Tafeltennisvereniging  TTsport/A-Merk
Home  Wie zijn wij  Vereniging  Senioren  Jeugd  Archief

Vijftig Jarig Jubileum TTsport/A-Merk

Speech van Hein Leliveld tijdens jubileumviering


Beste sportvrienden
We zijn in 2023 Vijftig jaar oud geworden

Eigenlijk zijn we ouder. Want in de jaren 50 is al, wel onder primitieve omstandigheden, begonnen met tafeltennis in verschillende zaaltjes in Blokker. Zo werd destijds destijds zelfs in het cafe “Het Gouden Hoofd” gespeeld. Tafeltennisvereniging Tempo was de naam toen.
In de jaren 60 werd verhuisd naar een sportzaaltje aan de Noorderdracht.
In 1973 werden we statutair en dus officeel een vereniging onder de naam Tjap Tjoy.
Vanaf 1983 spelen we in onze huidige locatie Het Koetshuis en heten we A-Merk, genoemd naar de merknaam van de toenmalige sponsor Karsten.

A-Merk heeft in Blokker maar eigenlijk in heel West Friesland steeds een belangrijke sportieve rol vervuld.
Kenmerkend is dat onze vereniging zich altijd sterk heeft gemaakt voor de jeugd door uitstekende trainingen en goede begeleiding van vrijwilligers aan te bieden. Dit bijna steeds onder leiding van fam. Molenaar.
Er zijn een paar periodes geweest dat onze jeugd tot de top van Nederland behoorde. Door de hoge trainingskwaliteit was onze vereniging erg aantrekkelijk vooral voor jeugdspelers (vaak ook van elders) om bij ons te komen trainen en te spelen. Diverse regio-sponsoren en de twee betrokken gemeentes Drechterland en Hoorn waren daarbij steeds ondersteunend.      

Jeugd en jong volwassenen in Nederland zijn tegenwoordig helaas minder geintresseerd in tafeltennis. Daarom is door het bestuur onlangs besloten om de extra inspanningen voor de jeugd, zoals die in de laatste 10 jaar in sporthal De Kreek in Zwaag, te stoppen. Een groepje jeugd traint in Oosterblokker nog onder leiding van Jurriaan Blom. De hoop op groei en nieuwe aanwas blijft natuurlijk wel bestaan.

De focus binnen de vereniging ligt nu op de oudere recreanten. Deze groep is 20 jaar geleden gestart met o.a. Albert Pauw, Wim Prins en Arnold Janssen. Leuk dat Albert en Wim en ook Sjaak Deen er vandaag zijn.
De ouderen groep is nu het hart van de vereniging. Deze groep blijkt een hechte en trouwe spelersgroep, toont ook betrokkenheid bij rouwmomenten zoals recent nog bij het afscheid van Hans Blauw. Nu ook weer bij het ongeluk wat Arnold deze week is overkomen Dat is mooi en waardevol binnen deze vereniging. 

Wekelijks speelt de senioren groep met hart en ziel. De een wat fanatieker dan de ander. Gezond bewegen en spelplezier staan voorop alhoewel emoties ook wel eens om de hoek komen kijken. Maar... emotie en discussie horen er een beetje bij en passen ook ook wel bij de mooie tafeltennisport.
We spelen nog steeds in de sportzaal het Koetshuis. Sinds begin 2023 delen we de zaal en daardoor ook de kosten met twee andere gebruikers. Dat delen van de zaal gaat na wat aanloopproblemen steeds beter, maar blijft wel de aandacht vragen.   
 
Vandaag zijn we bij elkaar om de 50 jarige periode op een gepaste en dus bescheiden wijze te vieren.

Een jubileum met een ongedwongen, gezellige spelochtend, een leuke afsluiting.

Bedankt dat jullie er zijn en blijf genieten van onze mooie sport en van elkaar.

En.....

Ik spreek de wens uit dat A-Merk en wij allen samen ook nog... het 60 jarig jubileum mogen en kunnen vieren.

Hein  Leliveld (voorzitter)
26 oktober 2023


  
Facebook Instagram