Redactie: Hans Blom

A-MERK NIEUWS | AGENDA | MEDIA 

 

TTsport/A-Merk opent dependance (Samenspel 20-12-2013)

Tafeltennisvereniging TTsport/A-Merk gaat een dependance openen in de nieuwe Hoornse wijk Bangert/Oosterpolder. De tafeltennisvereniging gaat daar na de kerstvakantie, in nauwe samenwerking met de Tafeltennisschool West-Friesland, trainingen verzorgen voor de lokale jeugd, hetgeen natuurlijk niet wil zeggen dat de jeugd uit omliggende wijken niet welkom is. De trainingen worden gegeven voor de leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van de basisschool en vinden plaats in sporthal De Kreek, een modern en zeer fraai sportcomplex in de wijk Bangert/Oosterpolder. De lessen/trainingen worden elke dinsdagmiddag meteen na schooltijd gegeven.
Er wordt gespeeld op nieuwe, professionele tafels. Batjes en balletjes worden in bruikleen gegeven. Men kan zich opgeven per 10 of 20 lesweken. Het unieke van dit project, dat mede met behulp van de Rabobank tot stand kon komen, is dat iedereen er zich voor kan inschrijven: al heb je nog nooit een tafeltennisbatje gezien, laat staan in je handen gehad. Alle aspecten van de mooie tafeltennissport komen aan bod.
Voor meer informatie kan men een mail sturen naar: ttwf@quicknet.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 06-46552484.
Dat het tafeltennis bij TTsport/A-Merk van uitzonderlijk hoog niveau is, is de afgelopen competitie weer eens gebleken: zowel het eerste als het tweede team werden met overmacht kampioen in hun klasse (kijk voor verslag en foto's op www.amerk.tk). Het eerste team is gepromoveerd naar de eerste klasse en het tweede team naar de tweede klasse, een uitmuntende prestatie voor een vereniging van deze omvang, hetgeen maar weer eens aangeeft hoe hoog het 'opleidingsniveau' bij TTsport/A-Merk is: ook deze spelers zijn ooit 'op het nulpunt' begonnen.

Meer informatie vind je op de website van Tafeltennisschool West-Friesland  

 

Het is weer begonnen!  (diverse media september 2013)

Het heeft even geduurd voor de zomer goed op gang kwam, maar eenmaal begonnen leek er geen houden meer aan. Toch is het inmiddels september en is de najaarscompetitie tafeltennisweer begonnen.
Dat betekent dat u weer van harte welkom bent om bij TTsport/A-Merk tijdens competitie-avonden, op vrijdag, eens te komen kijken hoe een en ander toegaat en als blijkt dat u tafeltennis best een leuke sport vindt - en waarom zou dat niet het geval zijn - dan kunt u op maandagavond gerust een balletje komen slaan tijdens de trainingsavond op de Oosterblokker 53 te Oosterblokker.

TTsport/A-Merk bestaat dit jaar veertig jaar en is nog springlevend. Intussen is de vereniging als altijd weer actief bezig. Zo vindt er op maandag 23 september een heuse instuif plaats voor de jeugd vanaf 7 jaar uit de wijde omgeving, waarbij overigens ook leerlingen van het voortgezet onderwijs van harte welkom zijn.
Die instuif begint om kwart over zes en duurt tot kwart voor negen. Je kunt alleen komen of een vriend of vriendin meenemen. De toegang is sowieso gratis. Het enige wat je mee moet nemen zijn schoenen waar buiten niet op gelopen is. Batjes en balletjes zijn ruimschoots aanwezig.
De instuif wordt georganiseerd in samenwerking met Tafeltennisschool West-Friesland, de school waar je geen moeilijke sommen of lastig taalonderwijs krijgt, maar waar je heel goed leert tafeltennissen. Deze school stelt ook een drietal prijzen beschikbaar: één voor de meest enthousiaste speler of speelster, één voor de meest talentvolle speler of speelster en voor wie het juiste aantal balletjes raadt dat in een doos zit, is ook een prijs beschikbaar. Kortom: redenen genoeg om naar de instuif te komen.

 

Nationale Sportweek weer van start (media 21-4-2013)

Komende week is het weer de Nationale Sportweek (20-27 april). De Nationale Sportweek wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden en viert dus een jubileum. De opening was dit jaar in Tilburg en de sluiting vindt op Texel plaats.

Zover hoeft u uiteraard niet te gaan. In het hele land vinden toernooien, wedstrijden, clinics enz. plaats. Het is immers NATIONALE Sportweek! Uiteraard vinden ook in uw eigen regio diverse activiteiten plaats die met sport in algemene zin te maken hebben. Sport in het algemeen betekent dus diverse takken van sport en niet alleen de bekende, grote sporten. Sport is 'hot'. Immers: zwaarlijvigheid begint een steeds groter probleem te worden. Niet voor niets scoren programma's over obesitas momenteel heel goed op de Nederlandse televisie. Daarom is sporten zo belangrijk.

Om die reden organiseert tafeltennisvereniging TTsport/A-Merk wederom tal van activiteiten tijdens de Nationale Sportweek, uiteraard weer in samenwerking met Tafeltennisschool West-Friesland.

Zo is er op maandag 22 april het Table Stars spellencircuit voor leerlingen van de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Er zijn twee sessies: van half vijf tot half zes en van zes tot zeven. In beide lesuren kunnen maximaal 35 leerlingen deelnemen. Graag een kwartiertje voor aanvang aanwezig zijn.

Op dinsdag 23 april is er het Meisjes tafeltennistoernooi & Ballenkanon tafeltennis, van 4 uur tot half zes, speciaal voor meisjes uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool.

Een tafeltennistoernooi & Ballenkanon tafeltennis voor de jongens van groep 5 t/m 8 vindt plaats op donderdag en wel van 4 - 6 uur. Ervaring leert dat de toestroom van jongens groter is dan die van meisjes, vandaar de wat langere duur. Gelegenheid tot inspelen is er van half vier tot vier uur.

Gespeeld wordt uiteraard weer in de speelzaal van TTsport/A-Merk, gevestigd aan de Oosterblokker 53 te Oosterblokker.

 

TTsport/A-Merk op jaarmarkt Blokker
(Samenspel van 17-8-2012, Zondag en Westfriesland op Zondag van 19-8-2012)

Zaterdag 25 augustus is het weer zover: de jaarmarkt in Blokker, bekend in heel de regio. Ook tafeltennisvereniging TTsport/A-Merk zal weer van de partij zijn met naar het zich laat aanzien een spectaculair programma.

Zowel 's ochtends als 's middags worden op het podium demonstratiepartijtjes gespeeld door leden van TTsport/A-Merk: Rens Molenaar, Jurriaan Blom en Nordin Gelderloos.

Alledrie hebben zij in de jeugd bij A-Merk in de landelijke A-competitie gespeeld. Rens en Jurriaan spelen thans bij de senioren in de hogere klassen. Rens heeft intussen de eerste stappen gezet op weg om trainer/coach te worden. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Paul.
Omdat Rens en Jurriaan nu bij de senioren spelen,was er voor Nordin geen team meer op zijn niveau. Hij traint nog steeds bij TTsport/A-Merk, maar speelt elders competitie. Bij de jeugd doet hij dat bij de A-licencies en met zijn vijftien(!) jaar speelt hij inmiddels ook bij de senioren: overgangsklasse, ofwel de top van Noord-Holland. Voorwaar, geen slecht drietal!

Na de demonstraties mag het publiek proberen 'serviceballen' goed terug te slaan. Daarbij zijn aardige prijsjes te winnen.

De demonstraties en de uitleg van het mooie tafeltennisspel worden ook nu weer verzorgd in samenwerking met de Tafeltennisschool West-Friesland.

Het belooft dus niet alleen een gezellige dag te worden, maar ook een actieve. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt.

 

Weer veel te doen bij TTsport/A-Merk (Samenspel 13-4-2012)

Vanaf maandag 23 april wordt weer de jaarlijkse sportweek gehouden. Dat betekent dat er weer diverse sportactiviteiten zullen plaatsvinden in tal van sporten. Het doel is om mensen en dan vooral de jeugd kennis te laten maken met diverse takken van sport en hen meer te laten sporten/bewegen.
TTsport/A-merk uit Oosterblokker is als vanouds weer zeer actief met het organiseren van een reeks activiteiten op het gebied van tafeltennis voor de jeugd van verschillende leeftijdsgroepen.

Zoals altijd belooft het weer een enorm drukke, veelzijdige en vooral ook leuke week te worden, waarin diverse aspecten van het tafeltennis aan de orde komen. Omdat het eigenlijk te veel is om op te noemen, staat hieronder een schema wat er zoal te doen is bij TTsport/A-Merk. Dit jaar staat er een speciale snelheidsmeter, waarmee je de snelheid van een smash kunt meten. Dat tafeltennis de snelste balsport ter wereld wordt genoemd, heeft uiteraard niet alleen met de snelheid van smashes te maken, maar ook met de enorme reactiesnelheid die je van tafeltennis krijgt.

Dit jaar kunnen ook volwassenen meedoen aan de sportweek en wel op donderdagavond. Ook zij kunnen eens kijken hoe hard zij wel kunnen smashen.
De activiteiten bij TTsport/A-Merk vinden weer plaats in samenwerking met Tafeltennisschool West-Friesland.

Opgeven moet wel snel gebeuren: maandag 23 april Table Stars 17:00 - 18:00 is reeds vol geboekt. Het 2e uur van 18:00 - 19:00 uur is nog ruimte. Voor het meisjes- en jongenstoernooi zijn nog een beperkt aantal plaatsen open.

Opgeven voor een van de activiteiten kan bij:
Jose Molenaar
Hoekstraat 3 Oosterblokker
0229 - 261799
molenaarjose@gmail.com
  

Geef door op welke school je zit, welke groep, en waar je aan mee wilt doen.

Zie onderstaand schema wanneer wat te doen is:

Waar:            TTsport/A-Merk, Oosterblokker 53, Oosterblokkker

Wat

Wanneer

Voor wie

Table Stars spellencircuit

Maandag 23 april

17:00 – 18:00 uur (reeds vol)

18:00 – 19:00 uur

leerlingen basisschool

groep 3 en 4

Meisjes tafeltennistoernooi

Dinsdag 24 april

16:00 – 17:30 uur

Leerlingen basisschool

groep 5 t/m 8

Jongens tafeltennistoernooi

en snelheidsmeter, hardste smash

Donderdag 26 april

16:00 – 17:30 uur

Leerlingen basisschool

groep 5 t/m 8

Jongeren tafeltennistoernooi

en snelheidsmeter, hardste smash

Donderdag 26 april

18:30 – 20:00 uur

Leerlingen voorgezet onderwijs 12 t/m 18 jaar

Volwassenen tafeltennis instuif

en snelheidsmeter, hardste smash

Donderdag 26 april

20:30 – 22:00 uur

Dames en heren vanaf 18 jaar

 

Joop Mus houdt zin in tafeltennis   
Westfries Weekblad 18-1-2012

 

In het Westfries Weekblad staat het bijgaande artikel over onze Joop, de oudste competitiespeler van Holland Noord. 

Klik op het artikel om te lezen.

 

Aanvulling:
Inmiddels heeft Joop ook het Noordhollands Dagblad gehaald (27-1-2012).

 

12-Joopmus.JPG (511950 bytes)

 

Genieten bij WK tafeltennis   (Samenspel 27-5-2011)

Bij het WK tafeltennis in Rotterdam was het volop genieten voor de echte tafeltennis-liefhebber. Dat de Chinezen de WK zouden domineren lag in de lijn der verwachtingen. Wat het schaatsen voor Nederland is, is tafeltennis voor China. Het is daar volkssport nummer één. De Nederlanders hebben op hun niveau naar behoren gepresteerd, maar om bij de echte wereldtop te komen, moet je bijna dag en nacht trainen. Dat is hier bijna niet op te brengen.
De nummer één van de wereld bij de vrouwen, Li Xiaoxia, werd in de finale met 4-2 (12-10, 13-11, 11-9, 8-11, 8-11, 11-7) verslagen door 'nieuwkomer' Ding Ning, die in 2005 nog wereldkampioene werd bij de junioren. Ook bij de mannen een nieuwe wereldkampioen. Titelhouder Wang Hao ging eveneens met 4-2 (12-10, 11-7, 6-11, 9-11, 11-5, 14-12) onderuit, tegen landgenoot Zhang Jike. In alle finales, enkelspel en dubbelspel, kwamen louter Chinese spelers en speelsters aan bod.

Niet alleen de Chinezen hebben uitstekend gepresteerd, ook de NTTB (Nederlandse Tafeltennisbond) heeft ruimschoots bewezen een dergelijke organisatie aan te kunnen, ondanks dat tafeltennis in Nederland maar een kleine sport is. Wie echter de wedstrijden op de televisie of in Ahoy heeft gezien, weet inmiddels wel dat tafeltennis veel meer is dan een 'campingspelletje'. Het wordt niet voor niets de snelste balsport ter wereld genoemd. En als je de wereldtop in actie ziet, dan weet je waarom. En wat te denken van reactiesnelheid en mentale weerbaarheid?

Aangestoken door het 'tafeltennisvirus'? Er zijn verenigingen genoeg in Nederland. Kijk eens op de website van de NTTB. Ook in deze regio zijn er volop tafeltennisverenigingen. In Hoorn bijvoorbeeld Disnierats en in Oosterblokker TTsport/A-Merk. De trainer van TTsport/A-Merk, Paul Molenaar, is inmiddels een eigen tafeltennisschool begonnen, tafeltennisschool West-Friesland (www.tafeltennisschoolwf.nl). Daar kan iedereen tegen een redelijke vergoeding les krijgen, trainen, tactische adviezen krijgen enz. Waar dat toe kan leiden, heeft de afgelopen competitie laten zien: het eerste juniorenteam van TTsport/A-Merk werd kampioen in de landelijke A-competitie.

 

TTsport/A-Merk weer zeer actief  (Samenspel 13-5-2011)

Dat TTsport/A-Merk zeer actief is, is de afgelopen tijd wel gebleken. Na het enorme succes van met name het eerste juniorenteam (kampioen landelijk A), ging men in de week erna weer over tot de orde van de dag.

In de week van maandag 18 april was er de Nationale Sportweek en A-Merk heeft ook daar zijn steentje weer aan bijgedragen. Op maandag was er het Tablestars project. Daar hebben 35 kinderen aan meegedaan onder leiding van Rens Molenaar, Piet Kroon, Jimmy Kayadoe en Koen Meester. Doelgroep was groep 3 en 4 van de basisscholen. Iedereen heeft een diploma Tablestars gekregen, wat tevens toegangsbewijs is voor het WK 2011 Tablestars World. Dat wordt gehouden in Ahoy in Rotterdam. De kinderen kunnen ook meedoen aan een proefles tijdens de trainingen op maandagen van zes tot zeven uur.

Ook het meisjestoernooi op dinsdag19 april onder leiding van Paul Molenaar was zeer succesvol. Dit toernooi was voor meisjes uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen. Hier hebben 8 meisjes aan meegedaan en de voor de nummers 1 t/m 3 was er een leuke prijs. De meisjes kunnen ook een training volgen op dinsdagen van vier tot vijf uur.

Op woensdag 20 april was er een toernooi voor kinderen van de groepen 5 t/m 8. Dit toernooi stond onder leiding van Paul Molenaar en Jimmy Kayadoe. Er waren 16 deelnemers, gelijk verdeeld over de groepen 5/6 en 7/8. Voor beide groepen waren er ook hier drie leuke prijzen en zij mogen meetrainen op maandag van zeven tot half negen of donderdag van half zes tot zeven.

Aan het eind van de Nationale Sportweek was er het Nederlands kampioenschap voor de jeugd, gehouden in Nijmegen.   (zie artikel 'Wisselend succes' hieronder)

 

Wisselend succes jeugd TTsport/A-Merk  (diverse media)

Na het enorme succes in de competitie was een week later in Nijmegen het Nederlands kampioenschap voor de junioren aan de beurt.

TTsport/A-Merk had vier spelers afgevaardigd: Rens Molenaar en Stuart Jong-Tjien-Fa bij het B-toernooi. Zij speelden hun wedstrijden op zaterdag 23 april. In het A-toernooi kwamen Nordin Gelderloos en Melanie Bierdrager namens TTsport/A-Merk in de ring. Nadat zij een week eerder met hun team in de landelijke A-klasse kampioen geworden waren, nu dus het Nederlands jeugdkampioenschap individueel.

In het B-toernooi kon Stuart helaas geen potten breken. Hij werd uiteindelijk in de troostronde uitgeschakeld. Rens Molenaar kwam beduidend verder en in de hoofdronde eindigde hij uiteindelijk bij de beste 32 spelers. In een zeer spannende wedstrijd, waarbij het ging om bij de beste 16 te komen, dolf hij na een mooi gevecht helaas toch het onderspit. In het A-toernooi speelde Nordin wederom heel goed. Hij werd knap tweede in de poule, maar vond in het hoofdtoernooi zijn Waterloo. Toch kan hij op een geslaagd toernooi terugkijken.

Roos Bierdrager, die wel lid is van A-Merk, maar hier geen competitie speelt, won in de poule één wedstrijd en kwam niet verder in het hoofdtoernooi. In het dubbelspel werd zij in de poule uitgeschakeld.

Net als in de competitie was het ook nu weer Melanie Bierdrager die namens TTsport/A-merk de kar met verve trok. In het dubbelspel werd zij samen met Melissa Bours tweede van Nederland!

In het enkelspel won zij in de poule al haar wedstrijden en in het hoofdtoernooi bereikte zij de halve finale. Daarin moest zij aantreden tegen de absolute nummer 1 van Nederland in die klasse: Kim Vermaas. Melanie heeft gevochten voor wat zij waard was, maar ontbeerde bij 9-9 in de vijfde game net dat beetje geluk dat haar tegenstandster wel had. Toch mag Melanie trots en tevreden zijn, want van Kim verliezen is absoluut geen schande en derde van Nederland worden is een hele beste prestatie. Overigens werd Kim Vermaas hier eerste door in de finale Nicky Eerland te verslaan.

 

Uit West-Friesland op Zondag 24-4-2011:

 

In dit theater: Nationale Sportweek  (Samenspel 15-4-2011)

Twee weken geleden kon u lezen dat de spanning zowel bij de senioren als bij de junioren steeg. Daar is geen verandering in gekomen. Op het moment dat deze tekst op papier gezet wordt, zijn er zowel bij de senioren als bij de junioren nog twee wedstrijden te spelen. Wanneer deze editie van Samenspel bij u in de bus ligt, is er van die twee wedstrijden inmiddels één gespeeld. Op het moment van schrijven staat het eerste seniorenteam bovenaan in de competitie met drie punten meer dan de nummer twee, Stede Broec. Dat verschil is dus te verwaarlozen: een flinke overwinning en het is weer geheel anders.

Bij de junioren is het nog spannender. Daar staat het eerste team van TTsport/A-Merk samen met JCV uit Vught bovenaan. Deze twee teams geven elkaar geen duimbreed toe. Ook hier moeten er op het moment van schrijven nog twee wedstrijden gespeeld worden. Één ervan, JCV - TTsport/A-Merk ofwel de beide koplopers tegen elkaar, is gespeeld op het moment van verschijnen van deze Samenspel.

Er is echter meer. Veel meer. Zo is er in de week van 18 april weer de nationale sportweek en TTsport/A-Merk zou TTsport/A-Merk niet zijn als daar niet op ingespeeld zou worden. Helaas is de maandag al helemaal volgeboekt. Voor de kinderen van de groepen 3 en 4 van de basisscholen zijn er allerlei speelse activiteiten, die uiteraard wel met tafeltennis te maken hebben.

Dinsdag 19 april is uitgeroepen tot 'meidendag'. Dan spelen meisjes van de groepen 6, 7 en 8 wedstrijdjes onder deskundige begeleiding. Er zijn leuke prijzen te winnen. Daar kun je je nog voor opgeven, maar wees er wel snel bij.

Dat geldt ook voor woensdag 20 april. Dan mogen de jongens ook meedoen. Deze dag is voor de groepen 5 t/m 8. Er wordt dan een toernooitje gespeeld. Het toernooi wordt verdeeld in twee groepen: de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Ook hier zijn bij elk van de groepen mooie prijzen te winnen. Het belooft weer een fantastisch evenement te worden. Dit wil je echt niet missen. KOMEN DUS!!

Voor alle dagen geldt dat de entree gratis is en dat batjes en balletjes aanwezig zijn. Het enige dat je zelf mee moet nemen zijn sportschoenen waar niet buiten op gelopen is. En een goed humeur natuurlijk! Opgeven kan bij Jose Molenaar: molenaarjose@gmail.com of 0229-261799. Je mag ook op de dag zelf komen, maar dan is er de kans dat alles vol is.

Het adres van de vereniging;
Oosterblokker 53, 1696BB Oosterblokker (zij ingang van Koetshuis).

 

Spanning stijgt  (Samenspel 1-4-2011)

Na een paar weken geen competitie (onder meer vanwege carnaval) is op 5 maart de competitie voor de landelijke jeugd weer hervat. Het nog steeds bovenaan staande TTsport/A-Merk speelde enigszins teleurstellend met 5-5 gelijk tegen HTC uit Hoofddorp. Omdat alle clubs in die speelronde gelijk speelden tegen elkaar, veranderde er dus niets. De week erop tegen Taverso uit Zoetermeer werd weer gelijk gespeeld. Jammer, want de eerste wedstrijd tegen Taverso werd nog gewonnen: 7-3. Omdat JCV nu met 9-1 van HTC won, heeft de club uit Vught de eerste plaats overgenomen van TTsport/A-Merk, met een voorsprong van twee punten.

Ook bij de senioren is het spannend: op zaterdag 19 maart speelden de beide koplopers Stedebroec en TTsport/A-Merk tegen elkaar (Stedebroec speelt haar thuiswedstrijden op zaterdag). Het werd ook hier 5-5, waardoor er niets veranderde en beide teams met evenveel punten de ranglijst aanvoeren.

Tot zover de competitie. Maar er wordt natuurlijk veel meer gesport. Zo is er in de week van 18 april weer de nationale sportweek en TTsport/A-Merk zou TTsport/A-Merk niet zijn als daar niet op ingespeeld zou worden. Helaas is de maandag al helemaal volgeboekt. Voor de kinderen van de groepen 3 en 4 van de basisscholen zijn er allerlei speelse activiteiten, die uiteraard wel met tafeltennis te maken hebben.

Dinsdag 19 april is uitgeroepen tot 'meidendag'. Dan spelen meisjes van de groepen 6, 7 en 8 wedstrijdjes onder deskundige begeleiding. Er zijn leuke prijzen te winnen. Daar kun je je nog voor opgeven, maar wees er wel snel bij.

Dat geldt ook voor woensdag 20 april. Dan mogen de jongens ook meedoen. Deze dag is voor de groepen 5 t/m 8. Er wordt dan een toernooitje gespeeld. Het toernooi wordt verdeeld in twee groepen: de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Ook hier zijn bij elk van de groepen mooie prijzen te winnen.

Voor alle dagen geldt dat de entree gratis is en dat batjes en balletjes aanwezig zijn. Het enige dat je zelf mee moet nemen zijn sportschoenen waar niet buiten op gelopen is. En een goed humeur natuurlijk! Opgeven kan bij Jose Molenaar: molenaarjose@gmail.com of 0229-261799. Je mag ook op de dag zelf komen, maar dan is er kans dat alles vol is.

Het adres van de vereniging;
Oosterblokker 53, 1696BB Oosterblokker (zij ingang van Koetshuis).

 

TTsport/A-Merk blijft aan de weg timmeren  (Samenspel 4-3-2011)

Het is duidelijk dat TTsport/A-Merk flink aan de weg blijft timmeren. Werd vorige keer bericht dat zowel bij de senioren als bij de junioren de eerste teams bovenaan stonden, dat is op dit moment nog zo, zij het dat het eerste juniorenteam de eerste plaats moet delen met JCV uit Vught. Dat heeft alles te maken met de nipte 6-4-nederlaag tegen het Helmondse Stiphout en vooral de 9-1-zege van JCV. Daardoor hebben beide teams nu evenveel punten. Het niet meespelen van Melanie Bierdrager, die nog op 100 procent staat, zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Melanie is een groot talent die, omdat zij zoveel punten voor een licentie bij elkaar heeft gespeeld, inmiddels ook bij de senioren mee mag spelen. Tevens is zij in het bezit van een B-licentie voor de senioren. Dat betekent dat zij, hoewel pas 13 jaar, mee mag doen bij de Nederlandse kampioenschappen voor B-senioren.

Verder valt te melden dat er een aantal keren een gecombineerde training met andere verenigingen uit de omgeving plaatsvindt: kinderen van Disnierats uit Hoorn, Olympia uit Enkhuizen, Stedebroec uit Stedebroec en TTsport/A-Merk trainen tijdens de competitie vier keer samen met elkaar, waarbij het eerste uur de training staat onder begeleiding van Paul Molenaar, trainer van TTsport/A-Merk. Het tweede uur spelen ze onderling wedstrijdjes. Het gaat hier om jeugdleden die nog geen competitie spelen, maar zo wel alvast ervaring in het spelen van wedstrijden kunnen opdoen. Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact op met Paul Molenaar, tel. 0229-261799.

En ook bij de senioren gaat het alleszins redelijk. Om met het slechtste te beginnen: het zevende team staat onderaan, het zesde staat op de derde plaats en het vijfde op de tweede plaats. Alle andere teams - het eerste, tweede, derde, vierde en achtste - staan eerste in hun poule, hetgeen nog maar eens aangeeft dat het ook in de breedte goed gaat. Dat kan aan het eind van de competitie, als de teams dit kunnen volhouden, nog een aardig promotie-feestje geven.

Wie meer wil weten van deze fascinerende en boeiende sport, waarbij naast het fysieke vooral het mentale aspect zeer belangrijk is, kan als altijd langskomen of contact opnemen. Op www.Amerk.tk staat alle informatie die nodig is: zoals adressen, telefoonnummers enz.

 

Voortvarende start TTsport/A-Merk  (Samenspel 18-2-2011)

Tijdens het schrijven van dit artikel is de competitie inmiddels alweer twee speelronden oud. Zowel bij de senioren als bij de junioren heeft TTsport/A-Merk daarin een voortvarende start gemaakt.

Bij de senioren staat TTsport/A-Merk na twee ronden bovenaan, ondanks een kleine 6-4-nederlaag in de tweede wedstrijd tegen Tebunus Alkmaar. Echter, omdat de eerste wedstrijd ruim (8-2) werd gewonnen van Stede Broec, blijft dit team op de eerste plaats staan, zij het dat het op de hielen wordt gezeten door Disnierats. De voorsprong bedraagt slechts één punt.

De junioren doen het zo mogelijk nóg beter. Werd de eerste wedstrijd tegen Taverso uit Zoetermeer met 7-3 gewonnen, waarbij het tot in de vijfde game van de laatste partij, bij een stand van 6-3 in het voordeel van TTsport/A-Merk. nog alle kanten op kon, in de tweede wedstrijd tegen het Leidse Docos werd het een eclatante 10-0 voor de jeugd van TTsport/A-Merk. Mede daardoor staat TTsport/A-Merk zeven punten voor op nummer twee, JCV uit Vught. Er zijn echter pas twee wedstrijden gespeeld en een ieder die van de puntentelling bij tafeltennis weet, weet dat dit nog helemaal niets zegt. Maar een goed begin….

Wanneer deze uitgave van Samenspel bij u in de bus ligt, is inmiddels de derde wedstrijd gespeeld.

Indien u eens een kijkje wilt komen nemen bij tafeltennis en eens een wedstrijd met eigen ogen wilt zien, bent u van harte welkom op de vrijdagavonden wanneer de senioren hun thuiswedstrijden spelen. Er is dan altijd wel een team dat thuis speelt. Overigens speelt het eerste seniorenteam haar eerstvolgende thuiswedstrijd op vrijdag 18 februari, tegen het op dit moment onderaanstaande Spirit.

Bij de junioren ligt dat anders. Die spelen op de zaterdagmiddag hun thuiswedstrijden en beide teams spelen op dezelfde dagen hun thuis- en uitwedstrijden. Om niet voor een dichte deur te komen, is het dan ook verstandig om vooraf even de website te raadplegen: www.amerk.tk. Daar staat allerhande informatie, zoals uitslagen, maar ook het speelschema. Het eerste juniorenteam speelt haar eerstvolgende thuiswedstrijd op 26 februari tegen JCV, dat op dit moment op de tweede plaats staat. De nummers 1 en 2 tegen elkaar dus. Een echte aanrader!

 

Open familie-toernooi succes  (Samenspel 21-1-2011)

Op zondag 9 januari is het open familietoernooi van Ttsport/A-Merk gehouden, het eerste toernooi onder de nieuwe naam. Er was een leuke opkomst, zodat alle tafels steeds bezet waren.
De groep werd in tweeën gedeeld: de leden van Ttsport/A-Merk en hun familie en de niet-leden met familie. Dit om een eerlijk toernooi te garanderen. Vooraf kon men inspelen en werden de spelregels uitgelegd aan diegenen die helemaal geen ervaring hebben met tafeltennis.
De teams bestonden uit twee spelers, een a-speler en een b-speler, waarbij er vanuit werd gegaan dat een a-speler sterker is dan een b-speler. De a-spelers speelden tegen elkaar en de b-spelers speelden tegen elkaar. Daarnaast werd er gedubbeld, zodat je per team drie partijen speelde en er dus altijd een winnaar was.
Bij de leden van Ttsport/A-Merk werd het team Ben en Ingeborg Loo eerste, gevolgd door het team Jurriaan en Hans Blom, terwijl het team Nighel Kayadoe en Rafael Hes hier derde werd. Saillant detail: Ben Loo is de vaste coach van het eerste jeugdteam van Ttsport/A-Merk, waar Jurriaan Blom deel van uitmaakt. Ofwel: de coach tegen zijn pupil.
Bij de niet-leden kwamen de prijzen terecht in het gezin Buisman, waarbij Andre en Nanda Buisman uiteindelijk aan het langste eind trokken en eerste werden. Lida en Berry Buisman werden tweede, terwijl Stef en Yannick Dekker beslag wisten te leggen op de derde plaats. De eerste twee prijzen in één gezin, je zou bijna zeggen dat daar wel talent tussen móet zitten.
De algehele wedstrijdleiding was als vanouds weer in prima handen van Jose Molenaar, die daarnaast ook nog Hein Leliveld aan de bar hielp.
Kortom weer een zeer geslaagd toernooi.

Aanstaande zondag, 23 januari is er weer een mooi toernooi: de clubkampioenschappen voor de jeugd. Als u weet dat het eerste jeugdteam, bestaande uit Melanie Bierdrager, Mark Stam, Nordin Gelderloos en Jurriaan Blom uitkomt in de landelijke A-competitie, de hoogste in Nederland, dan weet u dus ook dat bij de jeugd tafeltennis van uitzonderlijk hoog niveau gespeeld wordt.
Komt dat zien dus!

En vanaf volgende week start de competitie weer. Ook een reden om te gaan kijken.

 

Nederlands kampioen sponsort vereniging uit Blokker
Nieuwe sponsor voor A-Merk
(Samenspel 7-1-2011)

TTSport/A-Merk wenst een ieder een heel goed, gezond en sportief 2011 toe. Nu al het feestgedruis weer enigszins verstomd is, gaan de meesten van ons weer over tot de orde van de dag. De vakanties zijn voor de meeste mensen voorbij en men gaat weer naar werk of school. Ook voor tafeltennisvereniging A-Merk breken er andere tijden aan. In de eerste zin heeft u al de nieuwe naam van tafeltennisvereniging A-Merk zien staan. Per 1 januari heeft de vereniging een nieuwe sponsor: TTSport, geleid door Michel de Boer. Michel de Boer werd in 2010 individueel Nederlands kampioen tafeltennis. Verder is hij met zijn verenging FVT diverse keren landskampioen geworden. Kortom: niet de eerste de beste. TTSport/A-Merk is dan ook heel blij en trots met deze sponsor. Vooral voor het landelijk spelende eerste jeugdteam is dit een heel goede ontwikkeling. Het geeft eens te meer dan dat bij TTSport/A-Merk niet alléén de ontspanning en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Samen met kwaliteit zijn dat natuurlijk wel de pijlers van de club.

In januari gaan ook de diverse competities weer van start. Het eerste team speelt, net als vorig jaar, landelijk A en het tweede team blijft hoofdklasse spelen. Van het eerste team gaan Jurriaan Blom en Melanie Bierdrager ook bij het eerste seniorenteam spelen, op de vrijdagavond. Tegenwoordig mag dat van de NTTB. De eerste competitieronde voor de jeugd is op zaterdag 29 januari. Het is nog niet bekend of er uit of thuis gespeeld wordt. Dat wordt nog bekendgemaakt. Mocht een van de teams (of misschien wel allebei) thuis spelen, ga dan vooral eens kijken. Het is binnen (dus overdekt) en er wordt door de jongens en meisjes tafeltennis van hoog niveau gespeeld. De thuiswedstrijden voor de jeugd zijn altijd zaterdags om 14.00 uur.

Voor de senioren start de voorjaarscompetitie in de week van 24 januari. Voor de thuisspelende teams van A-Merk zal dat dus op vrijdag 28 januari zijn. Er zullen dit keer maar liefst acht teams meedoen aan de competitie, iets wat in geen jaren is voorgekomen. De senioren spelen hun thuiswedstrijden op vrijdagavond om 20.00 uur. Ook hier geldt: bent u in de gelegenheid, loop eens binnen en geniet van de gemoedelijke sfeer, waarin ook nog wedstrijden gespeeld worden.

En vergeet u vooral niet het Open Familie toernooi. Zondag 9 januari. Zie de vorige uitgave van Samenspel. Opgeven kan nog steeds. Kijken ook. Opgeven/informatie: molenaarjose@gmail.com of telefoon 0229-261799.

 

Open familie-toernooi bij A-Merk  
(Samenspel 24-12-2010; Zondag en Westfriesland op Zondag 1-1-2011; Westfries Weekblad 5-1-2011)

De feestdagen staan nog voor de deur, maar tafeltennisvereniging A-Merk kijkt alweer verder. Na de voor de meeste mensen zeer drukke decembermaand, blijkt januari altijd een stuk rustiger. Wat heet, veel mensen 'vervelen zich dan een ongeluk'. Daarom organiseert A-Merk op zondag 9 januari 2011 weer haar jaarlijkse familietoernooi.

Het is een zogenaamd Open Toernooi. Dat wil zeggen dat niet alleen leden van de vereniging en hun familie welkom zijn, maar ook niet-leden en hun familie. Dit is dus dé gelegenheid om je grote broer of zus (of je vader, moeder, opa, oma enz.), die op de camping altijd lopen te pochen dat zij het veel beter kunnen, eens een 'poepie' te laten ruiken.

Iedereen kan zich opgeven. Het mooiste is om dat in teams van twee te doen. Behoort jouw familie tot de categorie 'sukkels' die niet mee willen doen (geen zin), dan is dat natuurlijk geen enkel probleem: geef je gewoon op, er is altijd wel een vrijwilliger die je bijstaat. Spelen kan dus altijd!

Zoals altijd bij A-Merk speelt ervaring of talent hierbij geen enkele rol, iedereen is welkom. Als vanouds vindt een en ander plaats in de speelzaal van A-Merk, Oosterblokker 53 in Oosterblokker (zij-ingang Koetshuis, bij de tennisbaan Koedshal). Gespeeld wordt in principe van 12.00 - 15.00 uur, maar bij overweldigende belangstelling kan dat aangepast worden. Batjes en balletjes zijn ook dit keer weer aanwezig, neem wel zelf sportschoenen mee, waar niet buiten op gelopen is. Je mag ook op sokken spelen en zelfs op blote voeten, al is dat laatste niet zo verstandig i.v.m. hygiëne en de kans op blaren. Ook nu zijn er weer geen kosten aan verbonden.

Ben je na de feestdagen je familie nog steeds niet spuugzat, kom dan haar het Open Familietoernooi bij A-Merk. Opgeven kan bij Jose Molenaar, telefoon 0229-261799 of via de mail: molenaarjose@gmail.com. Dat kan tot zondag 9 januari 11.00 uur, maar hoe eerder hoe beter in verband met de organisatie / teamindeling.

 

Wisselend succes jeugd A-Merk  (publicatie in Samenspel 10-12-2010)
Omdat er vorige keer in Samenspel een verhaaltje over de 50-plussers van A-Merk stond, is het dit keer weer de beurt aan de jeugd.
In de najaarscompetitie bij de junioren is er weer een team van A-Merk kampioen geworden: het derde team ditmaal.

Het eerste team, dat in de landelijke A-competitie uitkomt, is geëindigd in de middenmoot. De laatste wedstrijd tegen SKF uit Veenendaal, werd 5-5. Met grote voorsprong werd in deze klasse het Baarnse Elan kampioen.

Het tweede team eindigde evenals team 1 in de middenmoot. Dit team, uitkomend in de hoofdklasse, won de laatste wedstrijd van Spirit uit Oudkarspel met 6-4. Hier eindigde het Volendamse Victory '55 op de eerste plaats.

Het derde team werd dus kampioen in de 4e klasse. Tot de laatste wedstrijd was het spannend aangezien Stedebroec tot dan één punt voorsprong had op A-Merk. Omdat beide teams in de laatste wedstrijd tegen elkaar moesten, was duidelijk dat uit deze wedstrijd de kampioen voort zou komen. A-Merk won met 7-3, waardoor de punt achterstand werd omgebogen in een uiteindelijke drie punten voorsprong. Daarmee was het kampioenschap veiliggesteld.
Speciale vermelding is er voor Stefan Broekman, die alle wedstrijden gewonnen heeft en daardoor op de hoogst haalbare score van 100 % uitkwam. Zijn broer Wouter, die tot dan toe ook alles gewonnen had, verloor in de laatste wedstrijd één partij, waardoor hij op een eveneens prachtige score van 96 % uitkwam.
Dit team mag het nu gaan proberen in de 3e klasse.

 

Gezelligheid troef bij A-Merk  (publicatie Samenspel 26-11-2010)
Dat tafeltennisvereniging A-Merk een vereniging met ambities is, is menigeen inmiddels wel bekend. Met name bij de jeugd ligt de lat erg hoog. Zo speelt het eerste jeugdteam in de landelijke A-competitie, de hoogste afdeling in Nederland.
Echter, niet alleen de jeugd komt aan zijn trekken bij A-Merk, ook de senioren blazen hun partijtje mee in de diverse competities.

Omdat A-merk pretendeert een vereniging te zijn waar niet alleen de sportieve prestaties op een hoog niveau staan, maar ook de gezelligheid en de ongedwongenheid, is er de mogelijkheid recreatief te spelen voor de groep zogenaamde 50-plussers. Inmiddels is er een vaste groep van een man (en vrouw!) of dertig. Op elke maandag- en donderdagochtend zijn er steevast zo'n 15-20 personen aanwezig om in een gemoedelijke sfeer een balletje te slaan. Daarmee is de speelzaal van A-Merk inmiddels ook een sociaal ontmoetingspunt geworden. Tussen 10 uur en 12 uur in de ochtend is iedereen wil tafeltennissen (aanleg en ervaring speelt hierbij geen enkele rol) altijd van harte welkom in de speelzaal aan de Oosterblokker 53 in Oosterblokker (bij tenniscentrum de Koedshal). De kosten voor dit informeel samenzijn, waarbij ook nog een balletje gelagen kan worden op een van de zes gereedstaande tafels, is niet meer dan €2,50. Daarbij is de koffie inbegrepen.

Wat ook heel leuk is om te bekijken, is de website: www.amerk.tk. Vijftigplussers zitten steeds meer achter de computer, zo is onlangs uit onderzoek gebleken. Dan is een bezoek aan de website van A-Merk beslist de moeite waard. Hier staan niet alleen uitslagen, standen en percentages op van de teams en spelers, maar ook tal van wetenswaardigheden, informatie en filmpjes.

 

Weer geslaagde dag bij A-Merk  (publicatie Samenspel 12-11-2010)
Bij tafeltennisvereniging A-Merk in Oosterblokker is op vrijdag 29 oktober weer het jaarlijkse scholierentoernooi gehouden. Dit toernooi, speciaal voor scholieren van de basisscholen, wordt altijd in de herfstvakantie gehouden.

Dit jaar was er een ochtend- en een middagprogramma. De ochtend was speciaal voor de kinderen van 6 - 9 jaar. Daarbij stond een nieuw evenement, 'Tablestars', centraal. 'Tablestars' is een oefenprogramma ontwikkeld door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Hierbij worden zaken als mikken, voetenwerk, overspelen balanceren enz. behandeld. Het is speciaal ontwikkeld om de jeugd voor tafeltennis te interesseren omdat volgend jaar mei de wereldkampioenschappen tafeltennis in Rotterdam gehouden worden (als u tijd heeft ga dan vooral eens kijken: de absolute wereldtop komt hier in actie). Overigens is A-Merk een van de eerste verenigingen in Nederland die met 'Tablestars' werkt. De kinderen kunnen in totaal 4 sterren behalen. De eerste twee kregen zij bij het scholierentoernooi, de derde kunnen ze bij de club halen en de vierde ster tijdens het WK. Al met al een hele leuke ochtend, waarbij de vlekkeloze organisatie ook dit jaar weer in handen was van Jose Molenaar, bijgestaan door Frank Breg, die bij A-Merk in de junioren-competitie speelt, maar intussen ook een opleiding tot trainer volgt.

De middag was bestemd voor de kinderen in de leeftijd van 10 - 12 jaar. Zij speelden echte wedstrijden tijdens het Scholierentoernooi. Gespeeld werd in teams van twee personen. Er werd in enkelspellen en dubbelspellen gespeeld. Er waren prijzen voor de nummers 1, 2 en 3. Ook hier was de organisatie weer uitstekend verzorgd door Jose Molenaar, dit keer bijgestaan door Koen Meester. Uiteindelijk werd het duo Lars Ursem en Brent de Boer van school de Skitteljacht uit Hoogkarspel eerste met 11 punten, op de voet gevolgd door Mark Bakker en Martijn Wijnen van de Wingerd uit Zwaag met 9 punten, terwijl Andy Dekker en Guido Hoogeboom van de Pancratius-school uit Oosterblokker met 5 punten zeer knap derde werden.

Zie ook het fotoalbum van dit toernooi

 

 

 

 

 

 

 

Oudere nieuwsitems vindt u in ons Archief

 

 

Naar startpagina