ARCHIEF

Nieuwsbrief  <> oktober 2006

Terug

Jeugd

 

.:: Informatie voor de jeugd van A-Merk ::.

 

Nieuwsbrief Jeugd  <>  oktober 2006

Uitwisseling met Nootwheer uit Purmerend.
Het was een leuke dag in Purmerend, maar de datum was niet zo gunstig. De vakantie was eigenlijk nog niet helemaal afgelopen. Paul vertrok met 4 kinderen naar Nootwheer. Ze hebben verschillende meerkampen gespeeld. Eten en drinken werd goed verzorgd. Voor de gene die mee waren was het een leuke dag.

Rabo fietstocht
2 september was de Rabo fietstocht. Een mooie droge dag en niet te warm. Ik bedank alle fietsers die hebben meegefietst en daardoor geld voor A-Merk hebben verzameld.

Zondag 3 september Het Kokontoernooi.
Het eerste team was uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi in "t Zand. Een mooie gelegenheid om het wedstrijdritme weer op te bouwen. Dries, Rens en Hans-David zijn 3e geworden. Gefeliciteerd .

De Grote clubaktie
De regel bij A-Merk is dat ieder lid minstens 5 loten krijgt om te verkopen.
De loten kosten € 2,50 per stuk , de meeste loten zijn verkocht. De jeugd heeft 300 loten verkocht. De topper van dit jaar is Stuart hij heeft 60 loten verkocht. Maar ik bedank alle kinderen voor hun bijdrage. Goed gedaan hoor !!!!!!
16 november; de trekking van de grote clubactie.

De sportpas
Een ieder heeft voor de grote vakantie een sportpas gekregen over de post. De bedoeling is dat je deze sportpas steeds bij je hebt als je ergens wedstrijden speelt. Het systeem is helemaal nieuw , geeft ook kortingen in bepaalde winkels e.d.
Maar zorg dat je het bij je hebt als je speelt.

Bondstraining te Zaandam
Buiten de verenigingstrainingen zijn er voor kinderen die meer willen/ kunnen in de tafeltennissport extra trainingsmogelijkheden. Via selectie worden deze kinderen uitgenodigd voor de afdelingstraining (iedere zondag van 9.45 - 12.00 voor welpen/ pupillen, voor de oudere kinderen is er ook een groep om ook iedere zondag te kunnen trainen). Afdelingstraining is nu bij A-Merk zondags van 9.45 - 15.00 uur. Voor een klein deel van deze kinderen wordt ook een bondstraining aangeboden. De sterkste jeugdleden trainen wekelijks met elkaar op dinsdag te Zaandam. Vanaf september verzorgt Paul deze training.

De competitie.
Begintijd van de competitie is 14.00 uur voor alle teams van A-Merk.
De beginners hebben onderlinge wedstrijden gespeeld. Zij spelen in het nieuwe systeem van de pup/welpen. Zij spelen onderlinge wedstrijden om gewend te raken aan het spelen van wedstrijden..Zaterdag 7 oktober was de eerste keer. Zij speelden 2 tegen 3.
Mats, Jari en Bob tegen Stuart en Hasse. In totaal speelden zij vijf wedstrijden. De uitslag 3-2 voor Mats, Jari en Bob. Jullie speelden allemaal leuke wedstrijden, de volgende keren zijn 28 oktober en 18 november.

Team 1;
Speelt in een poule van 8 teams in de Hoofdklasse (regio zuid en noord).na 7 wedstrijden gaan de bovenste en onderste vier onderling verder. Dries , Rens en Hans-David staan nu op de eerste plaats.
Team 2;
In de 2e klas spelen Tijmen, Thomas, Mirella en Daan. Zij staan op dit moment op de 2e plaats met 25 punten. Hun volgende wedstrijd is tegen de nummer 1 Duintreffers.
Team 3;
In de 3e klas spelen Mark, Jurriaan, Nico en Gert-Jan. Mark en Jurriaan nemen het voortouw in dit team. Gert-Jan en Nico mogen nog wennen aan het sterkere niveau, maar dat komt wel goed.
Team 4;
Jorick, Sebastiaan, Jilmer en Nicky spelen in de 5e klas. Zij staan met 15 punten op de 4e plaats.

Op de website van A-Merk kunt u vaak zondag middag of avond al de laatste standen van de jeugd bekijken.

Tijdens competitie spelen niet meer vrij spelen;
In de vergadering is afgesproken dat wij dit beperkt zullen toestaan tijdens de competitie. Inspelen van A-Merk jeugdleden kan van 13.00 uur tot ongeveer 13.40 uur. Daarna kan de tegenstander inspelen tot 14.00 uur.
Gedurende de middag, dus gedurende de competitiewedstrijden mag er vrij worden gespeeld (op tafel bij in/ uitgang) als er maximaal 2 teams thuis spelen. De tafel naast de tafel waarop competitie wordt gespeeld blijft vrij.

Inspelen voor de wedstrijd duurt enkele minuten.

Meerkampen;
De eerste ronden zijn verspeeld. Mark werd 3e bij Spirit en Rens werd 1e in zijn poule bij HBC. De eerste ronde hadden verschillende spelers vrij ( zijn te goed), maar in de 2e ronde komt bijna iedereen in actie.
Rens en Dries speelden de 2e ronde bij Duintreffers, bij Rens wilde het net niet lukken, hij verloor alles net aan in vijven. Dries werd 1e in zijn poule en gaat door naar de volgende ronde in Zaandam.
Mark, Thomas en Daan speelden in Amstelveen; Mark en Thomas hebben hun best gedaan, maar konden niet genoeg punten bij elkaar spelen. Daan werd 2e in zijn poule en gaat dus ook door naar de volgende ronde in Zaandam.

In Zaandam spelen; Mirella , Dries en Daan (zou het aan de D liggen?), GertJan succes met jullie vervolgronde.

Ouder-kind toernooi komt er weer aan
Zondag van 15.00 - 17.30 uur, een leuke zondagmiddag activiteit.
Zondag 19 november willen we jullie met jullie familie uitnodigen om bij tafeltennisvereniging A-Merk een balletje te slaan.
Vraag je broer/ zus, papa/ mama, opa/oma …………………….
Kinderen vinden het altijd erg leuk om een keer tegen jullie of met jullie te spelen.
Neem schone indoor sportschoenen mee (anders op sokken), als je een batje hebt neem het mee. Bij A-Merk hebben we ook wel batjes. Dus voor degene die zelf geen batje hebben, is dit geen reden om niet te komen.
Ik hang bij A-Merk een lijstje op, als je weet met hoeveel personen je komt mag je dit opschrijven, dan kunnen wij zien hoeveel mensen er ongeveer komen.
GEZELLIG, GEWOON DOEN, IK ZIE JULLIE………

Kanjers in de sport
Vanuit de gemeente wordt een cursus aangeboden, die heet "kanjers in de sport" .
Ben, Gaby en Jose volgen deze cursus, die ons leert kijken naar het gedrag van kinderen en hoe kinderen op elkaar kunnen reageren. Ook krijgen we handvatten hoe we hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. We gaan ons best doen dit in de praktijk te brengen.
Wij willen dat iedereen op de hoogte is van waar we mee aan het werk gaan.
De afspraken:

-------we helpen elkaar
------- we vertrouwen elkaar
---------we lachen elkaar niet uit.
----------niemand doet zielig
-----------niemand speelt de baas
------------we hebben respect voor onszelf en anderen.

Agenda
15 okt finale afdelingsmeerkampen Zaandam.
21 okt; C ranglijst te Hoorn;Thomas,Rens,Hans-David, Nico,Mark
22 okt; B ranglijst te Hoorn; Daan,Dries, Mirella, Gert-Jan.
28 okt; comp 6
27 okt; kindertafeltennisfeest. Voor kinderen basisscholen.

4 nov comp 7
5 nov; dag van het talent voor de allerkleinsten en beginnertjes.
11 nov Berkel en Rodenrijs;Mark,Thomas, Hans-David,Rens
18 nov comp 8
19 nov ouder-kind toernooi bij A-Merk, 15.00- 17.30 uur.
25 nov comp 9

2 dec competitie 10; laatste wedstrijd dit seizoen.
9 dec. Assen B inschrijven t/m 23 okt
10 dec Assen C inschrijven t/m 23 okt 

 

 

 

 

 

Naar startpagina