ARCHIEF

Nieuwsbrief 2 - mei 2004

Terug

Jeugd

 

A-Merk jeugd nieuws  - mei 2004

Uitslagen van de afgelopen competitie
-junioren 1; speelden 3e klas, zijn 5e geworden met 33 punten.
Wouter 59 %, Mirella 50% , Tijmen 4 %.
-pup/welp 1 : speelden 1e klas, zijn 3e geworden met 67 punten.
Rens 97 %, Wouter 66 %, Thomas 38 %.
-pup/welp 2: speelden 2e klas, zijn 4e geworden met 35 punten.
Marlon 53 %, Diana 42 %, Guido 28 %, Daan 0%, Mark 17 %, Juriaan 66% (1x).

Nu de competitie voorbij is , gaan we denken aan de indeling voor de najaarscompetitie.
De voorlopige speeldata: 18/25-9, 2/9/23/30- 10, 6/13/20- 11, en 4 - 12.
De voorlopige indeling:
- Team 1; Wouter Entius, Mirella Molenaar, Rens Molenaar.(coach Paul Molenaar)
- Team 2; Tijmen, Marlon, Gijsbert en reserve Ferdy Molenaar.(coach Hans Blom)
- Team 3; Thomas Korf, Wouter Broekman, Diana Rijper (coach Ben Loo)
- Team 4; Daan Korf, Juriaan Blom, Guido Boots, Mark Stam, Nicky Stam.(coach José/Gaby).

Zoals jullie zien is er weer een team bij gekomen, we spelen nu met 4 jeugdteams. Dit vinden wij erg leuk. De thuiswedstrijden thuis beginnen om 10.00 uur. Het schema komt na de grote vakantie.

Shirts.
Als kinderen competitie of toernooien spelen moeten ze clubkleding dragen. Op dit moment wordt er een oplossing gezocht voor de sponsor opdruk(Overbeek). Hopelijk wordt dit snel opgelost en zijn er na de grote vakantie weer shirts verkrijgbaar. Het broekje dient zwart te zijn.

Nieuwe leden
Juriaan blom en Dries de Jager zijn de nieuwste leden, jongens van harte welkom en veel tafeltennis plezier. Jullie hebben je eerste toernooitjes al gespeeld, leuk hoor!!!

Clubkampioenschappen.
Vrijdagavond zijn de clubkampioenschappen verspeeld. De kinderen werden verdeeld in een A- en een B poule. Het is leuk als alle kinderen mee doen, al weet ik dat het voor sommige moeilijk is. B.v. omdat ze nog geen kans maken op een prijs, maar van wedstrijdjes spelen leer je erg veel en niet iedereen kan een beker winnen.
Gelukkig kwamen de meeste kinderen wel.
De uitslagen van de B-poule; 1 Sjors Wagenaar, 2 Gerwin Machtel, 3 Bart Wagenaar, 4 Daan korf, 5 Mark Stam, 6 Juriaan Blom, 7 Demelza Hiddinga, 8 Lucinda Hiddinga.
De uitslagen van de A-poule: 1 Mirella Molenaar, 2 Wouter Entius, 3 Tijmen Kluit, 4 Ferdy Molenaar, 5 Rens Molenaar, 6 Wouter Broekman, 7 Gijsbert Blom, 8 Diana Rijper, 9 Thomas Korf, 10 Marlon Talen.

Onze nieuwe clubkampioene: MIRELLA MOLENAAR gefeliciteerd.

p.s.heb je gezien dat bij de eerste vijf , drie "molenaartjes" staan. Dat doet mij goed.(als ik even mag).

Nederlandse kampioenschappen
Dat is een ervaring op zich. Om 8.30 uur hebben Rens, Thomas en Wouter ingespeeld bij A-merk. Daarna zijn we richting Helmond gegaan. Mirella moest al 9.30 uur spelen ,zij had haar eerste wedstrijden al gespeeld toen wij binnen kwamen. Het was een leerzame dag, op de terug weg hebben we "ge mact" dat hadden we wel verdiend.
Rens werd 1e in zijn poule en ging door naar de hoofdronde, na de 1e ronde was hij er uit. De anderen kwamen in de troostronde na hun poule.Mirella kwam tot in de 2e ronde, Thomas en Wouter raakten er na de 1e ronde uit.
We zijn trots op deze vier A-merk leden die mee mochten doen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Superstar diploma
Maandag 21 juni is voor de recreanten spelers de laatste trainingsavond en tevens de avond dat de meeste kinderen voor hun volgend diploma mogen. De aankomende weken zullen de trainers goed kijken wie er voor het volgende diploma mag. Ik zal een lijstje aan het prikbord hangen met de namen wie mee mogen doen.
Kinderen die voor hun 1e diploma mogen wordt een bijdrage gevraagd van € 10.00 voor het superstar shirt die bij deze diploma's hoort. Te betalen bij José.

Enquête.
We hebben onder de jeugdleden een kleine enquête gehouden. Het geeft ons veel informatie over hoe kinderen de sport beleven, wat ze moeilijk vinden, of ze toernooitjes leuk vinden…….en nog heel veel. We zullen deze informatie mee nemen in ons verdere werk met de jeugd.

Cursus voor ouders.
Zijn er ouders die het leuk zouden vinden om uitleg te krijgen over tafeltennis en de regeltjes. Paul is bereid om hier tijd en energie in te steken. Waarschijnlijk is 1 keer bij elkaar komen genoeg. Heeft u interesse laat het ons weten. De bijscholing zal na de zomervakantie plaats vinden..

Afsluiting van het seizoen 2003/ 2004.
Elly en Myriam hebben de afsluiting georganiseerd. Zij hebben een lijst aan het prikbord gehangen met informatie. De afsluiting is vrijdag 25 juni te Grootebroek. De kosten zijn € 10,00 p persoon, de rest betaalt A-merk . het begint om 16.00 uur en zal ongeveer duren tot 20.00 uur. Vervoer moet nog worden geregeld voor heen en/of terug.
Voor info; Elly 262461of Myriam 236854. ik hoop dat jullie allemaal mee gaan.

Op zoek naar sponsors.
Ook wij zijn op zoek naar sponsors.dus als je iemand weet die dat misschien zou willen doen dan horen wij dat graag.
De trainingsgroepen zijn op dit moment bijna vol, als er nog meer kinderen willen tafeltennissen hebben we mogelijk een probleem.
We zijn erg blij dat het zo goed gaat met het aantal jeugdleden , maar de groepen kunnen niet veel groter. Het liefst zouden we er dan een trainingsgroep bij maken , maar hier zit een financieel plaatje aan……….. We willen tafeltennis voor jeugdleden zo goedkoop mogelijk houden.
Wie kan ons helpen ? misschien heeft u een idee?????of kent u een sponsor !!!!!!!!!!!!

Jeugdsportpas.
A-merk zal in de 1e cyclus van de Hoornse jeugdsportpas mee doen. We zitten tenslotte zo dicht tegen Hoorn aan , dat het goed is dat die kinderen weten dat wij in Oosterblokker ook een tafeltennisvereniging zijn.
Ook vanuit Drechterland zal zoiets gaan starten , al is de opzet enigszins anders.
Ook daar zullen we aan mee gaan doen.

Grote clubactie.
Na de grote vakantie krijgen we al snel de grote clubactie. Ieder lid krijgt minimaal 5 loten, maar ik hoop dat jullie weer je best doen om er zoveel mogelijk te verkopen.
Je hoort het nog.

Kwalificatie-toernooi Hoofddorp
Zaterdag 15 mei hebben Rens en Mirella meegedaan met dit toernooi.
Spelers worden hiervoor uitgenodigd door de bond, als je op de grens van een B-en C-licentie zit.

  • Mirella werd 3e in haar poule, kwam in de troostronde en kwam vervolgens door alle verdere ronden vrij gemakkelijk heen en haalde de 1e prijs van het troosttoernooi.
  • Rens werd ook 3e in zijn poule, troosttoernooi, 1 vrije ronde en werd daarna in een spannende 5-gamer uitgeschakeld door de uiteindelijke nr. 1 van het troosttoernooi.

D-licentie-toernooi
Zondag 16 mei was het D-licentie-toernooi. Een niet al te groot toernooi in Zaandam op 18 tafels, met ongeveer 80 deelnemers. Het was alleen voor onze afdeling, Holland Noord. Helaas had regio noord weinig deelnemers. Alleen A-Merk was vertegenwoordigd met 6 spelers en Treffers met 3 spelers. Verder alleen de verenigingen uit regio zuid.

  • Diana speelde bij een combinatie van welpen/pupillen/kadetten. Zij wist door uitstekend spel en hard werken tot en met de halve finale te komen, en verloor deze helaas na een leuke wedstrijd.
  • Dries speelde een goed toernooi bij de pupillen. Hij speelde eerst een 6-kamp, werd hier tweede en won de kwartfinale vervolgens ook nog met 3-0 in een goede aanvallende wedstrijd met zowel backhand als forehand-spel. In de halve kwam hij nog te kort.
  • Gerwin kan een aardige zijspin service produceren met backhand, waarna hij gelijk de eerste bal met forehand kan spinnen. Hij heeft in een 6-kamp 1 wedstrijd gewonnen, en een heleboel wedstrijd-ervaring opgedaan, waardoor hij in de trainingen bij A-Merk weer een stukje sterker terugkwam. Dames en Heren: pas maar op!!
  • Tijmen heeft in zijn meerkamp 2 wedstrijden gewonnen. Hij kan goed wedstrijden spelen, met goede inzet. Tijmen speelde bij de kadetten, weer een leeftijdje hoger, dus ook weer zwaarder.
  • Thomas werd 4e in een 7-kamp bij de welpen. Hij heeft leuk gespeeld, de drie partijen die hij kon winnen heeft hij ook gewonnen. Tegen de nr. 1 had hij niet veel in te brengen, tegen nr. 2 en 3 wel, deze verloor hij beide in 5 games, met goed aanvallend spel, en een sterke service.
  • Daan werd 7e in dezelfe poule als Thomas. Hij heeft lekker geoefend, en een hoop ervaring opgedaan, en ook nog een aantal games gewonnen!!

Zomerstop.
21 juni is de laatste training voor de kinderen van de maandaggroep, die traint van 18.00 tot 19.00 uur.
23 juni is de laatste woensdag voor de competitie spelende kinderen, zij trainen dan nog wel 2x op maandag; 28 juni en 5 juli.

We beginnen weer als de scholen weer beginnen.
1e maandag training is 23 augustus.
1e woensdag training is 25 augustus.

Bezoek ook onze website eens, die wordt keurig bijgehouden door onze penningmeester.
www.amerk.tk 
of www.nttb.nl/a-merk

dit zal voor de grote vakantie de laatste info zijn.
ik wens iedereen alvast een prettige zomer en een lekkere vakantie.
Dan zien we elkaar weer in augustus.

José en Paul

 

 

 

 

 

Naar startpagina