ARCHIEF

- het seizoen 2011/2012

Terug

Prikbord | Jeugdzaken

 

Uit de nieuwsrubriek ::...

 

 

Afsluiting van de Deen Jeugdsponsor actie 2012

De vader van Ingeborg is met de kinderen mee geweest naar Volendam, waar de feestelijke afsluiting van de sponsoractie werd gehouden. Ze hebben erg genoten.
We hebben 409,82 gekregen van meneer Deen. minder als de vorige keer, maar we zijn er ontzettend blij mee.

Silvia, Ingeborg en Guido staan op de foto hieronder. Scott zou ook mee, maar " is misschien even weg naar....." 

 

Enquete voor competitiespelers over de teruglopende animo voor tafeltennis
Bericht van de NTTB

Geachte dames en heren,
Zoals u zelf ook al heeft gemerkt, loopt op dit moment het aantal competitieteams terug wat onder andere langere reistijden veroorzaakt. De NTTB wil deze tendens graag een halt toeroepen. Eind januari is de NTTB daarom gestart met een onderzoek naar de wensen en behoeften voor de huidige tafeltenniscompetitie. Dit wordt uitgevoerd door een 4e jaars student van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen, Linda Stolk.

Voor dit onderzoek is het van groot belang, dat de mening van de competitiespelers duidelijk wordt. Of u nu 6e klasse, 1e klasse of eredivisie speelt, wij horen graag de mening van u allemaal. Met een representatief onderzoek kunnen de resultaten meegenomen worden in het meerjarenbeleidsplan van de NTTB en het beleid bijgesteld worden.

Inmiddels is de vragenlijst op te vragen en in te vullen via deze link.

Zou u deze link kenbaar willen maken onder de leden van uw vereniging en hen vragen zoveel als mogelijk mee te werken aan dit onderzoek? De vragenlijst is in te vullen t/m vrijdag 11 mei.

Ik dank u bij voorbaat voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND
Linda Stolk

 

Nieuwsbrief Senioren - 21 april 2012   (redactie: Hein Leliveld)

 • Het was een roerige voorjaarscompetitie 2012
  Veel zweetdruppels, veel spelplezier, spectaculaire slagenwisselingen eindigend in fraaie smashes. Genieten was het weer. Een ronde voor het het einde was er al een kampioen te melden. Het tweede team haalde het kampioenschap binnen in de derde klasse. Gefeliciteerd. Het vijfde maakt in de laatse wedstrijd nog kans op het kampioenschap. De andere teams deden goed mee. Het achtste had het, ondanks enkele fraaie zeges van Joop Mus, moeilijk. Op 12 juni moet de teamindeling voor het najaarsseizoen weer zijn ingediend.
 • Nordin Gelderloos werd op 17 feb 2012 senioren kampioen TTsport/A-Merk. Rens Molenaar eindigde op de tweede plaats want hij verloor de finale die van een buitengewone spelkwaliteit was. Good "old" Rob Hiddinga eindigde op de derde plaats. Hij won nipt in vijf games van de excellerende Raymond van Berkel. Raymond had Rob overigens eerder die avond in de poule wel verslagen en ook in vijf games. Proficiat allen. En... dankzij Ronald Nannings en Bouke Pitstra liep alles weer op rolletjes.
 • Tijdens de wedstrijden om het Dubbelkampioenschap die werden gehouden op op 2 maart was het weer " beregezellig". Ronald en Bouke hadden deze keer gekozen voor een speelschema met telkens wisselende speelpartners. Paul Molenaar bleek de beste dubbelspeler van de avond en Yvonne Scherpenhuizen de beste vrouwelijke dubbelpartner.
 • Voor de Niek Immink bokaal 2012 moet nog worden gestreden.
 • Over de algemene ledenvergadering van 16 april is het volgende te melden.
  Helaas geen grote opkomst van leden. Een financieel positief saldo over het boekjaar 2011. Geen contributieverhoging in 2013. Sponsorgelden komen moeilijker binnen. Stewart Jong Tjien Fa wordt nieuw bestuurslid en neemt het wedstrijdsecretariaat van de afscheid nemende Ronald Nannings over. Er is nog steeds een vacature binnen het bestuur. Het jaar 2013 is een kroonjaar want onze vereniging bestaat dan 40 jaar. Er wordt een feestcie. gevormd om een en ander voor te bereiden/te organiseren. Oproep vanuit het bestuur aan de leden om meer betrokkenheid naar de vereniging te tonen en meer verantwoordelijkheid te nemen bij zaken als: tijdig openen van de zaal, bardienst, schoonhouden van de zaal enz
 • In de Nationale Sportweek van 23 april hebben we weer heel veel activiteiten bij de club. Mede dankzij de medewerking van TTWF ontvangen we tientallen scholieren bij onze club om kennis te maken met onze mooie sport. En...... er is een Snelheidsmeter!! Kom langs.
 • Wisten jullie dat onze vereniging de laagste contributie heeft van alle tafeltennisverenigingen in Noord Holland en dat we ondanks dat feit toch zeer professionele training aanbieden! We houden de instapdrempel, vooral voor jeugdleden, al jaren bewust laag. Dit is mogelijk door sponsoring van bijvoorbeeld het jeugdfonds van de Koeman en Leeghwater Stichting in Blokker.
 • Wil je je spel verbeteren kom dan op dinsdag trainen en of neem extra training bij de Tafeltennischool van Paul.
 • Voor actuele gedetailleerde uitslagen en standen van onze teams kan je tegenwoordig direct in de databank van de afdeling kijken, maar ook op onze eigen competitiepagina onder het kopje competitie online.
 • Herhaald verzoek! Om door te kunnen gaan met onze AED activiteiten hebben we drie nieuwe personen nodig die willen aansluiten bij onze interne AED-groep. Ben je geďnteresseerd meld je dan bij het bestuur.
 • In samenwerking met verenigingen uit de buurt: Esopus, Disnierats, TTsport/A-Merk, Stedebroec en Olympia trainen we en spelen ook wedstrijden onder de naam Combikids. Het is bedoeld voor kids van 7 t/m 12 jaar die nog geen competitie spelen en nog niet zo lang tafeltennissen. De trainingen worden verzorgd door Tafeltennisschool West-Friesland.
 • Op initiatief van TTsport/A-Merk hebben we in januari 2012 een voorzittersoverleg georganiseerd met 5 andere tafeltennisverenigingen in onze regio. Gesproken is over de mogelijkheden tafeltennis meer te promoten en hoe we meer kunnen samenwerken. Het werken in combikids is hopelijk een eerste stap van vele stappen tot meer samenwerking.
 • Alle Deen muntjes verzamele.....
  Vanaf 8 april tot half mei mogen we weer meedoen aan de
  Deen Actie. Op 14 en 21 april zijn we in het Deenfiliaal in Bangert Oosterpolder aanwezig zijn om daar onze vereniging te promoten met o.a. demo wedstrijdjes op de I-pong. Iedereen wordt opgeroepen om Deen muntjes te verzamelen en te deponeren in de A-Merk koker in het genoemde filiaal of naar de sportzaal mee te nemen en daar in de verzamelbus te doen. Het gaat pas echt goed voor onze vereniging uitwerken als we ook buren en familieleden weten te motiveren om muntjes voor onze verzamelbus mee te nemen.
 • Wisten jullie dat er op avonden dat we geopend zijn en we zelf geen wedstrijden spelen losse speeltafels te huur zijn voor € 10 per avond.
 • Nog steeds vinden we briefjes in het geldkistje met de aantekening "Nog te betalen door....". Dit leidt later vaak tot vervelende discussies. Dus altijd afrekenen voor je de sportzaal verlaat. En als het dan toch niet anders kan, zet dan even op het briefje wie het niet afrekenen heeft opgeschreven en wanneer het was.
 • Koop bij tafeltennisshop Michel de Boer http://www.ttsport.nl/amerk en onze andere sponsoren.
 • Fiets mee met de Rabo Sponsorfiettocht en steun zo onze club. Geef je er voor op bij Piet Kroon.
 • Agenda
  -14 en 21 april, TTsport/A-Merk in actie in het Deen filiaal Bangert/Oosterpolder.
  -15 april 2013, alg. ledenvergadering.
  -??mei/juni, uitje ter gelegenheid van het afsluiten van het seizoen.
  -9 juni Rabo sponsorfietstocht.
  -22 juni tot en met 26 aug. zomerstop (niet voor maandag en donderdagochtenden). Mogelijk spelen we op vrijdagavonden om de West Friesland Bokaal. Hier volgt dan nog informatie over.

 

Toernooi Niek Imming bokaal gaat niet door

Beste tafeltennisvrienden,
Door te geringe animo is in overleg met het bestuur besloten om het toernooi om de Niek Imming bokaal, d.d. 15 april 2012, te annuleren. Ik hoop dat ik jullie hiermee voldoende heb geďnformeerd.
Met vriendelijke groeten,
Ronald Nannings
Wedstrijdsecretaris TT-Sport/A-Merk

 

Deen Jeugdsponsoractie

Onze vereniging is ook dit jaar weer uitverkoren om mee te doen met de Deen Jeugdsponsoractie. De actie loopt van 8 april t/m 19 mei.

Spaar de munten, deze leveren geld op voor de jeugd van TTsport/A-Merk

De muntjes kan je inleveren in het filiaal Bangert-Oosterpolder en natuurlijk ook in ons clubgebouw.

 

Nordin Gelderloos clubkampioen 2012

Op 17 februari werd om het clubkampioenschap van TT-Sport/A-Merk gespeeld. Vooraf waren er al diverse spelers favoriet, Hein Leliveld, Sietse Meijer en Willem v.d. Veen staken in grootse vorm. Ook Nordin Gelderloos had zich opgegeven en was in grote vorm. Eenmaal aangekomen, had Bouke samen met Ronald de organisatie strak in handen. Bouke had zijn hele computer bureau leeg getrokken om het evenement volledig digitaal te begeleiden. Grote klasse! Er werden twee poules gemaakt, één van de klasse 1 tot en met 3e klasse en de tweede poule 4e en 5e klasse.

Eenmaal gestart lieten Rob Hiddinga en Raymond van Berkel zien dat ze niet voor niks gingen meedoen. Met name Raymond begon sterk door meteen Willem v.d. Veen te verslaan.
Hein Leliveld , kwam handen en voeten te kort om Rob Hiddinga te verslaan. Ronald Nannings was als vanouds bezig om zichzelf en de tegenstander te verslaan. Nieuwkomer Dave Mol wist met verassende ballen zijn tegenstanders te verbazen. Bij de hoogste klasse zag men duidelijk dat er twee spelers met kop en schouders boven de rest uitstaken, Rens Molenaar en Nordin Gelderloos.

Toen de rook bijna was opgetrokken, moest er nog één partij worden gespeeld in de tweede poule, Ronald Nannings tegen Rob Hiddinga. Men gaf geen stuiver in deze wedstrijd voor de kansen van Ronald. En zo begon Rob voortvarend met de eerste set, die hij gemakkelijk wist te winnen. Ronald rechtte de rug en besloot het op een andere boeg te gooien, met verdedigend spel werd Rob uit zijn spel gehaald. Rob piepte en kraakte, de Hiddinga TGV begon te haperen. Na 5 enerverende sets werd Rob verslagen.

Hein en Willem springen een gat in de lucht, want wellicht waren zij geplaatst voor de volgende ronde. Bouke was echter onverbiddelijk, Rob en Raymond mochten de halve finale spelen tegen Nordin en Rens. Helaas voor Rob en Raymond waren Nordin en Rens iets te sterk. En zo werd de finale gespeeld tussen Nordin en Rens. Het werd een mooie finale, waarbij Nordin met uitstekend spel de zege naar zich toe trok.
(verslag Ronald Nannings)

 1. Nordin Gelderloos
 2. Rens Molenaar
 3. Rob Hiddinga
 4. Raymond van Berkel
 

vlnr. Rens, Nordin en Rob

 

Nieuwsbrief Senioren - 22 december 2011   (redactie: Hein Leliveld)

 • Beste (sport)vrienden
  Er dient zich al weer een nieuw en uitdagend jaar aan.
  Het afgelopen jaar was een druk, maar ook goed jaar, voor onze vereniging TTsport/A-Merk. Na opvallend veel kampioenschappen dit voorjaar waren er ook wel weer degradaties in de najaarsronde. Maar de spelvreugde was het hele jaar groot.
  Volgend jaar gaan we gestaag verder op door ons gekozen koers. Waar mogelijk zullen we extra inzetten op jeugdactiviteiten. We willen onze jeugdafdeling, na de prachtige en succesvolle voorgaande jaren, weer op sterkte brengen. De door Paul Molenaar in 2011 opgerichte Tafeltennisschool West-Friesland kan daarbij behulpzaam zijn.
  We willen iedereen danken voor de gezelligheid, sportiviteit bij en ondersteuning van onze mooie vereniging. Vooral ook dank aan onze hoofdsponsor TTsport cq Michel de Boer.
  We hopen volgend jaar weer goed te kunnen samenwerken met zo veel mogelijk (betrokken) leden en te kunnen voortbouwen aan onze mooie vereniging TTsport/A-Merk.
 • Namens het bestuur wens ik iedereen Prettige Feestdagen en een Voorspoedig en Sportief 2012 toe
 • In de najaarscompetitie 2011 kwamen we met 8 seniorenteams uit. Helaas waren er deze ronde geen kampioenen te melden. De kampioenen van dit voorjaar mochten nu ervaren hoe het is om te degraderen. In de volgende comp. ronde zullen er zeker weer kampioenen te melden zijn.
  Er waren teveel boetes. Dus altijd de wedstrijdformulieren goed invullen/controleren, ook bij uitwedstrijden. Het betrokken team moet de boete altijd zelf betalen! We willen voortaan een teamcaptain per team. Die is voor het bestuur dan het contactpunt voor dit soort organisatorische zaken.
  Ook extra aandacht wordt gevraagd voor het goed verzorgen van de bardienst/opening van de zaal. Door miscommunicatie en gemakzucht? liep dit de afgelopen maanden niet altijd vlot/goed. Voor de opening van het nieuwe seizoen gaan we nog eens op papier aangeven wat onder bardienst wordt verstaan.
 • Kom spelen met familie op maandagavond 16 januari
  18:15-19:15 uur voor kinderen t/m 10 jaar met familie, vrienden enz.
  19:15-20:45 uur voor jeugd t/m 17 jaar met familie, vrienden enz. Opgeven bij Jose. Denk aan sportschoenen voor binnen.
 • De uitwisseling met Nootwheer/Purmerend op 2 sept. mondde weer uit in een geweldige avond bij ons thuis. Ronald Nannings en Sjoerd Tuinstra bedankt voor de voortreffelijke organisatie.
 • Op de dorpsveiling in Oosterblokker hebben we een tafeltennisclinic en vouchers voor gratis deelname aan de 55-plus ochtenden ingebracht. Goede PR voor ons.
 • De AED vervolgcursus op 15 oktober 2011 was heel geslaagd. Om door te kunnen gaan hebben we toch wel drie nieuwe personen nodig die willen aansluiten bij onze interne AED-groep. Ben je geďnteresseerd meld je dan bij het bestuur.
 • Op 16 oktober heeft een groepje vrijwilligers geholpen bij het opruimen van tafels bij de Opgang. Dit vanwege het gehouden jeugdtoernooi aldaar. Het waren Nico v. P, Joop M, Willem v/d V, Rens M, Jurriaan en Hans B, Hein L en Tijmen K.
  Vele handen maken licht werk. Bedankt.
 • Op 21 oktober was er bij ons het scholierentoernooi. Er waren 22 kinderen die met onze prachtige sport kennis hebben kunnen maken. Dank aan Jose.
 • Op 17 sept. reden tien TTsport/A-Merkers mee met de Rabo Sponsortocht.
  Zij fietsten de prachtige route voor onze club en brachten zo € 250 in de clubkas. Bedankt Piet Kroon (ook voor de organisatie) , Ria, Ton, Paul, Gonda, Nico, de fam. de Jong en... ons aller Yvonne.
 • Op 30 oktober organiseerden we een tafeltennisclinic voor toppers. De clinic was in handen van Paul Molenaar cs. Een deel van de clinic werd verzorgd door onze sponsor Michel de Boer (kampioen van Nederland senioren 2010) van TTsport. Het werd een prachtige dag met aardig wat bezoekers.
 • Op 11 september organiseerde tafeltennisschool West Friesland samen met ons een Instuif voor de Jeugd.
  Ondanks flink flyeren had de respons wel iets groter mogen zijn. Maar ….zeker voor herhaling vatbaar.
 • De deelname aan het Kaas/Worst toernooi op 16 dec. was groot. Gezellig ook. Ons nieuwe lid Paulien Rettich won een grote beer.
  Ronald en Bouke bedankt voor de organisatie en de leiding.
 • In samenwerking met 5 verenigingen uit de buurt: Esopus, Disnierats, TTsport/A-Merk, Stedebroec en Olympia gaan we trainen en wedstrijden spelen onder de naam Combikids. Het is bedoeld voor kids van 7 t/m 12 jaar die nog geen competitie spelen en nog niet zo lang tafeltennissen. De trainingen worden verzorgd door Tafeltennisschool West-Friesland.
 • Verheugd en dankbaar zijn we omdat we dit jaar wederom een prachtige donatie van € 600 mochten ontvangen uit het Koeman en Leeghwater fonds.
 • Wisten jullie dat er op avonden dat we geopend zijn ook losse speeltafels te huur zijn voor € 10 per uur.
 • Ons gewaardeerd bestuurslid Hans Klasener stopt met tafeltennis en zal daarom ons bestuur gaan verlaten. Heel erg bedankt voor de jaren van prettige samenwerking Hans. Op een gepast moment gaan we hier nog nadere aandacht aan geven.
 • We vinden de laatste tijd weer te veel briefjes in het geldkistje met de aantekening "Nog te betalen door....". Dit leidt dit achteraf vaak tot vervelende discussies. Dus gewoon zoals het hoort, altijd afrekenen voor je de sportzaal verlaat.
 • Vegen van de zaal moet regelmatig (wekelijks) gebeuren en en mag door iedereen worden gedaan.Er hangt een keurige aftekenlijst op het prikbord. Daar wil ieder van ons toch wel een paar keer op staan om zich zo te kunnen onderscheiden lijkt me!
 • Agenda
  - 8 jan. club kampioenschap jeugd.
  -16 jan. fam. toernooi
  -17 feb. club kampioenschap senioren
  - 2 maart, dubbel kampioenschap
  -15 april, Niek Immink bokaal.
  -16 of 23 april, alg. ledenvergadering.

 

Lekker avondje sporten, en ook nog wat leren?
Zoals je weet is er iedere dinsdagavond van 20:30 - 22:00 uur training voor dames en heren. Kom naar deze training met oefeningen op maat gesneden, met wedstrijdvormen.
Graag tot ziens bij TTsport/A-Merk!!

Let op: de aanvangstijd voor senioren op maandag is gewijzigd naar 20.45 uur.

 

Nieuwsbrief Senioren - 3 september 2011   (redactie: Hein Leliveld)

 • We mogen weer
  In een voor vele hopelijk mooie vakantie speelden de recreanten op maandag- en donderdagochtenden als vanouds gewoon hun vertrouwde spelletje door. Maar er was meer. Samen met de tafeltennisschool van Paul Molenaar organiseerden we een zomertoernee met als hoofdprijs de Zomertrofee van de tafeltennisschool West-Friesland. Op alle vrijdagavonden is gestreden om deze bokaal. Ook spelers van Disnierats, Stedebroec en Olympia deden mee. Uiteindelijk is de trofee gewonnen door het bekwame duo Rens Molenaar en Nordin Gelderloos met op de tweede plaats het echtpaar Loo (met de lieftallige Ingeborg als herintreder?)!
  Dank voor de deelname en de voortreffelijke organisatie van Paul cs.
  Half sept. begint de comp. weer. Acht senioren teams brengen we in de strijd. Ons eerste team speelt eerste klasse. Dit voorjaar waren er vier seniorenteams die de kampioenstitel mochten vieren. Dat zullen we deze keer niet redden is mijn enige voorspelling voor deze ronde. We wensen iedereen prettige en spannende wedstrijden toe.
 • Bij de huldiging van ons jeugdteam als kampioen in Landelijk A is Ben Loo bevorderd tot Lid van Verdienste. Ben heeft zich vele jaren op een buitengewone manier ingezet voor onze vereniging. Ook vanaf deze plaats dank en de felicitaties voor deze eervolle onderscheiding.
 • Zegt het voort
  Vanaf heden is er extra training mogelijk via de door Paul Molenaar geleide tafeltennisschool West- Friesland. Kijk voor meer informatie op http://www.tafeltennisschoolwf.nl/
  Op 11 september organiseren we samen met de tafeltennisschool WF een instuif voor de jeugd. Kom ook even langs als je tijd hebt.
 • Dienstmededeling
  Vegen van de zaal moet regelmatig (wekelijks) gebeuren en en mag door iedereen ongevraagd worden gedaan.
 • De jaarlijkse uitwisseling met Nootwheer uit Purmerend op 2 september, was als vanouds weer heel gezellig en sportief. Met een paar puntje meer wisten we onze thuiswedstrijd over all te winnen dit jaar. Dank aan Ronald Nannings en Sjoerd Tuinstra voor de voortreffelijke organisatie.
 • Rabo Sponsorttocht op 17 september
  Natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk leden/kennissen /vrienden lekker mee fietsen. Want voor elke fietser krijgen we als vereniging 25 Euro tot een maximum van € 250.
 • Op 30 oktober organiseren we een tafeltennisclinic. De leiding ligt in handen van onze sponsor Michel de Boer (kampioen van Nederland senioren 2010). We hopen vele geďnteresseerden te mogen begroeten op die dag. Nadere informatie volgt.
 • Rens Molenaar en Frank Breg hebben met succes hun diploma tafeltennistrainer 2 behaald. We zijn blij dat beiden hebben aangegeven bereid te zijn om mede onze jeugdtrainingen te leiden.
  Indien er binnen onze vereniging interesse is voor het volgen van een trainingsopleiding laat het dan weten aan iemand van het bestuur. We willen deze initiatieven vanuit onze vereniging van harte en ook daadwerkelijk ondersteunen.
 • Verdere wetenswaardigheden
  -Het innen van contributie heeft dit jaar helaas te veel tijd gekost. Onze penningmeester heeft gereageerd met de opmerking dat hij geen incasso-bureautje wil spelen.
  -Op 28 mei was de afsluiting van het seizoen gepland. Ondanks dat we een mooi "niet tafeltennisprogramma" hadden voorbereid was er te weinig animo voor deelname.
  -Graag meer aandacht en zo mogelijk ook reactie op mededelingen op het prikbord en/of mails over toernooien of anderszins. We horen veel te vaak:
  "Oh, dat wisten we helemaal niet".
 • Agenda
  -17 september, Rabo Sponsorfietstocht. Doe mee!
  -30 oktober, Clinic onder leiding van Michel de Boer
  -16 december, Kaas/Worst toernooi.
  -16 of 23 april 2012 alg. ledenvergadering.

 

 

Van het prikbord ::...

 

Voorbereidingen voor de Blokkerse Jaarmarkt 25-8-2012

 foto Hein Leliveld            

 

Paul Molenaar 50
Paul is 50 geworden en dat hebben we gevierd.
Ik (José) had op zaterdag 9 juni een klein feestje voor hem georganiseerd. 's Middags werd Paul thuis opgehaald door een groep mannen (allen A-Merkers).
Op de fiets vertrokken zij, Paul wist niet waar naar toe.............
Het eerste onderdeel was "blind bier proeven", daarna nog enkele andere bijzondere biersoorten proeven.
De mannen (René, Rob, Raymond, John, Hein, Ab en Ben en Paul ) zijn samen naar Hoorn gegaan en hebben daar ook nog genoten van een heerlijke borrel.
Ze hebben samen gegeten en voetbal gekeken op een groot scherm. (Nederland - Denemarken)
Rond 20.45 uur kwamen Paul en de anderen bij A-Merk waar familieleden en meerdere A-Merkleden hem een hartelijk welkom bezorgden.
Het was een hele gezellige avond waar familie en A-Merk bij elkaar kwamen. Het is waar Paul erg veel mee bezig is.

Alles wat er deze dag gebeurde was voor Paul een verassing. Hij wist wel dat er iets zou gaan gebeuren. Al in september heb ik hem gevraagd een weekend vrij te plannen om iets te kunnen organiseren.
Paul geeft in het weekend vaak trainingen en anders is er wel een tafeltennistoernooi. Het valt niet mee een weekend vrij te plannen, maar het is gelukt!
José

Paul en ABRAHAM in de voortuin
 
 
Rens en Frank verzorgden de muziek en de bardienst bij A-Merk
 
 
Tafeltennistrainingsdag groot succes
Op 30 oktober organiseerden we een inloopdag waarbij bezoekers kennis konden nemen van de manieren van trainen van 12 jeugdige en geselecteerde toptalenten van Noord-Holland.
De trainingsdag werd geleid door Tafeltennisschool West-Friesland. Het speciale van deze dag was dat onze sponsor Michel de Boer de gehele dag aanwezig was en een aparte Clinic verzorgde voor een select groepje uit deze toptalenten.
Iedereen was er erg enthousiast over.
Voor herhaling vatbaar dus.

Uw reporter Heinsius

 

Cursus reanimeren bericht José

Zaterdag 15 oktober 2011 hebben een aantal A-Merkers een herhalingscursus reanimeren gehad. De cursus vond plaats in onze speelzaal. Theo begeleidde ons om de reanimatie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. We zijn al een aantal keren bij elkaar geweest, iedere half jaar worden we opnieuw getraind.

Tevens zijn we op zoek , naar enkele A-Merkleden die zich bij ons aan willen sluiten. De groep mag wel vier personen groter worden, dus geef je op bij Hein voor de volgende keer.

Amsterdam kiest met groot succes voor tafeltennis
28-7-2011

Wat gebeurt er met een sport als de gemeente zich er hard voor maakt? Die vraag kunnen we in Amsterdam positief beantwoorden. De gemeente heeft de afgelopen maanden de tafeltennissport erg gesteund. En dat heeft geleid tot een groei aan jeugdleden van maar liefst 50%. Na de zomer wordt Table Stars op basisscholen in heel Amsterdam gegeven. 4500 scholieren maken kennis met een mooie, gevarieerde sport. Dankzij de inzet van de gemeente en de combinatiefunctionaris.

Combinatiefunctionaris
Het begon allemaal met het aanstellen van een combinatiefunctionaris. Naar aanleiding van een samenwerking die de NTTB had opgezet tussen 6 Amsterdamse tafeltennisverenigingen, vond de gemeente het een goed plan dit initiatief te ondersteunen met een tafeltennistrainer als combinatiefunctionaris. We wisten dat Paul Molenaar, geen onbekende in tafeltennisland, beschikbaar was voor deze functie. Sinds Paul nu 2 jaar aan de slag is, gaat het rap met de vooruitgang van het tafeltennis. Hij organiseert clinics op basisscholen en blies het basisscholenkampioenschap in Amsterdam nieuw leven in.

Tijdens de WK tafeltennis kwam de Amsterdamse jeugd
in T-shirts van Sportservice Amsterdam. Foto© NTTB

WK Tafeltennis
Paul zag ook in het WK Tafeltennis in eigen land een gouden kans om zijn sport in Amsterdam te promoten. Samen met de verenigingsondersteuners tafeltennis in Rotterdam zette hij een heuse 010-020 battle op: een finale van beider scholenkampioenschappen tijdens de WK. In aanloop naar de finale toe hield hij voorrondes, waarin fanatiek gestreden werd om een toegangsbewijs voor de WK. Er vertrokken dankzij Sportservice Amsterdam bussen naar Rotterdam, onder begeleiding van ouders, verenigingsmensen en ondersteuners van de Sportservice. Ruim 100 kinderen beleefden daar in Ahoy een geweldig leuke dag. Velen van hen gaven aan interesse te hebben te gaan tafeltennissen bij een vereniging.

Aanschaf materialen
De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling schafte bij de NTTB midi tafels aan die ze bij de sport- en speluitleen onderbrachten. Deze kleinere tafels zijn eenvoudig te vervoeren en neer te zetten. Ze zijn groter dan een iPONG tafel maar de helft kleiner dan een gewone tafel. Ideaal voor scholen die geen eigen tafels hebben, of kunnen opslaan.

DMO heeft nu ook besloten om Table Stars, het wervingspakket voor basisscholen, groots op te pakken. Ze zijn enthousiast over het programma en willen graag dat Paul Molenaar het inzet op basisscholen. In overleg met de NTTB is gekozen voor afname van een flink aantal diploma's, voor 4500 kinderen. De NTTB heeft een pakket op maat voor de gemeente samengesteld. Na de schoolvakanties gaan de vlaggen en banners de sportzalen van de basisscholen opfleuren en leren kinderen spelenderwijs de vele facetten van het tafeltennisspel kennen. Hun leraar Paul Molenaar heeft bovendien inhoudelijk zelf bijgedragen aan het programma, door in de klankbordgroep zijn ervaringen te delen.

Groei
De groei die tafeltennis in Amsterdam vanaf 2009 doormaakte is zoals gezegd 50% bij de Amsterdamse jeugdleden. Dat is geen geringe groei. Vooral United Oost heeft veel nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Het levert hen het predikaat schoolactieve vereniging op. De NTTB is blij met de steun van de gemeente Amsterdam om een sport die in een grote stad erg klein te noemen is, naar een hoger plan te tillen. Alle inspanningen tot nu toe werpen vruchten af. De samenwerking was tot stand gekomen binnen het verenigingsondersteuningsproject Samen Vooruit. De projectnaam blijkt in deze goed gekozen. Wie weet hoeveel meer tafeltennissers Amsterdam nog gaat krijgen dankzij de inzet van de gemeente en de combinatiefunctionaris?

bron: website NTTB  datum 28-7-2011

 

Jeugdzaken ::...    

 

Afsluiting van de Deen Jeugdsponsor actie 2012

De vader van Ingeborg is met de kinderen mee geweest naar Volendam, waar de feestelijke afsluiting van de sponsoractie werd gehouden. Ze hebben erg genoten, ook van Jan Smit en Nick & Simon die daarna optraden.
We hebben 409,82 euro gekregen van meneer Deen. Minder als de vorige keer, maar we zijn er ontzettend blij mee.

Silvia, Ingeborg en Guido staan op de foto hieronder. Scott zou ook mee, maar was helaas ziek. 
 
8-7-2012 José

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> mei 2012  (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden
Onze nieuwste jeugdleden zijn; Cees Karsten en Mats Gitzels, ze kwamen samen binnen en wij zullen ons best doen om ze een leuke sporttijd te bezorgen.
De operatie van Frank is goed gegaan, hij zal weer training gaan geven.
Nordin en Melanie hebben heel goed gepresteerd op de Nederlandse kampioenschappen.
De Deen actie vordert, maar we willen nog veel meer munten verzamelen.
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

De Nederlandse kampioenschappen
28 april speelde Nordin in Berkel en Rodenrijs. Hij heeft heel goed gepresteerd en is 2e geworden.
Zondag 29 april deed Melanie haar aantreden. In het dubbel werd ze eerste met Melissa Boursen. In het enkel werd ook Melanie 2e ,dat is een hele goed prestatie.
Allebei van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties.

De Deen actie
We willen op deze leuke manier geld ophalen voor de jeugd van A-Merk.
We willen ons best doen voor een spellencomputer en daarnaast allerlei spelmateriaal voor de jeugd van A-merk. De actie loopt door tot 19 mei. Tweemaal hebben we een zaterdag in de winkel " Bangert- Oosterpolder" gestaan om de vereniging te " presenteren". Dank voor alle hulp van bestuursleden, jeugdleden en ouders.

De nationale sportweek
(23 t/m 27 april) organiseerde A-Merk drie activiteiten voor jeugd.
Zo'n 80 tot 90 kinderen hebben deze sport week A-Merk bezocht. Wij zijn blij met zo'n goede opkomst. Iedereen die heeft geholpen wil ik hartelijk bedanken.
De snelheidsmeter op donderdag was een hele leuke aanvulling.
Zie het fotoalbum van A-Merk.

Wat betreft de trainingen bij A-Merk.
Ieder jeugdlid krijgt 1 tot 1,5 uur training van de vereniging. Als je meer training wilt kun je lessen inkopen via A-Merk bij tafeltennisschool West-Friesland.
De verenigingstrainingen zijn op maandag en dinsdag. Deze trainingen worden vanuit A-Merk voor ieder lid georganiseerd.
Als kinderen naast deze verenigingstraining nog een of meerdere trainingen wil volgen kan men zich inschrijven voor een training bij Paul. Deze trainingen worden in blokken van 20 lessen gegeven. Voor informatie kan je kijken op de website van Paul: www.tafeltennisschoolwf.nl 
Voor informatie kan je bellen naar 06 - 46552484 of mailen naar ttwf@quicknet.nl 

Afmelden van trainingen.
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda
Mei
18 mei t/m 27 juli vrijdagavond West-Friesland Zomer Trofee voor jeugd vanaf 15 jaar
Juni;
2 en 3 juni; Nationale Jeugdmeerkampen finale te Panningen
3 juni; olympia toernooi te Enkhuizen.
30 juni/ 1 juli; jeugdcup
8 juli; de laatste regionale bondstraining van dit seizoen.

Laatste training in week 28
Eerste training; in week 36

o


Impressie van maandag 23 april 2012

De activiteiten voor de kinderen van groep 3 en 4 werden heel goed bezocht. De eerste groep werd bezocht door 29 kinderen, de groep erna door 17 kinderen.
Er zijn allerlei oefeningen voor kinderen van deze leeftijd. Er zijn verschillende onderdelen als mikken, voetenwerk, balanceren, effect, jongleren en overspelen. De kinderen worden ingedeeld in groepen van bv. vier kinderen en samen met de begeleider gaan de kinderen langs alle oefeningen. Iedere keer na vijf minuten is een onderdeel klaar en gaat ieder groepje naar het volgende onderdeel. De kinderen schrijven hun punten op, maar het gaat om het plezier en niet om prijzen.
Ieder kind krijgt een diploma, hierop staat dat ze een ster zijn.

Rens regelt de organisatie en het eerste uur is ook Frank aanwezig. Het zijn de jeugdtrainers van de maandag avond. Er waren vele leden die hebben geholpen met het begeleiden van de groepjes. Wij danken hen allemaal.
José

   Klik hier voor het fotoalbum

 

Deen Jeugdsponsoractie


We mogen weer meedoen met de Deen Jeugdsponsoractie. De actie loopt van 8 april t/m 19 mei.

Spaar de munten, deze leveren geld op voor de jeugd van TTsport/A-Merk

De munten kan je inleveren in het filiaal Bangert-Oosterpolder en natuurlijk ook in ons clubgebouw.

 

Naar Frankrijk!
Melanie Bierdrager is ook uitgenodigd voor het toernooi in Metz (Frankrijk) van
18 t/m 22 april.
Melanie veel succes en speelplezier namens alle A-Merkers!

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> maart 2012  (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden
Er was een leuk familietoernooi en ook de clubkampioenschappen zijn weer voorbij. Onze nieuwe clubkampioen 2012 is Gert Jan Bregman.
We mogen weer mee doen aan de Deen jeugdsponsor actie. We zullen deelnemen in de winkel in de Bangert-Oosterpolder en we sparen voor een Wii.
Er zijn weer wat nieuwe kinderen lid geworden, daar zijn we blij mee en hopelijk zullen Gijs en Puck, Ingeborg en Silvia een leuke tijd bij ons hebben.
Frank (trainer op maandag) zal er mogelijk een tijdje uit zijn vanwege gezondheid omstandigheden, Rens neemt dan zijn trainingen over.
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

De Deen actie
We willen op deze leuke manier geld ophalen voor de jeugd van A-Merk.
We willen ons best doen voor een spellencomputer en daarnaast allerlei spelmateriaal voor de jeugd van A-merk. De actie start begin april en we zullen 2 keer op zaterdag in de winkel staan. Op zaterdag 14 en zaterdag 21 april. We hebben echt hulp van jeugdleden nodig!
Geef je op bij Jose!! Ook juist de allerkleinsten zijn van harte welkom voor deze actie.

De nationale sportweek
(23 t/m 27 april) organiseert A-Merk drie activiteiten voor jeugd.

 • Maandag 23 april; Table Stars voor groep 3/4 van 17.00 - 18.00 uur
  Voor groep 3/4 van 18.00 - 19.00 uur
  De kinderen die op maandag trainen in de groep 18.15 - 19.15 uur mogen ook meedoen.
 • Dinsdag hebben we een toernooi voor meisjes van groep 5 t/m 8
  De tijd 16.00 - 17.30 uur.
 • Donderdag hebben we een toernooi voor jongens van groep 5 t/m 8
  De tijd 16.00 - 17. 30 uur.
  Op donderdag is ook de snelheidsmeter aanwezig en krijgen de kinderen de kans om zo hard mogelijk tegen de bal te slaan. Een meter geeft aan "hoe hard jij de bal slaat".
  Voor de jongens van groep 5 t/m 8 zal dit gebeuren tijdens het toernooi in de middag. Kinderen van 12 t/m 18 jaar mogen een bal slaan van 18.30 - 20.00 uur
  Ook senioren mogen het proberen; van 20.30 tot 22.00 uur

De combikids
Dit is een gezamenlijke training van enkele verenigingen uit de buurt. De training is voor kinderen t/m 12 jaar die nog geen competitie spelen. De training is op zaterdag van 10.00 - 12.00 uur. Eerst een uur trainen en dan een uur wedstrijden o.l.v. een trainer. De data zijn 24 maart bij Stede Broec en 21 april bij A-Merk. De training is voor deelnemende verenigingen; Olympia (Enkhuizen), Stedebroec (Grootebroek), Disnierats (Hoorn)en A-Merk. Wil je meedoen? Laat het Jose dan maar weten.

Wat betreft de trainingen bij A-Merk.
Ieder jeugdlid krijgt 1 tot 1,5 uur training van de vereniging. Als je meer training wilt kun je lessen inkopen via A-Merk bij tafeltennisschool West-Friesland.
De verenigingstrainingen zijn op maandag en dinsdag. Deze trainingen worden vanuit A-Merk voor ieder lid georganiseerd.
Als kinderen naast deze verenigingstraining nog een of meerdere trainingen wil volgen kan men zich inschrijven voor een training bij Paul. Deze trainingen worden in blokken van 20 lessen gegeven. Voor informatie kan je kijken op de website van Paul: www.tafeltennisschoolwf.nl 
Voor informatie kan je bellen naar 06 - 46552484 of mailen naar ttwf@quicknet.nl 

Afmelden van trainingen.
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda
Maart;
24-3-12; de combikids bij Stedebroec van 10.00 - 12.00 uur
April;
21-4-12 ; de combikids bij A-Merk van 10.00 - 12.00 uur
23-4-12 ; nationale sportweek; voor kinderen van groep 3 en 4 table stars.
Groep 1; 17.00 - 18.00 uur
Groep 2; 18.00 - 19.00 uur
24-4-12; nationale sportweek; 16.00- 17.30 uur; een toernooi voor meisjes van groep 5 t/m 8
26-4-12; nationale sportweek; 16.00 - 17.30 uur; een toernooi voor jongens en meisjes van
Groep 5 t/m 8.
De snelheidsmeter; 16.00- 17.30 voor kinderen van groep 5 t/m 8
18.30- 20.00 voor kinderen van 12 t/m 18 jaar
20.30 - 22.00 voor senioren
28-4-12; Nederlandse Kampioenschappen jeugd voor B spelers. Nordin
29-4-12; Nederlandse Kampioenschappen jeugd voor A spelers. Melanie

Mei;
12 mei ; Afdelingskampioenschappen (onder voorbehoud)

 

Nationale Sportweek: wie slaat het snelst?

Tijdens de Nationale Sportweek (van 23 t/m 26 april) worden er weer vele leuke activiteiten georganiseerd.
Een extra en heel leuke activiteit wordt de snelheidsmeter. Kinderen mogen dan testen hoe hard ze tegen een bal kunnen slaan. 
Let op: we hebben deze snelheidsmeter alleen op donderdag 26 april tot onze beschikking.
(zie ook de agenda voor informatie over de Nationale Sportweek)

 

Gert-Jan Bregman
clubkampioen 2012

De clubkampioenschappen zijn dit jaar tijdens de training georganiseerd. Maandag 9 januari zijn de wedstrijden verspeeld.

De eerste groep is verdeeld in twee groepen. Een groep met kinderen die nog geen wedstrijden kunnen spelen. Zij hebben allerlei andere oefeningen gedaan als: de bal in een bak werpen, tegen een tafel spelen. 
De kinderen die wel wedstrijden kunnen spelen hebben onderling wel wedstrijden gespeeld.

De B selectie traint altijd van 19.15 - 20.45 uur. Alle jeugdleden mochten meedoen, ook de kinderen uit de andere trainingsgroep. De sfeer was erg goed en de uitslag is bekend: Gert Jan Bregman is onze nieuwe clubkampioen 2012!
José Molenaar

 

Meer foto's van het toernooi vind je in onze fotogalerij

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> januari 2012  (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden

We hebben een heel mooi jaar achter ons, maar we kijken vooral vooruit.
Wij wensen jullie een heel goed 2012 toe. Met veel tafeltennis plezier.
Hopelijk kunnen we weer nieuwe kinderen verwelkomen binnen de vereniging, want tafeltennis is een sport die iedereen kan doen. Tafeltennissen lijkt makkelijk, maar niets is minder waar en daarom nodigen we de familie uit om ook eens een balletje te slaan op maandag 16 januari.
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

De Deen actie
We hebben ons weer opgegeven voor de Deen actie. We willen op deze leuke manier geld ophalen voor de jeugd van A-Merk.
De jeugd sponsor actie zal in het voorjaar van 2012 zijn en we willen o.a. voor een spellencomputer gaan en daarnaast allerlei spelmateriaal voor de jeugd van A-merk.

Clubkampioenschappen jeugd op maandag 9 januari.
ALLE kinderen van A-Merk worden uitgenodigd om mee te doen met de onderlinge wedstrijden.
De kinderen van de training op maandag van 18.15 uur tot 19.15 uur zullen alleen tegen en/of met elkaar spelen tijdens de training. Kom en doe mee !!
De overige jeugdleden spelen wedstrijden van 19.15 tot 20.30 uur. Ook de jeugdleden van de dinsdag training.
Wie zal onze nieuwe clubkampioen worden?

Familie toernooi. (16-1-12)
Om ouders, familie, broers/ zusjes, opa's / oma's, of kinderen de kans te geven eens met elkaar samen te kunnen tafeltennissen, nodigen wij jullie uit op maandag 16 januari 2012.
Kinderen tot en met 10 jaar kunnen met hun familie komen in de groep 18.15 - 19.15 uur.
Oudere kinderen met familie kunnen komen van 19.15 - 20.30 uur.
Geef je op bij Jose of op het prikbord in de zaal.
Neem binnensport schoenen mee en een goed humeur, dan zorgen wij voor de organisatie.

De combikids
Dit is een gezamelijke training van enkele verenigingen uit de buurt. De training is voor kinderen t/m 12 jaar die nog geen competitie spelen. De training is op zaterdag van 10.00 - 12.00 uur. Eerst een uur trainen en dan een uur wedstrijden o.l.v. een trainer. De voorlopige data zijn 21 januari, 25 februari, 24 maart en 21 april. De training is bij deelnemende verenigingen; Olympia (enkhuizen), Stedebroec (grootebroek), Disnierats (hoorn) en A-Merk. Wil je mee doen? Laat het Jose dan maar weten.

Wat betreft de trainingen bij A-Merk
Ieder jeugdlid krijgt 1 tot 1,5 uur training van de vereniging. Als je meer training wilt kun je lessen inkopen via A-Merk bij tafeltennisschool West-Friesland.
De verenigingstrainingen zijn op maandag en dinsdag. Deze trainingen worden vanuit A-Merk voor ieder lid georganiseerd.
Als kinderen naast deze verenigingstraining nog een of meerdere trainingen wil volgen kan men zich inschrijven voor een training bij Paul. Deze trainingen worden in blokken van 20 lessen gegeven. Voor informatie kan je kijken op de website van Paul: www.tafeltennisschoolwf.nl
Voor informatie kan je bellen naar 06 - 46552484 of mailen naar ttwf@quicknet.nl

Afmelden van trainingen
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda

Januari ;
2 -1- 12 ; geen training.
3- 1- 12 ; wel training.
9- 1- 12 ; clubkampioenschappen jeugd ; voor ALLE jeugdleden, zie info hierboven.
16-1-12 ; familie toernooi; van 18.15- 19.15 voor kinderen t/m 10 jaar
Familie toernooi ; 19.15 - 20.30 uur voor kinderen vanaf 11 jaar
zie verder info.

Februari;
25/26-2-2-12; BC toernooi te Nijmegen voor de 25e keer.

Maart;
April;
23-4-12 ; nationale sportweek; voor kinderen van groep 3 en 4 table stars.
Groep 1; 17.00 - 18.00 uur
Groep 2; 18.00 - 19.00 uur
24-4-12; nationale sportweek; 16.00- 17.30 uur; een toernooi voor meisjes van groep 5 t/m 8
26-4-12; nationale sportweek; 16.00 - 17.30 uur; een toernooi voor jongens en meisjes van
Groep 5 t/m 8.
28-4-12; Nederlandse Kampioenschappen jeugd voor B spelers.
29-4-12; Nederlandse Kampioenschappen jeugd voor A spelers.

Mei;
12 mei ; Afdelings kampioenschappen (onder voorbehoud)

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> november 2011 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden
Het scholieren toernooi in de herfstvakantie en eind oktober een mooie dag mede door de aanwezigheid van de Nederlands kampioen Michel de Boer, liggen al weer achter ons.
We kijken weer vooruit en willen weer leuke activiteiten ontplooien.
We hebben ons weer ingeschreven voor de Deen actie, of we ook mee mogen doen is nog een verassing.

Toernooien
Af en toe stuur ik informatie naar de jeugdleden en ouders. Hopelijk lezen jullie de informatie door. Als je mee wilt doen met een toernooi kun je je opgeven bij Jose, via telefoon of via mail.
1; inschrijven Soest kan tot 19 december.
2; inschrijven oliebollen toernooi tot 26 december
3; inschrijven voor clubkampioenschappen jeugd voor 19 december
4; inschrijven voor familie toernooi voor 9 januari
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

Wat betreft de trainingen bij A-Merk
Ieder jeugdlid krijgt 1 tot 1,5 uur training van de vereniging. Als je meer training wilt kun je lessen inkopen via A-Merk bij tafeltennisschool West-Friesland.
De verenigingstrainingen zijn op maandag en dinsdag. Deze trainingen worden vanuit A-Merk voor ieder lid georganiseerd.
Als kinderen naast deze verenigingstraining nog een of meerdere trainingen wil volgen kan men zich inschrijven voor een training bij Paul. Deze trainingen worden in blokken van 20 lessen gegeven. Voor informatie kan je kijken op de website van Paul: www.tafeltennisschoolwf.nl 
Voor informatie kan je bellen naar 06 - 46552484 of mailen naar ttwf@quicknet.nl 

De Deen actie
We hebben ons weer opgegeven voor de Deen actie.
We willen op deze leuke manier geld ophalen voor de jeugd van A-Merk.
De jeugd sponsor actie zal in het voorjaar van 2012 zijn en we willen o.a. voor een spellencomputer gaan en daarnaast allerlei spelmateriaal voor de jeugd van A-merk.

5 december
Geen training.

Voor 15 jarigen en ouder
Is er vrijdag 16 december een "kaas en worst" toernooi. Het toernooi begint 19.30 uur. Er ligt in de zaal een intekenlijst om je op te geven. Gezellig meedoen met de senioren.

Neem een vriend- of vriendin mee
Dit mag op maandag 19 december tijdens je training. Het is voor de trainers erg fijn als ze vooraf weten of er nieuwe kinderen mee komen. Laat Jose even weten. Dan kunnen Frank / Rens de training goed voorbereiden.

Training in de kerstvakantie
In de kerstvakantie gaan de trainingen NIET DOOR.
Alleen de training van dinsdag 3 januari gaat wel door.

Clubkampioenschappen jeugd op zondag 8 januari
ALLE kinderen van A-Merk worden uitgenodigd om mee te doen met de onderlinge wedstrijden. In de zaal zal een inschrijflijst hangen om je op te geven.
De kinderen van de training op maandag van 18.15 uur tot 19.15 uur zullen alleen tegen elkaar spelen. Geef je snel op en doe mee !!

Familie toernooi
Om ouders, familie, broers/ zusjes, opa's / oma's, of kinderen de kans te geven eens met elkaar samen te kunnen tafeltennissen, nodigen wij jullie uit op maandag 16 januari 2012.
Kinderen tot en met 10 jaar kunnen met hun familie komen in de groep 18.15 - 19.15 uur.
Oudere kinderen met familie kunnen komen van 19.15 - 20.30 uur.
Geef je op bij Jose of op het prikbord in de zaal.
Neem binnensport schoenen mee en een goed humeur, dan zorgen wij voor de organisatie.

Afmelden van trainingen
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda
November;
28-11-11; pietentraining voor kinderen van de training 18.15- 19.15 uur.

December;
5 -12-11; geen training
10-12-11; kwart finales landelijk jeugdmeerkampen; Nordin
16-12-11; het kaas en worst toernooi voor jeugd van 15 jaar en ouder.
17-12-11; Assen B; Nordin
17-12-11; Spirit toernooi; Jurre, Scott, Guido
18-12-11; Assen C
19-12-11; neem een vriend of vriendin mee naar de training. (svp vooraf opgeven bij trainer)
26-12-11; geen training.
27-12-11; geen training
30-12-11; oliebollen toernooi vanaf 19.00; opgave voor 26 dec bij Jose (tel of mail)

Januari ;
2 -1- 12 ; geen training.
3- 1- 12 ; wel training.
8- 1- 12 ; clubkampioenschappen jeugd ; van 14.00 - 17.00 uur voor ALLE jeugdleden.
16-1-12 ; familie toernooi; van 18.15- 19.15 voor kinderen t/m 10 jaar
Familie toernooi ; 19.15 - 20.30 uur voor kinderen ouder dan 10 jaar en ouder zie verder info.

 

Scholierentoernooi
gehouden op 21 oktober 2011

 

Klik op de foto hiernaast om naar het fotoalbum te gaan >>>

Naar fotoalbum

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <> september 2011 (redactie José Molenaar)

Hallo jeugdleden,
Zo allemaal weer uitgerust, dan gaan we lekker weer beginnen.
Afgelopen jaar zijn er veel goede prestaties neer gezet door jeugdleden van A-Merk. Een groot deel van deze jeugd is doorgestroomd naar de senioren, waardoor het wat rustiger is bij de jeugd. Maar hopelijk kunnen we weer bouwen aan een nieuwe groep sportieve tafeltennissers.
Het belangrijkste is PLEZIER in de sport, dus ik wens jullie allemaal weer veel plezier aankomend seizoen.

Opgeven voor het toernooi in Hoorn kan tot 10 september bij Jose (via mail of bellen).
Opgeven voor de jeugdmeerkampen kan tot 10 september bij Jose. (via mail of bellen).
Kijk ook regelmatig op de website voor het laatste nieuws; www.amerk.tk

Trainings data.
De trainingen zijn weer begonnen.
Op maandag trainen de B en C selectie, de A- selectie traint op dinsdag.

11 september een sportinstuif bij A-Merk.
Om kinderen de gelegenheid te geven om kennis te maken met een leuke sport als tafeltennis, organiseert Tafeltennisschool West-Friesland een sportinstuif op zondag 11 september. Kom gezellig langs en probeer ook te tafeltennissen.
Van 11.00 - 13.00 uur voor de groep van 6 t/m 12 jarige jongens
13.00- 14.30 uur voor de groep van 6 t/m 12 jarige meisjes
14.30 - 16.00 uur voor jeugd van 12 - 18 jaar, zowel jongens als meisjes
Kosten zijn € 2,00 per persoon.
We kunnen weer heel veel jeugdleden plaatsen, dus kom met buurkinderen/ familie/ kennissen.

Veranderingen wat betreft de trainingen bij A-Merk.
Na de zomervakantie krijgt ieder jeugdlid 1 tot 1,5 uur training van de vereniging. Als je meer training wilt kun je lessen inkopen via A-Merk bij tafeltennisschool West-Friesland.
De verenigingstrainingen zijn op maandag en dinsdag. Deze trainingen worden vanuit A-Merk voor ieder lid georganiseerd.
Als kinderen naast deze verenigingstraining nog een of meerdere trainingen wil volgen kan men zich inschrijven voor een training bij Paul. Deze trainingen worden in blokken van 20 lessen gegeven. Voor informatie kan je kijken op de website van Paul: www.tafeltennisschoolwf.nl
Voor informatie kan je bellen naar 06 - 46552484 of mailen naar ttwf@quicknet.nl

Een leuk toernooi in Hoorn
Zaterdag 15 en zondag 16 oktober is er een tafeltennistoernooi in de Opgang.
Zondag is voor spelers met een B licentie, die spelen vaak al wat langer. Maar zaterdag is een toernooi ook voor beginnende spelers.
Als je het leuk vindt stel aan je trainer of aan Paul of Jose al je vragen.
Als je mee wilt doen moet je snel inschrijven (bel of mail jose direct, dan ga ik er achteraan of je mee kunt doen uiterlijk tot 10 september).

Nog een soort toernooi: de jeugdmeerkampen
Dit toernooi wordt verspeeld over meerdere zondagen in het jaar. In eerste instantie mogen alle jeugdleden mee doen. De eerste wedstrijden zijn op zondag 25 september. De kinderen spelen meestal in een poule van zes kinderen. De sterkste spelers gaan door naar de volgende ronde (9 oktober) en de anderen vallen af.
De wedstrijden van ronde 1 en 2 worden verspeeld bij verenigingen die zich hiervoor aanmelden. Het is dus nog niet bekend waar de wedstrijden worden verspeeld.
De derde ronde ( 23 oktober) wordt verspeeld in een sporthal in Zaandam.
Opgeven moet al snel gebeuren; uiterlijk voor 10 september bij Jose Molenaar.

De Grote clubactie
Al heel snel komt de Grote clubactie; met deze actie komt er geld binnen die we kunnen gebruiken voor de jeugd van A-Merk. Ook jeugdleden krijgen per persoon minimaal vijf loten.
We hopen natuurlijk altijd dat je er veel meer verkoopt, dat geld is allemaal voor de vereniging die allerlei leuke dingen organiseert, trainingen verzorgd e.d. Tien september begint de voorverkoop; je krijgt een voorintekenlijst om de namen op te schrijven van mensen die van jou loten willen kopen.

Rabobank fietstocht
Zijn er ouders/ opa's en/of oma's, jeugdleden of anderen die voor A-Merk willen fietsen. Op zaterdag 17 september is er een fietstocht. Hiermee kunnen we geld verdienen voor onze vereniging. Wel vooraf opgeven, voor informatie kunt u terecht bij: Hein.

Clinic Michel de Boer zondag 30 oktober 2011
Michel de Boer is iemand die heel goed kan tafeltennissen. Hij behoort tot de top van Nederland bij de mannen.
Michel is ook iemand die A-Merk en de jeugd sponsort. Hij heeft afgelopen jaar het eerste jeugdteam van een volledig tenue voorzien en dat zag er erg netjes uit.
Michel komt bij A-Merk ook een clinic verzorgen en wel op zondag 30 oktober, dus zet deze datum met grote letters in je agenda en zorg dat je er bij kunt zijn.

Afmelden van trainingen
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Agenda

September
1-9-11; start training voor A-selectie
3-9-11; welpendag in Heerhugowaard
4-9-11; kokontoernooi in 't Zand
5-9-11; start alle trainingen
10-9-11; start verkoop loten grote clubactie
11-9-11; sportinstuif bij A-Merk (zie info hierboven)
17-9-11; rabo fietstocht
25-9-11; 1e ronde afdelings meerkampen. (inschrijven voor 10 sept)

Oktober
9 -10-11; 2e ronde afd meerkampen.
15-10-11; C- toernooi te Hoorn (inschrijven voor 10 sept)
16-10-11; B -toernooi te Hoorn (inschrijven voor 10 sept)
23-10-11; finale ronde meerkampen te Zaandam.
30-10-11; demonstratie o.l.v. Michel de Boer.

November
12-11-11; CD Ranglijsttoernooi Berkel en Rodenrijs
13-11-11; A-Ranglijsttoernooi Berkel en Rodenrijs

December
10-12-11; kwart finales landelijk jeugdmeerkampen
17-12-11; Assen B
18-12-11; Assen C

 

 

 

 

 

Naar startpagina