ARCHIEF

Nieuwsbrief 24 <> 26-4-2008

Terug

Senioren

 


 • De voorjaarscompetitie 2008 zit er al weer op. Al onze seniorenteams hebben het goed gedaan en hebben daarmee bewezen dat ze in de klasse horen waarin zij nu spelen. Het zesde team miste op 1 punt de bovenste plaats. Jeugdspeler Hans- David Heldring heeft prima geholpen om ons eerste team op een veilige plaats in de vierde klasse te houden.
  In de komende najaarsronde worden vanwege organisatorische redenen de teams in naam en klasse hoger ingedeeld, dit dan afhankelijk van rating uit het verleden. Voor ieder individueel verandert er niet zo veel.
  Dit voorjaar hebben we het dubbeltoernooi, de senioren kampioenschappen en de wedstrijden om de Niek Imming bokaal gehouden. Zonder uitzondering gezellige en spannende avonden. Seniorenkampioen 2008 werd Paul Molenaar met op de tweede respectievelijk derde plaats Huub Koen en Stewart Jong Tjien Fa. De wedstrijd om de Niek Imming bokaal 2008 werd gedomineerd door de jeugd. Op de eerste plaats eindigde Dries de Jager gevolgd door Hans David Heldring. Pas op de derde plaats eindigde ons eerste seniorlid te weten Paul Molenaar. Hiermee is duidelijk geworden dat onze junioren een hoger spelniveau hebben bereikt dan de senioren. Dat laten we als senioren natuurlijk niet op ons zitten. Dus......
  Binnenkort moeten we de teamvoorstellen weer insturen voor de najaarsronde 2008. Als de wedstrijdsecretaris niets hoort gaat hij ervan uit dat je competitie blijft spelen. Als je nog geen competitie speelt maar dat wel wilt gaan doen meld je dan even bij Hein Leliveld.
 • De Hartstichting hanteert de regel dat er binnen 6 minuten zorg zou moeten zijn bij bijvoorbeeld een hartinfarct. Zodra zich een hartstilstand voordoet moet je beginnen met hartmassage en mond op mondbeademing maar moet je ook binnen zes minuten defibrilleren in afwachting van professionele hulpverleners. Op deze manier verdubbel je de kans op overleving en verlaag je de kans op permanente hersenschade. A-Merk beschikt over een gezamenlijke defibrillator. Hij is in beheer van de tennishal beneden. Daar is ook iemand aanwezig die hem kan bedienen. Bij calamiteiten dus direct 112 bellen reanimeren (zie ook flyer op prikbord) en direct iemand naar beneden sturen voor de defibrillator.
 • De Deen sponsoractie heeft een heel mooi bedrag van 623 Euro voor onze kas opgeleverd. Allen zeer hartelijk bedankt voor de geweldige medewerking.
 • In de Algemene ledenvergadering van 21 april stonden veel interessante punten op de agenda. Zo werd voorzitter Masselink voor een nieuwe periode herkozen als voorzitter. Nam Jose Molenaar afscheid van het bestuur en werd zij onderscheiden als Lid van Verdienste. Keurden we een mooie jaarrekening over 2007 goed en gaven we het groene licht voor een ambitieuze begroting 2009 (inclusief een kleine contributieverhoging per 1 jan. 2009 vanwege hogere afdracht aan de NTTB). Ook waren er waarderende woorden voor de voorspoedige ontwikkeling bij onze recreantenafdeling. Natuurlijk waren er felicitaties voor de prestaties van onze jeugd. Drie teams werden kampioen in de voorjaarsronde 2008. Ons eerste team presteert inmiddels op een geweldig hoog landelijk niveau. Met dank aan eenieder die zich met jeugd bezig houdt en vooral aan onze immer inspirerende trainer Paul Molenaar.
 • Onze A-Merk klussers zijn sinds kort onze leden Hans Klasener en Nico van Paassen. Binnenkort wordt bekeken wat we kunnen verbeteren aan onze bar en aan de vergader/opslagruimte.
 • Een goede A-Merker is trots op zijn accommodatie, houdt de zaal netjes en gaat goed met alle spullen en materialen om.
 • Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden"
  Wetenschappers hebben aangetoond dat het bewust keihard trainen van je zwakke kanten, met het doel beter te worden, meer resultaten oplevert dan te ontwikkelen waar je goed in bent.

 


 

 

 

 

Naar startpagina