ARCHIEF

Nieuwsbrief 21 <> 25-10-2007

Terug

Senioren

 

Afdeling senioren Nieuwsbrief nummer 21 van 25 oktober 2007 

Voorzitter: gerard.masselink@planet.nl Sportzaal/kantine: 06-23635114 Redacteur: hein@leliveld.orgHalfweg de najaarscompetitie ronde 2007 
Mooie en spannende wedstrijden hebben we weer beleefd in de eerste helft van de najaarsronde. Het eerste team staat fier bovenaan maar het is telkens schipperen met de teambezetting. Ben Loo is door een hardnekkige blessure helaas niet beschikbaar. We blijven er via invallers alles aan doen om het eerste team als eindtriomfator uit de strijd te laten komen. Alle andere teams doen het naar behoren en kunnen zich handhaven in hun klasse. Team drie zal daarbij wel echt alle kwaliteiten moeten aanspreken die zij bezit. Opvallend is dat de senior-nieuwkomers als Gerard de Bruyn, Jilmer Goossen en Tijmen Kluit het heel goed doen. 
Veel spelplezier in de tweede helft en... hou altijd het hoofd koel. 

Hernieuwd aandacht voor 
-Het correct invullen van de wedstrijdformulieren
Het is jammer en onnodig om een foutief wedstrijd- of bondsnummer in te vullen of te vergeten in te vullen. Er volgt dan een terechte geldboete vanuit de afdeling. Jaarlijks krijgen we een overzicht van de gegeven boetes die dan vervolgens via onze penningmeester worden verhaald op de betreffende persoon of teams. 
-Het A-Merk Waardig vervullen van de bardiensten 
Er is een teamschema gemaakt van bardiensten per thuiswedstrijd. Het team wat aan de beurt is, is dan volledig verantwoordelijk voor het goed verlopen van de bardienst. Wat dat inhoudt is onlangs in een apart schrijven aan de leden verspreid. Dit schrijven hangt ook aan het prikbord in de zaal. Zo mag het natuurlijk niet voorkomen dat er niemand van ons achter de bar staat zodat onze gewaardeerde tegenstanders zelf hun consumptie moeten pakken en opschrijven. Dat willen we toch niet bij A-Merk! 

Defibrillator
Sinds kort beschikt de accommodatie De Koedshal over een defibrillator. Het apparaat wordt beheerd door de receptie van de tennishal beneden maar is ook voor ons beschikbaar. Het is belangrijk dat iedereen dat weet. Bij calamiteiten moeten we ons zo snel mogelijk melden bij de receptie beneden. Daar is iemand aanwezig die ons terstond met het apparaat hulp kan bieden. 

Open dag op 25 november
De Commissie PR is na de geslaagde acties op de Jaarmarkt in Westerblokker nu initiator van een open dag op 25 november. Mede door de ondersteuning die vanuit de leden is toegezegd gaan we deze dag natuurlijk doen slagen. We hopen dat A-Merk hierdoor weer de nodige positieve PR krijgt en dat dat vertaald wordt in een oplopend ledental.

Vanuit de bestuursvergadering 
Vanwege de gemeentelijke herindeling/fusie tussen de oorspronkelijke gemeenten Drechterland en Venhuizen heeft de gemeente Drechterland haar subsidievoorwaarden aangepast. Dit heeft consequenties voor onze vereniging. Dat is de reden dat er op 5 november een Algemene Ledenvergadering wordt gehouden waarin o.a. een aanpassing wordt besproken in het systeem en de hoogte van onze contributies. 

Grote Clubactie 
Er zijn vooral door de jeugd weer veel loten verkocht.
Ook de senioren hebben hun loten ontvangen. De meeste moeten de loten echter nog afrekenen bij onze penningmeester Albert Pauw. Doe dat gaarne voor 1 november 2007. Graag aandacht hiervoor. 

Rabo fietstocht met maximale score
Twintig deelnemers waren er op de jaarlijkse Rabo sponsorfietstocht. Onze club mocht zodoende 200 euro bijschrijven. Prachtig fietsweer en ook een buitenkansje voor een Amerikaanse vriend van Hein, die toevallig in Nederland was om in opdracht een documentaire film te maken over de fietscultuur in Nederland. Hij viel met zijn neus in de Nederlandse boter. 
Huub bedankt weer voor de uitstekende organisatie. 

De uitwisseling met Nootwheer was weer gezellig 
Op 7 september mochten we onze vrienden uit Purmerend ontvangen voor de jaarlijkse uitwisseling. Na de over all nederlaag van de vorige keer waren onze gasten gebrand op een betere prestatie. Ons eerste team wist makkelijk te winnen maar de drie andere A-Merk teams gingen dit keer ten onder. 

Wisten jullie dat... 
-Lijmen niet meer mag tijdens wedstrijden in de competitie en in toernooien.
-A-Merk zich prima profileert als onze accommodatie er steeds schoon en verzorgd uitziet. Wees daar allen attent op. Pak ook zelf eens de veger om onvermijdelijke stof- en pluisbollen op te vegen en af te voeren. Neem hierbij Willem van der Veen als A-Merk voorbeeldrolmodel!
- A-Merk dankzij Sjaak Deen al jaren de mooiste website heeft van alle tafeltennisverenigingen. www.amerk.tk 

Zelfdiscipline
Uit "Pauls Grote Adviezenboek Tafeltenniswijsheden" 
Goed tafeltennis spelen vereist discipline en zelfbeheersing. Als je jezelf verliest in de wedstrijd, verlies je de wedstrijd. Zorg dat je van elk punt een miniwedstrijdje maakt. Omdat tafeltennis tegenwoordig tot de 11 gaat, is dat een stuk gemakkelijker geworden.
Paul Molenaar, Trainer A-Merk 

Agenda 
- 5 november algemene ledenvergadering A-Merk
-14 december Kaas/worst toernooi.

Tot Nieuwsbrief nummer 22 Kijk regelmatig op onze website www.amerk.tk (of www.nttb.nl/a-merk) voor meer nieuws
 

 

 

 

Naar startpagina