Terug naar Archief

.


 

 

Diverse wetens(w)aardigheden t/m 2018
 

Clinic Bettine Vriesekoop op 21 juni 2018

Hierbij wat foto's van de prachtige clinic van vorige week.
De clinic 55+ heeft volledig voldaan aan onze verwachtingen. Er waren ongeveer 30 personen aanwezig die een prachtige tafeltennis ochtend mochten ervaren. Er waren vijf geïnteresseerde externen aanwezig.

Bettine is er in geslaagd om op een prettige en ontspannen wijze veel info over te dragen aan de groep. Ook is de groep onder haar leiding actief geweest met het oefenen van enkele basisvormen.

Deze activiteit heeft vooral positief uitgewerkt op onze leden, hun familie en hun bekenden. Onze leden hebben het erg op prijs gesteld Bettine persoonlijk te hebben ontmoet, te kunnen spreken cq zelfs een balletje met haar te hebben kunnen slaan.  (tekst Hein)

 

Wéér 2-0 weggegeven (gratis adviezen van uw trainer (nou ja, bijna gratis)
 • Op 13 april 2014 17:55 schreef Hein Leliveld:

Beste trainer,
Graag Uw advies:
Hoe kan het zijn dat ik in deze comp. ronde al voor de derde of vierde keer een 2-0 voorsprong in games afgeef en verlies? Vorige week in de vijfde teruggekomen van 10-3 naar 10-10 en toch verlies met 10-12 !!!!
Vrijdag in de vijfde een 6-1 achterstand (Krijgsman) omgebogen naar voorsprong voor mij van 9-8. Vervolgens na een netbal (ongelukkig vallend naar mijn kant anders 10-8 voor mij) verlies van 11-9.
Is daar een speciale psychologische behandeling voor nodig of moet ik gewoon komen trainen bij U?

Groeten
Hein Leliveld

 

 • Antwoord van de trainer:

> Beste Hein,
>
> Hiervoor heb ik verschillende adviezen voor U:
> 1. Zoveel mogelijk trainingen volgen, het wel of niet volgen van een aantal trainingen kan het verschil tussen winnen en verliezen zijn. Veel trainen geeft een sterk gevoel op vastheid, waardoor U ook een sterkere uitstraling krijgt als het spannend wordt.
> 2. Ik proef door de regels heen dat een geluksbal te veel invloed heeft op de einduitslag. Een zwijntje mee telt maar voor 1 punt, net als alle andere punten. Let erop dat een netballetje of kantballetje tegen niet door gaat werken in het volgende punt. Dit is het zogenaamde Willem-Effect. Het kan zijn dat U te lang met iemand in een team gespeeld heeft die ook Willem heet, waardoor bla bla bla enz.
> 3. Bij 9-9 in de vijfde speel je altijd je eigen sterkste punten en bestook je de tegenstander op zijn zwakste punten. Dit zijn de zogenaamde BIG POINTS. Geen gekke dingen gaan doen, maar weten waar je de meeste punten op hebt behaald in de afgelopen 5 games is dan van cruciaal belang. Geen overhaaste punten maken, maar tijd nemen om deze laatste punten met volle aandacht te spelen.
> 4. Als je de toss wint, geef dan de service weg, laat de tegenstander beginnen! Bij 9-9 in de vijfde mag je dan zelf serveren!
> 5. Denk positief op moeilijke momenten, denk: Ik wil het en ik kan het!
Let daarbij op dat dit niet in de richting komt van '' Ik Wil 'm winnen'' ivm het reeds gevreesde Willem-Effect.
> 6. Gemakzucht ligt op de loer, zeker bij bepaalde type sporters. 2-0 voor en dan denken : Ik heb 'm!

> Deze consultatie is verder zonder kosten vanwege onze goede relatie.
> Nou, vooruit, een biertje dan!

> ps.: Wellicht toch eens goed om na te denken over een serie van psychologische pingpongbehandelingen bij Potige Pauline.
> Zij kan U vast nog wat fijne ''kneepjes'' bijbrengen!
>
> Groeten, trainer Paul

 

Rondje Hoorn als seizoensafsluiting op 4 mei 2013
Het was prachtig weer, 's morgens was ik al wat voor gebruind en nu nog steeds was het weer prima. Op de foto's zie je wie er wel waren.

Eerst buiten op het terras een drankje en een stukje " Hoornse Broeder". Rond 14.45 uur kwam Huub Ursem om samen met ons een rondje door Hoorn te lopen. Een rondje lopen doet ieder wel eens vaker, maar meestal loop je zo voorbij aan de mooie plekjes met al de geheimen en verhalen die er bij horen.

Deze meneer die ons een rondleiding gaf, was de "beste" van Hoorn, hoorden we regelmatig van mensen die we onderweg tegenkwamen. Zijn borreltje staat klaar op bepaalde plekken langs de route. Hij weet ook heel veel te vertellen over de geschiedenis van Hoorn. We zijn bij een hofje naar binnen gegaan om iets verder te kunnen kijken als  "normaal". Het verhaal over de opslag van drank, de VOC, de geschiedenis van kerken e.d. Het schijnt dat er zeven rondleidingen zijn in Hoorn en er is ook een "tuinen rondleiding" (het lijkt wel reclame !?!?!)

Na de rondleiding gingen we terug naar café Charlies om nog wat lekkers te eten en te drinken.

Rob dank voor de organisatie.

José Molenaar  

 

Reclamebord van Rob Hiddinga

 

Voorbereidingen voor de Blokkerse Jaarmarkt 25-8-2012

 foto Hein Leliveld            

 

Paul Molenaar 50
Paul is op 2 juni 2012 50 geworden en dat hebben we gevierd.
Ik (José) had op zaterdag 9 juni een klein feestje voor hem georganiseerd. 's Middags werd Paul thuis opgehaald door een groep mannen (allen A-Merkers).
Op de fiets vertrokken zij, Paul wist niet waar naar toe.............
Het eerste onderdeel was "blind bier proeven", daarna nog enkele andere bijzondere biersoorten proeven.
De mannen (René, Rob, Raymond, John, Hein, Ab en Ben en Paul ) zijn samen naar Hoorn gegaan en hebben daar ook nog genoten van een heerlijke borrel.
Ze hebben samen gegeten en voetbal gekeken op een groot scherm. (Nederland - Denemarken)
Rond 20.45 uur kwamen Paul en de anderen bij A-Merk waar familieleden en meerdere A-Merkleden hem een hartelijk welkom bezorgden.
Het was een hele gezellige avond waar familie en A-Merk bij elkaar kwamen. Het is waar Paul erg veel mee bezig is.

Alles wat er deze dag gebeurde was voor Paul een verassing. Hij wist wel dat er iets zou gaan gebeuren. Al in september heb ik hem gevraagd een weekend vrij te plannen om iets te kunnen organiseren.
Paul geeft in het weekend vaak trainingen en anders is er wel een tafeltennistoernooi. Het valt niet mee een weekend vrij te plannen, maar het is gelukt!
José

Paul en ABRAHAM in de voortuin
 
 
Rens en Frank verzorgden de muziek en de bardienst bij A-Merk
 
 
Tafeltennistrainingsdag groot succes
Op 30 oktober organiseerden we een inloopdag waarbij bezoekers kennis konden nemen van de manieren van trainen van 12 jeugdige en geselecteerde toptalenten van Noord-Holland.
De trainingsdag werd geleid door Tafeltennisschool West-Friesland. Het speciale van deze dag was dat onze sponsor Michel de Boer de gehele dag aanwezig was en een aparte Clinic verzorgde voor een select groepje uit deze toptalenten.
Iedereen was er erg enthousiast over.
Voor herhaling vatbaar dus.

Uw reporter Heinsius

 

Cursus reanimeren bericht José

Zaterdag 15 oktober 2011 hebben een aantal A-Merkers een herhalingscursus reanimeren gehad. De cursus vond plaats in onze speelzaal. Theo begeleidde ons om de reanimatie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. We zijn al een aantal keren bij elkaar geweest, iedere half jaar worden we opnieuw getraind.

Tevens zijn we op zoek , naar enkele A-Merkleden die zich bij ons aan willen sluiten. De groep mag wel vier personen groter worden, dus geef je op bij Hein voor de volgende keer.

Amsterdam kiest met groot succes voor tafeltennis
28-7-2011

Wat gebeurt er met een sport als de gemeente zich er hard voor maakt? Die vraag kunnen we in Amsterdam positief beantwoorden. De gemeente heeft de afgelopen maanden de tafeltennissport erg gesteund. En dat heeft geleid tot een groei aan jeugdleden van maar liefst 50%. Na de zomer wordt Table Stars op basisscholen in heel Amsterdam gegeven. 4500 scholieren maken kennis met een mooie, gevarieerde sport. Dankzij de inzet van de gemeente en de combinatiefunctionaris.

Combinatiefunctionaris
Het begon allemaal met het aanstellen van een combinatiefunctionaris. Naar aanleiding van een samenwerking die de NTTB had opgezet tussen 6 Amsterdamse tafeltennisverenigingen, vond de gemeente het een goed plan dit initiatief te ondersteunen met een tafeltennistrainer als combinatiefunctionaris. We wisten dat Paul Molenaar, geen onbekende in tafeltennisland, beschikbaar was voor deze functie. Sinds Paul nu 2 jaar aan de slag is, gaat het rap met de vooruitgang van het tafeltennis. Hij organiseert clinics op basisscholen en blies het basisscholenkampioenschap in Amsterdam nieuw leven in.

Tijdens de WK tafeltennis kwam de Amsterdamse jeugd
in T-shirts van Sportservice Amsterdam. Foto© NTTB

WK Tafeltennis
Paul zag ook in het WK Tafeltennis in eigen land een gouden kans om zijn sport in Amsterdam te promoten. Samen met de verenigingsondersteuners tafeltennis in Rotterdam zette hij een heuse 010-020 battle op: een finale van beider scholenkampioenschappen tijdens de WK. In aanloop naar de finale toe hield hij voorrondes, waarin fanatiek gestreden werd om een toegangsbewijs voor de WK. Er vertrokken dankzij Sportservice Amsterdam bussen naar Rotterdam, onder begeleiding van ouders, verenigingsmensen en ondersteuners van de Sportservice. Ruim 100 kinderen beleefden daar in Ahoy een geweldig leuke dag. Velen van hen gaven aan interesse te hebben te gaan tafeltennissen bij een vereniging.

Aanschaf materialen
De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling schafte bij de NTTB midi tafels aan die ze bij de sport- en speluitleen onderbrachten. Deze kleinere tafels zijn eenvoudig te vervoeren en neer te zetten. Ze zijn groter dan een iPONG tafel maar de helft kleiner dan een gewone tafel. Ideaal voor scholen die geen eigen tafels hebben, of kunnen opslaan.

DMO heeft nu ook besloten om Table Stars, het wervingspakket voor basisscholen, groots op te pakken. Ze zijn enthousiast over het programma en willen graag dat Paul Molenaar het inzet op basisscholen. In overleg met de NTTB is gekozen voor afname van een flink aantal diploma's, voor 4500 kinderen. De NTTB heeft een pakket op maat voor de gemeente samengesteld. Na de schoolvakanties gaan de vlaggen en banners de sportzalen van de basisscholen opfleuren en leren kinderen spelenderwijs de vele facetten van het tafeltennisspel kennen. Hun leraar Paul Molenaar heeft bovendien inhoudelijk zelf bijgedragen aan het programma, door in de klankbordgroep zijn ervaringen te delen.

Groei
De groei die tafeltennis in Amsterdam vanaf 2009 doormaakte is zoals gezegd 50% bij de Amsterdamse jeugdleden. Dat is geen geringe groei. Vooral United Oost heeft veel nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Het levert hen het predikaat schoolactieve vereniging op. De NTTB is blij met de steun van de gemeente Amsterdam om een sport die in een grote stad erg klein te noemen is, naar een hoger plan te tillen. Alle inspanningen tot nu toe werpen vruchten af. De samenwerking was tot stand gekomen binnen het verenigingsondersteuningsproject Samen Vooruit. De projectnaam blijkt in deze goed gekozen. Wie weet hoeveel meer tafeltennissers Amsterdam nog gaat krijgen dankzij de inzet van de gemeente en de combinatiefunctionaris?

bron: website NTTB  datum 28-7-2011

 


West-Friesland Zomer Trofee  (inz. Paul Molenaar)
In samenwerking met TTsport/A-Merk organiseert Tafeltennisschool West-Friesland wedstrijden op vrijdagavond als overbrugging naar het najaar.
Je kan zelf bepalen hoeveel vrijdagavonden je wilt spelen, dit is volledig vrij.

Spelregels:

 • Teams van 2 personen, m/v of mix
 • Spelsysteem: beide spelers tegen elkaar plus 1 dubbel
    Best of five
 • Aantal wedstrijden per avond: onbeperkt
 • Niveau: alle niveaus
 • Open voor iedereen die mee wil doen, ongeacht vereniging, combinaties maken mag.
 • Leeftijd: jeugd en senioren
 • Locatie: TTsport/A-Merk
 • Speelavond: Iedere vrijdag mogelijk, zelf weten hoe vaak.
 • Aanvang: vanaf 20:30 uur, later starten mag.
 • Op de avond zelf een aanwezig team uitdagen, of van tevoren afspreken.
 • Uitslag wedstrijden inleveren bij Paul Molenaar
 • Per gespeeld duel 1 punt, plus uitslagpunten
  Bijvoorbeeld: team A wint van team B met 4-1
  Team A krijgt 5 punten
  Team B krijgt 2 punten
 • Ranglijst wordt iedere week gepubliceerd
 • Eindwinnaar wint de wisselbeker: de West-Friesland Zomer- Trofee
 • Laatste speeldatum: vrijdag 26 augustus
 • Startdatum: vrijdag 20 mei 2011.
 • Kosten: Geen

Wil je meedoen met een team?
Geef je op door een mail te sturen naar: ttwf@quicknet.nl 
Of: kom gewoon langs met je team!

Tafeltennisschool West-Friesland

Paul Molenaar
06-46552484
ttwf@quicknet.nl
  
www.tafeltennisschoolwf.nl 

 

 


Oefening met de AED apparatuur een serieuze zaak! (inzending Hein 8-1-2011)


Danny's blog

blog van Danny Heister
6-10-2010: Onvoorwaardelijke passie

Het was de afgelopen week vrij rustig in Düsseldorf. Patrick Baum zat bij de World Cup voor teams in Doha, Timo Boll zat thuis uit te zieken van een griepje en onze Hongaarse spelers (János Jakab en Daniel Kosiba) had ik een weekje naar huis gestuurd om bij te komen na het EK en de zware week die daarop volgde. Alleen Christian Süß was er dus van de vaste jongens.
Het leuke van zo’n rustige periode is dat dan andere spelers de kans krijgen om mee te trainen. Neem bijvoorbeeld Dragan Subotic, een 16-jarige Serviër die ook in het tafeltennisinternaat in Düsseldorf zit. Hij is nu al nummer 6 van Europa, en als in januari de laatstejaars junioren van de ranglijst verdwijnen dan staat ie zelfs nummer 2. Een hele goede jeugdspeler dus, maar dat is niet waar het me om te doen is. Het meest indrukwekkende aan Dragan is zijn onvoorwaardelijke passie voor tafeltennis, de totale overgave waarmee hij voor zijn sport heeft gekozen. Deze jongen wil een topspeler worden en daar heeft hij werkelijk alles voor over. Voor een trainer is het heel inspirerend om een weekje met zo iemand op te trekken.
Ik heb enorm veel bewondering voor jeugdspelers die huis en haard verlaten om een hele goede tafeltennisser te worden. Het doet me denken aan de manier waarop Trinko en ik het vroeger hebben aangepakt: je biezen pakken en daar naartoe verhuizen waar je met goede spelers kunt trainen, onder goede begeleiding. Eigenlijk is het ook de enige mogelijkheid als je echt wat wilt in deze sport. In het buitenland snappen ze dit heel goed, daar zie je meer jeugdspelers die de consequentie inzien van de wens om een toptafeltennisser te worden. In Nederland is dat helaas (nog) niet het geval. Voor sommige jeugdspelers in ons land is de stap naar Papendal vaak al te groot. Ze blijven liever bij hun club trainen. Op zich heel begrijpelijk, want dat is lekker veilig en vertrouwd. Maar een internationale topspeler zul je zo niet worden. Ook de Nederlandse ouders spelen hierbij een rol. Die willen vaak hun kinderen thuis bij zich houden. En ze doen heel veel voor hun kroost. De intentie daarachter is natuurlijk helemaal goed, maar je creëert er geen zelfstandige topsporters mee. Buitenlandse spelers worden in mijn ervaring veel meer losgelaten door hun ouders en leren zo eerder op hun eigen benen te staan. Dat is heel belangrijk als je een topper wil worden. Je bent dan veel beter in staat om eigen keuzes te maken, om je carrière zelf ter hand te nemen.
Kijk maar naar Subotic, dat is er echt eentje die op zijn eigen benen staat, die heeft nooit een schop onder zijn kont nodig. Van de week liep ik ’s ochtends toevallig even door de zaal naar mijn kantoor. Het was kwart voor negen, de training begon om half tien. Wie staat daar in zijn uppie met een doos ballen te serveren? Dragan Subotic. Niet omdat ik hem dat gevraagd had, nee, dat doet hij uit zichzelf. Petje af, dan ben je uit het juiste hout gesneden. Dragan is bovendien niet alleen heel gedisciplineerd, hij vraagt ook om hulp, bijvoorbeeld bij het opstellen van trainingsprogramma’s voor als hij een tijdje in Servië zit. Hij is enorm leergierig en ook heel volwassen voor zijn leeftijd. Met hem kun je al echt over tafeltennis praten. Zijn pro-actieve houding staat wel in contrast tot wat ik in Nederland gewend was bij jonge spelers. Die zijn toch over het algemeen wat passiever, die wachten vaak tot de trainer wat zegt of aanreikt. Dat is jammer, want uiteindelijk is de houding die je als sporter hebt veel belangrijker dan je talent. Talent is er overal, ook in Nederland. Maar het zijn vooral je passie en mentaliteit die ervoor zorgen dat je goed wordt.
Vorige week moest ik ergens op een avond een demonstratie geven met Subotic. Na afloop had ik in Düsseldorf lekker naar mijn hotelkamer kunnen gaan om te ontspannen, maar in plaats daarvan heb ik nog een uurtje met Dragan doorgekletst over tafeltennis. Als ik een echte liefhebber tegenkom, dan brengt dat ook de liefhebber in mij naar boven.

 

Afsluiting seizoen 2009/10 senioren verslag van Willem vd Veen

Dat was in Onderdijk vlakbij Wervershoof. Daar is een midgetgolfbaan genaamd "wat aars". Je kon daar ook met een keu een klein balletje ala golf in een hindernis baan in een hole proberen te deponeren. Liefst zo min mogelijk slagen.
De jongens van het 5e team hadden daar vaker vertoefd want ze waren op deze warme zaterdag, zie de fotos in de fotogalerij, niet te verslaan. Rob en Raymond deden niet voor elkaar onder en haalden het zelfde aantal punten 107. Rene de beste van allemaal 86 slagen deed hij over 18 banen golf en 18 banen biljart. 
Kijk bij de fotogalerij hoe de banen erbij liggen. Er waren natuurlijk ook pingpongers die het minder vaak hadden gedaan. We waren met zijn 15, met drie groepjes van 5 gingen we over het parkoers. 
Onze beste tafeltennissers Hans en Dries waren erook, helaas waren ze in dit spel in de onderste regionen beland. Huub en zijn aanstaande Els waren er ook, opmerkelijk was dat Els er maar 20 slagen meer dan Huub overdeed. Zeer verdienstelijk voor de vrouw die op Huub zijn ring wacht. 
Rozanne, Angela de vrouwen van team 5 kwamen gelijk op 134 en Miranda kwam op 136.Bouke en Willem kwamen uit op 116, Piet de enige 50+ van de donderdag kwam zelfs op 114 uit, das knap. En we hadden ook nog Marijke die op 137 uitkwam. 
En als laatste sloot de oudste golfer van de club Joop Mus met een super score van 149 de rijen.

   Naar het fotoalbum van Willem

 

Nieuwe hoofdsponsor?
 

(uit de Aldi-folder)

 

A-Merk speelt zeer scherp en is 100% maatschappelijk verantwoord, dus ...


 

Zo doet team 5 dat
Team 5 sluit de voorjaarscompetitie 2009 af met een knoertgezellig en bijzonder lekker dinertje in
De Tuynkamer.

Vlnr Ronald Nannings, Holger Bonte, Pieter Schaper, Sietse Meijer
 


Luchtfoto van onze speellocatie
 
te vinden op Live Search Maps

 

Tafeltennissen voor 55 plussers update 23-2-2009
Elke maandag- en donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur kunt u bij A-Merk tafeltennis spelen. Zes tafels staan in een uitstekende accommodatie permanent voor u klaar. Naast het actief bezig zijn staat gezelligheid op deze ochtenden nadrukkelijk voorop.

A-Merk biedt alle geïnteresseerde 55 plussers deze spelmogelijkheid aan tegen een geringe vergoeding van € 2,50 per keer (kopje koffie inbegrepen).

Kom eens langs. U bent van harte welkom.

U neemt de zij-ingang van het Koedshuis in Oosterblokker en gaat de trap op.
Er is een lift voor mensen die slecht een trap op kunnen.
Inlichtingen Hein Leliveld 0229-244380

Hieronder enkele foto's 

foto's Albert Pauw  Zelfdiscipline
Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden"

Goed tafeltennis spelen vereist discipline en zelfbeheersing. Als je jezelf verliest in de wedstrijd, verlies je de wedstrijd. Zorg dat je van elk punt een miniwedstrijdje maakt. Omdat tafeltennis tegenwoordig tot de 11 gaat, is dat een stuk gemakkelijker geworden.
Paul Molenaar, Trainer A-Merk 
Er in blijven geloven
Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden" (bron nieuwsbrief van 28-6-07)

Tafeltennis is de moeilijkst aan te leren sport ter wereld.
Dit wordt mede veroorzaakt door de mentale druk waar je mee om moet leren gaan. Als je driemaal achtereen een bal hebt gemist met je sterkste slag dan gebeurt er iets met je. Iedereen die tafeltennist kent dit gevoel.
Mijn tekenleraar zei vroeger dan altijd: Uitgummen en opnieuw beginnen!!
 
Paul Molenaar, Trainer A-Merk

A-Merk flyer

Bovenstaande afbeelding is afkomstig uit de A-Merk flyer die dit voorjaar in enkele wijken wordt verspreid. Ron Verbrugge (wie anders!) is de maker van dit prachtige promotiemateriaal.
Oefening baart kunst
Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden"


De beste tijd om techniek te trainen is op het moment dat er geen wedstrijden zijn.
NU DUS!!!
Techniek trainen is veel meer dan alleen maar ''potjes spelen'' .
Train eens een uurtje met als doel meer batsnelheid te maken in het raakmoment van de bal.
Je krijgt dan meer effect, meer balsnelheid, dus grotere problemen voor je tegenstander.
Pak eens een doos met ballen en ga eens je service verbeteren!!
Vraag mij eens om een persoonlijke meerballentraining te verzorgen.
Train eens op het zijwaarts bewegen, in een simpele oefening, zodat je beter voor de bal staat in wedstrijden.
Train omdat het leuk is om jezelf te verbeteren!!

Paul Molenaar, Trainer A-Merk

uit nieuwsbrief A-Merk van 30-4-2007

Wat kan jij doen voor je vereniging?
Gezelligheid, dat is echt een kenmerk van een club, het is bijna een soort van buurthuis, of een kroeg met alleen maar bekenden of vrienden; gezellig. Maar om het gezellig te hebben bij een club heb je niet alleen een kantine nodig. Om je echt ergens thuis te voelen, heb je mensen nodig. Mensen die bijvoorbeeld nieuwe leden opvangen of die jeugd willen begeleiden. Dat is een taak voor ons allemaal.Als er een nieuw iemand op de training komt, stel jij jezelf dan voor? Ga je erop af en maak je een praatje? Zeker weten dat die ander dat waardeert. Welkom, zegt het. 

Veel jeugdteams in de laagste en jongste klassen hebben geen begeleider. Vraag eens aan het bestuur of jij niet 1 of 2 keer bij een thuiswedstrijd op de bank mag zitten. Een erg leuke invulling van de zaterdag zowel voor jou als voor het jeugdlid. En als je begeleiden echt leuk vindt, is er tegenwoordig ook een korte cursus die je kunt volgen. 
Wat leuk is, kost geen tijd; het levert juist veel op. Het is een hobby, iets doen met je vrije tijd. Je leert er vaak ook nog iets van. Schrijf eens een verslag voor in het clubblad of op de website. Je hebt vast iets te vertellen. Op je mobiel zit een camera? Actiefoto erbij! Hoeveel leuke dingen organiseert jouw club? Jeugdkamp, ouder/kind toernooi, bonte avond? Doe jij wel eens mee, in de organisatie of als deelnemer? Hoe meer, hoe leuker. 
Heb je je partner wel eens meegenomen naar de vrije speelavond, of je collega, je studievriend, klasgenootje, de buurvrouw, het buurjongetje ? Laat ze maar eens zien waar jij een balletje slaat, misschien vinden zij het ook wel leuk. Ieder lid kan zoveel betekenen voor zijn/haar vereniging. Gewoon een kwestie van doen.

Bron: Nieuwsbrief NTTB februari 2006

Korting op autoverzekering FBTO
Leden van de NTTB kunnen nu met een aantrekkelijke korting een autoverzekering afsluiten bij FBTO. NTTB heeft gekozen voor samenwerking met FBTO vanwege de zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. 
Kijk op www.fbto.nl voor de speciale kortingen. Gebruik het collectiviteitsnummer U71. Bellen kan ook: 058-2345885

Bron Nieuwsbrief NTTB februari 2006 

Hoe snel is tafeltennis? (gelezen op www.tafeltennis.nu)
Er wordt gezegd dat tafeltennis de snelste balsport ter wereld is.Dat is zo, omdat je bij tafeltennis het snelst moet reageren. Het wil niet zeggen dat de snelheid van de bal het grootst is bij tafeltennis.

Enkele snelheden:
BADMINTON 332 km/uur gemeten
TENNIS 246 km/uur gemeten

Het gaat, als je over de snelheid van een sport spreekt, om de tijd die een sporter krijgt om te reageren.

Stel een voetballer neemt een strafschop.Bij een snelheid van 90km/uur zal de bal in 0,45 seconden de hoek bereiken.

Bij tafeltennis heb je, omdat de tafel zo klein is, slechts 0,025 tot 0,040 seconden de tijd om de bal te raken.

Bron: Carl Koppeschaar “Olympische natuurkunde”, 5-8-2004 

Tafeltennis is.....
...een edele sport waarin talrijke natuurwetten zich gedurig etaleren. (Hein)

... de snelste balsport ter wereld, waarbij volmaakte balbeheersing, uitmuntende lichaamscontrole, en een rotsvast mentaal evenwicht een must is om tot grote prestaties te komen, en fantastische dingen met het celluloid te doen, waar voetballers alleen maar van kunnen dromen!! (Paul Molenaar)

Wie weet ook een leuke, lyrische of levendige omschrijving voor deze mooie sport???
Stuur in!

 

Ping-pong filmpje
Klik HIER voor het bekijken van een leuk (reclame)filmpje.
Let op, het bestand is ruim 2 MB groot, dus een breedbandverbinding is aanbevolen.

  

Voetbal, voetbal en nog eens
voetbal

Ziehier de ultieme tv-programmering voor voetballiefhebbers. Dit is pas écht smullen geblazen. Nu nog wachten op een apart tafeltenniskanaal...
(uit de VPRO-gids) 


Naar boven

Cartoon van Ron Verbrugge

 

 

 

 

Heb jij ook iets voor het PRIKBORD? Een foto? Een leuke gebeurtenis? Een mededeling? Een verslag? Of heb je nog andere ideeën?
Geef het door, of stuur een e-mail
 
         

Naar startpagina