starten. In de komende speelronde speelt dus geen enkele A-Merk comp. speler meer in het shirt met het “Van Overbeek” opdruk. Ook in vertegenwoordigende wedstrijden spelen we vanaf heden allemaal in de volgens ons huishoudelijk reglement omschreven kledij. Dus in rood shirt met voorgeschreven logo en zwarte broek/rok. Er volgt nog nadere info over van secretaris Pieter Schaper

 • Verdere wetenswaardigheden 
  -Onze trainster Maike Jonkman heeft een prachtige zoon, Jurre Jacob genaamd, gekregen. Van harte gefeliciteerd. 
  -Ronald Nannings is vanaf heden onze nieuwe wedstrijdsecretaris senioren. -Bouke Pitstra is benoemd tot vice voorzitter van A-Merk. 
  -De Deen actie was een overweldigend succes met een opbrengst van € 940,30. In vergelijking tot andere verenigingen is dit een opvallend resultaat. Iedereen zeer bedankt voor het verzamelen van de vele Deenmuntjes. 
  -Nico van Paassen is gestopt met de onderhoudswerkzaamheden voor en bij A-Merk. Het valt hem wegens zijn leeftijd te zwaar. Nico bedankt voor je werk en je altijd positieve inzet. Piet Kroon zal Hans Klasener voortaan bij de onderhoudswerkzaamheden gaan ondersteunen 
  -Helaas ging de koelkast kapot. Hij is vervangen door een nieuwe. 
  -Er is overleg met de verhuurder over de daklekkage en de speelvloer. 
  -Er zijn weer enkele prachtig sponsorborden bijgekomen. Maar.... er is nog steeds plaats voor meer sponsorborden. Inlichtingen hierover bij Pieter Schaper. 
  -Er worden onder onze leden gelukkig steeds meer spontane vegers gesignaleerd. De PluisBollenOverlast is daardoor duidelijk minder.

 • Rabo sponsor fietstocht op 11 september. 
  Doe mee aan deze, elk jaar weer prachtige, fietstocht en breng zo weer wat geld in onze A-Merk kas. Inschrijven op de lijst op de bar s.v.p. De coördinatie is dit jaar in handen van Nico en Gonda van Paassen.

 • Uitwisseling met Nootwheer 
  Op 3 september hebben we onze jaarlijkse uitwisseling met de vereniging Nootwheer uit Purmerend. We spelen dit jaar de uitwedstrijd. Het is altijd een heel gezellige en sportieve happening. Schrijf je in door je op te geven bij Ronald Nannings of je naam op te schrijven op de lijst die op de bar ligt. Ook de recreanten zijn zeer welkom en worden gevraagd mee te doen.

 • Agenda 
  -23 augustus, einde zomerstop en zaal weer open. 
  -3 september, uitwisselingswedstrijd met Nootwheer in Purmerend. 
  -11 september Rabo Fietstocht. 
  -26 of 27 nov. Vrijwilligersavond.

  Iedereen een sportief, succesvol en gezellig nieuw speelzseizoen toegewenst

 

Van het prikbord ::...

 

Oefening met de AED apparatuur een serieuze zaak! (inzending Hein 8-1-2011)

Danny's blog

blog van Danny Heister
6-10-2010: Onvoorwaardelijke passie

Het was de afgelopen week vrij rustig in Düsseldorf. Patrick Baum zat bij de World Cup voor teams in Doha, Timo Boll zat thuis uit te zieken van een griepje en onze Hongaarse spelers (János Jakab en Daniel Kosiba) had ik een weekje naar huis gestuurd om bij te komen na het EK en de zware week die daarop volgde. Alleen Christian Süß was er dus van de vaste jongens.
Het leuke van zo’n rustige periode is dat dan andere spelers de kans krijgen om mee te trainen. Neem bijvoorbeeld Dragan Subotic, een 16-jarige Serviër die ook in het tafeltennisinternaat in Düsseldorf zit. Hij is nu al nummer 6 van Europa, en als in januari de laatstejaars junioren van de ranglijst verdwijnen dan staat ie zelfs nummer 2. Een hele goede jeugdspeler dus, maar dat is niet waar het me om te doen is. Het meest indrukwekkende aan Dragan is zijn onvoorwaardelijke passie voor tafeltennis, de totale overgave waarmee hij voor zijn sport heeft gekozen. Deze jongen wil een topspeler worden en daar heeft hij werkelijk alles voor over. Voor een trainer is het heel inspirerend om een weekje met zo iemand op te trekken.
Ik heb enorm veel bewondering voor jeugdspelers die huis en haard verlaten om een hele goede tafeltennisser te worden. Het doet me denken aan de manier waarop Trinko en ik het vroeger hebben aangepakt: je biezen pakken en daar naartoe verhuizen waar je met goede spelers kunt trainen, onder goede begeleiding. Eigenlijk is het ook de enige mogelijkheid als je echt wat wilt in deze sport. In het buitenland snappen ze dit heel goed, daar zie je meer jeugdspelers die de consequentie inzien van de wens om een toptafeltennisser te worden. In Nederland is dat helaas (nog) niet het geval. Voor sommige jeugdspelers in ons land is de stap naar Papendal vaak al te groot. Ze blijven liever bij hun club trainen. Op zich heel begrijpelijk, want dat is lekker veilig en vertrouwd. Maar een internationale topspeler zul je zo niet worden. Ook de Nederlandse ouders spelen hierbij een rol. Die willen vaak hun kinderen thuis bij zich houden. En ze doen heel veel voor hun kroost. De intentie daarachter is natuurlijk helemaal goed, maar je creëert er geen zelfstandige topsporters mee. Buitenlandse spelers worden in mijn ervaring veel meer losgelaten door hun ouders en leren zo eerder op hun eigen benen te staan. Dat is heel belangrijk als je een topper wil worden. Je bent dan veel beter in staat om eigen keuzes te maken, om je carrière zelf ter hand te nemen.
Kijk maar naar Subotic, dat is er echt eentje die op zijn eigen benen staat, die heeft nooit een schop onder zijn kont nodig. Van de week liep ik ’s ochtends toevallig even door de zaal naar mijn kantoor. Het was kwart voor negen, de training begon om half tien. Wie staat daar in zijn uppie met een doos ballen te serveren? Dragan Subotic. Niet omdat ik hem dat gevraagd had, nee, dat doet hij uit zichzelf. Petje af, dan ben je uit het juiste hout gesneden. Dragan is bovendien niet alleen heel gedisciplineerd, hij vraagt ook om hulp, bijvoorbeeld bij het opstellen van trainingsprogramma’s voor als hij een tijdje in Servië zit. Hij is enorm leergierig en ook heel volwassen voor zijn leeftijd. Met hem kun je al echt over tafeltennis praten. Zijn pro-actieve houding staat wel in contrast tot wat ik in Nederland gewend was bij jonge spelers. Die zijn toch over het algemeen wat passiever, die wachten vaak tot de trainer wat zegt of aanreikt. Dat is jammer, want uiteindelijk is de houding die je als sporter hebt veel belangrijker dan je talent. Talent is er overal, ook in Nederland. Maar het zijn vooral je passie en mentaliteit die ervoor zorgen dat je goed wordt.
Vorige week moest ik ergens op een avond een demonstratie geven met Subotic. Na afloop had ik in Düsseldorf lekker naar mijn hotelkamer kunnen gaan om te ontspannen, maar in plaats daarvan heb ik nog een uurtje met Dragan doorgekletst over tafeltennis. Als ik een echte liefhebber tegenkom, dan brengt dat ook de liefhebber in mij naar boven.

 

 

Jeugdzaken ::...    

Melanie Bierdrager 2e bij Nationale Jeugdmeerkampen

5-6-2011  Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen. Deze meerkampen beginnen ieder seizoen in september. Iedere ronde gaan de sterkste spelers door naar de volgende ronde. Na afdelings rondes volgen er een aantal nationale rondes verspreid over het hele land.
Melanie heeft al deze rondes goed doorstaan en afgelopen weekend werden in Panningen (Limburg) nog de laatste wedstrijden over twee dagen verspeeld. Melanie heeft weer een hele mooie prestatie geleverd.
Als eerstejaars kadet is ze tweede geworden. Na een spannende wedstrijd verloor ze in vijf games van Nikki Eerland. Nikki heeft aan beide zijden van haar batje verschillende soorten noppen, daardoor heeft ze een heel lastig spel.
De eerste twee games waren voor Melanie, daarna kwam Nikki terug. De vijfde game werd maar net aan verloren door Melanie met 10-12.
Ze was zo dichtbij een overwinning , maar helaas net niet.....

Toch Melanie heb je een prachtige prestatie geleverd; VAN HARTE GEFELICITEERD HOOR !!!!!!
Geweldig gedaan hoor. Je bent een tafeltennisKANJER.
José Molenaar

 

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> mei 2011 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden,
In de week van 18 t/m 22 april hebben we drie activiteiten gehad i.v.m. de Nationale Sportweek. Wel 74 kinderen hebben zich hier voor opgegeven. Het verslag en foto's staan op de website. Dank voor de hulp van Jimmy, Piet, Koen,Lars, Rens en Paul. Een speciale dank gaat uit naar Moniek, sportdocent in Hoorn. Zij heeft de kinderen enthousiast gemaakt om mee te gaan doen aan de sportweek bij TTsport/A-Merk.

De Nederlandse kampioenschappen zijn geweest te Nijmegen. Ook hiervan een verslag op de website, of heb je het ergens in een krant zien staan? Stuart, Rens, Roos, Melanie en Nordin hebben heel goed hun best gedaan. Melanie viel twee maal in de prijzen.
Nordin heeft de Niek Imming bokaal gewonnen, ook te zien op de website.
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

Trainings data
Voorlopig gaan we nog een poosje door met trainen hoor, al is de competitie afgelopen.
De trainingen voor de maandag groep van 18.00-19.00 (C selectie) gaan door tot en met 11 juli.
De trainingen voor de maandag groep van 19.00 - 20.30 uur (B selectie) en donderdag 17.30- 19.00 uur is de laatste training donderdag 7 juli.
De A-selectie traint tot en met donderdag 7 juli.

De trainingen beginnen weer;
De A- selectie begint 30 augustus
De B- en C selectie beginnen vanaf 5 september.

Veranderingen wat betreft de trainingen bij A-Merk
Na de zomervakantie krijgt ieder jeugdlid 1 tot 1,5 uur training van de vereniging. Als je meer training wilt kun je lessen inkopen via A-Merk bij tafeltennisschool West-Friesland.
De verenigingstrainingen zijn op maandag en dinsdag. Deze trainingen worden vanuit A-Merk voor ieder lid georganiseerd.
Als kinderen naast deze verenigingstraining nog een of meerdere trainingen wil volgen kan men zich inschrijven voor een training bij Paul. Deze trainingen worden in blokken van 20 lessen gegeven. Voor informatie kan je kijken op de website van Paul: www.tafeltennisschoolwf.nl 

Inschrijven voor extra trainingen kan vanaf nu tot 15 juli 2011.
Voor informatie kan je bellen naar 06 - 46552484 of mailen naar ttwf@quicknet.nl

Nieuwe trainers
Rens en Frank hebben een trainerscursus gevolgd. Er moeten nog enkele opdrachten worden ingeleverd en er zal een toets volgen om te kijken of ze hun trainingen goed verzorgen en uitvoeren. Hopelijk hebben we twee nieuwe trainers. Succes jongens.

Hasselt
In Hasselt (België) is een heel leuk toernooi.
11-12-13 juni, informatie is al enige tijd te vinden op de website van A-Merk.

De Nationale jeugdmeerkampen
De laatste landelijke rondes worden gespeeld 4 en 5 juni te Panningen. Melanie is als enige speler van A-Merk (ik zei toch, van de meiden moeten we het hebben). Melanie veel plezier en heel veel succes.

6-Landen Kadetten toernooi
Melanie is uitgenodigd voor een Europees toernooi, waarbij 6 landen vertegenwoordigd zullen zijn. Dit toernooi is van 17 t/m 19 juni 2011 in Düsseldorf.
Ieder jaar vindt dit toernooi in een ander land plaats, dit jaar dus in Duitsland.
Het is meestal een sterk bezet toernooi. Vroeger is dit toernooi opgezet met 6 landen om samen te oefenen voor de Europese Jeugdkampioenschappen om zo meer strijd te kunnen leveren tegen de Oostbloklanden. Tegenwoordig is dat beeld wat gewijzigd doordat deelnemende landen zoals Zweden, Frankrijk en Duitsland nu zelf ook al sterk vertegenwoordigd zijn op de EJK
Melanie heel veel succes en plezier!!

De WERELD KAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS.
Van 8 tot 15 mei zijn in Rotterdam de wereld kampioenschappen tafeltennis te Rotterdam.
De allerbeste tafeltennissers gaan daar mooie wedstrijden laten zien. Hou de televisie maar in de gaten, misschien zie je nog bekende Nederlanders……..
Het is natuurlijk een aparte ervaring om daar echt bij te zijn. En zeg nou zelf; " zo ver is het toch ook weer niet want waar ga je naar toe als je op vakantie gaat………?"
Tot daar !!!

Afmelden van trainingen.
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda

6 mei ;overleg jeugdcommissie.
14/15 mei : Jeugdcup, Rotterdam
8/15 mei ; WK tafeltennis te Rotterdam.
21 mei ; BC Kwalificatie toernooi

4 en 5 juni ; Finale jeugdmeerkampen, Panningen
11 t/m 13 juni ; Hasselt
17 t/m 19 juni ; 6-Landentoernooi, Dusseldorf

Laatste trainingen
A-selectie: 7 juli
B-selectie: 7 juli
C-selectie: 11 juli

Augustus
Start trainingen:
A-selectie 30 augustus
B-selectie 5 september
C-selectie 5 september

September;
10 september; start verkoop van voorverkoop loten, grote clubactie (ieder lid krijgt 5 loten)
10 september; rabo fietstocht, hiermee verdienen we geld voor onze club.
17 september; start najaarscompetitie

 

Foto's van activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in april
1e deel: maandag 18 april: Tablestars, een project voor kinderen van groep 3 en 4

2e deel: woensdag 20 april, Tablestars, toernooi voor groep 5 t/m 8

 

Nederlandse
Kampioenschappen
J
eugd

Nijmegen
zondag 24 april 2011

 

Melanie Bierdrager werd 2e van Nederland met dubbelspel, en 3e met enkelspel. 
En bijna de nummer 1 van Nederland verslagen!!

Lees het verslag op de pagina Media en bekijk het fotoalbum

 

Nordin 
Gelderloos
wint de
Niek 
Imming
Bokaal

 

Zie ook de algemene nieuwspagina 

 

 De kampioenen van landelijk A voorjaar 2011

Zie ook het album in de fotogalerij
 

V.l.n.r.: coach Ben Loo, Melanie Bierdrager, Mark Stam, Jurriaan Blom en Nordin Gelderloos

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> maart 2011 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden,
Helaas is de voorjaarsvakantie weer voorbij, we gaan er weer lekker tegenaan.
Ik wil onze nieuwe leden Scott Marsman en Zi Jie Choong Jin van harte welkom heten binnen onze vereniging. Zij trainen in de maandaggroep van 18.00 - 19.00 uur bij Piet en daarbij Rens of Frank.
In de tweede groep van maandag is Glenn nog niet zo lang lid, ook hij is van harte welkom bij A-Merk. Ik wens jullie veel plezier bij A-Merk.

In de voorjaarsvakantie hebben Frank en Rens een "sport en spel" middag georganiseerd voor kinderen van groep 3 en 4. Dit is erg leuk geweest.

Roos heeft een A-Licentie behaald, gefeliciteerd met deze mooie prestatie. In Weert mag Roos haar eerste A toernooi spelen, wij wensen haar vooral veel plezier en succes.
Melanie heeft een senioren B licentie behaald, ook dit is een mooie prestatie. Melanie van harte gefeliciteerd hoor! ("van de meiden moeten we het hebben!!!")

Het eerste jeugdteam is geheel in nieuwe kleding gestoken door onze nieuwe sponsor. Nou, dat ziet er netjes uit hoor!

Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

Clubkampioenschappen jeugd.
Nordin is voor de 2e keer clubkampioen bij de jeugd. Nordin van harte gefeliciteerd. Je mag de wisselbeker nogmaals een jaar hebben. (foto's zijn op de website te bekijken).

Hasselt
In Hasselt (België) is een heel leuk toernooi.
11-12-13 juni, informatie is al enige tijd te vinden op de website van A-Merk.

De Nationale jeugdmeerkampen
De laatste landelijke rondes worden gespeeld 4 en 5 juni te Panningen. Melanie is als enige speler van A-Merk (ik zei toch, van de meiden moeten we het hebben). Melanie veel plezier en heel veel succes.

De Nationale sportweek is van 18 t/m 22 april.
In deze week zijn er van allerlei sporten activiteiten om lekker te gaan bewegen. We hebben zelfs drie dagen waarop kinderen kunnen komen spelen bij A-Merk
Maandag 18 april; organiseren we een toernooi voor kinderen van de groepen 3 en 4.Het toernooi heet; "table stars" allerlei leuke spellen voor jonge kinderen.
Dinsdag 19 april; organiseren we een "meidentoernooi". Dus alleen meisjes mogen hier aan meedoen, er zijn leuke prijzen.
Woensdag 20 april; het Nationale sportweek toernooi.
Een toernooi voor kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Ook hier zijn leuke prijzen te winnen.
Zegt het voort, zegt het voort, stimuleer jonge kinderen om deel te nemen, neem een vriend of vriendin mee.

Combikids
Voor kinderen die nog geen competitie spelen hebben we een gezamenlijke training met drie andere verenigingen uit de omgeving. Het 1e uur een training o.l.v. Paul, het 2e uur wedstrijden spelen ook onder begeleiding. Een leuke ervaring voor beginnende tafeltennissers. De training is van 11.00 - 13.00 uur. De training brengt geen kosten met zich mee. De data voor aankomende periode: 26 maart en 16 april.

Afmelden van trainingen.
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda
5 maart ; NK A; jeugdklasse toernooi.
6 maart ; Olympia toernooi
20 maart ; A-Ranglijsttoernooi, Weert

23 april ; Nederlandse kampioenschappen B
24 april ; Nederlandse kampioenschappen A
17 april ; Niek Imming bokaal

14/15 mei : Jeugdcup, Rotterdam
8/15 mei ; WK tafeltennis te Rotterdam.
21 mei ; BC Kwalificatie toernooi

4 en 5 juni ; Finale jeugdmeerkampen, Panningen
11 t/m 13 juni ; Hasselt

 

 

Nationale Sportweek 18-20 april  (bericht van José Molenaar)
We hebben weer een aantal activiteiten gepland voor in de nationale sportweek.

 • Maandag 18 april:  (deze groep is volgeboekt!)
  Voor de kinderen van de groepen 3 en 4 is er een Table Stars gebeuren; er zijn allerlei onderdelen voor kinderen van deze leeftijd, met en zonder tafeltennistafel. Plezier is het belangrijkste.
 • Dinsdag 19 april: 
  Alleen meisjes van de groepen 6, 7 en 8 mogen hieraan mee doen. We hebben leuke prijzen. Kom en neem een vriendin mee. Ook hier is gezelligheid erg belangrijk. Jullie spelen wel wedstrijden.
 • Woensdag 20 april: 
  Het nationale sportweek toernooi. Jongens en meisjes van de groepen 5 t/m 8 mogen hier aan meedoen. Het toernooi wordt verdeeld in twee groepen. De groepen 5 en 6 spelen onderling om drie mooie prijzen. Ook voor de groepen 7 en 8 zijn er drie prijzen te behalen.

Entree is gratis, wil je s.v.p. sportschoenen meenemen waarmee je alleen binnen hebt gesport (buitenschoenen mag niet/ kom dan maar lekker op sokken spelen) wij hebben batjes, maar als je zelf een batje hebt mag je die natuurlijk meenemen.

Wil je meedoen, geef je dan op bij molenaarjose@gmail.com of 0229-261799. Op de dag zelf mag je ook komen, maar de organisatie vindt het prettig als de kinderen zich vooraf opgeven.

 

International Youth Cup in Hasselt 
Zijn er kinderen die aan dit leuke toernooi in Belgie op 11, 12 en 13 juni (pinksterweekend) mee willen doen?
Welke ouder wil dit organiseren ?
Schrijf je tijdig in, anders is het toernooi vol...... (uiterlijk 23 mei, liever eerder, let ook op slaapplaats e.d.).
Als er meerdere kinderen van A-Merk mee willen doen, dan een gezamenlijke inschrijflijst gebruiken (niet ieder voor zich gaan inschrijven). Dus laat het tijdig weten (bij José) als je van plan bent om mee te gaan.
Opgeven kan bij José, mits een van de ouders de organisatie op zich wil nemen.

Nadere informatie in dit Word document

 

Nordin Gelderloos clubkampioen!
Op 23 januari is gestreden om het clubkampioenschap. De top-3 is als volgt:

 1. Nordin Gelderloos 
 2. Rens Molenaar
 3. Mark Stam

 

Klik op de volgende PDF-documenten voor een gedetailleerd overzicht.
A-poule 2011
B-poule 2011

Voor meer foto's ga je naar ons fotoalbum

 

vlnr: Nordin Gelderloos, Rens Molenaar, Mark Stam
 

Afdelingskampioenschappen  bericht van José 9-1-2011
Zaterdag 8 januari zijn de afdelingskampioenschappen gehouden te Beverwijk. Zes A-Merk jeugdleden hebben meegespeeld.

Melanie is 1e geworden bij de Junioren, een leeftijdsklasse hoger dan waar ze eigenlijk hoort te spelen hartstikke goed gedaan hoor! Gert Jan is in zijn leeftijdklasse 3e geworden. Frank is 4e geworden.

Met Frank en Lars is het wat minder gegaan, maar hopelijk hebben ze met plezier gespeeld.

Zaterdagavond was er een mix -dubbel toernooi voor senioren , ook te Beverwijk. Paul en Jose zijn in hun klasse 2e geworden. Het toernooi was gezellig , maar hopelijk komen er volgend jaar meer teams voor dit mix - dubbel gebeuren.

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> januari 2011 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden, allemaal de beste wensen voor 2011.

We beginnen gewoon weer een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen voor de vereniging en de leden van TTsport/A-Merk.
A-Merk heeft een nieuwe sponsor en daardoor verandert ook onze naam.

De website zal waarschijnlijk ook belangrijker worden aankomend jaar. Informatie kun je hier vinden over allerlei zaken. Nu al staan er af en toe toernooien op, die ik niet rondstuur naar alle jeugdleden.
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

Ik wil onze nieuwe leden Tim Vlaar en Mike Bakker van harte welkom heten binnen onze vereniging. Zij trainen in de maandaggroep van 18.00 - 19.00 uur bij Piet Kroon en daarbij Rens of Frank.
Rens en Frank zijn bezig met het volgen van een trainerscursus en verzorgen ook de training op maandag van 19.00 - 20.30 uur. Leuk dat jeugdleden nu training geven !!!

TTsport/A-Merk (een stukje van de voorzitter Hein)
Dat is de naam die we voor de komende 5 jaar -en mogelijk langer gaan aanhouden. We zijn er in geslaagd om een sponsorcontract af te sluiten met de Nederlands Kampioen 2010 bij de senioren te weten Michel Boer. Dit is goed voor de vereniging.
Vooral het in landelijk A uitkomende eerste jeugdteam van TTSport/A-Merk krijgt hierdoor meer mogelijkheden en zal zich extra kunnen laten zien. Michel is samen met zijn partner Mariska mede eigenaar/beheerder van een webwinkel die alle denkbare tafeltennismaterialen aanbiedt. Onze vereniging gaat zijn materialen voortaan bij de webwinkel van TTSport bestellen. Ieder lid van onze verenigingkan zelf rechtstreeks via onze site inloggen en zijn bestellingplaatsen en afrekenen. Standaard is daarbij 10% korting op alles.
Bij een bestelling van 50 € of meer worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Paul Molenaar kan bij de bestellingen voor ieder de adviseur zijn. Tevens zal Paul Molenaar het lijmen van de rubbers voor onze leden kunnen doen. Nadere informatie volgt spoedig op onze website.

Afdelings kampioenschappen: 8 januari
Vijf A-Merk jeugdleden zullen weer deelnemen aan de jeugdkampioenschappen te Beverwijk.
Frank en Gert Jan, Lars, Roos en Melanie succes.

Clubkampioenschappen jeugd.
Op zondag 23 januari, zullen de clubkampioenschappen jeugd worden verspeeld. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk jeugdleden mee zullen doen, ook de kinderen die nog maar kort lid zijn. De kinderen die maandag 18.00- 19.00 uur trainen, spelen van 15.00-17.00 een kleine poule.
Ik hoop dat jullie allemaal komen. Geef je op bij mij of aan het prikbord bij A-Merk.
Voor de anderen is het van 11.00 - 17.00 uur.

Het familie toernooi
In het dorpsblad stond het al vermeld. Op zondag 9 januari is er weer een familie toernooi.
Leden en ook NIET leden mogen mee doen.
Geef je op in teams van twee personen. Als je alleen bent kun je ook inschrijven, wij doen ons best om een partner voor je te vinden.
Daag je vader, je broer, je oom, je opa, of zus, of moeder uit om een potje te spelen.
Geef je op bij José. Het is op zondag 9 januari van 12.00 - 15.00 uur.

De Nationale jeugdmeerkampen
De landelijke rondes worden gespeeld, 13 februari spelen Roos en Melanie in Zwolle de halve finale. We wensen; Melanie en Roos veel succes en plezier.

Speeldata voor competitie voorjaar 2011
De landelijke indeling is reeds bekend bij de spelers. Het wachten is op de indeling van het team in de hoofdklasse.
29 januari,
5,12,26 februari,
12,19,26 maart
2, 9 en 16 april.

Van de jeugdcommissie.
Koen en Jimmy hebben een eerste vergadering mee gemaakt. We hebben deze twee jongens gevraagd om jeugd te stimuleren om zich in te schrijven voor evenementen en/of toernooien.
Niet iedereen doet mee aan alle toernooien, maar toch schijnt informatie niet altijd goed over te komen. Koen en Jimmy zullen af en toe informeren of jeugdleden op de hoogte zijn van toernooien /evenementen die "er aan komen". Verdere taken van deze jongens zullen in de loop van de tijd worden ingevuld in overleg met Jimmy en Koen.

Combikids;
Voor kinderen die nog geen competitie spelen hebben we een gezamenlijke training met drie andere verenigingen uit de omgeving. Het 1e uur een training o.l.v. Paul, het 2e uur wedstrijden spelen ook onder begeleiding. Een leuke ervaring voor beginnende tafeltennissers. Dit start weer in februari- mei periode. Meestal is het van 11.00 - 13.00 uur.

Afmelden van trainingen.
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

jeugd voor jeugd
De oudere jeugd wordt gevraagd of ze af en toe een steentje willen bijdragen aan de club.
Maak het kenbaar als je wilt helpen bij de jeugd. Wij zijn er erg blij mee.
We kunnen nog veel hulp gebruiken, laat van je horen en zien!!

Agenda
8 januari ; afdelingskampioenschappen te Beverwijk.
9 januari ; familie toernooi ; 12.00 - 15.00 uur. Voor senioren en kinderen/ fam. Ook voor NIET leden.
23 januari ; clubkampioenschappen jeugd ; 11.00 - 17.00 uur.
29 januari ; 1e competitie ronde voorjaarscompetitie.

5 februari ; competitie 2
13 februari ; NJM ½ finale Zwolle
19 februari ; C Nijmegen
20 februari ; B Nijmegen

5 maart ; NK A; jeugdklasse toernooi.
6 maart ; Olympia toernooi

23 april ; Nederlandse kampioenschappen B
24 april ; Nederlandse kampioenschappen A
25 april ; onder voorbehoud Niek Imming bokaal

8/15 mei ; WK tafeltennis te Rotterdam.

 

Huldiging kampioenen
Het team, dat kampioen is geworden, heeft op maandag 27 december een prijs ontvangen voor hun prestatie. Foto gemaakt door Hein.

vlnr: Wouter Broekman, Stefan Broekman, Nighel Kayadoe, Quinten Donker, afwezig Rafael Hes

 

Superstardiploma  (door José)
Maaike nam op haar laatste dag (27 december 2010) nog het Superstar diploma af voor drie kinderen. Om het diploma te behalen, moet je vier sterren halen. Per keer haalt een kind één ster; na vier keer heeft het kind vier sterren en is dan een Superstar. Jurre de Groot en Lars Bakker hebben beiden twee sterren op hun diploma.

Quinten Donker, heeft alle vier sterren en is nu Superstar. Quinten gefeliciteerd!

  vlnr:Jurre, Lars en Quinten

 
Quinten plakt zijn allerlaatste ster op zijn diploma, nu is zijn diploma compleet Hij is een superstar !!!
 

Afscheid van trainster Maaike Jonkman.

Maaike trainde de jeugd op maandag, maar met twee kleine kinderen thuis wordt het allemaal te druk voor haar. Helaas voor ons, zij gaat ons verlaten maar belooft nog eens langs te komen bij de jeugd van A-Merk. Voorzitter Hein Leliveld bedankte Maaike voor haar inzet, ook kreeg ze een mooie bos bloemen.

 

Pieten bij A-Merk  (foto's)

Team 3 kampioen
29-11-2010  Het team van Stefan en Wouter Broekman, Quinten Donker, Nighel Kayadoe en Rafael Hes is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 4e klasse. Allemaal van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!!
Quinten en Nighel waren helaas zaterdag niet aanwezig. Wel Berry , die het team de laatste wedstrijden heeft begeleid.
Onderstaand een paar foto's tijdens en na de kampioenswedstrijd.

vlnr: Piet F, Nighel Kayadoe, Quinten Donker, Wouter Broekman, Stefan Broekman, Piet R, Rafael Hes
 

 

 
Nogmaals de kampioenen vlnr: Nighel Kayadoe, Quinten Donker, Wouter Broekman, Rafael Hes, Stefan Broekman

 

Het Spirit toernooi  (door José)
Het spirit toernooi is gehouden op zaterdag 13 november. De jeugd van A-Merk heeft weer zijn best gedaan en enkele bekers gewonnen.
's Morgens werden de dubbels gespeeld; Nordin en Jurre (van Stedebroec) behaalden de 1e prijs.
's Middags werden de enkels gespeeld; Nordin een 1e prijs, in de zelfde klasse werd Nico 2e . Melanie werd in haar klasse 1e , dus ook een prijs. Gert Jan werd 2e en behaalde ook een prijs.

Er waren wat minder kinderen ingeschreven, waardoor het toernooi deze keer in één zaal werd gespeeld. Hopelijk zijn er volgend jaar weer meer inschrijvingen.

 

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> november 2010 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden,

Jurre de Groot en Wouter Cillekens van harte welkom binnen onze vereniging.
De competitie is nog maar drie wedstrijden, dan is de najaarscompetitie alweer voorbij. Direct erna zullen de teams voor de volgende competitie worden ingedeeld.
In de herfstvakantie is er een scholierentoernooi geweest..We hebben het nieuwste programma van de NTTB gebruikt " Table Stars", kinderen van groepen 3,4 en5 kregen een diploma en verdienden sterren.
Een leuk nieuwtje is dat Frank en Rens de trainers 2 cursus volgen en aan het eind van het seizoen gediplomeerde trainers zullen zijn.
Heeft iedereen al zijn loten verkocht van de grote clubactie? Anders nog snel regelen……
Wie zal dit jaar de meeste loten verkopen ???
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

De Nationale jeugdmeerkampen
De afdelingsrondes zijn geweest. Vanaf nu worden de landelijke rondes gespeeld, te beginnen in december te Utrecht. We wensen; Nordin, Melanie, Stuart en Roos veel succes en plezier.

Speeldata voor competitie voorjaar 2011
en voorlopige data voorjaar 2011, zet ze alvast in je agenda.
29 januari,
5,12,26 februari,
12,19,26 maart
2, 9 en 16 april.

28 november; 4 afdelingen ontmoeting.
Bij t.t.v. Stedebroec te Grootebroek wordt deze wedstrijd verspeeld. Leuk om te kijken.
Stedebroec is te vinden aan achterzijde van zwembad de Kloet. Het toernooi is van 10.00 - 16.00 uur. Nordin speelt in ieder geval. Enkele andere spelers staan nu reserve en kunnen worden opgeroepen (zie agenda).
Hopelijk blijft de wisselbeker in handen van onze afdeling.

29 december een training samen met HTC.
De voorbereidingen zijn reeds begonnen voor de training in de kerstvakantie, 29 december. Een training samen met leden van HTC.

Superstar diploma
27 december zullen enkele jongere kinderen voor hun superstar diploma opgaan. Allerlei oefeningen worden getest. Maaike zal deze activiteit verzorgen, mogelijk wordt er nog hulp gevraagd van jeugd en /of ouders.

Nieuwe gezichten in de jeugdcommissie
Wat zijn we blij met Jimmy en Koen die plaats zullen gaan nemen in de jeugdcommissie. Zo kunnen we " jonge ideeën" mee nemen in ons overleg. In december is ons eerste overleg samen met hen.

Samenwerking met Michel de Boer;
Er zijn gesprekken gaande met M de Boer en A-Merk. Waarschijnlijk kun je binnenkort zelf tafeltennis materialen bestellen via zijn website, of zelfs via onze eigen website!!

Tablestars / Scholierentoernooi
Vrijdag 29 oktober was het scholieren toernooi bij A-Merk. Kinderen van het basis onderwijs uit de omgeving van Oosterblokker deden mee.
's Morgens groepen 3,4 en 5; onder begeleiding van Paul en Frank gingen de kinderen langs alle stations om verschillende oefeningen uit te voeren; balans bord, effect, hoog houden e.d. De kinderen hebben het leuk gevonden en gingen met een diploma weer naar huis.
Frank bedankt voor je hulp.
In de middag kwamen de groepen 6,7 en 8; zij speelden wedstrijden. Guido Hoogeboom (A-Merk) werd met zijn maatje Andy Dekker 3e. Beiden komen van de Pancratiusschool uit Oosterblokker. Zij gingen met een mooie prijs naar huis. Koen bedankt voor je hulp.

Weer een mooie prestatie van Melanie
Melanie is 7e in geworden in Namen( 31 okt en 1 nov), in zo'n internationaal toernooi is dat een hele mooie prestatie.
Ze heeft onder andere van de nr.1 gewonnen!! Goed he !! Gefeliciteerd met deze prestatie !!!

Combikids
Voor kinderen die nog geen competitie spelen hebben we een gezamenlijke training met drie andere verenigingen uit de omgeving. Het 1e uur een training o.l.v. Paul, het 2e uur wedstrijden spelen ook onder begeleiding. Een leuke ervaring voor beginnende tafeltennissers.

Familie toernooi.
Op zondag 9 januari is er weer een familie toernooi. Broers, zussen, vaders, moeders, opa's, oma's, kleinkinderen, oom, tante.
Iedereen mag mee doen bij A-Merk van 12.00 - 15.00 uur.

Afmelden van trainingen.
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Jeugd voor jeugd project
De oudere jeugd wordt gevraagd of ze af en toe een steentje willen bijdrage aan de club.
Maak het kenbaar als je wilt helpen bij de jeugd. Wij zijn er erg blij mee.
We kunnen nog veel hulp gebruiken, laat van je horen en zien!!

Agenda

7 november; dag van het talent te Papendal
13 november; Spirit toernooi; nordin,melanie,gert jan, frank, nico.
13 november; C/D Berkel en Rodenrijs.
14 november; A Berkel en Rodenrijs; melanie en nordin.
27 november; laatste competitie wedstrijd.
28 november; 4 afdelingen ontmoeting bij Stedebroec; nordin.
Reserve spelers; roos, gert jan, stuart

11 december; B toernooi Assen; stuart, roos en rens.
12 december; C toernooi Assen
19 december; kwart finale Nat Jeugdmeerkampen;
20 december; geen training van jeugd.
23 december; mogelijk training bij Disnierats info volgt
27 december; superstar diploma , daarna 18.00 - 19.00 uur oliebollen, daarna vrij spelen
Tot 20.30 uur.
29 december; trainingsdag voor genodigde jeugdleden. Het zal een trainingsdag worden in
Combinatie met leden van HTC.

9 januari ; familie toernooi ; 12.00 - 15.00 uur. Voor senioren en kinderen/ fam.
23 januari ; clubkampioenschappen jeugd ; 10.00 - 18.00 uur.
29 januari ; 1e competitie ronde voorjaarscompetitie.

5 februari ; competitie 2
13 februari ; NJM ½ finale Zwolle
19 februari ; C Nijmegen
20 februari ; B Nijmegen

5 maart ; NK A; jeugdklasse toernooi.
6 maart ; Olympia toernooi

23 april ; Nederlandse kampioenschappen B
24 april ; Nederlandse kampioenschappen A
25 april ; onder voorbehoud Niek Imming bokaal

8/15 mei ; WK tafeltennis te Rotterdam.

 

Succes voor Melanie in Namen op 31/10 en 1/11 
(berichten van familie Bierdrager)

31-10-2010 - Hierbij moet ik van Melanie iedereen bedanken voor de `succes` kaart die zij van iedereen heeft ontvangen. Vandaag had zij een Top dag want zij had 5 van de 5 wedstrijden gewonnen in een Poule van 6 en is dus 1e geworden van de poule. Morgen speelt zij dan in de Hoofdronde ! 
groetjes van de familie Bierdrager en vooral van Melanie dus !

1-11-2010 - Melanie is uiteindelijk nog 7e geworden in Namen !! Marcel (dr coach) zei dat het een hele goeie prestatie van haar was om als 7e te eindigen terwijl dit haar 1e Internationale Toernooi is als Kadet. Natuurlijk was zij heel trots op haar zelf.
Dus een heel geslaagd Toernooi voor Melanie !!

 

Tafeltennis scholierentoernooi 2010
Hierbij een paar foto's, die op vrijdag 29 oktober 2010 zijn gemaakt van het Tablestars scholierentoernooi tijdens de ochtend (Tablestars 6 t/m 9 jaar) en de middag (10 t/m 12 jaar). 
Voor de volledige serie klik HIER

.

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> september 2010 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden,

Hallo allemaal, weer het "gewone leven" in, naar school, de vereniging enz.
De eerste mails zijn alweer verstuurd, dat kon niet wachten tot de nieuwsbrief.
De eerste trainingen zijn alweer begonnen, met voor de A selectie ook zaterdag 28 augustus een extra training, want de competitie gaat al snel van start ; 11 september.
Maaike is weer terug op de maandag, ze heeft een zoon Jurre, het gaat allemaal goed.

 • Instuif
  We kunnen wel weer nieuwe jeugdleden gebruiken, maar overleg altijd even vooraf met de trainer als je een vriend/ vriendin/ kennis meeneemt.
  Zaterdag 4 september organiseert A-Merk een sportinstuif voor jeugd. Van 11.00- 14.00 uur zal de zaal open zijn. Ken je iemand die het mogelijk leuk vindt om te tafeltennissen, neem hem/ haar mee............
 • De eerste evenementen
  Zaterdag 4 en zondag 5 september , de welpendagen voor kinderen geboren in 2000 of jonger.
  4 september in Obdam, 5 september in Amsterdam
  Zondag 5 september zullen het 1e en 2e jeugdteam het Kokontoernooi spelen in "t Zand.
  De regionale bondstrainingen beginnen per 29 augustus te Zaandam.
  De competitie start 11 september.
  19 september de eerste ronde van de afdelingsmeerkampen (zie bijlage/ inschrijven t/m 6 sept)
  Het eerste BC toernooi te Hoorn (zie bijlage / inschrijven voor 13 september)
 • Toernooi in Hoorn.
  Zondag spelen de kinderen met een B licentie.
  Op Zaterdag spelen de kinderen met een C licentie, en dus als je het leuk vind een toernooi mee te spelen , dan is dit je kans. Zo dichtbij, je kunt het op de fiets redden.
  Eerst speel je een poule, meestal een 4 kamp, daarna is het een afval systeem. Als je wint ga je steeds een ronde verder door.
  Zou je mee willen doen, maar snap je de informatie niet helemaal, bij Jose kun je terecht met vragen.
 • De Nationale jeugdmeerkampen.
  Ieder jeugdlid die mee wil doen, mag dat. De eerste rondes spelen de sterkste jeugdleden niet mee, maar voor kinderen die net beginnen wordt het hierdoor leuker om WEL mee te doen.
  De eerste ronde is 19 september , locatie wordt later bekend gemaakt.
  De sterksten gaan door naar de volgende ronde (10 oktober, 17 oktober te Zaandam)
  Daarna volgen de landelijke rondes.
  Inschrijven kost 2,50 per persoon . Opgeven t/m 6 september (regel ook vervoer/ of overleg)
 • speeldata voor competitie najaar 2010
  en voorlopige data voorjaar 2011, zet ze alvast in je agenda.
  Week 1 11 september
  Week 2 18 september
  Week 3 25 september
  Week 4 2 oktober
  Week 5 9 oktober
  Week 6 16 oktober
  Week 7 30 oktober
  Week 8 6 november
  Week 9 20 november
  Week 10 27 november
 • Week 1 24 januari - 29 janauari
  Week 2 31 januari - 5 februari
  Week 3 7 februari - 12 februari
  Week 4 21 februari - 26 februari
  Week 5 7 maart - 12 maart
  Week 6 14 maart - 19 maart
  Week 7 21 maart - 26 maart
  Week 8 28 maart - 2 april
  Week 9 4 april - 9 april
  Week 10 11 april - 16 april
 • Afmelden van trainingen
  Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.
 • Jeugd voor jeugd project
  De oudere jeugd wordt gevraagd of ze af en toe een steentje willen bijdragen aan de club.
  Maak het kenbaar als je wilt helpen bij de jeugd. Wij zijn er erg blij mee.
  We kunnen nog veel hulp gebruiken, laat van je horen en zien !!
 • Scholierentoernooi in herfstvakantie
  Kinderen van basisscholen mogen komen tafeltennissen bij A-Merk op vrijdag 29 oktober.
  10.00 - 12.00 uur is voor de kinderen van groepen 3,4 en 5 zij doen allerlei spellen.
  13.00 - 17.00 uur is voor de kinderen van groepen 6,7 en 8 zij spelen wedstrijden.
  Inschrijfgeld 2,00 per persoon. Opgeven bij Jose voor 25 oktober.
  Op deze dag hopen wij ook op de hulp van de jeugd van A-Merk. Opgeven bij Jose.
 • Rabo fietstocht
  Op 11 september is er weer de jaarlijkse Rabo fietstocht. Voor iedereen die de 30 km fietst voor A-Merk krijgt A-Merk 25,00. Als er 10 fietsers zijn, is het maximum bedrag bij elkaar gehaald. Wie geeft zich hiervoor op ?? zie info website.
 • Agenda
  4 september ; instuif A-Merk van 11.00- 14.00 uur voor jeugd.
  4 en 5 september; welpendagen te Obdam / Tempo Team (info bij jose)
  5 september; Kokontoernooi; junioren 1 en 2 zijn uitgenodigd.
  11 september; start competitie jeugd.
  11 september; rabo fietstocht, fietst u mee voor de club
  19 september; 1e ronde jeugdmeerkampen
 • 2 oktober; 2e ronde jeugmeerkampen te Zaandam
  16 oktober; finale ronde afdelings jeugdmeerkampen
  23 oktober; C toernooi te Hoorn
  24 oktober; B toernooi te Hoorn
  29 oktober; Scholierentoernooi
 • 7 november; dag van het talent te Papendal
  13 november; Spirit toernooi.
  13 november; C/D Berkel en Rodenrijs.
  14 november; A Berkel en Rodenrijs.
  27 november; laatste competitie wedstrijd.
  28 november; 4 afdelingen ontmoeting bij Stedebroec
 • 11 december; B toernooi Assen
  12 december; C toernooi Assen
  18 december; kwart finale Nat Jeugdmeerkampen

 

 

 

 

Nieuwe leden dit seizoen ::...

JEUGD

 

 

SENIOREN

 

 

Naar startpagina