ARCHIEF

- het seizoen 2008/2009

Terug

Prikbord | Jeugdzaken | Nieuwe leden

 

Uit de nieuwsrubriek ::...

 

Niek Imming overleden
Ons bereikte het droevige bericht dat ons erelid Niek Imming op 7 mei 2009 is overleden. Hij werd 79 jaar. Niek was in de jaren ‘70 en ’80 de grote stuwende kracht binnen onze vereniging. Onder zijn supervisie kwam de jeugdafdeling tot grote bloei.
Lees hieronder het door buurtbewoners geschreven In Memoriam (ingestuurd en aangepast voor de website door José).

   

IN MEMORIAM NIEK IMMING

"Ik word 130", zei hij altijd tegen de vele kinderen die bij hem over de vloer kwamen. Hij lachte erbij en de kinderen lachten mee. Dit was tekenend voor Niek. Met zijn milde zelfspot maakte hij de kinderen aan het lachen; met de belangstelling die hij toonde voor elk kind dat zijn huis binnenliep, creëerde hij een sfeer waarbij ze zich op hun gemak voelden. Dit zorgde ervoor dat zijn huisje aan de Hoekstraat regelmatig veranderde in een soort kinderparadijs. Spelletjes doen op de computer en Niek regelde wie er aan de beurt was, mooie tekeningen maken die dan ergens in de kamer werden opgehangen of werden bewaard in een laatje met je eigen naam erop, naar de zolder om daar hutten te bouwen of gewoon een praatje maken. Hij had altijd wel iets te grappen en te grollen en wist van elk kind precies waar hij of zij mee bezig was. In de Sinterklaastijd mochten er op een afgesproken dag schoenen gebracht worden. Bij het vallen van de avond stonden er bij de kachel in huize Imming dan meer dan 40 schoenen. Al maanden van tevoren had hij de bestelling bij Sinterklaas geplaatst om er zo voor te zorgen dat er de volgende morgen geen kind een lege schoen aantrof. Ook de kinderen zelf wilden graag iets aan Niek geven. Op vakantie moest er vast en zeker een souveniertje worden gekocht en het eerste wat er gedaan werd bij thuiskomst was, naar Niek om het cadeautje te brengen en te genieten van zijn enthousiaste reactie. Hij wist precies wanneer de kinderen (en hun ouders) jarig waren. Dan belde hij op. Hij zei daarbij zijn naam niet en toch wist iedereen meteen wie er belde. Een kaart met een speeldoosje op een batterij hield hij bij de telefoon en de jarige hoorde: "Happy birthday to you".

In de jaren dat zijn gezondheid het toeliet, was Niek een zeer gewaardeerde kracht bij diverse sportverenigingen. Zo stond hij aan de wieg van "De Treffers", nu nog steeds het clubblad van "De Blokkers" en zijn verdiensten voor de tafeltennisvereniging A-Merk (toen nog Tjap Tjoy) hebben ertoe geleid dat er jaarlijks een toernooi wordt gehouden dat zijn naam draagt: Het Niek Imming Toernooi. Hij was ook een verdienstelijk dammer en heeft in die hoedanigheid de kinderen van de Pancratiusschool de geheimen van dit spel leren doorgronden. In zijn computer verzamelde hij duizenden probleemstellingen en deelde die in in categorieën. Bij dammers geniet dit bestand landelijke bekendheid.

De 130 heeft hij niet gehaald. Op 7 mei j.l. is Niek, op 79-jarige leeftijd, overleden. Hij wilde afscheid nemen zoals hij geleefd had. In alle bescheidenheid, zonder iets bekend te maken wilde hij er tussenuit knijpen. Geen advertentie, geen avondwake, geen opbaring, geen bijeenkomst, niemand tot last zijn en met de stille trom vertrekken. Zijn lichaam heeft hij ter beschikking gesteld aan de wetenschap. Een begrafenis of crematie heeft daardoor niet plaatsgevonden. Er zal nergens een gedenksteen voor hem geplaatst worden. Toch zal hij voortleven in de gedachten van velen. Een uniek mens is heengegaan en hij laat iets zeer waardevols achter in de mensen die hem hebben mogen kennen, namelijk: Een dierbare herinnering.

 

Nieuwsbrief Senioren 2 mei 2009

 • Voorjaarseizoen 2009
  Wat is er weer veel gebeurd in dit voorjaar. Zo waren er prachtige wedstrijden om de titel wie is beste dubbelspeler (Holger Bonte), de clubkampioenschappen senioren (Ben Loo!) en de strijd om de Niek Immink bokaal (Hans David Heldring). Voor detail informatie hierover kijk op onze website.
  De voorjaarscompititie is ook weer ten einde. Al onze seniorenteams deden het uitstekend en eindigden bij de eerste drie of hoger. Team 3 werd met overmacht kampioen. Er werd door dat team het op een na hoogste aantal winstpunten gehaald van de hele afding. Meer dan vermeldingswaard is natuurlijk de ook de prima prestaties die de twee jeugdleden Hans David Helding en Dries de Jager wekelijks leveren in het eerste seniorenteam. Dit naast hun bloedstollende eigen competitie in de top van Landelijk A.
  De teamindelingen voor de volgende speelronde moeten al weer snel aan de afdeling worden doorgeven. Wedstrijdsecretaris Bouke Pitstra coördineert een en ander. Wensen of veranderingen graag voor juni 2009 aan hem doorgeven.
  Nieuwe competitiespelers zijn erg welkom. Bij de recreanten zijn enkele Rising Stars gesignaleerd, dus...
 • Vanuit het bestuur
  -De algemene ledenvergadering van april 2009 is akkoord gegaan met het bestuursvoorstel om de functies van Pieter Schaper en Hein Leliveld te ruilen. Ook is besloten om de verplichte deelname van seniorleden aan de Grote Clubactie per 1 jan. 2010 te stoppen.
  -De sponsoren Van Overbeek en Rabo gaan hun sponsoring voor A-Merk stoppen. Ingestemd is met een verhoging van de jaarcontributie met € 7,50.
  -Besloten is om de de mogelijkheden voor sponsoring bij A-Merk nader te bezien.
  -Onze vereniging heeft deelgenomen aan de Fit en Gezond Beurs Bij Karsten in Zwaag.
  -We gaan ons beraden hoe de interne communicatie binnen onze club verder kan worden verbeterd.
  -Voorbereidingen worden getroffen voor de vorming van een keurgroep voor beloftevolle jongere spelers en spelers die de stap gaan maken naar de senioren. Organisatie en training door Paul Molenaar. Op uitnodiging worden externe spelers (met meerwaarde) worden uitgenodigd als sparring partners.
 • Maandag- en donderdagochtend voor 55 plus
  De interesse van 55-plussers om op maandag- of op donderdag-ochtend bij ons te spelen is nog steeds groot. Regelmatig zijn er meer dan 20 spelers actief op deze ochtenden. We willen op die ochtenden vooral de 55-plussers gelegenheid geven te spelen. Op sommige ochtenden is het nu zo druk dat er moet worden gewacht voordat er kan worden gespeeld. Daarom het herhaald verzoek aan de soms ook aanwezige jongeren en/of ook aanwezige competitiespelende leden om de 55-plussers altijd met voorrang te laten spelen.
 • A-Merk mobiele telefoon
  Wille jullie de oplaadstekker in de speelzaal gewoon in het mobiel laten zitten. Omdat de mobile telefoon een paar keer te lang was afgekoppeld waren we in de sportzaal niet bereikbaar. Natuurlijk vergeten we ook nooit om te betalen als je van onze A-Merk telefoon gebruik maakt voor en privegesprek.
 • Sponsor borden
  We zijn er in geslaagd om weer een paar sprankelende sponsorborden in onze zaal bij te plaatsen. Er kunnen er nog veel meer bij vooral op de goed gelukte nieuwe schuifwand (dank aan Nico van Paassen en Hans Klasener achter in de speelzaal.
  Zijn er jouw kennisenkring nog mogelijkheden neem dan contact op met Hans Klasener. Het is altijd handig om bij zakendoen bij of met een van onze sponsors te verwijzen naar onze sponsor contacten
 • A-Merk staat voor kwaliteit
  Daar horen ook een altijd schone en opgeruimde speelzaal bij.
  Ieder lid kan daar eenvoudig aan bijdragen.

 

Felicitaties
De voorjaarscompetitie heeft zijn beslag gekregen. En kijken we naar de resultaten van de teams, dan kunnen we zeggen dat we over de grote lijn genomen een prima competitie hebben gespeeld. Zowel bij de jeugd als bij de senioren hebben we een kampioen mogen feliciteren: het 3e jeugdteam, dat bestaat uit Melanie Bierdrager, Jurriaan Blom, en Mark Stam is kampioen geworden in de Hoofdklasse. Ook het 3e seniorenteam, bestaande uit Tijmen Kluit, Huub Koen, Hein Leliveld en Willem van der Veen werd kampioen, en wel van de 4e klasse. Namens het bestuur feliciteer ik hierbij alle kampioenen met hun prestatie.
Ook de meeste overige teams hebben heel goed gepresteerd en verdienen daarmee alle lof voor hun inzet en hun sportiviteit, waarmee de naam van de vereniging in positieve zin wordt uitgedragen. 
Als voorzitter dank ik iedereen, die in woord en daad aan een goede sfeer in de vereniging heeft bijgedragen en spreek ik de wens uit, dat we op deze lijn blijven doorgaan en blijven werken aan de punten, die nog kunnen worden verbeterd.
Hoewel nog vroeg: een fijne vakantieperiode voor eenieder. Gedurende de vakantieperiode blijft de zaal zowel op de maandagavonden als op de vrijdagavonden bij voldoende belangstelling open om te spelen en elkaar te ontmoeten. 
Pieter Schaper, voorzitter. 27-4-2009

Hans-David Heldring is de sterkste
Op zondag 5 april 2009 is de jaarlijkse tienkamp gespeeld om de Niek Imming bokaal. De vijf sterkste jeugdleden en vijf sterkste senioren strijden dan om de felbegeerde beker.
De uitslag luidt als volgt:
 1. Hans-David Heldring
 2. John Vis
 3. Rens Molenaar
 4. Paul Molenaar
 5. Ben Loo
 6. Jurriaan Blom
 7. Robin Bak
 8. Mark Stam
 9. Thomas Korf
 10. Rob Hiddinga

Uit het Frontnieuws van Willem:
... Verder zag ik die zondag nog onze beste spelers strijden om de Niek Imming bokaal, en zoals verwacht (wegens absentie van Dries) ging Hans-David er met de bokaal vandoor. Wat is hij goed zeg.
Opvallend hier was de jeugd die opvallend goed presteerde. Rens klopte zijn eigen vader Paul, die moest zijn zoon in de eindklassering ook nog voor laten. Paul had dit seizoen nog niet verloren.
Rens daarentegen wel, zijn goede klassering in dit sterke deelnemersveld 3e moet hem toch sterken om bij de jeugd de punten weer op te pakken, zodat ze weer de 1e plaats kunnen pakken.
Alleen het publiek was wat minder, waar waren ze. Het was uiteraard een mooie zondag, maar je zegt toch gewoon tegen je partner ”doe jij maar even de tuin” ik moet naar A-MERK!!!!!

Vlnr staand:Robin Bak, Rens Molenaar, Hans-David Heldring, Mark Stam, Jurriaan Blom, Bennie Loo, Paul Molenaar. 
Zittend vlnr: Thomas Korff, Rob Hiddinga, John Vis.

foto's: Huub Koen        

Ben Loo clubkampioen senioren 2009
Op vrijdag 6 maart 2009 zijn de clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. In een zinderende finale in vijf games tussen Robin Bak en Ben Loo werd uiteindelijk good old Ben de nieuwe kampioen. Paul Molenaar werd derde.

Nieuwsbrief Senioren van 19 december 2008

Gelukkig Nieuwjaar
Soms staat de tijd heel even stil;
staan we stil bij het afgelopen jaar.
Vreugdevolle en verdrietige dagen gingen aan ons voorbij
met een handdruk of een lief gebaar.

Soms staat de tijd heel even stil;
Staan we stil bij het komende jaar.
Vol verwachting en hoopvolle dagen de toekomst tegemoet
met geluk, vrede en liefde voor elkaar.

Ik wens jullie allemaal gezellige feestdagen
en een plezierig, sportief en kameraadschappelijk tafeltennisjaar!

Pieter Schaper, voorzitter A-Merk

 • Najaarseizoen 2008
  Zes seniorenteams hadden we deze ronde in de strijd.
  Ons eerste team kwam, versterkt met John Vis en met de youngsters Dries en Hans David (in 2009 uitkomend in Landelijk A!), tot een mooie vierde plaats. Helaas was er (niet verwacht) een versterkte degradatieregeling en degradeerden ze toch naar de derde klasse.
  Het tweede team was bijna kampioen. Maar bijna geldt niet.
  Het derde scoorde optimaal. Vooraf niet verwacht werden ze met afstand kampioen en zo mag dit team het volgende seizoen in de derde klasse uitkomen.
  Het vierde gaat vooral in de breedte steeds beter spelen.
  Het vijfde en zesde team lieten prachtige wedstrijden zien en draaiden mooi in hun poule mee.
  Voorspelling voor het voorjaarseizoen 2009.
  Team 1 en 3 kampioen.
  Team 2 handhaaft zich.
  Team 4, 5 en 6 doen mee om de bovenste plaatsen.
  Prima administratie van eenieder deze ronde want 0 boetes deze ronde. Houden zo! Voor teamopstellingen zie onze befaamde website.
 • Wedstrijdsecretaris senioren
  Vanaf 1 januari 2009 is Bouke Pitstra onze nieuwe wedstrijd-secretaris.
 • Vanuit het bestuur
  -Hans Blom heeft een ernstig ongeluk gehad en is inmiddels gelukkig weer, zij het langzaam, herstellende. Van harte beterschap Hans.
  -Op 12 december organiseerde het bestuur een goed bezochte en gezellige avond voor de vrijwilligers binnen de club.
  -We gaan ons beraden hoe de interne communicatie binnen onze club verder kan worden verbeterd
  -Hein Leliveld is per 1 januari 2009 voorzitter van de PR-cie.
  -Voorbereidingen worden getroffen voor de vorming van een keurgroep voor beloftevolle jongere spelers en spelers die de stap gaan maken naar de senioren. Organisatie en training door Paul Molenaar. Op uitnodiging zullen ook externe spelers (met meerwaarde) worden uitgenodigd als sparring partners.
  -In 2009 wordt een nieuw A-Merk beleidsplan opgesteld voor de jaren 2010 t/m 2014.
  -We bezien de mogelijkheden voor een dependance aan een basisschool in de gemeente Drechterland om nog meer kinderen enthousiast te maken voor het tafeltennissen bij A-Merk.
  In januari zullen nota's voor de betaling van de contributie 2009 worden verzonden. De bedragen zijn conform het besluit van de algemene ledenvergadering van 21 april 2008 enigszins aangepast. Zie ook onze website.
 • Herkennen we ons hierin?
  Volgens het bureau Motivaction, die recent een grote enquête heeft gehouden onder tafeltennissers, is het volgende op ons van toepassing.
  Tafeltennissers houden van een comfortabele leefstijl zonder al te veel opgelegde verplichtingen. Materiële zaken spelen geen primaire rol: luxe is welkom, maar vormt geen 'must'. Ambitie staat betrekkelijk los van status of het streven naar maatschap-pelijke erkenning. De leefstijl is individualistisch en gericht op het hier en nu.” Als sporter is het iemand die zich niet per se wil binden. Sport moet beleving zijn. Ze doorbreken graag conventies en staan open voor vernieuwing. Men is niet actief of bewust met de eigen gezondheid bezig of gezond eten. Toch leiden tafeltennissers een actief en afwisselend leven. Ondanks de ondergemiddelde gerichtheid op vitaliteit en gezondheid doet men wel veel aan sport. Ze sporten frequent en zijn vaak lid van een sportclub of volgen sport cursussen. Ook tijdens vakanties ondernemen zij sportactiviteiten.
  Sport wordt ervaren als ‘lifestyle’.
 • Senior activiteiten
  De interesse van 55-plussers om op maandag- of op donderdag-ochtend bij ons te komen spelen neemt nog steeds toe. We willen op die ochtenden met nadruk de 55-plussers en vaak ook externen (geen A-Merk lid) gelegenheid geven te spelen. Op sommige ochtenden is het nu zo druk dat er moet worden gewacht voordat er kan worden gespeeld. Daarom het verzoek aan de soms ook aanwezige jongeren en/of vaak ook competitiespelende leden om de 55-plussers altijd met voorrang te laten spelen. In 2009 gaan we op proef een derde ochtend aan 55-plussers aanbieden.
 • Reanimatie en AED gebruik
  Acht personen van A-Merk volgen de cursus “Reanimatie en gebruik AED defibrillator”. Eind 2008 hopen ze hun brevet te mogen ontvangen van de bekwame instructeur Theo Hogers.
  Een heel goede zaak binnen onze club!
 • Geweldig
  We mogen met recht trots zijn op wat de jeugd van A-Merk de laatste jaren laat zien. Onder de kundige en bezielende leiding van Paul en Jose Molenaar spelen onze zes jeugd teams op een uitzonderlijk hoog niveau. Het eerste team speelt inmiddels in de hoogste klasse van Nederland. Zelfs het derde team speelt nog 1e klasse. Laten wij senioren, er maar een voorbeeld aan nemen!
 • Nog even dit
  Wat opvalt is dat we de laatste tijd nog al wat briefjes in de kas tegenkomen met daarop “nog te betalen door...”. Afspraak is dat we contant afrekenen. Briefjes kosten extra tijd en veroorzaken soms onprettige discussies. Graag aandacht hiervoor.
 • Agenda 2008 en 2009
  -19 december. Kaas/Worst toernooi.
  -17 januari. Clubkampioenschappen Jeugd.
  -20 februari. Dubbelspel toernooi Senioren?
  - 1 maart. Toernooi voor niet leden uit de gemeente Drechterland.
  Nog onder voorbehoud.
  - 6 maart. Clubkampioenschap Senioren.
  - 5 april. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur wedstrijd om de Niek
  Immink bokaal.
  -20 april. Algemene Ledenvergadering.
  Tot Nieuwsbrief nummer 28

Nieuwsbrief Senioren van 1 november 2008

 • Actua
  Vanwege het tussentijds aftreden van voorzitter Gerard Masselink is op 20 oktober 2008 een algemene ledenvergadering gehouden. In die vergadering werden met algemene stemmen gekozen de nieuwe voorzitter Pieter Schaper en twee nieuwe bestuursleden, te weten Hans Klasener en Bouke Pitstra. In de bestuursvergadering van 30 oktober 2008 zijn de taken binnen het nieuwe bestuur opnieuw verdeeld. De belangrijkste afspraken zijn hieronder vermeld.
  Voorzitter, Pieter Schaper
  Vice voorzitter, Hein Leliveld
  Secretariaat, Hein Leliveld
  Penningmeester en ledenadm., Albert Pauw
  Communicatie waaronder Nieuwsbrief en website, Hein Leliveld
  Voorzitter PR cie. Pieter Schaper tot 1 jan. 2009
  Voorzitter jeugd cie, Bouke Pitstra
  Wedstrijd secretaris jeugd, gedelegeerd vanuit het bestuur Jose Molenaar
  Wedstrijd secretaris sen., per 1 jan 2009 Bouke Pitstra.
  Onderhoud speelruimte en materiaal, contacten met verhuurder, Hans Klasener
  Barbeheer, Hans Klasener i.s.m. met Iet van Essen.
  Contact sponsors en overheden, Pieter Schaper.

  Op de Blokkerse Jaarmarkt hebben we op 30 augustus nuttig promotiewerk voor onze club A-Merk verricht. De hele dag was het mooi weer en was er een goede aanloop bij onze stand. Velen hebben gebruik gemaakt om tegen onze robot een balletje te slaan. Dank aan de vrijwilligers die behulpzaam zijn geweest.
  Op 6 september hadden we precies het benodigd aantal fietsers t.b.v. de Rabo sponsortocht. Het maximale sponsorbedrag van 250 Euro mocht onze penningmeester Albert zo op onze rekening bijschrijven. Het was evenals vorige jaren weer een mooie tocht. Het is wel een beetje opmerkelijk dat er uit zo'n grote en sportieve club als A-Merk slechts met moeite 10 fietsers gevonden konden worden. Op de, vanwege ons 35 jarig bestaan, door de PR cie. uitstekend georganiseerde, open dag ontmoetten we helaas niet veel nieuwkomers. Er was wel steeds bezoek maar dat was dan veelal van eigen leden. We hebben door de vele aankondigingen natuurlijk wel veel de regionale pers gehaald.
 • Competitie najaar 2008
  Ons eerste team doet het goed in de uitdagende 2e klas. Onze beide jeugdleden, Hans David Heldring en Dries de Jager, doen het in die klasse zelfs uitstekend. Good Old A-Merker John Vis blijkt een heel goede toevoeging te zijn aan het eerste team.
  Het tweede en derde team spelen in de vierde klasse. Het derde team lijkt (geheel onverwacht?) zelfs probleemloos kampioen te worden. Als dat lukt kan A-Merk mooi het huidige gat in de klassen tussen ons eerste en tweede team kleiner maken. Het vierde, vijfde en zesde team doen het goed en laten veel prachtige wedstrijden zien.
 • Jeugd
  Onze jeugdafdeling floreert. Veel animo, goed bezoek aan trainingen en wederom prachtige resultaten in de competitie. Ons eerste jeugdteam is op weg, om hun al een paar jaar lang durende kampioensreeks voort te zetten. Zij bereiken hierdoor nu de hoogste klasse van Nederland. Vooral ook gezien ontwikkelingen bij andere tafeltennisverenigingen in Noord-Holland is dat een huzarenstukje. Chapeau.
 • Uitwisseling met Nootwheer
  Op 5 september waren we te gast bij onze uitwisselingspartner Nootwheer uit Purmerend. We waren met 18 spelers waarvan 7 personen vanuit de recreanentengroep. De zes teams van A-Merk haalden dit jaar maar 18 (van de beschikbare 60) winstpunten binnen. Opvallend was dat ons zesde team met 8-2 wist te winnen. Het was ons recreanten team. Zij lieten hiermee zien dat noeste trainingsarbeid (voor hen op maandag- en donderdagochtend) mooie resultaten kan opleveren.
  Wederom hebben we genoten van deze gezellige avond. Onze partner Nootwheer hebben we hier hartelijk voor bedankt.
 • Op onze A-Merk accommodatie zijn we trots
  Het vrijwilligersduo voor allerhande onderhouds- en klusjeswerk Hans Klasener en Nico van Paassen is nog steeds druk doende. Veel dingen zijn nagezien, eventueel aangepast of hersteld. Heel fraai wordt de mooie nieuwe schuifwand achter in de zaal
  En wij -trotse A-Merkers- houden natuurlijk onze zaal met zijn allen netjes en schoon. Bedankt!
 • Bordsponsors
  En nu we het toch over bordsponsoring hebben … als straks die mooie nieuwe schuifwand gereed is, kunnen we weer heel wat sponsorborden plaatsen. Maar ook aan de wand is nog plaats. De meest recente bordsponsor is De Toekomstgroep Bouw, Schilders en Glas, uit Andijk.
  Ken je iemand binnen je netwerk bedrijven of organisatie, die een sponsorbord zou willen/kunnen plaatsen, geef dat dan even door aan Pieter Schaper.
 • Goed om te weten en te onthouden
  Op 22 en 29 november organiseren we voor leden van A-Merk een cursus “reanimatie en gebruik AED defibrillator”.
  De volgende leden hebben zich ervoor aangemeld: Irma Rijpma, Nico en Gonda van Paassen, Tom Bruijn, Piet Kroon, Paul en Jose Molenaar en Hein Leliveld.

  Zoals bekend kan A-Merk gebruik maken van een defibrillator. Hij is in beheer van de tennishal beneden. Daar is ook iemand aanwezig die hem kan bedienen. Bij calamiteiten altijd 112 bellen en starten met reanimeren (zie flyer op prikbord) en direct iemand naar de balie beneden sturen voor de defibrillator.
 • Uit “Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden”.
  In strijd heb je wapens nodig. Met slechts 1 sterk wapen kan je iemand uitschakelen. Als je over meer wapens beschikt moet je vooraf keuzes maken welk wapen (of wapens) je gebruikt. Denk daar dus vooraf over na want in de wedstrijd heb je daar de tijd niet voor.
 • Agenda:
  19 dec. Kaas/Worst toernooi
  20 april 2009 algemene ledenvergadering.

 

Nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden
21-10-08  Tijdens de extra ledenvergadering op 20 oktober 2008 is Pieter Schaper gekozen tot nieuwe voorzitter van A-Merk. Verder zijn Bouke Pitstra en Hans Klasener tot het  bestuur toegetreden, zodat nu weer sprake is van een voltallig bestuur.

Mededeling van het bestuur
1-10-08  Voorzitter Gerard Masselink heeft op 22 september 2008 zijn functie als voorzitter van onze vereniging A-Merk neergelegd. Het bestuur betreurt dit besluit, maar dient deze keuze te respecteren.
Om de lopende zaken zo goed mogelijk te laten doorgaan, zijn enkele taken in het bestuur (hopelijk zeer) tijdelijk herverdeeld:

 • het voorzitterschap en het lidmaatschap van de PR-Commissie worden waargenomen door Pieter Schaper;

 • het secretariaat wordt waargenomen door Hein Leliveld.

Op korte termijn zal een algemene ledenvergadering worden uitgeschreven. Tot die tijd zal het bestuur de lopende zaken behartigen en afhandelen.
Pieter Schaper, plv. voorzitter

Nieuwsbrief Senioren van 18 augustus 2008

 • Afsluiting van het seizoen was weer prachtig
  Mede dank zij de wederom voortreffelijke organisatie vanuit team 4 is de seizoen afsluiting op 17 mei fantastisch geslaagd. Deze keer een heerlijke BBQ op BBQ-beest Bello bij onze eigen A-Merk sportzaal. Een mooie opkomst, redelijk weer en zelfs live muziek met een trekzak door onze Ivonne Scherpenhuizen.
  Dank van ons allen aan het organiserende team 4 en ons oud lid Leon Vrijland.
 • Nieuwe start in najaar 2008
  Hopelijk hebben we allen mogen genieten van een mooie zomervakantie en kunnen we ons weer met hernieuwde energie verder bekwamen in het edele tafeltennisspel. De zaal is daartoe vanaf 18 augustus weer geopend en gereed voor onze noeste trainingsarbeid. Op de maandag en donderdagochtenden is de hele zomer gewoon doorgespeeld door onze 50 plussers. Telkens was er op die ochtenden een groep van tenminste 15 personen aanwezig.
  Door de herindeling en het vervallen van de zevende klas starten we het komende seizoen met onze zes teams in een andere klasse. Er zijn niet veel wijzigingen binnen de teams. Ons eerste team is op ons eigen verzoek geplaatst in de 2e klasse. Door de komst van de geroutineerde oud A-Merk speler John Vis en de inzet van onze jonge talenten Hans David Heldring en Dries de Jager zou het mogelijk moeten zijn om een plaats in die mooie tweede klas vast te houden.
  Het tweede en derde team starten in de vierde klasse. Het vierde en vijfde team komen in de vijfde klasse uit. Ons zesde team start in de zesde klasse. Kijk voor verdere details op onze website.
  Met heel veel interesse zullen we het komende seizoen ons vlaggenschip volgen.
  Hopelijk gaan we weer genieten van vele mooie wedstrijden en boeken we daarbij ook goede resultaten.
  Verzoek
  Mede doordat we met de junioren en nu ook met de senioren op een steeds hoger niveau spelen is er het verzoek gekomen (ook van bezoekende tegenstanders) om bij vooral belangrijke wedstrijden meer aandacht te vragen voor stilte tijdens de wedstrijden. Dit bevordert de concentratie en daardoor het wedstrijdresultaat.
  Mobiele telefoons staan bij A-Merk natuurlijk uit of op de trilstand.
 • Rabo fietstocht
  Op 6 september kunnen we weer meedoen aan de recreatieve Rabo sponsorfietstocht. Het maximum bedrag aan sponsorgeld is 250 euro en moet ook dit jaar weer haalbaar zijn voor A-Merk. Fiets daarom dit jaar ook weer mee met deze prachtige tocht en geef je ervoor op bij huubkoen@zonnet.nl
 • Uitwisseling Nootwheer
  Op 5 september is de uitwisseling met Nootwheer uit Purmerend gepland. Het zou mooi zijn als we met een groot aantal A-Merk spelers naar Purmerend kunnen afreizen. De vorige twee uitwisselingsavonden waren gezellig en we hebben toen kunnen genieten van mooie wedstrijden. Wil je er deze keer (ook weer) bij zijn schrijf je dan in op de lijst die op de bar ligt of geef je deelname even door aan hein@leliveld.org. Doe dat dan wel voor 1 september. Ook de 50 plus A-Merk leden kunnen zich natuurlijk opgeven voor deze leuke spelavond.
 • De A-Merk zaal, ons visitekaartje
  We hebben eerder de volgende afspraak gemaakt.
  Een goede A-Merker is trots op zijn accommodatie, houdt de zaal netjes en gaat goed met alle spullen en materialen om. Hij is daarin actief brengt bijvoorbeeld zelf een volle vuilniszak naar de container beneden.
  Er is een nieuw vrijwilligersduo voor allerhande onderhouds- en klusjeswerk gestart. Het zijn Hans Klasener en Nico van Paassen. Zij hebben al heel wat kleine en grote projecten in de zaal af-gerond. Er is door hen voor het onderhoud ook een solide/veilige trap aangeschaft. Ook in de voormalige rookruimte is het weer netjes en leefbaar.
  Bedankt!
 • Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden".
  Als je blijft doen wat je altijd doet krijg je wat je altijd deed. Dus..... probeer eens wat (nieuws) uit, zeker als het kan.
 • Om te weten en te onthouden
  A-Merk beschikt over een gezamenlijke defibrillator. Hij is in beheer van de tennishal beneden. Daar is ook iemand aanwezig die hem kan bedienen. Bij calamiteiten dus direct 112 bellen reanimeren (zie ook flyer op prikbord) en direct iemand naar beneden sturen voor de defibrillator.

 

 

Van het prikbord ::...
 

Zo doet team 5 dat
Team 5 sluit de voorjaarscompetitie 2009 af met een knoertgezellig en bijzonder lekker dinertje in
De Tuynkamer.

Vlnr Ronald Nannings, Holger Bonte, Pieter Schaper, Sietse Meijer

 

Jeugdzaken ::...    Zie ook de afzondelijke nieuwsbrieven in het archief

 

Afsluiting seizoen voor de jeugd

Hierbij een foto van de groep die mee is geweest op vrijdag 19 juni. Midgetgolf, lekker eten en daarna een uurtje bowlen te Venhuizen. Het was weer "bere gezellig".  Tot na de zomervakantie. (José)

 

Kwalificatie Jeugdranglijst toernooi op 16-5-09 te Aalsmeer
(door José Molenaar)
Vijf jeugdleden zullen vandaag spelen om het behoud of behalen van hun B-licentie.
Ze zijn uitgenodigd door de N.T.T.B., alleen Jurriaan heeft zich zelf ingeschreven. Hij wilde ook een poging wagen om zijn B-licentie te behalen.
9.30 uur beginnen de eerste poules van Jurriaan, Rens en Gert Jan. Allen komen goed hun poule door en gaan door naar de Hoofdronde.
De andere twee spelers, Nico en Mark beginnen 11.30 uur met hun poules. Ook zij komen beiden goed door hun poule, dus ook door naar de Hoofdronde.

Daarna wordt er met een afvalsysteem gespeeld: de winnaar gaat door, de verliezer is uitgespeeld.

 • Jurriaan: was in zijn poule 1e geworden, helaas raakte hij er na de 1e vervolgronde uit.
 • Gert Jan kwam tot in de 2e ronde .
 • Mark en Nico;
  Zij kwamen elkaar tegen in de kwart finale, inmiddels waren ze wel zeker van hun B-licentie.
  Nico tegen Mark; 12/10 7/11 13/11 11/7
  Nico kwam tot in de halve finale , helaas verloor hij deze in games (9/11..11/8..7/11..11/13)
 • Rens:
  Het begon met 100 junioren.
  In zijn poule werd Rens 2e, de 2e wedstrijd wilde niet helemaal lukken.
  Hij kwam dus ook in de Hoofdronde , iedere keer een stap verder.
  Hij speelde goed, mooie spinballen.
  Hij bleef rustig, iedere keer won hij in 3 of 4 games.
  Inmiddels ook zeker van behoud van zijn B-licentie.

  Met als resultaat de finale tegen H.A van Ommen;
  Rens kwam met 2-0 voor .
  De derde set , stond Rens op winst. Helaas ging dit feestje niet door. Hij was er zo dicht bij.
  De vierde set net aan verloren.
  Er zaten hele mooie rally's in de wedstrijden. Mooie spinballen, mooi geplaatste ballen. Af en toe een net of kant bal.
  Rens bleef rustig en goed spelen.
  De hele zaal was al leeg, iedereen was uitgespeeld en de tafels waren bijna allemaal al opgeruimd.
  Maar de wedstrijd was een triller (jammer dat jullie dat niet hebben gezien)
  12/14 9/11 16/14 11-9 12/14

RENS won dus was de 1e van de 100 spelers.
RENS is de sterkste junior.
RENS is waarschijnlijk de 1e A-Merker die 1e wordt op zo'n ranglijst toernooi.
RENS (en wij ook) is erg blij met zijn behaalde resultaat en zijn beker.
RENS gefeliciteerd.

En Ben bedankt voor de coaching de gehele dag. Ben was alleen als coach, want Paul had een bijscholingsdag.

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  mei 2009 (redactie José Molenaar)

Voor alle jeugdleden en ouders
Hallo allemaal, hier weer een nieuwe brief met informatie voor en over jeugdleden.
Ik wil een aantal nieuwe leden van harte welkom heten: Hoa en Tu Nguyen (broer en zus) en Jimmy Tran
Ik hoop dat jullie een leuke tijd zullen hebben bij A-Merk.

De Nederlandse kampioenschappen te Schiedam.
In het weekend 2 en 3 mei hebben verschillende kinderen van A-Merk mee mogen spelen om de Nederlandse kampioenschappen.
Zaterdag 2 mei speelden Rens, Dries, Hans David, Gert Jan en Roos mee. Roos en Gert Jan stonden aan het eind van de dag op het podium. Gert Jan behaalde de 1e prijs in de troostronde. Roos werd 3e in de hoofdronde en mocht omdat ze zo hoog eindigde ook zondag meespelen met de A spelers.
Zondags speelden Nordin en Melanie mee. Ook zij hebben hun best gedaan, maar het niveau was ook zo hoog........
We hebben hele mooie wedstrijden gezien van jeugd waarvan je af en toe vergeet dat het jeugd is, zo goed spelen ze.

Afmelden voor de training;
Ik wil jullie allemaal vragen je af te melden als je niet komt trainen. De trainers bereiden hun training voor en gaan er vanuit dat iedereen komt. Als de training begint en er zijn een aantal kinderen niet, moeten er aanpassingen worden gedaan in het trainingsschema. Wij willen graag weten waarom kinderen niet aanwezig zijn.
Afmelden kan bij Jose .

De kampioen van de voorjaarscompetitie is team 3.
Tot in de laatste wedstrijd was het spannend. De nummers 1 en 2 moesten tegen elkaar. A-Merk had aan 4 punten genoeg, het was erg spannend. Maar uiteindelijk heeft A-Merk de benodigde punten behaald en was het kampioenschap binnen. Hartstikke goed hoor.
De felicitaties gaan naar; Melanie, Jurriaan , Mark en natuurlijk Ben.

Voor dit team gaan we Landelijk C aanvragen en we gaan er eigenlijk vanuit dat jullie dit ook zullen krijgen. (ieder jeugdlid krijgt een aantal punten, als team krijg je dus samen een aantal punten, dan wordt bekeken welke teams er voor het Landelijk in aanmerking komen/ het is dus niet vanzelfsprekend dat je Landelijk C krijgt toegewezen).

Einde seizoen
De trainingen zullen tot in juni doorgaan.
De laatste maandag training is 15 juni.
De laatste donderdag 18.00 -19.00 training is 18 juni.

De groepen die op dinsdag -, woensdag-, en donderdag 19.00 - 21.00 uur trainen zullen doortrainen t/m 2 juli

Begin nieuwe seizoen
De groepen die op dinsdag-, woensdag- en donderdag 19.00 - 21.00 uur trainen beginnen 18 augustus.
Vanaf maandag 24 augustus gaan alle trainingen weer van start.

Najaarscompetitie 2009
We zijn al weer druk bezig voor de najaarscompetitie. Ik heb een mail gestuurd naar alle jeugdleden met de vraag of jullie weer competitie willen gaan spelen, als je nog niet hebt gereageerd doe het snel .
Heb je wensen of vragen of problemen , laat het ons weten . We zullen ons best doen om het ieder zoveel mogelijk naar de zin te maken.

De data van de najaarscompetitie en de voorlopige speeldata voor de voorjaarscompetitie 2010
12 september    1              23 januari
19 september    2               6 februari
26 september    3              13 februari
3 oktober           4              27 februari
10 oktober         5              13 maart
24 oktober         6              20 maart
31 oktober         7              27 maart
7 november       8                3 april 8
21 november     9               10 april
28 november    10              17 april

Onderlinge competitie
De laatste wedstrijden zijn verspeeld op 11 april. Lars, Marie-Johanna, Lotje en Maartje hebben ondeling tegen elkaar gespeeld. Het is voor hen pas de derde keer dat ze wedstrijden spelen, toch gaan ze echt goed vooruit. Er worden al echte rally's gespeeld. Er waren spannende wedstrijden tussen Lars en Lotje, Maartje en Marie-Johanna. De winnaar is bekend, maar het ging om ervaring op te doen , echte wedstrijden spelen en dat is goed gelukt. Iedereen gefeliciteerd.

De website
Het adres is www.nttb.nl/a-merk 
of www.amerk.tk
Zet het bij je favorieten, kun je makkelijk tussendoor even kijken .

Agenda
mei
zaterdag 16 mei; kwalificatie toernooi jeugdranglijst (nico, jurriaan?, gert jan, mark, rens)
za/zo/ma/ 30/31 mei/ 1 juni ;Hasselt te Belgie

juni
zaterdag 6 juni; NJM finales Panningen; Nordin
zondag 7 juni; NJM finales Panningen; Nordin
vrijdag 19 juni; afsluiting van het seizoen ???
zaterdag 27 juni ; NTTB jeugdcup
zondag 28 juni; NTB jeugdcup

augustus
vanaf week 34 zullen de trainingen voor een beperkte groep spelers beginnen di/wo/do
vanaf week 35 zullen alle trainingen weer beginnen

September
12 september ; fiets sponsortocht van de Rabobank (laatste keer)
12 september; competitie 1
19 september; comp 2
26 september; comp 3

oktober
3 oktober; comp 4
10 oktober; comp 5
17 oktober; C toernooi te Hoorn
18 oktober; B toernooi te Hoorn.
24 oktober; comp 6
31 oktober; comp 7

november
7 november; comp 8
14 november; Berkel en Rodenrijs
15 november; Berkel en Rodenrijs
21 november; comp 9
28 november; comp 10 (laatste)

 

Nederlandse kampioenschappen tafeltennis 2009 te Schiedam
(verslag van José 4-5-2009)

 • Zaterdag 2 mei: Nederlandse kampioenschappen B
  Voor het eerst dit jaar in Schiedam. (was altijd in Helmond)
  Vijf spelers van A-Merk mogen vandaag mee spelen.
  Hans-David Heldring, Dries de Jager en Roos Bierdrager komen in de Hoofdronde
  Rens Molenaar en Gert Jan Bregman komen in de Troostronde.
  Er wordt goed gespeeld, wij zien hele mooie wedstrijden.

  Aan het einde van de dag , mogen twee A-Merk leden op het podium.
  Gert Jan wordt 1e in de Troost ronde
  Roos wordt 3e in de Hoofdronde, en mag daarom ook morgen in actie komen.
 • Zondag 3 mei; Nederlandse kampioenschappen A
  Het allerhoogste nivo van de jeugd in Nederland.
  Van A-Merk spelen Nordin Gelderloos en Melanie Bierdrager mee.
  De A-spelers spelen dubbel en enkel wedstrijden, het is direct een afval systeem, de winnaar gaat door, de verliezer is uitgespeeld.
  In het enkel presteren beide spelers goed, ze komen hun poule goed door Melanie 1e, Nordin 2e )
  Daarna is het een afval systeem , de tegenspelers worden ook steeds maar sterker.
  Nordin en Melanie hebben goed gepresteerd.

  We hebben de finale wedstrijden van de allerbeste jeugdleden van Nederland gezien en hier zaten hele mooie en spannende wedstrijden tussen .
  We hebben zeer genoten !!!
  Je vergeet bijna dat dit nog jeugdleden zijn, zo goed spelen zij.
  José Molenaar, 4-5-2009


Het 3de jeugdteam is kampioen
Melanie, Mark, Jurriaan, hartelijk gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap. Kampioen in de hoofdklasse is een geweldige bekroning van een heel goed gespeeld voorjaarsseizoen. Het is een kampioenschap waar jullie samen voor getraind hebben onder leiding van Paul Molenaar en gecoacht zijn door Ben Loo die ik beiden ook wil feliciteren met jullie succes. Jullie zijn drie goede spelers die met deze inzet zeker nog veel meer mooie resultaten gaan behalen. Ik hoop dat ik jullie nog heel vaak in de kleuren van A-Merk zal zien spelen. Samen met jullie gaat ook de vereniging een geweldige toekomst tegemoet. Jullie zijn een goed voorbeeld voor wat de jeugd bij A-Merk kan bereiken. 
Nogmaals gefeliciteerd,
Een trotse voorzitter van de jeugdcommissie, 
Bouke Pitstra  25-4-2009

Archieffoto 

CAMPEONE.....
Jeugdteam 3 is kampioen geworden in de Hoofdklasse, dit na een 5-5 gelijkspel tegen Spirit 2. In de laatste en beslissende wedstrijd tegen Spirit had A-Merk 4 punten nodig. In de achtste partij behaalde Jurriaan het vierde punt voor A-Merk en was het kampioenschap binnen. Proficiat Jurriaan, Mark, Melanie. Uiteraard ook felicitaties voor de succescoach Ben Loo !

Spirit toonde zich sportief door het overhandingen van mooie kampioensbekers en een lekkere taart ! Jurriaan Blom, Mark Stam en Melanie Bierdrager dus kampioen van de Hoofdklasse en promoveren hierdoor volgend seizoen naar Landerlijk C !
25-4-2009 René Bierdrager

 

Nederweert A-toernooi (verslag)
Afgelopen zondag (22 maart) zijn twee jeugdspelers van A-Merk met begeleiding afgereisd naar Nederweert (even opzoeken waar dat ligt). Hier werd deze dag een A-toernooi gespeeld, dus voor spelers met een A-licentie. A-Merk heeft twee spelers met een A- licentie en dat zijn Melanie en Nordin. Beiden hebben heel erg hun best gedaan en ik vind dat we best trots op ze mogen zijn. Nordin werd uiteindelijk 8e en Melanie werd 4e . Rond 21.00 uur komen allen weer terug in Oosterblokker, het was weer een geslaagde dag.
24-3-2009, José

Onderlinge competitie (verslag)
Zaterdag 14 maart spelen een aantal kinderen weer een onderlinge competitie. Zij spelen geen echte competitie, dat is nog te moeilijk.
Daarom spelen ze wedstrijden tegen elkaar, om de spelregels te leren en ervaring op te doen in wedstrijd spelen.
Marie-Johanna speelde voor de eerste keer mee. Lotje en Maartje hebben vorige keer ook al mee gedaan en Quinten is de meest ervaren speler.
Omdat het moeilijk is alles goed te doen, worden enkele spelregels wat aangepast. B.v. het serveren: als het niet lukt, mogen de kinderen de service over doen.
Het gaat vooral om ervaring op te doen, het winnen is niet belangrijk.
Marie-Johanna, Maartje , Lotje en Quinten hebben een vierkamp gespeeld.
Dit duurde ongeveer anderhalf uur.
Het spelen vonden de spelers erg leuk, we hebben met elkaar veel plezier gehad.
Tot de volgende keer op 11 april.
22-3-2009 José

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  maart 2009 (redactie José Molenaar)

Voor alle jeugdleden en ouders
Hallo allemaal, hier weer een nieuwe brief met informatie voor en over jeugdleden.
Ik wil een aantal nieuwe leden van harte welkom heten; Gijs Cillekens, Janto Siks, Puck Brouwers en Tanya de Kogel. Ik hoop dat jullie een leuke tijd zullen hebben bij A-Merk.

Afmelden voor de training
Ik wil jullie allemaal vragen je af te melden als je niet komt trainen. De trainers bereiden hun training voor en gaan er vanuit dat iedereen komt. Als de training begint en er zijn een aantal kinderen niet, moeten er aanpassingen worden gedaan in het trainingsschema. Wij willen graag weten waarom kinderen niet aanwezig zijn.
Afmelden kan bij Jose .

De voorjaarscompetitie.
Er zijn inmiddels drie rondes verspeeld in de voorjaarscompetitie. De resultaten worden wekelijks bijgewerkt door Sjaak Deen op de website. Ook de persoonlijke resultaten worden daarop bijgehouden.

De wedstrijdbriefjes
Na afloop van een gespeelde wedstrijd, krijgt het uitspelende team altijd een formulier mee, om het bij de wedstrijdsecretaresse af te leveren.
Dit afleveren moet op de speeldag gebeuren.
Ieder die speelt moet zelf controleren of alles goed is ingevuld. Als er fouten in de lijsten voorkomen, krijgen we een boete.
- achternaam moet goed leesbaar zijn
- bondsnummer moet goed leesbaar zijn
- persoonlijke resultaten controleren
- uitslag controleren.
En dan het formulier inleveren in de zaal bij A-Merk, of bij Jose thuis in de brievenbus.

Onderlinge competitie
Een aantal kinderen die nog geen competitite spelen, spelen onderlinge wedstrijden op drie zaterdagen.
Lotje, Quinten, Lars, Jill, Maartje en Tanya oefenen met wedstrijden, ze doen zo veel ervaring op en kunnen tegelijk kijken hoe het bij de echte competitie spelers gaat. De volgende zaterdag dat zij spelen is 14 maart. (derde datum is 11 april)
Ik zal na afloop van deze wedstrijden, een verslagje schrijven voor de website.

Clubkampioenschappen; 17 januari
Hans-David Heldring is de nieuwe clubkampioen.
Het verslag en de foto's (gemaakt door Huub Koen) zijn te vinden op de website van A-Merk.
Het was een sportieve dag, met mooie wedstrijden.
En we waren op tijd klaar; 17.45 uur.

De website
Het adres; http://home.hetnet.nl/~a-merk/
of www.amerk.tk
zet het bij je favorieten, kun je makkelijk tussendoor even kijken .

Agenda

maart
zaterdag 14 maart; competitie 4
zaterdag 21 maart; competitie 5
zondag 22 maart; Nederweert A- toernooi;Nordin en Melanie.
zaterdag 28 maart; competitie 6

april
zaterdag 4 april; competitie 7
zondag 5 april; Niek Imming bokaal; Hans-david, Dries, Rens, mark, Thomas.
zaterdag 11 april; competitie 8
zaterdag 18 april; competitie 9
zaterdag 25 april; competitie 10

mei
zaterdag 2 mei; Nederlandse kampioenschappen B te Schiedam;Roos,Rens,Dries,GertJan,HansDavid.
zondag 3 mei; Nederlandse kampioenschappen A te Schiedam; Nordin en Melanie.
zaterdag 16 mei; kwalificatie toernooi jeugdranglijst
za/zo/ma/ 30/31 mei/ 1 juni ;Hasselt te Belgie

juni
zaterdag 6 juni; NJM finales Panningen; Nordin
zondag 7 juni; NJM finales Panningen; Nordin
zaterdag 27 juni ; NTTB jeugdcup
zondag 28 juni; NTB jeugdcup

.

 

Nationale Jeugdmeerkampen 
Melanie Bierdrager en Nordin Gelderoos hebben vandaag (15 februari 09) in Zwolle de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld.
Melanie is 4e geworden en gaat net niet door naar de finale.
Nordin is 2e geworden en gaat door naar de finale ronde.
6 en 7 juni zijn de finale wedstrijden.
José

2009 Clubkampioenschappen jeugd A-Merk
verslag clubkampioenschappen jeugd A-Merk 17 januari 2009 door José

Zaal open om 9.00 uur. 10.00 uur beginnen de wedstrijden.

José houdt zich met de allerkleinsten bezig, eerst doen zij andere oefeningen; bal door batskill spelen, ballen gooien in emmers. Het zijn ook hele jonge kinderen , dus aangepaste oefeningen. Daarna worden echte wedstrijden gespeeld. Deze jonge kinderen speelden van 10.00 tot 12.00 uur.

Uitslag:

1; Quinten Donker
2; Lars Bakker
3; Jill Jong Tjien Fa

 

vlnr: Jill, Lars en Quinten

 

De competitie spelers
Om 10.00 uur starten de poules van 4 en een van 5 .Rond 11.45 uur zijn de pouljes klaar. De kinderen kunnen rustig even een broodje eten, even rust houden.
12.00 uur start de vervolgronde.

In poule A spelen de spelers die 1e en 2e geworden zijn in de poule ,dit wordt een 8 kamp
In poule B spelen de overige 9 spelers onderling om een zo hoog mogelijke plaatsing.

Er wordt goed gespeeld, veel spannende wedstrijden. Eigenlijk verliep alles prima en sportief.
De allerlaatste wedstrijd gind om de nummers 1 en 2, de strijd tussen Hans-David en Dries.

 

De einduitslag van deze dag:

1; Hans-David Heldring clubkampioen 2009 
2; Dries de Jager
3; Rens Molenaar
4; Mark Stam
5; Thomas Korf
6; Roos Bierdrager
7; Jurriaan Blom
8; Melanie Bierdrager
9; Nico Heldring
10; Gert-Jan Bregman
11; Frank Breg
12; Stuart Jong Tjien Fa
13; Marco Blees
14; Jimmy Kayadoe
15; Koen Meester
16; Marc Hiemstra
17; Nighel Kayadoe.


Ik wil enkele mensen even bedanken voor hun hulp: Huub voor de medeorganisatie en het maken van waarschijnlijk mooie foto's.
De drie moeders die ieder hebben geholpen achter de bar: Soraya, Petra en Iet.
Bouke voor de verassing die je langs kwam brengen.

En de mensen die langs kwamen om te kunnen kijken hoe de jeugd van A-Merk speelt.

De nummers 1 t/m 5 zullen worden uitgenodigd om tegen de vijf sterkste senior leden te spelen om de Niek Imming bokaal. Gepland op zondag 5 april.
José

Rens Molenaar, Dries de Jager en kampioen Hans-David Heldring

De foto's zijn gemaakt door Hoeb Koen
Er staan nog véél meer foto's in onze Fotogalerij 

 

¼ finale landelijke meerkampen in Panningen 20 en 21 december 2008
Afgelopen weekend zijn zowel zaterdag als zondag wedstrijden gespeeld voor de landelijke meerkampen. Deze wedstrijden werden verspeeld in Panningen (Limburg); het is daarom dat verschillende mensen in de buurt van Panningen hebben overnacht.

Zaterdag 20 december speelden Dries, Hans-David en Roos, ze hebben goed gespeeld maar zijn helaas niet door naar de volgende landelijke ronde 

Zondag 21 december speelden Stuart, GertJan, Melanie en Nordin. Ook zij hebben goed hun best gedaan, maar de prestaties van Stuart en GertJan waren net niet toereikend.
Melanie en Nordin werden allebei eerste in hun poule en zijn door naar de halve finale landelijke meerkampen. 

De volgende ronde is 15 februari te Zwolle.

 

Spirit toernooi
Op zaterdag 6 december 2008 heeft de jeugd van A-Merk mee gedaan aan het Spirit toernooi in Langedijk. Twee dubbelteams werden 1e in hun klasse: Jurriaan Blom / Mark Stam en Dries de Jager / Hans-David Heldring.
In de enkels werden drie prijzen gehaald: Gert Jan Bregman werd 1e, Hans-David werd 2e en Dries werd 3e; ieder in hun eigen leeftijdsklasse.
Lars Bakker speelde zijn eerste toernooi, hij heeft het goed gedaan en heeft 1 wedstrijd gewonnen. 
Het was een geslaagde dag, met goede resultaten voor A-Merk.
José

 

Kampioenen in het zonnetje gezet


Het 1e juniorenteam van A-merk is op zaterdag 29 november 2008 officieel gehuldigd als kampioen van de landelijke B-klasse. Tijdens de huldiging sprak Bouke Pitstra, ons kersverse bestuurslid voor jeugdzaken, zijn bewondering uit over de fantastische prestaties van dit team.

 

 

 

vlnr: Coach en trainer Paul Molenaar, Dries de Jager, Hans-David Heldring en Rens Molenaar

 

 

Melanie en Nordin gaan naar Duitsland
11-11-08 Je hebt in de nieuwsbrief al kunnen lezen dat Melanie Bierdrager en Nordin Gelderloos uitgenodigd zijn door de N.T.T.B. om mee te gaan naar Duitsland.
Daar is een vijf landen pupillen toernooi van 4 t/m 7 december. Ze gaan daar graag naar toe en zullen ook veel leren.
Wij wensen hen allebei veel plezier en succes.
José en alle A-Merkers

Ons eerste team is KAMPIOEN geworden
9-11-08  Dries, Rens en Hans-David hartelijk gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap.
Wij zijn geweldig trots op jullie. Wij hopen dat Hans-David, Dries en Rens nog heel lang onze clubkleuren zullen dragen. Jullie zijn samen een geweldig team.
Ook feliciteren wij jullie trainer Paul Molenaar. Het is heel mooi wat jullie door regelmatig de training te bezoeken ook dit jaar hebben bereikt. Veel succes in de komende tafeltennis jaren en vooral heel veel speelplezier.
Bouke Pitstra.
Voorzitter Jeugdbestuur

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  november 2008

Hallo jeugdleden en ouders,

Marc Hiemstra , ons nieuwe lid, is natuurlijk van harte welkom bij A-Merk.

A-Merk heeft ook een nieuwe voorzitter; Pieter Schaper . Pieter is al bekend met de jeugd van A-Merk , wij wensen hem veel succes met het werk als voorzitter.Tevens is het bestuur nu weer na lange tijd compleet. Tijdens de laatste ledenvergadering op 20 oktober hebben de leden Bouke Pitstra en Hans Klasener benoemd als bestuurslid. Ook hen wensen we veel succes en plezier in het bestuur.

Dus het gaat allemaal goed bij A-Merk.

De competitie is al weer voor de helft voorbij.
In december een toernooi voor alle kinderen in Broek op Langedijk, ik hoop dat er heel veel kinderen mee zullen doen, dus geef je op !!!!

Bijdrage reiskosten competitiespelende jeugdleden
Het bestuur heeft besloten om de bijdrage in de reiskosten voor het jaar 2009 voor alle competitiespelende jeugdleden te verhogen naar € 25,-.

Spirit toernooi
zaterdag 6 december; te Broek op Langedijk
inschrijven voor 3 november.
Ik hoop dat vele kinderen zich inschrijven voor dit leuke toernooi.
's morgens wordt er gedubbeld en 's middags worden de enkels verspeeld.

Ouder-kind toernooi. 10 januari
Ouders denken soms dat tafeltennis zo makkelijk is, maar dat is echt niet zo.
Om ouders ook eens te laten ervaren hoe moeilijk het is en om te laten zien hoe goed jij zelf al bent geworden. Maar ook omdat het gewoon leuk is om eens tegen je papa, mama, zus, broer, opa,oma te spelen , nodigen wij hen uit om te komen spelen op zaterdag 10 januari.
De tijd weet ik nu nog niet,maar dat horen jullie na 12 november , dan heeft iedereen zijn voorkeur kunnen geven (via de mail).

Clubkampioenschappen; 17 januari
Zaterdag 17 januari verwachten wij alle jeugdleden. Ook de kinderen die nog geen competitie spelen mogen mee doen, voor de jongere kinderen hebben we een aparte poule van 10.00 tot 12.30 uur
Het toernooi zal voor de oudere groep de hele dag duren ; van 10.00 – 18.00 uur.
Dat belooft een leuke en spannende dag te worden.

Olympia toernooi; 24 januari.
Op deze zaterdag is er een leuk toernooi in Enkhuizen. Ook voor kinderen die nog niet zo lang spelen.
Verdere informatie heb ik nog niet, maar ik hou je op de hoogte

De competitie;
We zijn al weer halverwege de competitie en het gaat goed. Op de internetsite van A-Merk kan je iedere week de laatste stand zien.
Het adres; http://home.hetnet.nl/~a-merk/
of www.amerk.tk
zet het bij je favorieten, kun je makkelijk tussendoor even kijken .

Enkele weetjes
het gaat weer goed met Fleur, altijd prettig om te lezen
- Melanie gaat dit weekend in Namen in België spelen,ze is uitgenodigd door de NTTB, wij wensen haar veel plezier en succes
als je in je agenda schrijft wanneer je bv. moet spelen, dan zou je het op tijd kunnen lezen
de rubbers van je tafeltennisbat mogen alleen worden gelijmd met lijm op waterbasis, en het is niet toegestaan om in de speelzaal te lijmen
als je een bat wil, vraag advies aan de trainer en informeer wat een bat kost
bekijk de agenda hieronder, dan weet je vrij moet houden.
Nordin en Melanie mogen 5,6,7 en 8 december mee doen aan een pupillen toernooi in Duitsland
wij wensen hen allebei heel veel succes !!!!

Agenda

november;
za 1 november competitie 7
zo 2 november; nationale welpendag op Papendal
stuart
za 8 november competitie 8
za 15 november; C/D ranglijst toernooi Berkel en Rodenrijs; thomas,rens, nico
zo 16 november; A toernooi Berkel en Rodenrijs
melanie en nordin
za 22 november competitie 9
zo 23 november; 4 afdelingen ontmoeting
za 29 november; competitie 10 (laatste)

december
za 6 december;spirit toernooi te Broek op Langedijk.
za 13 december; B ranglijsttoernooi Assen;hans-david, dries, rens, gertjan, roos
zo 14 december; C ranglijst toernooi Assen; stuart, nico, thomas
za 20/21 december ¼ fin landelijke jeugdmeerkampen Panningen;nordin,roos, melanie, dries, hans-david, GertJan (reserve rens en stuart)
ma 29 december ; oliebollen toernooi. (18.00-20.30 uur)

Januari 2009
vrijdag 2 januari trainingsdag A-Merk (op uitnodgiging)
zaterdag 10 januari................ ouder-kind toernooi
zaterdag 17 januri; clubkampioenschappen jeugd
zaterdag 24 januari; Olympia toernooi (enkhuizen voor alle kinderen)

februari
zaterdag 7 februari; competitie 1
zaterdag 14 februari; competitie 2
zondag 15 februari; halve finale nationale jeugdmeerkampen te Zwolle
zaterdag 21 februari; Nijmegen C toernooi
zondag 22 februari; Nijmegen B toernooi
zaterdag 28 februari; competitie 3

maart
zaterdag 7 maart; jeugdklassentoernooi Eindhoven (op uitnodiging)
zaterdag 14 maart; competitie 4
zaterdag 21 maart; competitie 5
zondag 22 maart; Nederweert A- toernooi
zaterdag 28 maart; competitie 6

april
zaterdag 4 april; competitie 7
zondag 5 april; Niek Imming bokaal ??????
zaterdag 11 april; competitie 8
zaterdag 18 april; competitie 9
zaterdag 25 april; competitie 10

mei
zaterdag 2 mei; Nederlandse kampioenschappen B te Schiedam
zondag 3 mei; Nederlandse kampioenschappen A te Schiedam
zaterdag 16 mei; kwalificatie toernooi jeugdranglijst

juni
zatedag 6 juni; NJM finales Panningen
zondag 7 juni; NJM findales Panningen
zaterdag 27 juni ; NTTB jeugdcup
zondag 28 juni; NTB jeugdcup

 

Melanie naar België
210908 Melanie Bierdrager is uitgenodigd voor een internationaal toernooi in Belgie. Op 31 oktober en 1 november zal ze daar spelen, in Namen.
Wij wensen haar veel succes.  (José)

 

 

Nieuwe leden dit seizoen ::...

JEUGD
Stefan Broekman
Marius Kirkeng
Marc Hiemstra
Frank Breg
Gijs Cillekens
Jento Siks
Hoa Nguyen
Tu Nguyen
Jimmy Tran
Rianne Duin, van
Leatitia Loesberg
Chimene Loesberg
Kayleigh Loesberg
Rafael Brands
Jennifer Tran
Kevin Tran

 

SENIOREN
Sven Meij, van der
Rens Vriend
Fons Laagland
Jaap Bakker
Monique Holthuijsen
John Sörnsen de Koste, van
Ted Schutte
Wim Prins

 

 

Naar startpagina