ARCHIEF

- het seizoen 2007/2008

Terug

Prikbord | Jeugdzaken | Nieuwe leden

 

Uit de nieuwsrubriek ::...

 

Nieuwsbrief Senioren van 26 april 2008  (redactie Hein Leliveld)

 • De voorjaarscompetitie 2008 zit er al weer op. Al onze seniorenteams hebben het goed gedaan en hebben daarmee bewezen dat ze in de klasse horen waarin zij nu spelen. Het zesde team miste op 1 punt de bovenste plaats. Jeugdspeler Hans- David Heldring heeft prima geholpen om ons eerste team op een veilige plaats in de vierde klasse te houden.
  In de komende najaarsronde worden vanwege organisatorische redenen de teams in naam en klasse hoger ingedeeld, dit dan afhankelijk van rating uit het verleden. Voor ieder individueel verandert er niet zo veel.
  Dit voorjaar hebben we het dubbeltoernooi, de senioren kampioenschappen en de wedstrijden om de Niek Imming bokaal gehouden. Zonder uitzondering gezellige en spannende avonden. Seniorenkampioen 2008 werd Paul Molenaar met op de tweede respectievelijk derde plaats Huub Koen en Stewart Jong Tjien Fa. De wedstrijd om de Niek Imming bokaal 2008 werd gedomineerd door de jeugd. Op de eerste plaats eindigde Dries de Jager gevolgd door Hans David Heldring. Pas op de derde plaats eindigde ons eerste seniorlid te weten Paul Molenaar. Hiermee is duidelijk geworden dat onze junioren een hoger spelniveau hebben bereikt dan de senioren. Dat laten we als senioren natuurlijk niet op ons zitten. Dus......
  Binnenkort moeten we de teamvoorstellen weer insturen voor de najaarsronde 2008. Als de wedstrijdsecretaris niets hoort gaat hij ervan uit dat je competitie blijft spelen. Als je nog geen competitie speelt maar dat wel wilt gaan doen meld je dan even bij Hein Leliveld.
 • De Hartstichting hanteert de regel dat er binnen 6 minuten zorg zou moeten zijn bij bijvoorbeeld een hartinfarct. Zodra zich een hartstilstand voordoet moet je beginnen met hartmassage en mond op mondbeademing maar moet je ook binnen zes minuten defibrilleren in afwachting van professionele hulpverleners. Op deze manier verdubbel je de kans op overleving en verlaag je de kans op permanente hersenschade. A-Merk beschikt over een gezamenlijke defibrillator. Hij is in beheer van de tennishal beneden. Daar is ook iemand aanwezig die hem kan bedienen. Bij calamiteiten dus direct 112 bellen reanimeren (zie ook flyer op prikbord) en direct iemand naar beneden sturen voor de defibrillator.
 • De Deen sponsoractie heeft een heel mooi bedrag van 623 Euro voor onze kas opgeleverd. Allen zeer hartelijk bedankt voor de geweldige medewerking.
 • In de Algemene ledenvergadering van 21 april stonden veel interessante punten op de agenda. Zo werd voorzitter Masselink voor een nieuwe periode herkozen als voorzitter. Nam Jose Molenaar afscheid van het bestuur en werd zij onderscheiden als Lid van Verdienste. Keurden we een mooie jaarrekening over 2007 goed en gaven we het groene licht voor een ambitieuze begroting 2009 (inclusief een kleine contributieverhoging per 1 jan. 2009 vanwege hogere afdracht aan de NTTB). Ook waren er waarderende woorden voor de voorspoedige ontwikkeling bij onze recreantenafdeling. Natuurlijk waren er felicitaties voor de prestaties van onze jeugd. Drie teams werden kampioen in de voorjaarsronde 2008. Ons eerste team presteert inmiddels op een geweldig hoog landelijk niveau. Met dank aan eenieder die zich met jeugd bezig houdt en vooral aan onze immer inspirerende trainer Paul Molenaar.
 • Onze A-Merk klussers zijn sinds kort onze leden Hans Klasener en Nico van Paassen. Binnenkort wordt bekeken wat we kunnen verbeteren aan onze bar en aan de vergader/opslagruimte.
 • Een goede A-Merker is trots op zijn accommodatie, houdt de zaal netjes en gaat goed met alle spullen en materialen om.
 • Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden"
  Wetenschappers hebben aangetoond dat het bewust keihard trainen van je zwakke kanten, met het doel beter te worden, meer resultaten oplevert dan te ontwikkelen waar je goed in bent.

 

Huub Koen 
clubkampioen 2008

Op vrijdag 21 maart is de jaarlijkse strijd om het clubkampioenschap gestreden. Na een zinderende finalepartij in 5 games tegen Paul Molenaar werd Huub onze nieuwe kampioen. Paul werd dus tweede en Stuart was nummer drie op de ranglijst.

 

Op de foto vlnr Stuart, Huub en Paul.

 Verslag van de kampioen himself:

Vrijdag 21 maart jongstleden streden 16 senioren om de titel Clubkampioen 2008.
De eerste ronde werd verspeeld in 4 poules van 4, waarbij in een best of three werd uitgemaakt, wie de eerste 8 zouden halen en wie er door zouden gaan voor de plaatsen 9 t/m 16.

In deze eerste ronde deden zich een tweetal verrassingen voor. Of misschien had de organisatie een verkeerde inschatting gemaakt bij de sterktebepaling?
Door goed en geconcentreerd spel wisten Holger Bonte en Gerard Masselink zich verrassend te plaatsen voor de eerste 8. Dit ging ten koste van Tijmen Kluit en Rob Hiddinga, die deze avond duidelijk opstartproblemen hadden.

De volledige uitslag van de 1e ronde:

Poule 1
1e Paul Molenaar
2e Gerard Masselink
3e Rob Hiddinga
4e Joop Mus
Poule 2 
1e Huub Koen
2e Stewart Jong Tjien Fa
3e Raymond van Berkel
4e Gerard de Bruyn
Poule 3
1e Willem v.d. Veen
2e Robin Bak
3e Sjaak Deen
4e Rene Haakman
Poule 4
1e Hein Leliveld
2e Holger Bonte
3e Tijmen Kluit
4e Ronald Nannings
 

Ook de 2e ronde werd verspeeld in 4 poules van 4, maar nu werd er gestreden om best of five en gestreden werd er, met als resultaat een aantal spannende vijfsetters.

In de A-groep, de 2 poules waaruit uiteindelijk de nieuwe clubkampioen te voorschijn moest komen, bijvoorbeeld in poule 2 de partij tussen Robin en Huub.
Robin kwam gemakkelijk op een 2-0 voorsprong (11-5 en 11-4) maar geleidelijk ging de forehandspin van Huub beter draaien en daardoor kon hij de partij alsnog naar zich toe trekken met de cijfers 11-5, 12-10 en 11-7.
In poule 2 stond - evenals vorig jaar - ook de strijd tussen Hein en Huub weer op het programma. Vorig jaar in het voordeel van Hein beslist, dus Huub was uit op revanche! En dat lukte, het werd een 3-1 zege met de cijfers 11-5, 15-13(!), 9-11 en 11-4.
Door ook Gerard Masselink te verslaan plaatste Huub zich als 1e voor de halve finales, wie zou hem vergezellen? Hein of Robin? Het werd Robin, die Hein met 3-0 (11-8 en 2x 11-6) versloeg.

In poule 1 ging Paul soepel naar de halve finale door al z'n tegenstanders met 3-0 te verslaan. Hier werd Stewart Jong Tjien Fa 2e door Willem v.d. Veen met 3-1 (2-11, 11-9, 11-7, 11-6) te verslaan.

Paul maakt de tegenstander (en de camera)
helemaal gek ....

De volledige eindstanden in de poules van de A-groep:

Poule 1
1e Paul Molenaar
2e Stewart Jong Tjien Fa
3e Willem v.d. Veen
4e Holger Bonte
Poule 2
1e Huub Koen
2e Robin Bak
3e Hein Leliveld
4e Gerard Masselink

Ook in de B-groep dus 2 poules van 4 met Tijmen en Rob. Zij waren nu warm gedraaid en wisten beiden hun poule ongeslagen te winnen. Ook om de plaatsen9 t/m 12 zou gestreden worden middels 2 halve finales gevolgd door een kleine en grote finale, dus wie zouden er 2e worden in de poule?
In poule 1 werd het Ronald Nannings, die zeer fanatiek voor ieder punt vocht, wat regelmatig te horen was! In poule 2 was het Raymond van Berkel die doordrong tot de halve finales.

Schaakanalyses tussen de bedrijven door

De volledige eindstanden in de poules van de B-groep:

Poule 1
1e Rob Hiddinga
2e Ronald Nanings
3e Sjaak Deen
4e Gerard de Bruyn
Poule 2
1e Tijmen Kluit
2e Raymond van Berkel
3e Rene Haakman
4e Joop Mus

In de ene halve finale was Tijmen duidelijk te sterk voor Ronald: 9-11, 11-2, 11-4 en 11-9.
De ander halve finale ging tussen de 2 teamgenoten uit A-Merk 4, Rob en Raymond. En dat werd een strijd…. : 13-15, 9-11, 11-8, 11-5….. 5-11 in het voordeel van?? Raymond!!
Enfin de kleine finale ging vervolgens tussen Rob en Ronald. En ook hier gingen de heren op de late avond nog een keer tot het gaatje met 6-11, 11-4, 4-11, 13-11 en 9-11 trok Rob aan het langste eind.

Tijmen en Raymond stonden in de finale tegenover elkaar. En waarschijnlijk had de vorige partij z'n tol geëist bij Raymond, want Tijmen boekte een gemakkelijke 3-0 zege (11-4, 11-7 en 11-1).

Terug naar de A-groep: 
Wie wordt er clubkampioen 2008?

De 1e halve finale ging tussen Paul en Robin. Na een 11-9 winst voor Paul in de 1e game, kwam Robin in de 2e game tot dezelfde score, stand dus 1-1. Paul pakte echter zowel de 3e als de 4e game met 11-7 en plaatste zich zo voor de finale.

In de andere halve finale moest Huub het voor de 2e keer deze avond opnemen tegen Stewart. In een partij die in iedere game redelijk gelijkopgaand was trok Huub ook deze keer aan het goeie eind; hij won met 3-0, gamestanden 11-8, 11-8 en 14-12 en bereikte daarmee de finale.

De strijd om de 3e en 4e plaats tussen Stewart en Robin was een echte strijd die fraai werd beslist in het voordeel van Stewart. Hij versloeg Robin in 4 games: 11-4, 8-11, 11-9 en 11-9.

In de finale stonden dezelfde spelers als vorig jaar, toen was Paul de terechte winnaar.
Deze keer werd het een prachtige vijfsetter met een aanvallende Huub en een verdedigende Paul.
De eerste game ging met 11-6 naar Paul, de tweede naar Huub met 12-10.
De derde game vervolgens weer naar Paul met weer 11-6, waarna Huub weer terug kwam met een 11-4.
De vijfde game moest de beslissing brengen en die ging met 11-8 naar…….Huub!

 

1e en Clubkampioen
2008

Huub Koen

 

2e Paul Molenaar

3e Stewart Jong Tjien Fa

4e Robin Bak

 

vlnr: Stuart Jong Tjien Fa  3e, Huub Koen 1e en Paul Molenaar 2e

 

Nieuwsbrief Senioren van 1 februari 2008

Hiep, Hiep Hoera
We mogen dit jaar weer meedoen met de Deen-actie
De actie begint 4 februari 2008

Met deelname aan deze jeugd sponsor actie kunnen we onze vereniging A-Merk geweldig helpen. Deelname in voorgaande jaren versterkte onze kas met 600 en 800 Euro.
Het is al weer twee jaar geleden dat we aan deze actie mochten meedoen. We zijn dus erg blij dat we er weer bij mogen zijn. 
We willen met de opbrengst van de actie een in hoogte verstelbare speeltafel aanschaffen waardoor de jongste leden van A-Merk betere trainings-mogelijkheden kunnen krijgen. Verder zijn er nog enkele wensen voor aanschaf van trainings-materialen.

A-Merk zal met de jeugd een paar keer aanwezig zijn in het Deen filiaal van Westerblokker voor werving en demonstraties.

Hoe krijgen we zoveel mogelijk muntjes?
As je bij Deen je boodschappen doet kan je muntjes krijgen die in de A-Merk koker kunnen worden gedaan. Alleen in het Deen filiaal in Westerblokker staat een muntjeskoker voor A-Merk.
Als je inkopen gedaan hebt bij een ander Deen filiaal dan dat in Westerblokker neem de ontvangen muntjes dan gewoon mee naar huis en doe ze in de A-Merk koker in het Deen filiaal in Westerblokker.
Ook in de zaal (bij de bar van A-Merk) staat een blik om muntjes van de Deen actie in te doen. Dat blik is dus voor mensen die niet in Westerblokker hun boodschappen doen, maar wel elders munten hebben gekregen en die muntjes voor ons A-Merk hebben meegenomen.

Het doel én de uitdaging is om in 2008 zo veel mogelijk munten zien te verzamelen voor A-Merk.

Daarom de oproep aan eenieder ....

 • Doe de dagelijkse inkopen bij Deen of vraag je moeder/vader, vrouw of partner om de inkopen bij Deen te doen.
 • Doe de ontvangen muntjes in de A-Merk koker van het Deen filiaal in Westerblokker of doe de muntjes in het blik op de bar in onze A-Merk sportzaal.
 • Moedig vrienden, kennissen en buren aan om muntjes voor ons te verzamelen en in de A-Merk koker in Westerblokker te doen of mee te nemen en aan jou te geven.

Bedankt én Succes
Bestuur A-Merk

Wie is Deen?
van website www.deen.nl 
"Geen dag zonder Deen" luidt onze pay off. En zo ervaren onze klanten in Noord-Holland het ook: voor je dagelijkse boodschappen ga je gewoon naar Deen. Voor het beste vlees uit eigen slagerij, voor groente en fruit vers van de veiling, voor vers gebakken brood en banket, voor de mooiste bloemen en planten en natuurlijk omdat de prijzen bij Deen bijzonder laag zijn.

 

A-Merk zoekt trainer
23-1-08  Voor uitbreiding van de technische staf zoeken wij een enthousiaste assistent-trainer ter ondersteuning van de hoofdtrainer.    zie advertentie

Nieuwsbrief Senioren van 20 december 2007

 • Op de drempel van het nieuwe jaar is het goed even terug, maar bovenal vooruit te blikken.
  De jeugdopleiding begint duidelijk haar vruchten af te werpen, dat is een positieve ontwikkeling.De deelname aan de 50+ activiteit op de donderdagochtend neemt gestaag toe, zodanig dat met ingang van het nieuwe jaar de maandagochtend wordt toegevoegd.
  Het speerpunt ledenbehoud en -werving krijgt duidelijk vorm. Het ledental is in één jaar toegenomen met circa 30%. Achterover leunen is er niet bij. Met een gezamenlijke inspanning moet het mogelijk zijn in het nieuwe jaar een verdere kwaliteitsslag te maken.
  Hierbij maak ik van de gelegenheid gebruik alle vrijwilligers te danken voor hun inzet, zonder deze steun zou de vereniging niet kunnen functioneren.
  Namens het bestuur wens ik jullie fijne feestdagen en een sportief- maar vooral gezond 2008.
  Gerard Masselink voorzitter A-Merk

 • Oud.....in najaarscompetitie ronde 2007...
  Het eerste seniorenteam promoveerde naar de 4e klasse. Proficiat. Er waren in het eerste team 12 invalbeurten nodig om telkens met drie personen te kunnen starten. Dat was lastig maar de moeite is beloond. Mooie en spannende wedstrijden hebben we allemaal weer gezien en beleefd in al onze 7 teams. Het tweede en derde team handhaafde zich wel met enige moeite in hun klasse. Het vierde en het vijfde team speelden goed maar moesten er ook hard aan werken om veilig te zijn. In het zesde team draaiden de twee jongelingen Tijmen en Jilmer prima mee. Tijmen wist zelfs een buitengewoon hoog winstpercentage te halen. In het zevende team werden Ron, Hans en Good old Joop dit jaar vergezeld door nieuwkomer Gerard de Bruyn. Laats- genoemde heeft de smaak te pakken.
  ....en Nieuw in 2008
  In de week van 21 jan. 2008 starten we weer met de voorjaarscompetitie. Het was puzzelen om tot een goede teamsamenstelling te komen. Zie website.
  In het eerste team zal Hans-David Heldring, Paul Molenaar en Huub Koen helpen de veroverde plaats in de vierde klas vast te houden. Team twee en drie zijn omgewisseld en zullen alle zeilen bij moeten zetten om hun plaats in de vijfde klasse vast te houden. Team 4 en vijf gaan lekker meedraaien in hun klasse. Team 6 zal met nieuwkomer Bouke Pitstra weer veel ervaring opbouwen.
  Veel spelplezier en mooie resultaten toegewenst.
 • Hoekandatnou?
  Vanuit de afdeling ontvingen we helaas weer enkele geldboetes vanwege door ons onvoldoende en/of foutief ingevulde wedstrijdformulieren. Dit is echt onnodig. Dus onze penningmeester verhaalt deze boetes op de betreffende persoon of teams.
  Volgend seizoen houden we boetevrij. Afgesproken?!
 • Open dag op 25 november 2007
  De Commissie PR heeft er voor gezorgd dat de Open Dag prima is geslaagd. De hele zondag was er een gezellige aanloop. Ook vanuit de gemeente bestuurders was er interesse. Op de zaterdag ervoor was er een groep van ca 10 personen die de sportzaal in enkele uren van stof en andere ongerechtigheid ontdeed. Vele handen maken licht werk! Allen hartelijk dank.
  A-Merk heeft door deze activiteiten veel positieve PR in de media gekregen en.... enkele nieuwe leden.
 • Vanuit het bestuur
  Het belangrijkste agendapunt van de extra leden-vergadering van 5 nov. was het voorstel t.a.v de contributie 2008. Vanwege gemeentelijke herindeling en de eruit voortvloeiende geharmoniseerde subsidie voorwaarden zijn we genoodzaakt ons contributie systeem en de hoogte enigszins aan te passen. Het voorstel was ook om de loten voor de Grote Clubactie voortaan gelijktijdig met de nota voor de contributiebetaling (telkens in januari) af te rekenen Na enige discussie zijn deze voorstellen aangenomen.
 • Grote Clubactie
  Dit jaar was er ruim negenhonderd Euro opbrengst voor onze club A-Merk.
  Prachtig en allen wederom bedankt voor de medewerking.
  Vooral de jeugd heeft weer heel veel loten verkocht.
 • Wisten jullie dat...
  -Ons gewaardeerd lid Job van der Teems recent om gezondheidsredenen zijn plaats in de onderhouds-commissie heeft moeten opzeggen. Herman Pelk is nu de enige in deze duo-cie. Wie kan/wil de plaats van Job innemen?
  -Dat stof en pluisbollen hardnekkig zijn en steeds weer terug keren. Pak dus ook zelf eens de zuiger of veger om deze te verwijderen.
  -Dat A-Merk zich meer en meer wil manifesteren als een vereniging waar strijd en sportiviteit altijd hand in hand gaan. Schreeuwen, verwensingen uiten of vloeken horen hier duidelijk niet bij. Teamaanvoerders geven het goede voorbeeld. Spreek elkaar er ook altijd op aan.
 • Waarde en normen
  Heb respect voor de tegenstander, maar bewonder hem niet.
  Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden"
  Paul Molenaar, Trainer A-Merk
 • Agenda
  -13 januari, 2008 Ouder/Kind toernooi, opgeven bij Jose.
  -19 januari, Clubkampioenschap junioren.
  -22 februari, Dubbelspel toernooi.
  -21 maart, Clubkampioenschap senioren datum nog onder voorbehoud.
  - 6 april, vanaf 13.00 uur wedstrijd om de Niek Imming bokaal. Datum nog onder voorbehoud.
  -21 april 2008 Algemene Ledenvergadering.
  -Afsluiting van het seizoen op 16 mei. Datum nog onder voorbehoud.
  Tot Nieuwsbrief nummer 23

Junioren 3 kampioen
Op zaterdag 24 november is ons derde jeugdteam, bestaande uit Mark Stam, Jurriaan Blom, Melanie Bierdrager en Nicky Stam, overtuigend kampioen geworden.
Een verslag en foto's vind je op de jeugdpagina.

Selectie uit de Nieuwsbrief Senioren van 25 oktober 2007

 • Halfweg de najaarscompetitie ronde 2007
  Mooie en spannende wedstrijden hebben we weer beleefd in de eerste helft van de najaarsronde. Het eerste team staat fier bovenaan maar het is telkens schipperen met de teambezetting. Ben Loo is door een hardnekkige blessure helaas niet beschikbaar. We blijven er via invallers alles aan doen om het eerste team als eindtriomfator uit de strijd te laten komen. Alle andere teams doen het naar behoren en kunnen zich handhaven in hun klasse. Team drie zal daarbij wel echt alle kwaliteiten moeten aanspreken die zij bezit. Opvallend is dat de senior-nieuwkomers als Gerard de Bruyn, Jilmer Goossen en Tijmen Kluit het heel goed doen.
  Veel spelplezier in de tweede helft en... hou altijd het hoofd koel.

 • Open dag op 25 november
  De Commissie PR is na de geslaagde acties op de Jaarmarkt in Westerblokker nu initiator van een open dag op 25 november. Mede door de ondersteuning die vanuit de leden is toegezegd gaan we deze dag natuurlijk doen slagen. We hopen dat A-Merk hierdoor weer de nodige positieve PR krijgt en dat dat vertaald wordt in een oplopend ledental.

 • Vanuit de bestuursvergadering
  Vanwege de gemeentelijke herindeling/fusie tussen de oorspronkelijke gemeenten Drechterland en Venhuizen heeft de gemeente Drechterland haar subsidievoorwaarden aangepast. Dit heeft consequenties voor onze vereniging. Dat is de reden dat er op 5 november een Algemene Ledenvergadering wordt gehouden waarin o.a. een aanpassing wordt besproken in het systeem en de hoogte van onze contributies.

 • Rabo fietstocht met maximale score
  Twintig deelnemers waren er op de jaarlijkse Rabo sponsorfietstocht. Onze club mocht zodoende 200 euro bijschrijven. Prachtig fietsweer en ook een buitenkansje voor een Amerikaanse vriend van Hein, die toevallig in Nederland was om in opdracht een documentaire film te maken over de fietscultuur in Nederland. Hij viel met zijn neus in de Nederlandse boter.
  Huub bedankt weer voor de uitstekende organisatie.

 

Van het prikbord ::...
 

Luchtfoto van onze speellocatie
 
te vinden op Live Search Maps

 

Tafeltennissen voor 50 plussers

Elke maandag- en donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur kunt u bij A-Merk tafeltennis spelen. Zes tafels staan in een uitstekende accommodatie permanent voor u klaar. Naast het actief bezig zijn staat gezelligheid op deze ochtenden nadrukkelijk voorop.

A-Merk biedt alle geďnteresseerde 50 plussers deze spelmogelijkheid aan tegen een geringe vergoeding van € 2,50 per keer (kopje koffie inbegrepen).

Kom eens langs. U bent van harte welkom.

U neemt de zij-ingang van het Koedshuis in Oosterblokker en gaat de trap op.
Er is een lift voor mensen die slecht een trap op kunnen.
Inlichtingen Hein Leliveld 0229-244380

Deze activiteit slaat goed aan. Daarom nu dus óók op de maandagochtend!

Hieronder enkele foto's 

foto's Albert Pauw  

 

Open dag op zondag 25 november 2007
 fotoimpressie

 

Zelfdiscipline
Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden" 


Goed tafeltennis spelen vereist discipline en zelfbeheersing. Als je jezelf verliest in de wedstrijd, verlies je de wedstrijd. Zorg dat je van elk punt een miniwedstrijdje maakt. Omdat tafeltennis tegenwoordig tot de 11 gaat, is dat een stuk gemakkelijker geworden.
Paul Molenaar, Trainer A-Merk 
Er in blijven geloven
Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden" (bron nieuwsbrief van 28-6-07)

Tafeltennis is de moeilijkst aan te leren sport ter wereld.
Dit wordt mede veroorzaakt door de mentale druk waar je mee om moet leren gaan. Als je driemaal achtereen een bal hebt gemist met je sterkste slag dan gebeurt er iets met je. Iedereen die tafeltennist kent dit gevoel.
Mijn tekenleraar zei vroeger dan altijd: Uitgummen en opnieuw beginnen!!
 
Paul Molenaar, Trainer A-Merk

 

Jeugdzaken ::...    Zie ook de afzondelijke nieuwsbrieven in het archief

 

Toernooi in Hasselt / Belgie 10-11-12 mei 2008
Vrijdag 9 mei vertrekken Paul, Ben Loo en Hans-David, Rens en Dries naar Belgie.
De heenreis verliep niet erg snel, veel files alhoewel de jongens daar weinig last van hebben gehad (computer spelletjes zijn een welkome afleiding in de auto (“Oh , hebben we in de file gestaan dan”??).
In Belgie is een huisje gereserveerd, makkelijk geregeld.
Vrijdag avond krijgen de begeleiders informatie over het toernooi.
Het eten: men kan een pakket kopen; ontbijt/ lunch / warm eten, hier krijgt men bonnen voor maar ook weer erg makkelijk.

Zaterdag 10 mei/ zondag 11 mei/ maandag 12 mei
Het toernooi bestaat uit een ploegentoernooi ; Rens, Dries en Hans-David en daarnaast een individueel toernooi.
Allerlei niveaus door elkaar uit heel veel verschillende landen. Het is een leuk toernooi en je spreekt een woordje over de grens.

Het ploegen toernooi wordt over drie dagen gespeeld, uiteindelijk worden de jongens 11e , een hele mooie prestatie.
Ook in de individuele partijen hebben de jongens goed gespeeld, ook tegen jongens van hoger niveau.

Zondag is er een wissel van de begeleiding. Paul heeft maandag een trainingsdag en moet dus eerder terug (helaas) en Just is naar Belgie gekomen om de jongens te begeleiden.

Ik ben er niet bij geweest, dus kan niet alles vertellen ik stel voor dat een van de jongens een verslag maakt voor de website. (zou leuk zijn)

14-5-08, José

 

Seizoen ten einde? Vergeet het maar!
Dan denk je dat het seizoen afgelopen is, maar niets is minder waar. Kijk maar.........

 • 9 tm 12 mei gaat team 1 in Hasselt (Belgie) een toernooi spelen. Een driedaags toernooi, ploegen en individueel.
 • 24 mei; een B/C kwalificatie toernooi voor Rens, Nico en GertJan. Zij willen graag hun B licentie gehalen of behouden.
 • 31 mei en 1 juni; Nationale jeugdmeerkampen finale , Melanie speelt in deze finale wedstrijden mee.
 • 7 juni; afdelingskampioenschappen; 9 kinderen doen mee.
  Dries en Hans-David, Rens en Thomas, Nordin en Mark, GertJan, Stuart, Nico.
 • 28 en 29 juni; de NTTB jeugdcup; Melanie en Nordin

1-5-2008, José

 

Activiteiten in de afgelopen maand  (uit het dagboek van José)

 

Zondag 6 april 2008: de Niek Imming* bokaal
De vijf sterkste jeugdleden tegen de vijf (4) sterkste senior leden.
Begintijd 13.00 uur .
De "tien-kamp" werd verspeeld op 3 tafels en duurde tot 19.00 uur.

Winnaar werd jeugdlid Dries de Jager!
2; Hans-David Heldring (jeugd)
3; Paul Molenaar (senior)
4; Nordin Gelderloos (jeugd)
5; Stewart Jong Tjien Fa (sen)
6; Hein Lelyveld (sen)
7; Roos Bierdrager (jeugd)
8; Rens Molenaar (jeugd)
9; Holger Bonte (sen)
10; XXX

Ik ben 's morgens nog even bij Niek Imming geweest. Hij vond het leuk weer eens iets van A-Merk te horen, maar is lichamelijk niet in staat bij A-Merk aanwezig te zijn.
Wij (Paul en José) hebben video opnames gemaakt, die zullen we Niek geven, dan kan hij toch enkele wedstrijden en spelers bekijken.

* Voor wie Niek Imming niet kent: zie onze jaren 80-pagina.

Vrijdag 11 april: afsluitingsavond van Jeugdsponsoractie van Deen
Deze avond werd georganiseerd in de sporthallen aan de Holenweg te Hoorn. José en vier jeugdleden hebben de avond bijgewoond: Fleur, Lotje, Maartje en Quinten. Er was deze avond vooral muziek, "Kus" en nog een andere meidenband.
A-Merk krijgt voor de jeugd 622.57 euros.

26 en 27 april: Nederlandse kampioenschappen 2008 Helmond
Vrijdagavond vertrokken wij naar Aarle-Rixtel, vlakbij Helmond.
Zaterdag begint het toernooi al om 9.30 uur dan willen we graag een uur vooraf aanwezig zijn en zouden we heel vroeg al moeten vertrekken uit Blokker. We overnachten op een Eco boerderij waar ook rust heel belangrijk was.
Just, Hans-David Nico, Paul, Jose en Rens in een bungelette en Arjen en Dries in "het knechtenhok" in de boerderij. "s Avonds zaten we gezellig bij elkaar. Even was de schrik groot toen Dries binnen kwam en iets belangrijks had vergeten, maar gelukkig vertrokken andere mensen vanuit Noordholland pas de volgende ochtend en wilden dit graag voor Dries meenemen. Ik ga tafeltennissen en neem mee..................

Zaterdag 26 april het B toernooi
's morgens moesten we heel wat moeite doen om Hans-David op deze wereld terug te brengen. En hij had het erg koud. Als mummy zat hij aan de ontbijttafel, maar het verbaasde mij nog meer hoe goed hij stond te tafelltennissen, ongeveer een uur later.

Deze dag spelen Roos Bierdrager, Rens Molenaar, Hans-David Heldring en Dries de Jager. Ieder speelt eerst een 4 kamp daarna komen vervolgrondes met een KO systeem (verliezen is eruit liggen).

 • -Roos werd 1e in haar poule door 3x te winnen. In de 2e ronde heeft Roos een Bye. Roos kwam tot in de 3e ronde.
  -Rens won 2 partijen in de poule en verloor er de eerste (3-0). Helaas eindigde Rens als 3e in de poule. In de vervolgrondes komt rens tot de 3e ronde.
  -Hans-David won alledrie zijn partijen en werd daarmee 1e in zijn poule. Ook Hans-David kwam daarna tot in de derde ronde. (Hoofdronde 2e ronde = behoud van B licentie voor Hans-David).
  -Dries won 2 partijen en verloor 1, werd 2e in zijn poule en speelde nog een ronde verder.

's Avonds na het douchen,zijn we uit eten geweest in De HOMMEL, we hebben zeker 4 uur aan tafel gezeten. Rens vond dit wel erg lang ("pannenkoeken eten is veel sneller klaar "), zelfs zijn hoofd viel af en toe op tafel. Nadat enkele mensen van plaats wisselden, was het toch wel gezellig en het eten was lekker.
Daarna terug naar ons huisje.

 

Zondag 27 april A-toernooi
Eerst een ontbijt met een eitje " vers van de kip".
Nico en Rens willen badmintonnen en jawel hoor de shuttle zat al snel in de boom.Om die shuttle eruit te halen werd er van alles in die boom gegooid, en om die spullen er weer uit te krijgen heb je weer zwaardere spullen nodig of slimme mensen............
Alle spullen weer ingepakt , dan kunnen we weer naar Helmond.

De dag voor de A-spelers , het hoogste nivo jeugdspelers in Nederland.
Vandaag spelen Nordin Gelderloos en Melanie Bierdrager.Op zondag wordt er gedubbeld en ook speelt men enkelwedstrijden.

 • -Melanie dubbelt met Anthira van Wensveen (Noad).
  Melanie en Anthira spelen de finale en worden 2e van Nederland.
  -Melanie in de enkel: ondanks een verlies partij wordt Melanie toch 1e in haar poule. Uiteindelijk komt ze tot de kwart finale.
  -Nordin dubbelt met Tim de Graaf (Rega), ze komen tot de kwart finale waar ze Bas Hembergen en Koen Hageraats tegenkomen.
  -Nordin in de enkel: in zijn poule kan Nordin niet winnen en wordt 4e (alleen de nummers 1 en 2 gaan door).
We hebben heel veel mooie wedstrijden gezien, genoten van het nivo van het spel van de kinderen. Het was zeker de moeite waard.
José Molenaar

 

En ja hoor, ook team 1 is kampioen!!!!  (19-4-2008)
Het eerste team won zaterdag in Houten met 9-1 van HTTC, en werd daarmee overtuigend kampioen in de landelijke groep C.
Dries, Hans-David en Rens van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!!! 
We hebben nu drie kampioensteams, groot feest dus bij A-Merk.

Team 1 vlnr: Dries de Jager, Rens Molenaar, trainer/coach Paul Molenaar en Hans-David Heldring

 

Team 3 nu ook kampioen (15-4-2008)
Na team 2 op zaterdag, is vanavond ook team 3 kampioen geworden. Jurriaan, Melanie en Mark van harte gefeliciteerd hoor !!!!!
Er was heel wat publiek om jullie aan te moedigen en te feliciteren.
José

Team 2 is kampioen !!!!!!!!!!!!  (12-4-2008)
Team 3 wordt dat dinsdagavond bij A-Merk (inhaalwedstrijd tegen Spoetnik, het begint om 18.00 uur) 
en team 1 gaat zaterdag voor het kampioenschap (in Houten)

 

Clubkampioenschappen 2008: een nieuwe kampioen
Het is zaterdagmiddag 19 januari 13.00 uur. Er zijn in totaal 24 deelnemers, een prima aantal om samen een leuke en sportieve dag te beleven!

Vooraf hebben wij (Paul en José) een indeling op sterkte gemaakt voor beide poules.
Poule B (de jongste spelers) met 8 kinderen hebben een achtkamp. We streven ernaar dat iedereen zoveel mogelijk tot het eind doorspeelt, dus geen afvalsysteem.

Poule A met 16 kinderen, speelt eerst in poules van 4 spelers, daarna gaan de 2 sterksten van iedere poule naar een 8 kamp, en de overige 2 gaan ook een 8 kamp spelen.

De resultaten in poule B:
In de poule met beginnende spelers is veel begeleiding nodig. Bij iedere wedstrijd moet een volwassen persoon als scheidsrechter aanwezig zijn omdat deze kinderen nog niet of weinig wedstrijden hebben gespeeld. Ze kunnen de spelregels niet en tellen gaat moeilijk. Gelukkig had ik hulp van senioren.
Drie kinderen eindigden met 6 punten, het onderling resultaat maakte de plaatsing uit.

 

1 Bob Cillekens

2 Rico Volkers
3 Quinten Donker
4 Barry Hendriks
5 Jort Roelofs
6 Fleur Hendriks
7 Noemi Volkers
8 Lotje Cillekens

De resultaten in poule A:

1 Hans-David Heldring
  CLUBKAMPIOEN
  van 2008

2 Dries de Jager
3 Nordin Gelderloos
4 Rens Molenaar
5 Roos Bierdrager
6 Thomas Korf
7 Jurriaan Blom
8 Mark Stam
9 Nico Heldring
10 GertJan Bregman
11 Melanie Bierdrager
12 Nicky Stam
13 Marco Blees
14 Koen Meeter
15 Timona Blom
16 Jimmy Kayadoe

Het was een zeer geslaagde dag. Alles verliep sportief, vele ouders kwamen een kijkje nemen.
Leuke, maar ook spannende wedstrijden. Het nivo was weer hoger dan afgelopen jaar.
Volgend jaar zullen we eerder beginnen, het liep een uur uit (niet met opzet, maar we hadden langer nodig dan gepland), maar dat was het ook wel waard.

 

De prijswinnaars vlnr. Bob Cillekens, Dries de Jager, Quinten Donker, Nordin Gelderloos, Rico Volkers, Hans-David Heldring

Ik wil iedereen hartelijk danken voor hun hulp en inzet: de scheidsrechters, de bardiensten enz.

De vijf sterkste spelers zullen worden uitgenodigd voor de Niek Imming Bokaal.
Ze mogen dan tegen de vijf sterkste senioren.
José

 

Het spirit toernooi op 22-12-07 (uit de nieuwsbrief)
Dat was weer eens een succes. Met elf kinderen zijn we naar Broek op Langedijk geweest. Vertrek 8.10 uur bij A-Merk. 's morgens behaalden bijna alle dubbelkoppels een prijs. Regelmatig was in een poule zowel de 1e als de 2e prijs voor A-merk. Ook bij de enkels , die 's middags werden verspeeld, hebben we heel wat prijzen in de wacht gesleept.. ik denk dat we wel 13 prijzen hadden. Slechts 1 kind ging zonder prijs naar huis.
Als vereniging zijn we als 2e geeindigd, na HBC die met 36 kinderen mee had gedaan.
Een hele goede prestatie !!!!!!!!!

 

Junioren 3 kampioen  (verslag en foto's van Hans Blom)  
Op zaterdag 24 november is ons derde jeugdteam (Mark, Jurriaan, Melanie en Nicky) kampioen geworden.
Dit team, dat duidelijk te sterk was voor de rest, had een week voor het einde van de competitie aan twee punten genoeg om de titel in de derde klasse te grijpen. Met andere woorden: als ze met 8-2 zouden verliezen, dan nog zouden ze niet meer ingehaald kunnen worden.

Mark, Jurriaan en Melanie deden echter wat aan hun stand verplicht was en wonnen afgetekend met 9-1 van concurrent Disnierats. Alleen het dubbel ging verloren, vooral het gevolg dat het kampioenschap op dat moment al binnen was en de beide jongens wat gas terug namen.

Dat de strijd om de tweede plaats spannender zou zijn dan die om de eerste, was na vijf speelronden eigenlijk al duidelijk. A-Merk was het enige team dat alle wedstrijden gewonnen had en stond dan ook terecht bovenaan. In het tweede gedeelte van de competitie is het eigenlijk alleen maar beter gegaan met A-Merk, getuige de grote overwinningen.

De kampioenen staan natuurlijk ook in onze eregalerij

In de uitslagenlijst, elders op deze site, kunt u zien wat de stand is, welke uitslagen ze behaald hebben en ook de persoonlijke resultaten staan vermeld. Uiteraard geldt dat niet alleen voor het derde team, maar ook voor de andere teams.

 

Afdelings meerkampen  (bericht van José)
28-10-07 - Vandaag waren de finale rondes in Zaandam voor afdelings meerkampen. 
Roos is 1e geworden in haar leeftijdsklasse.
Nordin en Melanie gaan zonder te spelen naar de landelijke rondes.
Een aantal kinderen mocht spelen om reserve plaatsen: GertJan, Mark, Nico, Dries.

De volgende 1e landelijke ronde is 15 of 16 december te Utrecht.
Groet jose

 

 

Kanjers in de sport

Kanjer regels

we helpen elkaar
we vertrouwen elkaar
we lachen elkaar niet uit
niemand speelt de baas
niemand doet zielig
we hebben respect voor onszelf en anderen 

 

 

Nieuwe leden dit seizoen ::...

JEUGD
Bodegraven, N. van Nathan
Kayadoe, J. Jimmy
Blom, T.S. Timona
Eastall, R.H. Bob
Kayadoe, N. Nighel
Bakker, L. Lars
Jong Tjien Fa, J.S. Jill Sophie
Cillekens, L. Lotje
Volkers, N. Noemi
Hendriks, F. Fleur
Roelofs, J. Jort
Volkers, R. Rico
Heldring, M.J. Marie Johanna
Langerak, M. Maartje

SENIOREN
Cillekens, G. Gerard
Sunnotel, A. Arno
Rijpma, I.K. Irma
Paassen, A.G.M. van Gonda
Paassen, N.Ph.A. van Nico
Scherpenhuizen, Y.A.C. Yvonne
Ensink, E. Edgar
Sunnotel, A.F. Anthonius
Wellhüner, P.L.M. Peter
Kroon, P. Piet
Pitstra, B. Bouke
Bruin, T. Tom
Klasener, H.A. Hans
Jansen, A.W. Arnold
Caem, A. van Armin
Vis, A.J.P. John

 

 

Naar startpagina