ARCHIEF

- het seizoen 2013/2014

Terug naar Archiefoverzicht

Prikbord | Jeugdzaken

 

Uit de nieuwsrubriek ::...

 

Nieuwsbrief Senioren - 6 mei 2014   (redactie: Hein Leliveld)

Op 6 april vierden we ons 40 jarig jubileum. Een waardige en sfeervolle bijeenkomst met een mooi opkomst van ca 75 personen. Ook veel mooie PR voor onze club in de regionale bladen. Op de feestelijke middag een prachtige demonstratie van het tafeltennisduo Mulder. Bedankt voor de vele felicitaties en cadeaus waaronder een aanvullende donatie van het Koeman en Leegwaterfonds en een onverwachte bijdrage uit het Blokkersfonds.
Ons vlaggenschip team 1 presteerde in de Voorjaarscompetitie 2014 goed. Eindigde, ondanks veel punten, op de vierde plaats en moest daardoor een beslissingswedstrijd spelen om degradatie uit de eerste klasse te ontlopen. In die wedstrijd (tegen Disnierats van onze Johnnie Boy V.) wonnen ze echter overtuigend. De eerste klasseplaats is voor ons de komende ronde dus definitief. Eerste speler Jurre den Otter gaat helaas weer terug naar Stedebroec. Bedankt Jurre voor de prima ondersteuning in de afgelopen seizoenen.
Team 2 eindigde op de voorlaatste degradeerde daardoor. Team 3 presteerde geweldig en werd met overmacht kampioen in de derde klasse. Chapeau Ben, Paul en Hein. Team 4 en 5 handhaafden zich makkelijk in de vierde klasse. Team 6 speelde met erg wisselende samenstelling, dat was ook in de uitslagen en de eindrangschikking te zien.
Stewart is weer druk met de samenstelling van de teams voor de najaarsronde. Zodra daar duidelijkheid over is zal die worden kenbaar gemaakt. Veel sportief spelplezier toegewenst in de volgende speelronde.
Samen met tafeltennisschool West-Friesland en met de scholengemeenschappen nabij De Kreek zijn we gestart met onze dependance. Elke dinsdagmiddag traint in De Kreek inmiddels een groep van 10 kinderen op onze mooie nieuwe Joola-tafels.
De Algemene ledenvergadering van 14 april 2014 werd helaas door weinig leden bezocht. Besloten is de contributie opbouw per 1 januari 2015 iets aan te passen en ook de evt. verhoging van de bondsafdracht door te berekenen.
Dit leidt effectief tot verhoging van de contributie met enkele euro's. Voor de aftredend voorzitter Hein werd helaas geen bestuurskandidaat gevonden waardoor Hein als ad interim blijft functioren. Secretaris Piet Kroon is herkozen als secretaris. Het bestuur heeft aangegeven dat zij vernieuwing en verjonging binnen het bestuur erg belangrijk vindt. Dus......
Op 20 december werd gestreden om de Niek Imming bokaal. Ben Loo was de overwinnaar voor Rens Molenaar en Jurriaan Blom. Op dezelfde avond werd door Stewart en Hein in Hoofddorp gestreden in de top 12 van de derde en vierde klasse van de afdeling Noord-Holland. Stewart pakte net teveel naast de winst en eindigde op de 8e plaats. Hein startte heel sterk maar was uiteindelijk tevreden met een gedeelde tweede plek.
Het Kaas/Worst toernooi op 17 jan. en het Dubbel-toernooi op 21 feb. waren sportieve en voorral ook gezellige sportavonden. Piet Kroon en Tom Bruin waren de winnaars. Hiermee bevestigde beide heren het hoge spelniveau van de 55 plus groep. Opvallend was dit keer de grote en actieve deelname uit de 55+ groep.
In de Nationale Sportweek 2014 organiseerden we voor 25 leerlingen van diverse basisscholen in West-Friesland een spannend toernooi onze sportzaal. Mooie PR naar de jeugd.
Op 3 mei hebben we het seizoen afgesloten met een stadwandeling in Hoorn met aansluitend een gezellig samenzijn in Cafe Charlies. Uitstekende organisatie van Rob en Sietse. Dank daarvoor.
Het Koeman en Leegwater fonds deed wederom een prachtige donatie van € 1000 t.b.v. onze activiteiten naar de jeugd. Ook het Blokkersfonds heeft € 900 gedoneerd.
De ontvangen donaties zijn zeer welkom bij o.a. onze activiteiten in de Kreek. Ook de gemeente Hoorn en de Rabo steunden eerder ons Kreek-project met een financiele bijdrage.
NTTB-melding. Scheidsrechters en spelregels zijn belangrijk. Zij vormen een wezenlijk onderdeel van een positief en sportief klimaat binnen een vereniging.
Dus lees de spelregels eens door en informeer gerust ook eens bij de trainers en/of de ervaren wedstrijdspelers naar spelregels.
Maandagavond trainen voor senioren van 20.30 uur tot 22.00 uur. 
Dinsdagavond beschikbaar voor vrij spelen.
Doe deze zomer ook weer mee met de West-Friesland Zomer Trofee. Dit keer op donderdagavonden in onze sportzaal. Aanmelding bij Paul M. Start op 8 mei, dus snel tot actie komen! Ook niet leden en/of oud leden zijn van harte welkom. Zegt het voort... enz! Mooie prijzen ook nog!

TTsport/A-Merk: 40 jaar slagvast! 

Houdt de zaal netjes.
De bezem in de sportzaal is Uw vriend.
Agenda
-8 mei, start West-Friesland Zomer Trofee. Zie uitnodiging bij mail van 4 mei 2014.
-30 juni tot en met 11 aug. zomerstop (niet voor maandag- en donderdagochtenden).
-Club kampioenschap 2014 voor senioren en Niek Imming bokaal komende tijd (data nog niet bekend).
-Algemene ledenvergadering incl. toernooi, 10 of 17 april 2015
Koop bij:
Tafeltennisshop Michel de Boer http://www.ttsport.nl/amerk en onze andere sponsoren.

 

Bestuurslid gezocht

Vanwege het aftreden van Hein Leliveld op 14 april 2014 wordt een nieuw bestuurslid gezocht. Hein vindt, na een lange reeks van jaren in het bestuur te hebben gewerkt, dat vernieuwing en verjonging in het bestuur noodzakelijk is. Hij geeft er voorkeur aan om zich voortaan meer achter de schermen van de vereniging in te zetten.
Zolang er nog geen nieuwe kandidaat voor het bestuur beschikbaar is blijft Hein gewoon in functie als bestuurslid.
Ben je geïnteresseerd en wil je weten wat een bestuursfunctie binnen onze vereniging inhoudt neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

 

Foto's jubileumfeest
op 6 april 2014

gemaakt door Hans Blom

 

Meer foto's zien?
ga naar het fotoalbum

 
     

 

 

 

Speech van de voorzitter tijdens receptie op 6 april 2014

Dames en Heren, voor u staat een trotse voorzitter van een prachtige vereniging die onlangs 40 jaar oud is geworden, nog springlevend is en dus jong is gebleven.

Een vereniging die in het mooie Blokker maar eigenlijk in heel West Friesland in een reeks van jaren een belangrijke rol heeft vervuld en nog vervuld voor het tafeltennis waar U en ik zo veel plezier aan beleven.

Eigenlijk zijn we ouder dan 40 jaar. Want in de jaren 50 is al begonnen met tafeltennis in verschillende zaaltjes in Blokker, telkens onder primitieve omstandigheden. Ook is er nog gespeeld in het Gouden Hoofd. Tafeltennisvereniging Tempo was de naam toen. In de jaren 60 werd verhuisd naar een klein sportzaaltje aan de Noorderdracht. We werden statutair officieel een vereniging in 1973 onder de naam Tjap Tjoy.
Vanaf 1983 spelen we dan in onze huidige locatie Het Koetshuis. We dragen nu de naam van de toenmalige sponsor Karsten te weten A-Merk.
Halverwege de jaren 90 kwamen bijna alle leden van de tafeltennisvereniging Wham Wham naar A-Merk. Waaronder ook mijn persoon.

Heel veel hoogtepunten zijn er in de afgelopen jaren geweest. Eigenlijk hebben we geen dieptepunten of saaie momenten gekend.
Kenmerkend is dat onze vereniging zich altijd sterk heeft gemaakt voor de jeugd door uitstekende trainingen en goede begeleiding van vrijwilligers en onder leiding van onze Jose.
Er zijn een tweetal periodes geweest dat onze jeugd tot de top van Nederland behoorde. De laatste periode is van slechts enkele jaren geleden.
Door de prima trainingsmogelijkheden en trainingskwaliteit die we steeds wisten en nog weten te bieden is onze vereniging aantrekkelijk vooral voor jeugdspelers (en vaak ook van elders) om bij ons te komen spelen en te trainen.

Prima trainingsmogelijkheden bieden we nog steeds maar nu via de tafeltennisschool West-Friesland van Paul Molenaar. Paul zelf en zijn twee jeugdige trainers Rens Molenaar en Frank Breg verzorgen de trainingen en we zijn daar erg tevreden over.

Elke vrijdagavond wordt er in deze zaal sportief maar ook fanatiek gestreden door onze 6 seniorenteams. Na afloop is het altijd erg gezellig.
Het eerste team speelt op dit moment in de eerste klasse, dat is een prima niveau voor ons. We zijn daar erg trots op.

De laatste 10 jaar is er ook een nieuwe en succesvolle tak ontsproten. Op maandag- en op donderdagochtenden spelen er recreatief telkens ruim twintig 60 plussers in deze zaal. Voor velen blijkt dat een gezellige, sportieve en gezonde zelfs niet meer weg te denken activiteit.

Tafeltennis is voor elke leeftijd een aantrekkelijke sport.
Toch blijkt het de laatste paar jaar dat de instroom van jeugdleden niet zo makkelijk meer is op onze locatie. Daarom zijn we recent begonnen met het aanbieden van tafeltennis in de nieuw gebouwde wijk Bangert/Oosterpolder in sportzaal de Kreek in Zwaag. We zijn daar een maand geleden een dependance gestart en bieden daar naschools tafeltennis en lessen aan aan kinderen. We zijn heel tevreden met de opkomst van jeugd tot op heden.
De nieuwe en dus extra activiteit in Zwaag hebben we kunnen starten met een zeer welkome ondersteuning van sponsors waaronder, Het Koeman en Leegwaterfonds, Rabo, Het Blokkersfonds en ook de gemeente Hoorn.
We willen deze sponsors en ook onze overige en reguliere sponsors daarvoor hartelijk dank zeggen.

Vandaag zijn we bij elkaar om de mooie 40 jarige periode te vieren met U.
Het bestuur heeft ook heel wat felicitaties ontvangen van mensen/verenigingen die vanmiddag helaas verhinderd waren om te komen.

We maken er vanmiddag een gezellig happening van.
Bedankt voor Uw komst en felicitaties en geniet van de mooie tafeltennis demonstratie die zo dadelijk gaat volgen.

We gaan graag samen de volgende 10 mooie, voor ons liggende jaren tegemoet. 
Op naar de 50 jaar.

Hein Leliveld (voorzitter)

 

Uitnodiging receptie 40-jarig bestaan voor leden en oud-leden
(
andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hein Leliveld 06-42168878)

40 jarig jubileum

40 jarig jubileum

Uitnodiging

U wordt van harte uitgenodigd om samen met ons het 40 jarig jubileum
van onze vereniging te vieren.
We doen dat op 6 april van 14.00 uur tot 17.30 uur in onze speelzaal het Koetshuis.
Die middag is er, na een korte ceremonie en wederzijdse ontmoeting, alle aandacht
voor de sport waar het bij ons om gaat:
Tafeltennis.

Er wordt een spectaculaire en entertainende tafeltennisshow gegeven door MJTafeltennis.
Tijdens de demonstratie/show wordt toelichting gegeven waardoor U spelenderwijs
(nog meer) inzicht krijgt in de vele mogelijkheden van het spel en de techniek .

Afsluitend is er, onder het genot van een drankje en een hapje,
tijd voor een gezellig samenzijn.

Ik hoop U allen te ontmoeten.

Piet Kroon secretaris

 

TTsport/A-Merk al 40 jaar aan slag

 

Vanaf 15.00 uur geeft "MJTafeltennis" gedurende ongeveer 90 minuten een spectaculaire en vooral ludieke tafeltennis demonstratie. Jeroen Kuijt en Mark Mulder laten zien dat tafeltennis op ontelbaar verschillende manieren mogelijk is.
Nadat iedereen enthousiast gemaakt is zullen de heren voor de geïnteresseerden ook een korte clinic geven. Tijdens die clinic krijgt men de kans om zelf ook een aantal dingen te proberen zoals de nieuwe concepten "Sjoel-Tafeltennis" & "Mik-Tafeltennis". Ook kan er gespeeld worden op Mini-tafels en met Mini-batjes."

 

 

Nieuwsbrief Senioren - 19 december 2013   (redactie: Hein Leliveld)

Beste sportvrienden
Een nieuw en uitdagend jaar staat voor de deur. Het afgelopen jaar was voor ons een goed en werd zelfs afgesloten met kampioenschappen voor onze eerste 2 teams. Ons vlaggenschip speelt zo weer in de eerste klasse. Het komende jaar vieren we op 6 april ons 40 jarig jubileum. Daar gaan we een mooie dag van maken. Dan ook geven we het startschot van een tafeltennis dependance in sporthal De Kreek in Zwaag. In die nieuwe en uitbreidende wijk gaan we samen met tafeltennisschool West-Friesland naschools tafeltennis aanbieden. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Rabo, gemeente Hoorn en het Koeman en Leeghwater fonds. We verwachten dat dit project op termijn een impuls geeft aan de tafeltennissport in onze regio en aan het aantal jeugdleden van onze vereniging. We willen onze jeugdafdeling, na de prachtige en succesvolle vorige jaren immers weer op sterkte brengen!
Iedereen wederom bedankt voor de gezelligheid, sportiviteit bij en ondersteuning van onze mooie vereniging.
Vooral ook dank aan onze sponsoren en hoofdsponsor TTsport cq Michel en Mariska de Boer.
We hopen volgend jaar weer goed samen te werken met zo veel mogelijk actieve leden en zo verder te bouwen aan onze mooie vereniging TTsport/A-Merk.
Namens het bestuur wens ik iedereen Prettige Feestdagen en een Voorspoedig en Sportief 2014 toe.
Najaarscompetitie 2013 en vervolg
Ons vlaggenschip team 1 alsmede het volgschip team 2 werden met overmacht kampioen in de tweede respectievelijk derde klasse. In ons jonge eerste team zitten nog grote groeikansen. Van harte gefeliciteerd. Ons derde, vierde en vijfde team konden zich handhaven al ging dat voor het vijfde team wel op het nippertje. Dat team werkte op de laatste speelavond een 3-5 achterstand weg naar 5-5. Die stand was net genoeg om erin te blijven. Het zesde team speelde met voortreffelijke inzet maar trok in haar wel heel sterke poule meestal aan het kortste einde.
Stewart is weer druk met de samenstelling van de teams voor de voorjaarsronde. Zodra daar duidelijkheid over is zal die worden kenbaar gemaakt. Veel sportief spelplezier toegewenst in de volgende speelronde.
Helaas is ons, in juni 2013 bij Sportimpuls, voorgedragen tafeltennisproject niet gehonoreerd ondanks dat het project door de beoordelaars als "goed" werd gekenmerkt. Alleen excellente projecten werden toegekend. Er waren landelijk 640 projecten ingediend waarvan er 150 zijn gehonoreerd. Ons project was een samenwerking van 8 partijen waaronder o.a. de scholengemeenschappen Tabor en Horizon College Disnierats en de gemeente Hoorn. Omdat we in ons project geloven boden we het daarna aan bij Rabo. Die adviseerde om het onderdeel "tafeltennis dependance in Zwaag" voor ondersteuning voor te dragen. Hiervoor gaf Rabo in november goedkeuring. Ook de gemeente Hoorn bleek bereid te zijn dit project te ondersteunen. Het Koeman en Leeghwaterfonds geeft het project het laatste zetje.
Het bestuur heeft daarom in zijn vergadering in nov. besloten om de dependance te starten en -om te beginnen- 4 tafels met toebehoren aan te schaffen. Samen met tafeltennisschool West-Friesland en met de scholengemeenschappen nabij De Kreek starten we onze dependance in januari 2014 met een goed gevoel.
De Grote Club actie verliep een beetje stroef. Toch konden we
€ 240 bijschrijven Tien loten zijn door de club opgekocht omdat er geen liefhebbers voor waren. Op die nummers zijn helaas geen prijzen gevallen. Bedankt voor de medewerking.
Op 20 december zijn Stewart en Hein (vanwege hun hoge percentage in de laatste competitieronde) uitgenodigd in Hoofddorp om te strijden om de beste 3e en 4e klasser van de afdeling Noord Holland. Jammer dat deze competitie achteraf samen blijkt te vallen met de strijd om onze eigen Niek Imming bokaal.
De prijzen van de drankjes zijn noodgedwongen enigszins verhoogd maar ze zijn nog steeds vriendelijk in vergelijking met die van collega verenigingen.
Wist u de dat we de laatste 3 jaar in totaal 1992 balletjes voor een bedrag van € 504,32 hebben geplet? Dus als er een bal valt raap hem dan direct op voordat hij onder een voet wordt vermorzeld. Elke bal kost immers bijna € 0,263 per stuk.
Heeft u al die mooie nieuwe randen gezien in onze speelzaal? Zij zijn grotendeels gratis verstrekt door onze sponsor Michel de Boer.
Voor de jeugd zijn er de afgelopen periode veel activiteiten ontplooid. Zo waren er de Open Middag voor de Tabor scholen en recent een geslaagd scholieren toernooi met 20 deelnemers. Ook waren er weer 6 lessen voor Jeugdsportpas voor scholieren uit de gemeente Drechterland en Hoorn. In januari en april volgen er weer lesrondes. Er hebben zich uit de eerste ronde 4 nieuwe jeugdleden aangemeld. Dank aan de enthousiaste trainers en begeleiders.
Het is goed als er onder onze sporters leden zijn die EHBO-vaardig zijn. TTsport /A-Merk kan mogelijkheden aandragen om de opleidingskosten voor een EHBO-opleiding (dertien avonden) vergoed te krijgen. Grijp die kans.
Senioren: kom trainen onder leiding van onze befaamde Paul M. Elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur.
Bij alarm of als er een alarm afgaat nabij de sportzaal is het goed om de Koedshal te bellen. Het nummer is genoteerd bij de bar.
Houdt de zaal netjes. De bezem in de sportzaal is Uw vriend.
Agenda
-20 dec. Niek Imming bokaal datum nog vast te stellen
-17 jan. Kaas/Worst toernooi
-21 feb. Dubbel toernooi
-6 april, TTsport/A-Merk viert haar 40 jarig jubileum
-14 april 2014 Algemene Ledenvergadering.
-25 april Club kampioenschap (datum onder voorbehou

 

Kampioenen najaar 2013!!

Vrijdagavond 29 november 2013 was een gedenkwaardige avond voor A-Merk. Zowel het eerste team als het tweede team konden kampioen worden. Het toeval wilde dat ze die avond tegen dezelfde tegenstander aan moesten treden: DOKO uit 't Zand. Beide teams hadden aan 5-5 voldoende om kampioen te worden.

Over het tweede kunnen we vrij kort zijn. Hun kampioenschap was halverwege de avond al bereikt. Zij waren veel te sterk voor hun tegenstander: 10-0. Proviciat Ben, Paul, Stuart en Tijmen.

Het eerste team had het beduidend lastiger. Je merkte aan alles dat men toch een beetje gespannen was. Heeft misschien ook met de jeugd te maken. Jurriaan begon met een nederlaag, waarna Jurre de stand gelukkig weer gelijk trok. Omdat Rens Molenaar zijn partij verloor en ook het dubbel Jurriaan en Rens Vriend niet wisten te winnen, stond het zomer ineens 3-1 voor DOKO.

Gelukkig herpakten de jongens zich en Jurriaan en Rens wisten gelukkig een partij te winnen en omdat 'youngster' Jurre uiteindelijk drie partijen uit het vuur wist te slepen, eindigde de strijd in 5-5, genoeg voor het kampioenschap.

Na de wedstrijden werd er nog gezellig tot in de kleine uurtjes nagepraat door de twee teams en 'het bleef nog lang onrustig in 't Zand'.
Hans Blom

Jurre den Otter
 

Jurriaan Blom

Jurriaan Blom en Rens Vriend
 

Rens Molenaar
 
Bennie Loo
Stewart Jong Tijmen Kluit

 

Nieuwsbrief Senioren - 12 september 2013   (redactie: Hein Leliveld)

Op de Algemene Ledenvergadering van de NTTB Afdeling Holland-Noord (22 mei 2013) was er een leuk en zeer onverwacht moment. ONZE Paul Molenaar werd de Mortier-Stokman bokaal uitgereikt voor zijn verdienste voor de tafeltennissport. Hij kreeg de wisselbeker en een zilveren schaal met inscriptie. De laatste mag hij uiteraard houden. Paul is een erkend en waardig ambassadeur voor de tafeltennissport. Wij zijn trots op hem!
Najaarscompetitie 2013
Na een mooie en rustige zomer heeft onze wedstrijdsecretaris Stewart 6 seniorenteams samengesteld en ingebracht voor een hopelijk weer mooie najaarscompetitieronde. Ons vlaggenschip team 1 komt uit in de tweede klasse en is versterkt met Jurre den Otter. Ons tweede team heeft een vijfmans bezetting en zou in de derde klas wel eens voor een hele hoge klassering kunnen gaan zorgen. De derde, vierde en vijfde teams komen in de vierde klasse uit. Het zesde team, met nieuwkomer Theo Meijer zal in de vijfde klas starten.
Veel sportief spelplezier toegewenst.
In de afgelopen competitieronde is gebleken dat enkele van onze spelers soms erg laat arriveren en dat de wedstrijd daardoor vertraging oploopt. Dus bij deze de oproep. Kom en begin op tijd. Je zal merken dat dat de teamprestatie ook positief beïnvloedt.
Graag ook weer aandacht voor het bar- en zaaldienstrooster. Lees het document wat Stewart hierover per mail heeft verspreid nog eens door a.u.b.
Als je bardienst hebt en merkt dat er iets op is geef dat dan door aan Bouke.
Op 4 mei hadden we de seizoensafsluiting met een rondleiding in onze mooie historische stad Hoorn. We verzamelden bij cafe Charlies. Goede gids, prachtig weer dus erg geslaagd. Dank aan het team van de 3 R's.
Helaas is ons bij Sportimpuls voorgedragen tafeltennisproject niet gehonoreerd ondanks dat het project door de beoordelaars als "goed" werd gekenmerkt. Alleen excellente projecten werden toegekend. Er waren landelijk 640 projecten ingediend waarvan er 150 zijn gehonoreerd. Ons project kenmerkt zich door een samenwerking van 8 partijen waaronder o.a. de scholengemeenschappen Tabor en Horizon College en de gemeente Hoorn. We geloven in ons project en hebben het daarom nu aan Rabo aangeboden. In de week van 7 oktober horen we of we daar voor honorering in aanmerking komen. We hopen dan daadwerkelijk te kunnen gaan starten met o.a tafeltennis in een dependance locatie in de nieuwe wijk Bangert /Oosterpolder. Het zou heel mooi zijn als we ons 40 jarig jubileum ermee zouden kunnen opsieren.
De wedstrijden om de West-Friesland Zomer Trofee werden ook afgelopen zomer weer gespeeld bij onze club. Opvallend was de grote deelname van onze bevriende vereniging Nootwheer uit Purmerend. De eindoverwinning ging dit jaar naar het team Jurriaan Blom/Ben Loo.
Op 6 september startten we ons nieuwe seizoen met een inmiddels traditionele uitwisseling met onze collega vereniging Nootwheer uit Purmerend. Het werd een drukke, sportieve maar bovenal heel gezellige avond. Nootwheer was met zijn grote delegatie de over-all winnaar met 29 tegen 25. Hulde ook aan onze flinke afvaardiging vanuit onze 55 plus groep.
We boffen bij TTsport/A-Merk wel maar we poffen bij ons niet. Toch vinden we in de kas regelmatig briefjes waarop staat dat er nog door iemand moet worden afgerekend. Die briefjes leveren vervolgens daarna bijna altijd ongezellige discussies op.
Heb je de vernieuwde website van onze Tafeltennisschool al gezien?
Kijk op: http://www.tafeltennisschoolwf.nl/ 
Het is goed als er onder onze sporters leden zijn die EHBO-vaardig zijn. TTsport /A-Merk kan mogelijkheden aandragen om de opleidingskosten voor een EHBO-opleiding (dertien avonden) vergoed te krijgen. Wie grijpt die kans?
Het stond hier al eerder. Hou de zaal netjes.
De bezem wacht op u!
Koop bij tafeltennisshop Michel de Boer http://www.ttsport.nl/amerk en onze andere sponsoren.

 

 

 

Van het prikbord ::...

 

Wéér 2-0 weggegeven (gratis adviezen van uw trainer (nou ja, bijna gratis)
  • Op 13 april 2014 17:55 schreef Hein Leliveld:

Beste trainer,
Graag Uw advies:
Hoe kan het zijn dat ik in deze comp. ronde al voor de derde of vierde keer een 2-0 voorsprong in games afgeef en verlies? Vorige week in de vijfde teruggekomen van 10-3 naar 10-10 en toch verlies met 10-12 !!!!
Vrijdag in de vijfde een 6-1 achterstand (Krijgsman) omgebogen naar voorsprong voor mij van 9-8. Vervolgens na een netbal (ongelukkig vallend naar mijn kant anders 10-8 voor mij) verlies van 11-9.
Is daar een speciale psychologische behandeling voor nodig of moet ik gewoon komen trainen bij U?

Groeten
Hein Leliveld

 

  • Antwoord van de trainer:

> Beste Hein,
>
> Hiervoor heb ik verschillende adviezen voor U:
> 1. Zoveel mogelijk trainingen volgen, het wel of niet volgen van een aantal trainingen kan het verschil tussen winnen en verliezen zijn. Veel trainen geeft een sterk gevoel op vastheid, waardoor U ook een sterkere uitstraling krijgt als het spannend wordt.
> 2. Ik proef door de regels heen dat een geluksbal te veel invloed heeft op de einduitslag. Een zwijntje mee telt maar voor 1 punt, net als alle andere punten. Let erop dat een netballetje of kantballetje tegen niet door gaat werken in het volgende punt. Dit is het zogenaamde Willem-Effect. Het kan zijn dat U te lang met iemand in een team gespeeld heeft die ook Willem heet, waardoor bla bla bla enz.
> 3. Bij 9-9 in de vijfde speel je altijd je eigen sterkste punten en bestook je de tegenstander op zijn zwakste punten. Dit zijn de zogenaamde BIG POINTS. Geen gekke dingen gaan doen, maar weten waar je de meeste punten op hebt behaald in de afgelopen 5 games is dan van cruciaal belang. Geen overhaaste punten maken, maar tijd nemen om deze laatste punten met volle aandacht te spelen.
> 4. Als je de toss wint, geef dan de service weg, laat de tegenstander beginnen! Bij 9-9 in de vijfde mag je dan zelf serveren!
> 5. Denk positief op moeilijke momenten, denk: Ik wil het en ik kan het!
Let daarbij op dat dit niet in de richting komt van '' Ik Wil 'm winnen'' ivm het reeds gevreesde Willem-Effect.
> 6. Gemakzucht ligt op de loer, zeker bij bepaalde type sporters. 2-0 voor en dan denken : Ik heb 'm!

> Deze consultatie is verder zonder kosten vanwege onze goede relatie.
> Nou, vooruit, een biertje dan!

> ps.: Wellicht toch eens goed om na te denken over een serie van psychologische pingpongbehandelingen bij Potige Pauline.
> Zij kan U vast nog wat fijne ''kneepjes'' bijbrengen!
>
> Groeten, trainer Paul

 

 

Jeugdzaken ::...    

 

Nieuwsbrief Jeugd  <> juli 2014  (redactie José Molenaar)

  Hallo jeugdleden,

De vakantie staat voor de deur. Geniet er maar lekker van. Dan zien we elkaar weer na de zomer vakantie.

Het was even stil bij de jeugd van A-Merk. Maar er is weer een groepje kinderen. Ze trainen op zaterdagochtend van 10.00 - 11.00 uur. En in de Kreek (sporthal in de wijk Bangert - Oosterpolder) is er ook een training van start gegaan. Iedere dinsdag trainen daar kinderen o.l.v Paul en Rens.

Na de grote vakantie komt de GROTE Clubactie er weer aan. Leden verkopen dan loten en steunen hiermee de vereniging. 80% van de opbrengst is voor de vereniging. Vanaf 13 september start de verkoop van de loten, maar je kunt natuurlijk vooraf al vragen of b.v. opa / oma/ buren e.d. van jou een lot willen kopen. Wie heeft er een goed idee, waar we voor kunnen gaan sparen/ wat kunnen we gaan doen met het geld van de grote clubactie? Laat het José weten……

Competitie spelen
In september start er bij A-Merk een jeugdteam in de competitie. Wij zijn hier heel blij mee. In de competitie speel je tegen andere kinderen. Het is erg leuk en leerzaam. Bij A-Merk zal de competitie starten om 11.30 uur. Bij andere verenigingen zijn het vast andere tijden, maar als het schema bekend is, zal ik het de kinderen ( en ouders) toesturen. Ik wens Ischa, Pieter en Klaas Jan heel veel succes en plezier.

De afdelingsmeerkampen. 
Ieder jaar starten de meerkampen met de rondes in de afdeling. Ieder jeugdlid dat mee wil doen, kan zich opgeven. De eerste rondes zijn bij verenigingen in de afdeling. Ieder speelt meerdere wedstrijden en de spelers met de meeste punten gaat door naar een volgende ronde. De sterkere spelers krijgen de eerste rondes vrij, zodat het voor beginners leuker is om mee te doen. Wil je mee doen, vraag José de informatie en schrijf je in voor 9 september. De kosten ongeveer € 2,50. Het vervoer zelf regelen, maar als er meer kinderen gaan is "samen rijden" een mogelijkheid. De eerste ronde is 28 september bij verschillende verenigingen De tweede ronde is 5 oktober bij verschillende verenigingen De afdelingsfinale is 26 oktober ( bij Flits te Zaandam.?) Daarna zijn er landelijke rondes……….voor de hele goede spelers…..

Een Weetje:
We gaan met plastic ballen spelen…..maar waarom ?? Wie weet het ??

Agenda
Augustus
25 - 8; start trainingen voor de jeugd.

September 
28 - 9; 1e ronde afdelings meerkampen , plaats nog onbekend

Oktober
5 - 10; 2e ronde afdelings meerkampen, plaats diverse zalen 
18- 10; C ranglijst toernooi te hoorn. (ook voor beginnende spelers) 
26 -10; finale ronde afdelings meerkampen, (zaal te Beverwijk.??)

December 
20-12 ; OLK toernooi voor alle jeugdspelers (Broek op Langedijk)

 

Nieuwsbrief Jeugd  <> augustus 2013  (redactie José Molenaar)

  Hallo jeugdleden,

De vakantie is voorbij, hopelijk hebben jullie er van genoten. Vanaf 26 augustus starten alle trainingen weer. De zon mag nog wel een tijdje blijven, dan is het lekker warm buiten.

In september bestaat A-Merk 40 jaar. Met de jeugd gaan we (zaterdag 14 september) een duikactiviteit organiseren in de Waterhoorn. Jeugdleden hebben formulieren ingevuld voor de verzekering voor het duiken. Het vervoer moet nog worden geregeld. Binnenkort doe ik hier voor een oproep. Lieve ouders…………..
De jeugd zou ook zondag 15 september worden uitgenodigd voor een jeugd- activiteit. Deze datum wordt later in het seizoen, waarschijnlijk januari 2014. Hier horen jullie t.z.t. nog van.

De trainingen op maandag zullen weer verzorgd worden door Frank en Rens. Allebei weer hersteld en vol goed moed.

Na de grote vakantie komt de GROTE Clubactie er weer aan. Leden verkopen dan loten en steunen hiermee de vereniging. 80% van de opbrengst is voor de vereniging. Vanaf 14 september start de verkoop van de loten, maar je kunt natuurlijk vooraf al vragen of b.v. opa / oma/ buren e.d. van jou een lot willen kopen.

Welpendagen.
Voor de jongste jeugdleden worden er jaarlijks welpendagen georganiseerd. Alle welpen die lid zijn, hebben al een persoonlijke uitnodiging ontvangen via de post. De welpen zijn kinderen die geboren zijn na 31-12-2002.
De welpendagen zijn 31-8-13 bij Duintreffers en 1-9-13 bij AMVJ.
De tijden; van 10.00 - 16.00 uur.
Geef je op als je mee wilt doen.

De afdelingsmeerkampen
Ieder jaar starten de meerkampen met de rondes in de afdeling. Ieder jeugdlid dat mee wil doen, kan zich opgeven. De eerste rondes zijn bij verenigingen in de afdeling. Ieder speelt meerdere wedstrijden en de spelers met de meeste punten gaat door naar een volgende ronde. De sterkere spelers krijgen de eerste rondes vrij, zodat het voor beginners leuker is om mee te doen.
Wil je mee doen, vraag jose de informatie en schrijf je in voor
9 september. De kosten € 2,50. Het vervoer zelf regelen, maar als er meer kinderen gaan is "samen rijden" een mogelijkheid.
De eerste ronde is 19 september bij verschillende verenigingen
De tweede ronde is 13 oktober bij verschillende verenigingen
De afdelings finale is 27 oktober bij Flits te Zaandam.

Agenda

Augustus;
26-8; start trainingen voor de jeugd.

September;
14 - 9; duiken in Waterhoorn voor jeugdleden, 40 jarig bestaan van A-Merk.
15 - 9; 40 jarig bestaan van A-Merk, wordt verzet naar januari 2014.
29-9; 1e ronde afdelings meerkampen , plaats nog onbekend

Oktober;
13-9; 2e ronde afdelings meerkampen, plaats diverse zalen
19/20 -10; B/C ranglijst toernooi te hoorn.
27-10; finale ronde afdelings meerkampen, zaal te Beverwijk.

 

 

 

 

 

Naar startpagina