terug naar Archief


Altijd wat te beleven bij Tafeltennisvereniging A-Merk

De Koedshal, gelegen aan de dorpsstraat in Oosterblokker, is al jarenlang een vertrouwd begrip. Het gebouw herbergt activiteiten van velerlei pluimage, want er is voor ieder wat wils.
De snack-liefhebber kan zijn ei kwijt in het koetshuis aan de voorzijde van het gebouw en de met tennisrackets uitgeruste cracks kunnen hun hart ophalen op de riante tennisbanen, die het grootste deel van het complex bestrijken.
Dit is nog niet alles, want dan zijn wij voorbijgegaan aan de twee deuren aan de zijkant van het Koetshuis, waarvan de achterste toegang verschaft tot een firma in bedrijfskleding en de voorste via een trap toegang biedt tot de speelzaal van tafeltennisvereniging A-Merk.
Dit is waarachtig niet zomaar een ABC-tje, kan ik iedereen verzekeren, want A-Merk "timmert" zogezegd al meer dan vijftig jaar "aan de weg"! Kortom, er gaat bedrijvigheid van velerlei pluimage schuil onder het dak van het "Koedscomplex"!
Laat ik mij beperken tot de voorzijde, waar in tegenstelling tot de snackbar-eigenaar op de benedenverdieping, de lang nog niet uitgebluste tafeltennis-cracks op de bovenverdieping tijdens maandag- en donderdagochtenden sportief en fanatiek andere balletjes serveren.
Zoals gezegd, bestaat de locatie van de tafeltennisvereniging aan de Oosterblokker al meer dan een halve eeuw, en dat is geen sinecure. De club kan bogen op een lange, legendarische geschiedenis met vele hoogtepunten.
Het aantal wedstrijdteams dat in competitieverband opereert is jammer genoeg in aantal sterk verminderd, maar dit wordt gelukkig ruimschoots gecompenseerd door de drukbezochte jeugdopleiding. De nieuwe aanwas traint zowel in het Koetshuis als in de dependance in "Sporthal De Kreek" onder de bezielende leiding van clubtrainers Paul Molenaar en zoon Rens, die borg staan voor verbazend snelle vorderingen.
Het "pensionado-peloton" volgt de jeugd in gesloten formatie! Deze groep bestormt op de maandag- en donderdagmorgen in gesloten formatie getrouw en gretig de speelzolder van het Koetshuis. Daarbij kent gezelligheid geen tijd, want zij zijn dan van 9.30 tot 12.00 uur onder de pannen. Gezonde en fanatieke beweging voert hierbij de boventoon. Hier mag je onschuldig kiften over een discutabele net- dan wel kant-bal of trots zijn op een wereldbal, en daarna probleemloos je hart opluchten en legaal uit je dak gaan! Als dan om 10.30 uur korte tijd wordt gepauzeerd voor een gezellige kop koffie, waarbij de keren van een kaal bakkie vér uit in de minderheid zijn, worden in een mum van tijd de wereldproblemen opgelost, waaraan de politiek jaloers een puntje zou kunnen zuigen!
Dit alles mag juist ook voor ouderen reden genoeg zijn om eens op bovengenoemde dagen de horde naar Het Koetshuis te nemen om met eigen oren en ogen de sfeer van A-Merk te proeven en zelf kennis te maken met deze wervelende wijze van sportbeleving!
Wat houdt u nog tegen? Of liever wie, want onze oudste en trouwste speler heeft de mijlpaal 90 al "back- en forehand-spinnend" gepasseerd!

november 2021, Piet Kroon