Tjap Tjoy in de jaren 80

Onze vereniging maakte, aanvankelijk nog onder de naam Tjap Tjoy, ongekende furore dankzij de combinatie van een aantal zeer getalenteerde jeugdspelers (waaronder Melisa Muller) en een intensieve jeugdbegeleiding onder supervisie van Niek Imming. Hieronder zie je enkele krantenberichten en -foto's die een aardig beeld geven van die periode.

Klik op een plaatje om te vergroten. Druk op backspace of de "terug"knop in je browser om weer terug te keren

Terug

 

tjap tjoy001.jpg (135783 bytes) Krantenknipsel uit oktober 1979
Een promotieartikel in het Westfries Weekblad. Je ziet hier de jeugdleden van toen, onder leiding van Wim Kaagman. Helaas zijn niet alle namen meer bekend.
V.l.n.r. Perry Sijm, Jan de Boer, ?, Peter de Boer, ?, Wim Kaagman, Ron Deen, Piet Schouten, ?, Ronald Hoogland

Op de voorgrond is nog net (niet) de 17-jarige Paul Molenaar te herkennen.

Van Tjap Tjoy
naar A-Merk

Net zo als bij de senioren is het begin een moeilijke tijd geweest. Pas in het begin van de 80-er jaren, werden er serieuze plannen gesmeed om het jeugdgebeuren op een hoger niveau te brengen. Met Gerard Korse als voorzitter die daarna opgevolgd werd door Con Meijer, en Niek Imming als stuwende bestuurskracht voor de jeugd, werden er concrete plannen gemaakt en uitgevoerd. Met zeer ambitieus jeugdbestuur werden er uitstekende trainers aangetrokken. Dit begon met Wim Kaagman voor de beginnende jeugd, die de kinderen ongelooflijk enthousiast kon maken en houden voor de tafeltennissport. Om het technisch en tactisch op een hoger plan te brengen werd de trainster Ellen van der Helm (de vrouw van Bert) en Ed Baas ingelijfd. Ellen moest elke keer helemaal uit Amstelveen komen en Ed uit Grootebroek. De jeugdafdeling werd binnen een aantal jaren een grote bekendheid binnen landelijk tafeltennisgebeuren en de ene na de andere mijlpaal werd bereikt. Tjap Tjoy was in het begin een naam waarom gelachen werd, later echter werd het veel meer serieus genomen. De tijd brak toen aan dat sponsorland ook interesse begon te krijgen in de Oosterblokkerse tafeltennisclub. Levensmiddelen-gigant Peter Karsten toonde zijn interesse en zo werd de naam omgedoopt tot Tafeltennisvereniging A-Merk Eind jaren 80 speelde het eerste team op het hoogste landelijk niveau bij de jeugd en moest daarna doorstromen naar landelijk senioren. De bestuursleden die vaak een dubble werkweek hadden door al dat vrijwilligerswerk vonden dat een nieuwe generatie maar eens aan het roer moest gaan staan. Dat bleek echter moeilijk te verwezenlijken en zo kwam het dat het niveau weer zakte en op een lager pitje voortsudderde. Het ledental zakte en zo golfde de vereniging weer terug naar een lager niveau, echter nog altijd aanzienlijk hoger dan de beginperiode in de jaren 70!
Bij het tegenwoordige A-Merk worden de kinderen ook uitstekend opgevangen en worden getraind door gediplomeerde trainers.

(uit A-Merk-journaal 1994)tjap tjoy2.jpg (70310 bytes) Krantenknipsel uit ongeveer 1981
De voorzitter en medeoprichter van Tjap Tjoy, Gerard Korse, verwelkomt 100ste lid.
(wie herkent Paul Molenaar op de foto?)


tjap tjoy1.jpg (89749 bytes)

Krantenknipsel uit ongeveer 1981
Op de voorgrond zie je ons aller Niek Imming, en Ton Korver kijkt toe als de toenmalige P/R man en wedstrijdsecretaris.tjap tjoy11.jpg (68909 bytes) Clubblad 't Drachie + stukje tekst uit 1981


tjap tjoy3.jpg (63757 bytes) Krantenknipsel uit ongeveer 1981
Veel jeugdactiviteiten, waaronder een spelletjesmiddag.
Op de (helaas wazige) foto staan Ron Deen, Sjaak Wever en Paul Molenaar


tjap tjoy4.jpg (54142 bytes) Krantenknipsel uit 1983
Opening nieuwe locatie (Koetshuis) met Bert van der Helm als gast in een demonstratiepartij 


tjap tjoy5.jpg (39723 bytes) Krantenknipsel uit 1985
Goede herinneringen aan ons jeugdtalent Rian Tilet 


tjap tjoy6.jpg (49926 bytes) Krantenknipsel uit 1985
De succesvolle jeugdleden van Tjap Tjoy. 
V.l.n.r.: Melisa Muller,  Rian Tilet, Robert van Ossenbruggen en JurriŽn Steur


tjap tjoy10.jpg (112137 bytes) Krantenknipsel uit 1985
Interview met Niek Imming over de vele mijlpalen


tjap tjoy7.jpg (72307 bytes) Krantenknipsel uit 1986
Landelijk succes voor jeugdteam
Op de foto vlnr: Rian Tilet, Paul Boots, Frank Hoogland


tjap tjoy8.jpg (105871 bytes) Krantenknipsel uit 1986
Drie gouden plakken voor Melisa Muller bij Nederlandse jeugdkampioenschappen


tjap tjoy9.jpg (94718 bytes) Krantenknipsel uit 1989
Enkele spelers verlaten onze vereniging (inmiddels A-Merk), hetgeen het einde betekent van deelname aan de landelijke competitie, en tevens van dit jaren 80-overzicht.


 

 

Materiaal afkomstig van Paul Molenaar en Ron Deen

Heb jij ook iets? Stuur in!!!

 

 

Naar startpagina