ARCHIEF

- het seizoen 2009/2010

Terug

Prikbord | Jeugdzaken | Nieuwe leden

 

Uit de nieuwsrubriek ::...

Deen Jeugdsponsor Actie groot succes  (door Pieter Schaper)
Vrijdagavond 4 juni ben ik met Quinten Donker, Guido Hoogeboom en Lars Bakker naar de uitreiking van de prijzen van de Deen Sponsoractie geweest tijdens een voorsteling van Circus Renz. De kinderen vonden het prachtig en hebben genoten. Ook hun ouders hebben hun waardering geuit voor het feit dat we hen die moigelijkheid hebben gegeven.

En wat voor ons ůůk heel belangrijk was, was natuurlijk het bedrag dat we als vereniging bij elkaar hebben gehaald. Dat was Ä 960,40!!! 
Kijkend naar de andere meedingende tafeltennisverenigingen hebben wij het meeste binnengehaald, nl.: 
Tafeltennisvereniging Spirit, Oudkarspel       Ä 710,17 
Tafeltennisvereniging De Victors, Obdam     Ä 801,39, en 
Tafeltennisvereniging Victory '55, Volendam Ä 675,91

Dus complimenten voor allen, die hierin een enthousiaste stem hebben gehad.

 

Nieuwsbrief Senioren  22 april 2010  (redactie Hein Leliveld)

 • Spannend voorjaarseizoen 2010
  Zeven teams hadden we bij de senioren in de voorjaarsronde in comp. Team 6 werd kampioen en team 5, met een gelijk aantal punten op een gedeelde eerste plaats, door onderling resultaat toch net niet kampioen. Rob Hiddinga in dat team 2 seizoenen achtereen 100% score! Team 4 degradeerde conform de verwachting uit de derde klas. Team 2 en 3 draaiden bovenin mee in de tweede en de derde klas. Team 7 speelde steeds beter en zal volgend seizoen meer punten gaan pakken. Team 1 heeft het kampioenschap in de eerste klas net gemist. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest dit team in de beslissende wedstrijd zijn sterkste speler missen. Dit vanwege toernooiverplichting in Oostenrijk. Spijtig maar het is niet anders.
  De samenstelling van ons jonge eerste team is onzeker. Hans David Heldring en Dries de Jager gaan zeer waarschijnlijk keuzes maken tussen stoppen of spelen minder niveau. Rianne van Duin zal bij ons blijven spelen mits we twee goede vervangers kunnen vinden.
  Die vervangers kunnen misschien (gaan) komen uit ons landelijk B team. Dat team werd namelijk kampioen. Zo komen we volgend jaar, na 1 jaar afwezigheid, weer uit in de landelijk A klas en wel met een geheel ander team. Een prachtige prestatie van de spelers, het trainingsteam en de begeleiders.
  Onze wedstrijdsecretarissen gaan spoedig met de samenstelling van de teams voor de volgende speelronde aan de slag. Zijn er wensen of veranderingen te verwachten bij de senioren geef dat dan zo snel mogelijk door aan Bouke.
 • Alg. Ledenvergadering A-Merk op 19 april 2010
  Een interessante ledenvergadering werd bijgewoond door ca 25 leden. De jaarstukken van 2009 werden goedgekeurd alsook de begroting voor 2011. Ronald Nannings werd met alg. stemmen gekozen als opvolger voor de aftredende Albert Pauw. Dank werd uitgesproken aan onze aftredende penningmeester Albert. Binnen het bestuur worden taken herverdeeld.
  Veel tijd is besteed aan een nieuw, tevens tweede ,vijfjaren beleidsplan A-Merk. Nu voor de periode 2010-2014. Het eerste vijfjarenplan is succesvol geweest. Alle doelen zijn gehaald of zelfs ruim gehaald.
  Aandacht voor de jeugd blijft bij A-Merk een centraal punt.
  Onder het punt ledenparticipatie wordt bedoeld dat vanuit het bestuur zal worden gestimuleerd dat leden zelf ook zoveel mogelijk uitvoerende taken op zich nemen. Zo zullen er ook wat aanpassingen komen in de zogenoemde zaaldienst bij comp. avonden. Heb je mogelijkheden cq wil je wat meer uitvoerende taken doen in de vereniging laat dat dan weten aan het bestuur.
  Discussie was er over het geformuleerde ambitie niveau. Breedtesport of Topsport. Als we kwalitatief in de top van tafeltennis Nederland mee willen doen dan is een samenwerkings-vorm met andere vereniging(en) noodzakelijk. Het bestuur heeft het groene licht gekregen om met een positieve grondhouding verkennende gesprekken hierover voort te zetten met DisnieRats in Hoorn.
 • Groot was de schrik toen we op donderdagochtend tijdens ons 55+ tennis werden geconfronteerd met een hartaanval van ons lid Wim Prins. Gelukkig is het goed afgelopen.Wim is dezelfde dag nog gedotterd en is thuis herstellende. Snel 112 bellen, goede opvang en aanwezigheid van AED app. waren van belang. We hopen Wim weer snel blij en actief achter de speeltafel te zien.
 • Altijd schone sportschoenen.
  Onze mooie speelvloer is in de afgelopen periode helaas minder mooi geworden. Zo is de vloer bij tafel 5 beschadigd door waarschijnlijk steentjes in de zolen van de gebruikte sportschoenen. Irritante krassen zijn ontstaan die nauwelijks of niet zijn te herstellen. Ook was het onlangs op een aantal plaatsen noodzakelijk om kauwgom van de vloer te schrappen. Wie schrapte dat weg? Die kauwgom is afkomstig van schoenen die ook buiten de sportzaal zijn gebruikt. Let daar a.u.b. op en wijs elkaar ook op de noodzaak van het gebruik van schone sportschoenen.
 • A-Merk tenue
  Door het wegvallen van sponsor Overbeek zijn we genoodzaakt in andere shirts te spelen. Voor de tweede speelronde in 2010 zullen alle comp. spelers een nieuw A-Merk shirt ontvangen.
  In vertegenwoordigende wedstrijden spelen we vanaf dat moment weer allemaal in de volgens de in ons huishoudelijk reglement omschreven kledij. Dus in rood shirt met voorgeschreven logo en zwarte broek/rok.
 • Stof- en pluisbollen
  Door het intensieve gebruik en vele trainingen zijn er regelmatig stofdeeltjes en pluisbollen te zien vooral onder de tafels.
  Ze zijn afkomstig van onszelf en van jezelf. Pak daarom ook eens de bezem om ze weg te vegen en af te voeren naar de vuilnisbak. Als je dat regelmatig doet ben je een lichtend voorbeeld, een rolmodel voor ons belangrijke toekomstige A-Merk onderwerp te weten: LedenParticipatie.
 • Verdere wetenswaardigheden
  -Het Kaas/Worst op 18 dec. 2009 en het dubbelkampioenschap op 19 feb. 2010 waren een groot succes. Het was leuk en gezellig. Dank aan de organisator Bouke.
  -Op de vrijwilligersavond op 19 dec. 2009 was er helaas een matige opkomst. Oorzaak de slechte weersomstandigheden? De aanwezigen hebben zich wel vermaakt.
  -Op 5 maart 2010 veroverde John Vis de kampioensbokaal voor de beste seniorspeler en Hans David veroverde op 11 april 2010 de Niek Immink bokaal voor de beste speler van heel A-Merk.
  -Onze trainer Paul Molenaar is sinds een half jaar full-time met sport en vooral met tafeltennis bezig. Hij is in dienst getreden bij de Gemeente Amsterdam als combinatiefunctionaris sport. Kijk voor details op onze website onder respectievelijk Specials en de sport (of klik hier).
  Veel succes Paul.
  -Bedankt voor het verzamelen van de vele Deenmuntjes. Op 24 april moeten ze in de koker van het filiaal in de Oosterbangert zijn gedaan.
  -Er is nog steeds plaats voor sponsorborden. Inlichtingen hierover bij Pieter Schaper.

Iedereen een goede zomer en prettige vakantie toegewenst.

 

Niek Imming Bokaal  (bericht van Huub Koen)
Zondag 11 april is gestreden om de Niek Imming Bokaal. Winnaar is geworden Hans-David Heldring. Hij bleef ongeslagen.

De volledige uitslag is:
1e Hans-David Heldring  9 punten
2e Rens Molenaar     7 punten
3e Ben Loo        6 punten
4e Nordin Gelderloos   6 punten
5e Mark Stam       5 punten
6e Roos Bierdrager    4 punten
7e Stewart Jong Tjien-Fa 4 punten
8e Jurriaan Blom     3 punten
9e Willem van der Veen  1 punt
10e Rens Vriend      0 punten

 

Deen Jeugdsponsor Actie
Op 14 maart 2010 is de Deen Jeugdsponsor Actie weer van start gegaan. Zes weken lang kunnen klanten munten sparen voor hun favoriete vereniging. Ook wij mogen weer meedoen.

Wat houdt de actie in?
Bij aankoop van boodschappen bij de diverse Deen filialen worden muntjes gegeven die je kan bestemmen voor je favoriete vereniging. Het totaal aantal ontvangen muntjes bepaalt het geldbedrag wat A-Merk eind april van Deen mag ontvangen.
A-Merk kan dit geld heel goed gebruiken voor materiaal en trainingen van de jeugd.

A-Merk heeft het filiaal Bangert Oosterpolder toegewezen gekregen. Alleen daar staat de A-Merk koker waar onze munten in kunnen worden gedaan.
We zullen in dat filiaal een aantal tafeltennis demonstraties geven.

Oproep
Graag wil ik iedereen oproepen om bij Deen boodschappen te doen en de munten te deponeren in onze A-Merk koker in dat filiaal.
Diegenen die niet in het Oosterpolder filiaal komen willen wij vragen de munten te bewaren en aan een A-Merk lid te geven. De munten kunnen ook in de verzamelbus worden gedaan die in onze sportzaal staat. Zegt het voort ook aan vrienden en bekenden. Alvast onze hartelijk dank!
Hein Leliveld

 

Clubkampioenschap senioren 2010 
Het clubkampioenschap is gespeeld op 5 maart 2010. De uitslag:

  1e John Vis Clubkampioen 2010
  2e Ben Loo
  3e Stewart Jong Tjien Fa

  4e Willem v.d. Veen
  5e Rob Hiddinga
  6e Hein Leliveld
  7e Rens Vriend
  8e John Sorensen de Koste
  9e Pieter Schaper
  10e Rene Haakman
  11e Raymond van Berkel
  12e Yvonne Scherpenhuizen
  13e Fons Laagland
  14e Joop Mus

 

Nieuwsbrief Senioren  17 december 2009

 • Beste (sport) vrienden van A-Merk
  Bij aanvang van een nieuw jaar is het goed even terug- en vooruit te blikken. Het gaat sportief, organisatorisch en financieel gezien heel goed met onze vereniging. Vooral bij de jeugd wordt er buiten-gewoon gepresteerd. De gewenste doorstroming van jeugd naar senioren wordt nu ook meer en meer gerealiseerd. Bij de senioren starten we in 2010 met zeven teams in de competitie. Het eerste team komt in de Eerste klasse uit. In vorige hoogtijdagen van onze vereniging speelden we 20 jaar geleden onder de naam Tjap Tjoy ook al eens op dit niveau.
  Natuurlijk gaan we in 2010 ook door met het bouwen aan onze mooie vereniging. Dat is alleen mogelijk als het het bestuur zich daadwerkelijk weet gesteund door actieve leden.
  Namens het bestuur wens ik jullie Prettige Feestdagen,
  een Sportief en vooral ook Gezond 2010 toe.
  Hein Leliveld voorzitter A-Merk.
 • Wisseling in bestuur
  Onze penningmeester Albert Pauw is aftredend en stelt zich niet herkiesbaar in 2010. Vanaf 1 januari 2010 zal Bouke Pitstra zijn taak overnemen. Albert zal Bouke helpen om de overname zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wij zijn blij te kunnen melden dat Ronald Nannings bereid is om in het bestuur te gaan plaats nemen. Ronald zal op korte termijn al ondersteuning gaan geven. Door de veranderingen zal het bestuur zich opnieuw buigen over haar taken en de verdeling ervan.
 • Speelronde najaar 2009 en speelronde voorjaar 2010
  De najaar speelronde zit er al weer op. We hebben weer van prachtige wedstrijden mogen genieten. Mooie verslagen verschenen ervan op onze website http://home.kpn.nl/a-merk/
  Ons eerste team kwam in de tweede klasse uit. Paul Molenaar, John Vis en nieuwkomer en groot talent Rianne van Duin hebben bewezen in de top van deze klasse makkelijk mee te kunnen draaien. Complimenten daarvoor. Het tweede en derde team speelden in de derde klasse. Het tweede kon zich handhaven. Er is in dat team nog veel groeipotentie. Jurriaan Blom deed het in percentage erg goed. Het derde team haalde veel punten, wist ook voor een paar verrassende uitslagen te zorgen, maar zal komend seizoen toch een klasse lager moeten uitkomen. Het vierde team presteerde als vanouds bovenin. Opmerkelijk is de 100% score van Rob Hiddinga in die klasse. Het vijfde en zesde team presteerden bijzonder goed en draaiden met de besten mee.
  Onze topjunioren Hans-David Heldring, Dries de Jager, Rens Molenaar en Rafael Brands speelden in een wel heel sterke poule in Landelijk A. Zij draaiden lang om de bovenste plaatsen mee en wisten zich uiteindelijk goed te handhaven in deze klasse. In de volgende speelronde gaan enkele van onze topjunioren naar de senioren (1e klasse). Er staan al weer andere junioren klaar om de bereikte hoge posities in de de junioren competitie te behouden. Een prachtig staaltje van vakmanschap van trainer Paul Molenaar en zijn staf.
  Voor de nieuwe speelronde in 2010 heeft Bouke 7 teams weten samen te stellen. Good old Joop Mus gaat na zijn blessure weer competitie spelen in het zevende team.
  Ons Vlaggeschip wordt bemand door Rianne, Dries en Hans David en gaat zich meten met de beste senioren spelers in Noord Holland.
  Veel spelplezier en goede resultaten toegewenst.
  Geniet ervan!
 • Rabo fietstocht
  De fietstocht was op 12 september weer zeer geslaagd. Het maximum sponsorbedrag van Ä 250 is op onze rekening
  bijgeschreven. Met dank aan de Rabo, de deelnemers en de organisatie.
 • Grote Clubactie
  De netto opbrengst van de Grote Clubactie was met een bedrag van Ä 1093 een record dit jaar. Complimenten en dank daarvoor speciaal aan jeugdspeler Stefan Broekman die 131 loten wist te verkopen. Ook dank voor de uitstekende coŲrdinatie en stimulansen in deze actie aan Bouke Pitstra.
 • Uitwisseling met Nootwheer geslaagd
  Op 28 augustus ontvingen we in Blokker onze vrienden uit Purmerend voor de jaarlijkse uitwisselingsavond. Onze wedstrijdsecretaris Bouke Pitstra had een interessante team-indeling en spelschema opgesteld. Vijf teams speelden tegen elkaar. Het eerste team bestond uit Paul Molenaar Tijmen Kluit en Hans David Heldring. Zij kwamen uit tegen een sterk eerste klasse team. Hans David wist twee partijen naar zich toe te trekken en Paul Molenaar 1. Een goede gastheer gunt zijn gasten natuurlijk het beste. Was dat misschien de reden dat we over all als verliezers uit de bus kwamen op deze de uitwisselingsavond? Het team met onze vertegenwoordigers uit de 55+ groep won evenals vorig jaar ruim.
 • Een A-Merk lid is trots op zijn eigen accommodatie
  En ...het is natuurlijk ieders verantwoordelijkheid om de zaal en de materialen heel en schoon te houden.
  Een A-Merk lid geeft altijd het goede voorbeeld en pakt bijvoorbeeld ook wel eens de bezem om de boel aan te vegen.
 • Shirts
  Overbeek gaat per 1 januari 2010 de sponsoring aan onze vereniging beŽindigen. We willen daarom dat onze competitie-spelers zo snel als mogelijk in het nieuwe wedstrijdshirt gaan spelen. Als je in 2010 wil starten in het nieuwe shirt van A-Merk maak dan Ä 25 over naar rekeningnr. 6507886 t.n.v. A-Merk Blokker onder vermelding van je shirtmaat.
  De "oude" Overbeek shirts zijn in de uitverkoop voor Ä 10 per stuk. Zij kunnen uitstekend worden gebruikt voor niet competitiespelers en voor training.
 • Denk aan onze sponsors
  We hebben er een prachtig sponsorbord bij van Timmerbedrijf Rogier van Montfort. Er is nog ruimte voor meer van die mooie borden. Inlichtingen erover bij Pieter Schaper.
 • Niet op de Pof
  Heb ik dit niet al eens eerder gezien of gehoord? Ja dat klopt, oud nieuws dus. Maar....... het komt helaas nog steeds veel voor dat iemand te weinig of zelfs helmaal geen geld bij zich heeft om af te rekenen. Als zich dat voordoet, dan maakt de avond verantwoor-delijke voor de bar er altijd een aantekening van. Hij doet het papiertje ervan in het geldkistje. Bij het afrekenen kijkt de verantwoordelijke voor de bar ook altijd of er nog een aantekening van die persoon in het geldkistje zit.
 • Achter de bar is geen openbaar terrein
  Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat alleen diegene met bardienst achter de bar komt/staat of zit.

Rabo Fiets Sponsortocht op 12 september (bericht van Hein)

Vandaag hebben we kunnen genieten van een prachtige Rabo-fietstocht. Tien A-Merkers hadden zich bij Huub Koen en ondergetekende aangemeld. Hierdoor mag A-Merk Ä 250 van de Rabo tegemoet zien. Bedankt voor jullie deelname en Huub bedankt voor de organisatie.
Hierbij een impressie geschoten via mijn I-Phone (dus geen Huub Koen kwaliteit).

 

Nieuwsbrief Senioren 14 augustus 2009

 • Afsluiting van het seizoen was weer succes
  Team 4 was weer op dreef. Dit team organiseerde en verzorgde wederom op een prima wijze de seizoensafsluiting op 6 juni. Mooie opkomst, prima weer, heerlijke BBQ op het BBQ-beest Bello bij onze eigen A-Merk sportzaal. En weer live muziek met de trekzak van onze Yvonne Scherpenhuizen. Veel dank aan het organiserende team 4. Jammer dat Leon Vrijland verhinderd was.
 • Nieuwe start in najaar 2009
  Na een hopelijk geslaagde zomervakantie van iedereen mogen we weer "los" gaan in ons tafeltennisspel. De zaal is vanaf maandag 24 augustus weer officieel open. Enkele enthousiastelingen hebben met elkaar al afspraken gemaakt om eerder te spelen. Op de maandag en donderdagochtenden is deze zomer gewoon doorgespeeld door onze 50 plussers. Er was op die ochtenden telkens een mooie groep aanwezig.
  Door de nodige switches heeft onze wedstrijdsecretaris Bouke Pitstra aardig moeten puzzelen om zijn zes senioren teams samen te stellen. Het is hem prima gelukt.
  Ons eerste team komt in de tweede klasse uit. Behoud van de plaats in die klasse moet mogelijk zijn. Onze topjunioren Hans-David Heldring en Dries de Jager hebben, volgens de bondsregels, inmiddels een te hoog niveau om in ons eerste seniorenteam te mogen uitkomen. Zij mogen er zelfs niet invallen. Zo kunnen zij zich in de volgende speelronde wel geheel op hun eigen junior competitie storten (landelijk A) en daar excelleren. De routiniers Paul Molenaar en John Vis mogen samen met de jonge Rianne van Duin ons Vlaggenschip vormen.
  Het tweede team en en het gepromoveerde derde team starten beide in de derde klasse. Handhaven is het doel en moet voor beide teams ook mogelijk zijn. Het vierde en vijfde team komen in de vijfde klasse uit. Zij zullen weer met de besten meedraaien. Het zesde team start in de zesde klasse met John Sornsen de Koste en Jimmy Kayadoe als nieuwe spelers. Zij zullen wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Kijk voor verdere details op onze website.
  Ongetwijfeld gaan we weer genieten van vele mooie wedstrijden en hopelijk boeken we daarbij ook goede resultaten.
  Natuurlijk bovenal veel...... spelplezier toegewenst.
 • Uitwisseling met onze partner Nootwheer
  Op 28 augustus is de jaarlijkse uitwisseling met Nootwheer uit Purmerend gepland. Zij komen dit jaar bij ons op bezoek. De vorige uitwisselingsavonden waren bar gezellig en we hebben telkens ook kunnen genieten van mooie en sportieve wedstrijden.
  Je wil er deze keer natuurlijk ook bij zijn. Geef je dan op bij onze wedstrijdsecretaris Bouke Pitstra.
  Ook de 55 plus A-Merk leden kunnen zich natuurlijk opgeven voor deze leuke speelavond.
 • Rabo fietstocht
  Op 12 september doen weer mee aan de recreatieve Rabo- SponsorFietstocht. Het maximum bedrag aan sponsorgeld is 250
  euro en moet ook dit jaar weer haalbaar zijn voor A-Merk. Fiets daarom dit jaar ook weer mee met deze prachtige tocht en geef je ervoor op bij huubkoen@zonnet.nl.
  De afstand van ca 35 klm. zal voor ons geen enkel probleem zijn. Meefietsen dus!
 • A Merk staat voor beter dan goed
  Onze bekwame klussers Nico van Paassen en Hans Klasener hebben veel zaken in onze zaal onder handen genomen. Het ziet er allemaal steeds beter en professioneler uit. Er is deze zomer ook een grote schoonmaak gehouden.
  We zijn als A-Merk lid trots op onze accommodatie. En ...het is natuurlijk ieders verantwoordelijkheid om de zaal en de materialen goed en schoon te houden.
  De oproep is daarom.
  "Hou alles in uitstekende staat en zorg dat het schoon blijft".
  Als er toch eens afval ligt, bijvoorbeeld een papiertje of een restant van een fles, pak het dan op en deponeer het in de prullenbak. Dat doe je ook al heb je dat niet zelf achtergelaten.
  Een A-Merk lid geeft altijd het goede voorbeeld.
 • Shirts
  Hoofdsponsor Overbeek heeft helaas besloten om zijn sponsoring aan onze vereniging te beŽindigen. Dat heeft natuurlijk financiŽle gevolgen. Het bestuur beraadt zich momentel op het onderwerp sponsoring. Achter op onze wedstrijdshirts staat de naam Overbeek vermeld. We willen dat onze competitiespelers zo snel als mogelijk in een aangepast wedstrijdshirt gaan spelen. Het bestuur komt daartoe spoedig met een voorstel.
 • Bar
  Voor competitie avonden is een schema voor barbeheer opgesteld. Het beherende team presenteert dan de diverse consumpties en houdt het gebruik ervan bij op een daarvoor opgestelde lijst.
  Het komt wel eens voor dat iemand te weinig of soms zelfs geen geld bij zich heeft om af te rekenen. Het nadrukkelijke verzoek is om dit zoveel mogelijk zien te beperken. Als het toch gebeurt of gebeuren moet maak er dan altijd een aparte aantekening van op een papiertje en doe dat papiertje in het geldkistje.
  Als iemand wil afrekenen kijk dan ook altijd of er misschien nog een oud papiertje van die persoon met een nog af te rekenen bedrag in het geldkistje kistje zit
 • Nieuw
  Vanwege storing en gebrek van de oude zullen er binnenkort voor de bar een nieuwe koel- en vrieskast worden aangeschaft.
 • Genieten van onze jeugd
  Onze A-Merk jeugdafdeling speelt inmiddels op een ongekend hoog niveau.
  De eerste twee jeugdteams komen Landelijk uit. Het eerst team zelfs in landelijk A. Het is een aanrader om de competitie-wedstrijden van de jeugd eens te bezoeken en te zien op welk niveau tafeltennis gespeeld kan worden. De jeugd speelt op zaterdagmiddag. Kijk voor het spelschema op onze website.

 

 

 

Van het prikbord ::...
Afsluiting seizoen 2009/10 senioren verslag van Willem vd Veen

Dat was in Onderdijk vlakbij Wervershoof. Daar is een midgetgolfbaan genaamd "wat aars". Je kon daar ook met een keu een klein balletje ala golf in een hindernis baan in een hole proberen te deponeren. Liefst zo min mogelijk slagen.
De jongens van het 5e team hadden daar vaker vertoefd want ze waren op deze warme zaterdag, zie de fotos in de fotogalerij, niet te verslaan. Rob en Raymond deden niet voor elkaar onder en haalden het zelfde aantal punten 107. Rene de beste van allemaal 86 slagen deed hij over 18 banen golf en 18 banen biljart. 
Kijk bij de fotogalerij hoe de banen erbij liggen. Er waren natuurlijk ook pingpongers die het minder vaak hadden gedaan. We waren met zijn 15, met drie groepjes van 5 gingen we over het parkoers. 
Onze beste tafeltennissers Hans en Dries waren erook, helaas waren ze in dit spel in de onderste regionen beland. Huub en zijn aanstaande Els waren er ook, opmerkelijk was dat Els er maar 20 slagen meer dan Huub overdeed. Zeer verdienstelijk voor de vrouw die op Huub zijn ring wacht. 
Rozanne, Angela de vrouwen van team 5 kwamen gelijk op 134 en Miranda kwam op 136.Bouke en Willem kwamen uit op 116, Piet de enige 50+ van de donderdag kwam zelfs op 114 uit, das knap. En we hadden ook nog Marijke die op 137 uitkwam. 
En als laatste sloot de oudste golfer van de club Joop Mus met een super score van 149 de rijen.

   Naar het fotoalbum van Willem

 

Jeugdzaken ::...    Zie ook de afzondelijke nieuwsbrieven in het archief

 

Deelname Melanie aan Luxemburg Jeugd Open (gespeeld op 11-13 juni 2010)
Hierbij een verslag van het toernooi van de nederlandse jeugd in Luxemburg (bron http://www.jeugdtafeltennis.nu/page/2/id/1429).

Naast de zilveren medaille van Laurens Tromer, de bronzen van Pepijn Leppers en de kwartfinaleplaatsen van Nikki Eerland, Melissa Bours, Martin Khatchanov en Bas Hergelink waren er meer uitzonderlijke uitslagen te noteren in Luxemburg.

De NTTB nam deel met twee equipes.

In Nederland 1 werden Stellan Smid (pupillen), Melanie Bierdrager (pupillen), Laurens Tromer (cadetten), Nikki Eerland (cadetten), Ewout Oostwouder (junioren) en Dianne Overbeeke (junioren) geplaatst.

In Nederland 2 namen deel Bas Hergelink (pupillen), Melissa Bours (pupillen), Martin Khatchanov (cadetten), Gwen Vastenburg (cadetten), Pepijn Leppers (junioren) en Susan Docter (junioren). Daarnaast kon Alice Barendregt de reis naar Luxemburg maken om deel te nemen aan team Luxemburg 4.

Titus Damsma en Michel de Boer waren de coaches van Nederland 2, Marcel Kraa en Ralf Kosters begeleidden Nederland 1.

Met drie eerste plaatsen eindigde het team van Hessen (HTTV) op de eerste plaats. Westduitse TTB (WTTV) behaalde met drie tweede plaatsen de tweede plaats. Het Poolse team uit Drzonkow eindigde op de derde plaats.

Nederland 1 eindigde met Stellan Smid (13e), Melanie Bierdrager (9e), Laurens Tromer (2e), Nikki Eerland (7e), Ewout Oostwouder (6e) en Dianne Overbeeke (15e) op de achtste plaats.
Nederland 2 met Bas Hergelink (7e), Melissa Bours (8e), Martin Khatchanov (8e), Gwen Vastenburg (19e), Pepijn Leppers (3e) en Susanne Docter, foto, (10e) werd tiende.

Aan het toernooi deden 22 teams mee.

Resultaten Melanie Bierdrager
Julia Reble        SHTV 11- 9  9-11 14-12 11- 7        3-1
Lisa Turegard      LUX   5-11 11-13 11- 7 11- 7 11- 7  3-2
Katharina Overhoff TTV  11- 5 11- 9 12-10              3-0
Cťline Reust       SUI   6-11 10-12 11- 9  8-11        1-3
Natalia Bajor      POL  11- 8 11- 8  7-11  9-11  8-11  2-3
Barbara Oliviera   POR  11-13 11- 8 12-10  6-11 11-7   3-2
Margarida Matos    POR  12-10  9-11  6-11  6-11        1-3
Sophie Schšdlich   THU  11- 6 11- 8  1-11  5-11 9-11   2-3
Wan Yuon           TTBW  8-11  6-11  7-11              0-3
Niina Shiiba       TTV  11- 5 13-11 11- 6 11- 7        3-1
Christine Lammert  WTTV  9-11 11- 5 11- 5 11- 8        3-1

Melanie eindigde als negende

 

Toernooi in Zwolle  (door Josť)
Afgelopen zaterdag 12 juni zijn 7 A-Merk jeugdleden afgereisd naar Zwolle. Een leuk toernooi zo aan het eind van het seizoen.
Stuart werd met zijn dubbelpartner Leon van Amsterdam '78 eerste in het dubbeltoernooi. En Mark werd nummer 2. Dat zijn mooie resultaten.

Na het toernooi zijn ze in de buurt blijven overnachten. Op zondag zijn ze naar Kampen gereisd om daar een potje squash met elkaar te spelen.
De begeleiding werd verzorgd door enkele ouders (Hans, Ben, Arthur).
Leuk zo'n afsluiting!

 

Degelijke prestatie
team A-Merk
in Hasselt (BelgiŽ)

 

Melanie Bierdrager en Simone Broersen hebben op de International Youth Cup in Hasselt op 22 Ė 24 mei namens A-Merk de derde prijs gewonnen in het Elite Toernooi voor meisjes pupillen. Na een serie sterke wedstrijden in voorronde en hoofdronde, moest het team het hoofd buigen voor de latere winnaar, het zeer sterke Vervia. Door een uitstekende mentale instelling werd vervolgens nog wel de beker voor de derde plaats gehaald.

 

Lees HIER het volledige verslag 
(website Jeugdtafeltennis.nu)

Verslag van het toernooi in SloveniŽ op 4-9 mei 2010
(door Jean Paul Montanus)

Sinds een tijdje zit ik bij de Nederlandse tafeltennis selectie voor spelers met een beperking, dat is een mooi woord voor gehandicapten. Ik train met die groep op de donderdag van 2 uur 's middag tot half negen 's avonds op Papendal. De bedoeling is dat ik mij kwalificeer voor de Paralympics van 2012 in Londen. Omdat te bereiken is het de bedoeling dat ik dan internationale wedstrijden speel, om mij te plaatsen.
Ik ben eerder dit jaar op een toernooi in ItaliŽ geweest.
Nu gingen wij dus met een deel van de selectie naar de Open Sloveense.
Wij waren met 6 man 4 dames en 3 trainers. Op de website van de NTTB kan je zien wie er in de selectie zit en wat voor status zo'n speler heeft. Een A of een B status.
Het is wel handig als je een A status hebt dan wordt alles vergoed. Als je een B status hebt moet je zelf wat bij betalen. Ik heb nu nog een B status en ik hoop wel in de toekomst natuurlijk een A status te halen.
Zoals gezegd gingen wij nu naar SloveniŽ op 4 mei 2010, wij vertrokken 's morgens om 10.25uur met het vliegtuig naar Ljubiljana en dan met de bus naar Lasko waar het hotel was en het toernooi gehouden werd. Wij kwamen daar om 4 uur 's middags aan.
Het is een luxe hotel, het is een soort van wellness centre. Het toernooi is een soort van ranglijst toernooi, waarbij je punten kunt halen voor de wereldranglijst. Op zo'n toernooi zijn er drie categorieŽn waar je aan mee doet, de open klasse(ťťn voor de rolstoelers, en ťťn voor de staanders), de single klasse en de teamklasse.
Voor de staande spelers is er een klasse indeling van 6(zwaarste beperking) tot en met 10(lichtste beperking).
Ik ben zelf een klasse 7 speler en heb dus in deze klasse, het enkel en het teamtoernooi gespeeld.

Het toernooi begon met de open klasse, ik verloor gelijk in de 1e ronde van een Duitse speler, die maar een been heeft. Je denkt dan bij je zelf hoe kan ik nu van zo iemand verliezen? Die speler is erg geroutineerd en speelt met lange noppen. Veel van de spelers met een beperking spelen met lange of korte noppen. Je krijgt dan de meest vreemde ballen terug. Ik zou daar vaker tegen moeten trainen.
In het enkel toernooi werd ik 2e in mijn poule , in de vervolgronde (1/8 finale), verloor ik van een goede speler uit OekraÔne, hij is al een keer Europees kampioen geweest. Ik heb natuurlijk ook wel een paar wedstrijden gewonnen. Zoals van de nummer 7 en nummer 10 van de wereld ranglijst.
In het teamtoernooi speelde ik samen met Hans Speek ( Tafeltennis Zwolle), we kwamen helaas de poule niet door. We verloren van Engeland met 3-0 en van TsjechiŽ met 3-1.
Het resultaat was niet helemaal wat ik graag gezien had maar het was een erg leuk toernooi.
Ik heb tegen goede spelers gespeeld en het was ook erg gezellig. Op zondag 9 mei vlogen wij 's avonds weer terug. Ik was om half negen op Schiphol.
Door de airco in het hotel ben ik wel snotverkouden geworden en ben ik deze week dus ziek thuis gebleven.
Jean Paul

 

Melanie 2e bij internationaal toernooi in Rinteln, Duitsland!!
Zaterdag en zondag 8/9 mei heeft Melanie Bierdrager meegedaan met de Nederlandse selectie in het individuele toernooi. Hier heeft zij uitstekend gespeeld, en uiteindelijk de finale gehaald! De eerste dag speelde Melanie een 8-kamp, hier wist zij alles te winnen, en werd daardoor na veel spannende wedstrijden 1e in de poule.
De tweede dag mocht ze daardoor spelen in de ľ finale, en wist deze ook te winnen. Daarna door naar de Ĺ finale, ook deze wedstrijd wist ze in haar voordeel te beslissen, waardoor ze uiteindelijk in de finale terecht kwam. In deze finale was Melanie zeker niet kansloos, de eerste dag had ze zelfs van haar gewonnen in een spannende wedstrijd. Al met al een prachtige prestatie, de vele trainingsuren achter de tafel en zonder tafel (conditietrainingen) werden goed beloond!! 
Ook de prestatie tegen de Chinese speelster mocht er zijn. Melanie wist deze wedstrijd met 17-15 in de 5e game te winnen.
10-5-2010 Paul Molenaar

Zilver voor (v.l.n.r.) Melanie Bierdrager, Martin Khatchanov 
en Nikki Eerland bij de GP Rinteln 2010. (FOTO: © NTTB)

Persbericht NTTB: Viermaal Nederlandse zilver bij GP Rinteln voor jeugd

 

Luxemburg!
Melanie is weer uitgenodigd voor een toernooi. Ze gaat van 11 t/m 13 juni naar Luxemburg om deel te nemen aan het Internationaal Toernooi in Kirchberg.
Helemaal te gek !!! (vindt ze zelf)
Veel succes Melanie !!
Groet Josť

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  mei 2010 (redactie Josť Molenaar)

Hallo jeugdleden,

Jullie hebben lekker mei-vakantie, hopelijk is het dan ook mooi weer. De kinderen op het voortgezet onderwijs hebben korter vakantie, maar je kunt niet alles hebben............. Wat jullie waarschijnlijk al weten, maar ik vermeld het ook voor ouders en andere lezers: Stuart is NEDERLANDS KAMPIOEN geworden op zaterdag 24 april te Berkel en Rodenrijs. In verschillende kranten hebben verslagen gestaan. Wij zijn heel blij met zo'n kanjer in deze sport. Maaike is nog niet bevallen, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Ze blijft op de hoogte van alles wat er bij A-Merk gebeurt. Ik mail haar af en toe en we hebben een mooie website waar van alles op staat (kijk ook maar eens).

De Nederlandse kampioenschappen tafeltennis met 6 A-Merkers

Op zaterdag 24 april werd Stuart Nederlands kampioen bij de welpen. Rens kwam wel in de Hoofdronde, maar raakte er daarna de 1e ronde uit Roos kwam in de Troostronde, maar werd daar uiteindelijk wel 1e. Op zaterdag twee prijzen voor A-Merk.

Op zondag speelden de A spelers, de kinderen met het hoogste nivo in Nederland. Jean Paul, Rianne, Nordin hebben goed gespeeld. Melanie ging steeds een ronde verder. Ze versloeg de nummer 1 van Nederland in haar leeftijdsklasse. In de finale moest ze tegen een meisje die speelde met een bat met lange noppen en hoewel Melanie steeds beter tegen haar ging spelen , kwam ze net iets te kort om te winnen.Melanie is 2e geworden van Nederland. Ook een uitstekende prestatie. Ook op zondag een prijs voor A-Merk.

We vieren het kampioenschap !!!

Nog meer kampioenen
Het eerste jeugdteam is kampioen geworden in Landelijk B competitie. De allerlaatste wedstrijd, daar ging het om. Er waren drie teams die kans maakten op het kampioenschap. A-Merk speelde in Hoogeveen en moest vroeger spelen dan de andere twee clubs. De uitslag was goed, A-Merk won met 8-2 en waren ze nu kampioen? Ja ze zijn kampioen !!!! Dat is toch geweldig !!!! Gefeliciteerd Jurriaan Blom, Mark Stam, Melanie Bierdrager en coach Ben Loo.

Huldiging van kampioenen
Wij willen de kampioenen wel eens in het zonnetje zetten. Het team dat kampioen is geworden in het Landelijk B en de kampioen en nummer twee van Nederland. Dit gaat gebeuren op vrijdagavond 28 mei, dus schrijf die datum in je agenda (als je die hebt) Komt allemaal, komt allemaal, k o m t allemaal...............

Melanie uitgenodigd
Melanie is wederom uitgenodigd voor een buitenlands toernooi, deze keer zal het toernooi worden verspeeld in Luxemburg van 11 t/m 13 juni. Melanie heeft er erg veel zin in en wij wensen haar natuurlijk veel succes.

Deen jeugdsponsor actie
Vrijdag 4 juni is de afsluitende avond voor de Deen actie. Van de kinderen die hebben meegeholpen in de winkel mogen drie kinderen en begeleiding mee. Er is circus in Hoorn van 19.30 tot 22.00 uur. Ik ben benieuwd hoeveel geld A-Merk zal krijgen.

Afmelden van trainingen. 
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Trainen tot wanneer !!! 

 • De maandag groep van 18.00 - 19.00 uur traint de laatste keer op maandag 14 juni.
 • De maandag groep van 19.00 - 20.30 uur (B selectie) traint de laatste keer op donderdag 17 juni. 
  Daarna mogen de kinderen van deze groep mee trainen op dinsdag 18.30 - 21.00 of op woensdag van 19.30 - 21.00 uur of donderdags 19.00 - 21.00 uur.
 • De training van de A selectie gaat door t/m 1 juli. Dus 1 juli is de laatse jeugdtraining.

Nieuwe shirts
Kinderen die nu competitie spelen krijgen voor aanvang van de najaarscompetitie eenmalig een shirt van A-Merk (dit omdat de sponsor Overbeek is gestopt met sponsoring). Dan verwachten wij ook, dat in dat shirt zal worden gespeeld in de competitie en op toernooien.

Jeugd voor jeugd project
de oudere jeugd wordt gevraagd of ze af en toe een steentje willen bijdragen aan de club. Maak het kenbaar als je wilt helpen bij de jeugd. Wij zijn er erg blij mee. We kunnen nog veel hulp gebruiken, laat van je horen en zien !!

Agenda

Mei
2 mei; finale NTTB beker 2009/2010 
8 mei; B/C kwalificatie toernooi ; GertJan 
9 mei; kweekvijver te Zaandam.
22/23/24 mei toernooi te Hasselt ; Melanie Bierdrager 
28 mei; huldiging kampioenen jeugd

Juni
5 en 6 juni finale van jeugdmeerkampen te Hoogerheide; Rianne en Melanie 
11 t/m 13 juni; Melanie speelt toernooi in Luxemburg.

Juli
3 en 4 juli; NTTB jeugdcup.

 

A-Merk succesvol in Berkel en Rodenrijs
Afgelopen weekend  heeft een aantal spelers van A-Merk in Berkel en Rodenrijs de Nederlandse kampioenschappen gespeeld.

Zaterdag 24 april waren er drie A-Merkers: Rens Molenaar, Roos Bierdrager en Stuart Jong Tjien Fa.
Rens kwam in de Hoofdronde, maar raakte er daarna uit.
Roos kwam in de Troostronde en werd daar 1e.
Stuart speelde in de Hoofdronde en kwam in de finale. In zijn finalewedstrijd stond hij 2-0 achter, maar hij bleef rustig en kwam helemaal terug. In de 5e set wisselde hij bij een achterstand van 5-2, er volgde een time out en daarna scoorde hij 6 punten, het werd 8-5. Stuart bleef rustig en speelde goed, hij won.
Hij is NEDERLANDS KAMPIOEN in de welpen klasse!

Stuart Melanie

Zondag 25 april spelen de kinderen met het hoogste nivo, de A spelers. Zij spelen zowel in de dubbel als in de enkel.
Het is echter wel een knock-out systeem, verliezen is "einde spelen voor deze dag".
Jean-Paul Montanus, Rianne van Duin en Nordin Gelderloos hebben goed gespeeld, maar kwamen helaas niet tot de finales.
Melanie Bierdrager kwam dat wel. In een spannende finale kwam ze twee maal goed terug, de laatste tegenstander was net iets te veel.
MAAR.... 2e worden van Nederland is natuurlijk een geweldige prestatie.

A-Merk heeft drie spelers met prijs, en dat is een mooie prestatie.
25-4-2010 Josť Molenaar

Nog een paar foto's:

Stuart Roos (rechts)
   

Vlnr: Stuart Jong Tjien Fa, Melanie Bierdrager, Roos Bierdrager, Nordin Gelderloos en Rens Molenaar. Niet op de foto Rianne van Duin en Jean Paul Montanus (foto gemaakt in zaal van A-Merk)

 

1e jeugdteam kampioen
Het 1e jeugdteam werd verrassend kampioen in de voorjaarscompetitie 2010 Landelijk B. De laatste wedstrijd wonnen zij overtuigend met 8-2, waardoor de concurrenten niet genoeg punten konden behalen.

Op de foto: Jurriaan Blom, Melanie Bierdrager, Mark Stam en coach Ben Loo

 

Luik!!!
Hallo allemaal !!!
Nog hartstikke bedankt voor jullie kaart.
Luik was erg leuk. We gingen zaterdag ochtend al om 5.45 van huis af want ik moest om 7.30 vertrekken uit Arnhem. Toen na 2 uur rijden kwamen we in de sporthal in Belgie.
Ik moest zaterdag 5 wedstrijden spelen en heb toen de eerste 3 wedstrijden verloren maar het ging wel goed en heb daarna nog 2 wedstrijden gespeeld en gewonnen.
Ik was 4e van de poule, en ik moest toen zondag spelen voor de plaatsen 9 t/m 18 (troostronde) ik heb toen nog 3 wedstrijden gespeeld waarvan alles gewonnen dus ik was 1e in de troostronde.
We hebben heel veel plezier met elkaar gehad, dus het was een heel leuk weekend.
Groetjes Melanie. (13-4-2010)

Superstar diploma
Superstar diploma is voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen leren de tafeltennis-slagen als forehand en backhand. Ook leren ze allerlei andere regels om te kunnen tafeltennissen. Er is dan ook een theoretisch gedeelte, vragen over allerlei zaken, b.v. hoeveel punten heeft een game?
Enkele kinderen zijn opgegaan voor dit diploma.
Lars Bakker en Guido Hoogeboom mochten voor hun 1e diploma. Quinten Donker is al verder en ging voor zijn 3e diploma.
Ze hebben het alledrie heel goed gedaan. Onder begeleiding van Piet Kroon en Maaike Jonkman zijn ze de oefeningen goed doorgekomen.
Alledrie van harte gefeliciteerd met jullie diploma.
4-4-2010, Josť

Onderstaand enkele foto's van deze dag

 
Lars Bakker Guido Hoogeboom

Quinten Donker

Melanie naar Duitsland
Melanie Bierdrager (pupil) is uitgenodigd voor een toernooi in Duitsland. Op 8 en 9 mei doet ze mee aan het Niedersachsen Grand Prix in Rinteln.
Melanie HEEL VEEL SUCCES daar.
23-3-2010 Josť

A-toernooi te Weert
3 spelers van A-Merk hebben vandaag (21 maart) mee gedaan aan het A- Jeugdranglijst toernooi te Weert.
Nordin heeft zijn best gedaan, maar het wilde vandaag niet zo lukken, hij eindigde onderin.
Rianne heeft goed gespeeld en kwam tot een 8e plaats.
Melanie heeft maar een partij verloren, dat was de wedstrijd tegen de nummer 1.
Melanie werd 3e, dat is een hele mooie prestatie. 
Zie ook het verslag van dit toernooi op de NTTB-site.
21-3-2010, Josť

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  maart 2010 (redactie Josť Molenaar)

Hallo jeugdleden,

De competitie is al weer een paar weken onderweg. De resultaten zijn wekelijks bijgewerkt op onze website. www.amerk.tk
Op woensdagmiddag 17en 24 maart is de zaal open van 14.30 - 16.30. Ook zaterdag 20 maart is de zaal open van 11.00 - 13.00 uur, neem vrienden/ vriendinnen, broers of zus mee en kom gezellig een balletje slaan. We zijn op zoek naar nieuwe leden, dit is een mooie mogelijkheid om te proberen of je tafeltennis leuk vindt.

Maaike is inmiddels met zwangerschapsverlof, wij wensen haar een fijne tijd toe en we zien haar na de zomervakantie weer terug. We zijn heel blij dat twee jeugdleden; Rens en Frank, de training van Maaike overnemen gedurende de tijd dat Maaike afwezig zal zijn, zodat de trainingen door kunnen blijven gaan (mogelijk zal Tijmen ook inspringen als trainer). Er zal steeds ook een volwassen persoon aanwezig zijn, als toezicht omdat de twee trainers nog jeugd zijn.

Melanie uitgenodigd
Melanie is wederom uitgenodigd voor een buitenlands toernooi, deze keer zal het toernooi worden verspeeld in Luik (BelgiŽ). 10 en 11 april mag ze daar voor Nederland uitkomen.
Wij wensen Melanie erg veel succes.

De Niek Imming Bokaal
Niek Imming was een man, die jaren heel veel heeft betekend voor onze jeugd, naar hem is deze bokaal vernoemd. Afgelopen jaar is Niek overleden.
Op zondag 11 april zullen de vijf sterkste senioren spelen tegen de vijf sterkste jeugdleden. De wedstrijden beginnen 11.00 uur.

De Nederlandse kampioenschappen tafeltennis met 8 A-Merkers.
Op zaterdag 24 april zullen vier B spelers meedoen en zondag 25 april zullen vier A-Merkers meedoen op het allerhoogste nivo, het A nivo. Wij wensen Stuart, Jean-Paul, Nordin, Rianne, Rens, Dries, Melanie en Roos heel veel succes.

Oproep voor hulp
Graag willen wij het seizoen weer leuk afsluiten voor de jeugd. Mijn vraag is kort maar krachtig. Welke ouder / of wie van de oudere jeugd vindt het leuk om dit te organiseren?
Opgeven kan bij Jose. (liefst voor eind Maart)

Deen jeugdsponsor actie
We hebben ons weer opgegeven voor de Deen jeugdsponsor actie. We mogen weer mee doen. De actie loopt van 14 maart tot en met 24 april. We hopen ook op inzet van de jeugd bij een Deen filiaal.
We doen mee in het filiaal Bangert-Oosterpolder. Maar bij A-Merk in de zaal zal ook een bus staan om sponsormunten in te doen. Vraag je ouders, buren, opa/ oma en iedereen of ze de munten aan jou willen geven voor jouw club.

De combi kids.
Voor de allerkleinste kinderen hebben we een activiteit georganiseerd met omliggende verenigingen. Van iedere vereniging komen enkele kinderen. A-Merk, Stedebroec, Olympia en Disnierats samen in een activiteit. Van iedere vereniging kwamen de eerste keer twee kinderen, maar met elkaar was het toch een leuke groep. Eerst een uurtje trainen ,daarna wedstrijden spelen. De eerste keer was bij A-Merk , volgende keer gaan we naar Stedebroec.

Afmelden van trainingen
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Nieuwe shirts
Per januari zijn er nieuwe shirts voor A-Merk.
Nog 2 jaar mag er in de oude shirts worden gespeeld (dus tot begin 2012).
Nieuwe leden kunnen per januari alleen nieuwe shirts kopen om competitie in te spelen.

Jeugd voor jeugd project
De oudere jeugd wordt gevraagd of ze af en toe een steentje willen bijdrage aan de club. Maak het kenbaar als je wilt helpen bij de jeugd. Wij zijn er erg blij mee.

Een leuke activiteit in de nationale sportweek
We willen een activiteit op ipong tafels organiseren in de week van 19 t/m 23 april.
Verder kunnen we nog niet alles van verklappen, dat houden we nog even geheim.....
22 april is er een sportinstuif voor kinderen van de lagere scholen ( 16.00-17.45 uur) en voor kinderen van het voortgezet onderwijs (van 18.00 - 19.00 uur). Inschrijfgeld voor deze instuif is 2,00 euro. Inschrijven kan bij Jose tot 19 april.

Agenda

Maart;
6 maart; jeugdklassentoernooi te Eindhoven; Stuart en Nico.
13 maart; comp 5
20 maart; comp 6
27 maart; comp 7

April;
3 april; comp 8
10 april; comp 9
10 en 11 april Melanie speelt internationaal toernooi te Belgie.
11 april; Niek Imming bokaal 11.00 - 18.00 uur ;Nordin, Jurriaan, Mark, Roos,
Rens
17 april; comp 10 (laatste)
Week 16; nationale sportweek
Donderdag 22 april een toernooi van 16.00 - 17.45 uur
24 april; Nederlandse kampioenschappen B te Berkel en Rodenrijs; rens, stuart,
roos, dries.
25 april; Nederlandse kampioenschappen A te Berkel en Rodenrijs; rianne,
nordin, melanie, Jean-paul

Mei;
2 mei; finale NTTB beker 2009/2010
8 mei; B/C kwalificatie toernooi

22/23/24 mei toernooi te Hasselt

Juni;
5 en 6 juni finale van jeugdmeerkampen te Panningen; Rianne en Melanie

Juli;
3 en 4 juli; NTTB jeugdcup.

 

Internationaal toernooi (Josť)
Melanie Bierdrager is uitgenodigd voor een internationaal toernooi. Ze mag op 10 en 11 april uitkomen voor Nederland te Luik (BelgiŽ).
Wij wensen haar heel veel succes.

 

Instuifmomenten in februari en maart
Wij gaan weer instuifmomenten organiseren! Om jonge kinderen met tafeltennis kennis te laten maken organiseert A-Merk de komende maanden weer instuifmomenten voor de leerlingen van basisscholen in de (wijde) omgeving. Iedereen is in principe welkom: of je nu wel of niet kunt tafeltennissen. Ook de jeugdleden van A-Merk zijn welkom.

De instuifmomenten worden gehouden op de maandagavond van 18.00 - 19.00 uur. Op 3, 10 en 17 februari en op 3, 10, 17 en 24 maart komen daar ook de woensdagmiddagen van 14.30 - 16.30 uur bij. En op de zaterdagen 13 en 20 maart is iedereen ook van harte welkom van 11.00 - 13.00 uur. 

Bij alle instuifmomenten hoef je zelf alleen maar indoor sportsschoenen mee te nemen. De rest is aanwezig, ook een gediplomeerde trainer. De toegang is uiteraard gratis. Verdere informatie wordt gaarne verstrekt door Josť Molenaar, tel. 0229-261799.

Spannende wedstrijden
De jongens en meisjes die het leuk vinden eens een wedstrijd te bekijken van de jeugd van A-Merk, zijn van harte welkom op zaterdag vanaf 14.00 uur. Dan spelen de jeugdteams hun competitiewedstrijden. Kun je meteen zien hoe goed je kunt worden met trainen.

 

Halve finale nationale jeugdmeerkampen  bericht van Josť
Zondag 7 februari zijn de wedstrijden verspeeld in Zwolle, de halve finale van de nationale jeugdmeerkampen.

Jean-Paul werd zaterdagavond benaderd of hij wilde spelen (hij stond reserve en er was een uitvaller). Hij heeft enkele wedstrijden gewonnen, maar gaat helaas niet door naar de finale. 
Nordin heeft ook gespeeld en is helaas ook niet door naar de finale ronde, maar hij heeft het goed gedaan.
Beide meisjes zijn wel door, dat zijn Rianne en Melanie. Zij gaan in de laatste ronde strijden voor de prijzen
Maar jullie hebben het tot nu erg goed gedaan.

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  januari 2010 (redactie Josť Molenaar)

Hallo jeugdleden

Allereerst wil ik een nieuw jeugdlid van harte welkom heten; Wouter Broekman is een nieuw gezicht binnen onze vereniging. Eigenlijk kennen we Wouter al, hij is al eerder lid geweest. Je bent van harte welkom.
Verder wil ik jullie mededelen dat Bouke Pitstra penningmeester is geworden bij A-Merk. Wij bedanken hem voor zijn positieve bijdrage voor de jeugd. Hij heeft aangegeven dat hij betrokken zal blijven bij de jeugd en eventueel hier en daar wat zal helpen.
Pieter Schaper is de nieuwe voorzitter van de jeugdcommissie. Pieter heeft dit al eerder gedaan en is dus een bekende voor ons. Hartelijk welkom Pieter.

De clubkampioen van 2010
Nordin Gelderloos is onze nieuwe jeugd clubkampioen.
Het was een leuke, gezellig en sportieve dag. De kinderen speelden een zes- en een tienkamp.
Binnenkort zullen ook enkele foto's op onze website (www.amerk.tk) staan. Een leuk verslagje staat op www.jeugdtafeltennis.nu met een foto van de nummers een, twee en drie.
Conny Stam had een grote pan soep gemaakt en Timona Blom verzorgde allerlei lekkere koeken en kaasstengels. Huub heeft weer "enkele" foto's geschoten en Angela Breg en Soraya Jong Tjien Fa verzorgden de bardienst. Allemaal heel erg bedankt.

Competitie
Start 23 januari. Er zijn dit keer 3 jeugdteams. Dit komt o.a. doordat een aantal kinderen zijn doorgestroomd naar de senioren. Het schema van vervoer e.d. komt via de mail bij de ouders en kinderen.

Afdelingskampioenschappen
We hebben het als vereniging heel goed gedaan. Vele kinderen hadden een prijs met het dubbelen , maar ook bij het enkelen hebben we als vereniging veel prijzen binnen gehaald. Als vereniging kwamen we op een mooie derde plaats wat echt heel goed is.

Afmelden van trainingen
Ik vraag wederom om je af te melden voor de training als je niet kunt. De trainers bereiden hun training voor en zij vinden het fijn om te weten waarom kinderen niet op de training komen.

Stefan valt in de prijzen.
Stefan heeft voor A-Merk de meeste loten verkocht, liefst 131. Dit is een uitzondelijke prestatie.
Stefan is ook uitgeloot voor de kidzondely prijs, een prijs die wordt verloot onder de kinderen die de meeste loten hebben verkocht. Hij wint een clinic skaten in Oosterhout. Stefan is tijdens de clubkampioenschappen even bedankt voor zijn prestatie en de prijs is overhandigd.

Toernooi in het buitenland 
Afgelopen week heb ik informatie gehad van een toernooi te Hasselt in Belgie. Een leuk toernooi waar enkele A-Merk leden twee jaar terug een heel leuk toernooi hebben gespeeld.
Ik heb de webmaster gevraagt de informatie op de website van A-Merk te plaatsen. Iedereen kan het lezen en inschrijven als hij of zij wil.
Zo gebeurt het wel af en toe, dat ik informatie via de website bekend maak, i.p.v. het iedereen toe te sturen.
Dus bekijk zo af en toe de A-Merk site.

A-Merk shirts in de uitverkoop
Per januari zijn er nieuwe shirts voor A-Merk.
Nog 2 jaar mag er in de oude shirts worden gespeeld (dus tot begin 2012).
Nieuwe leden kunnen per januari alleen nieuwe shirts kopen om competitie in te spelen.

Jeugd voor jeugd project
De oudere jeugd wordt gevraagd of ze af en toe een steentje willen bijdragen aan de club.
Maak het kenbaar als je wilt helpen bij de jeugd. Wij zijn er erg blij mee.

Agenda

januari
23 januari; 1e competitie wedstrijd voorjaarscompetitie

februari;
6 februari; comp 2
7 februari; halve finale nationale jeugdmeerkampen; Rianne, Nordin, Melanie
13 februari; comp 3
20 februari; Nijmegen C
21 februari; Nijmegen B
27 februari; comp 4
28 februari; Niek Imming bokaal ?????

Maart;
6 maart; jeugdklassentoernooi te Eindhoven
13 maart; comp 5
14 maart; Niek Imming bokaal ???????
20 maart; comp 6
27 maart; comp 7

April;
3 april; comp 8
10 april; comp 9
17 april; comp 10 (laatste)
Week 16; nationale sportweek
24 april; Nederlandse kampioenschappen B te Berkel en Rodenrijs
25 april; Nederlandse kampioenschappen A te Berkel en Rodenrijs.

Mei;
2 mei; finale NTTB beker 2009/2010
8 mei; B/C kwalificatie toernooi

22/23/24 mei toernooi te Hasselt

Juli;
3 en 4 juli; NTTB jeugdcup.

 

Nordin Gelderloos is de nieuwe clubkampioen!!
Tafeltennisvereniging A-Merk uit Oosterblokker heeft op zondag 17 januari weer de clubkampioenschappen voor junioren gehouden.
Op voorhand stond vast dat er een nieuwe kampioen uit de bus zou komen, omdat de vorige kampioen, Hans-David Heldring, inmiddels de seniorenstatus heeft bereikt en daarmee van deelname bij de juniorenstrijd was uitgesloten.
Onder de als gewoonlijk bezielende leiding van Josť en Paul Molenaar, is ook dit kampioenschap weer uitstekend verlopen.
Gespeeld werd weer in twee groepen, waarbij de leeftijd en ervaring, alsmede competitieniveau een rol speelden in welke groep de deelnemers terechtkwamen.
Bij de Ďjonkiesí werd de pas tienjarige Stuart Jong-Tjien-Fa de terechte winnaar. Hij geldt als een aanstormend talent. Tweede en derde werden hier de broers Wouter en Stefan Broekman.

Bij de meer ervaren spelers werd Nordin Gelderloos de ongeslagen kampioen door alle negen partijen te winnen. Goede tweede werd Jurriaan Blom, voor zijn teamgenoten Melanie Bierdrager en Mark Stam. Saillant detail: deze laatste drie spelen allen in hetzelfde team, op niveau landelijk B.

Jurriaan, Nordin en Melanie

Deze kampioenschappen waren een prima opsteker en graadmeter voor de voorjaarscompetitie, die dit weekeinde weer van start is gegaan. Jurriaan Blom, Melanie Bierdrager en Mark Stam vormen daarin, aangevuld met Rens Molenaar, het nieuwe vlaggenschip van de vereniging, aangezien het vorige Ďeerste teamí inmiddels bij de senioren speelt.

Overigens is met name de jeugd van A-Merk zeer goed bezig, getuige het hoge niveau dat ook nu weer gehaald werd ťn het feit dat het eerste team in de landelijke B-klasse uitkomt. Daarmee zijn ze een waardig opvolger van het vorige eerste team, dat in de landelijke A-klasse uitkwam. Dit team speelt inmiddels bij de senioren.
Hans Blom

 

Jeugdtoernooi in BelgiŽ
In het pinksterweekend (22, 23 en 24 mei) wordt in Hasselt in BelgiŽ het International Youth Cup gehouden. Twee jaar geleden zijn enkele A-Merkers er geweest en vonden het een hele leuke ervaring. Meer informatie vind je op www.ttchasselt.be
Reageren kan bij Josť vůůr 15 februari (lees de informatie heel goed door !!).

 

Scholieren toernooi op 23 oktober 2009 (verslag Josť Molenaar)

Een toernooi, waar kinderen kennis kunnen maken met de tafeltennis sport. Alle scholen uit Oosterblokker en omgeving mogen mee doen.
De informatie wordt verspreid via de scholen. Ik vraag de scholen de informatie over te brengen naar de kinderen en/of ouders b.v. Via een school info die regelmatig uit komt.
Helaas willen niet alle scholen hier in mee werken, maar kinderen kunnen zich ook zelf opgeven.
Er stonden stukjes informatie in het NHD en zondagskrant.


's Morgens komen de kinderen van groepen 3, 4 en 5 .
Jongens en meisjes doen allerlei spelletjes, b.v richten op bekertjes of emmers. Ballen gooien in een emmer, een ballon door een hoepel spelen, de tafeltennis robot enz.
Het gaat voornamelijk om het plezier, dat we met elkaar kunnen hebben. We oefenen alle oefeningen voordat we een "echte" ronde doen.
Ieder team bedenkt een leuke naam , dan kan na de limonade en pepernoten de tweede ronde beginnen.
Jongens en meisjes verzamelen fiches in hun flesjes en ieder team heeft een eigen kleur fiches.


's Middags komen de teams van de groepen 6, 7 en 8.
Kinderen hebben zich opgegeven in teams van twee.
We beginnen 13.00 uur.

Als voorronde speelt ieder eerst een vierkamp. De winnaars gaan naar poule A en de anderen gaan naar poule B.
Ongeveer 14.00 uur beginnen de vervolgrondes, die op tijd worden verspeeld. We spelen dus niet tot de elf , maar 5 minuten per wedstrijd. Zo zijn we steeds gelijk klaar.
Als de 5 minuten om zijn, blaast Paul op zijn fluit en kan de volgende wedstrijd direct beginnen.
De begeleiders zijn jeugdleden van A-Merk die de hele middag aanwezig zijn .
De kinderen spelen fanatiek hun wedstrijden, af en toe moet er een spelregel worden uitgelegd.
De kinderen hebben plezier, dat kun je zien aan hun gezichten.

Voor beide poules zijn er prijzen te winnen.
Tegen 17.00 uur zijn de punten geteld en is de prijsuitreiking.

Poule A 
1e prijs Stefan Sinnige en Sven Reus van de Spigtschool te Hoogkarspel
2e prijs Jeffrey Groot en Stefan Gerrits van de Spigtschool te Hoogkarspel
3e prijs Achraf Ben Chaib en Max Manshande van De Troubadour te Hoorn.

Poule B
1e prijs Merrite Vatan en Pippa van Iersel van de Jan Luykenschool te Schellinkhout
2e prijs Bilal Achabar en Jassine Sakali van de Troubadour te Hoorn.
3e prijs Thames Commandeur en Mattheo Musturt van het Kerspel te Hoogkarspel.

Het toernooi is sportief verlopen. Veel kinderen hebben kennis kunnen maken met tafeltennis. Wij bedanken jullie daarvoor. 
Josť

Veel meer foto's van dit toernooi in onze FOTOGALERIJ     

 

Sport en spelmiddag

Op maandag 19 oktober 2009 werd een sport en spelmiddag georganiseerd voor leden ťn niet-leden in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar.

Van deze activiteit is een aantal leuke foto's gemaakt, te bezichtigen in onze fotogalerij

2e ronde afd. jeugdmeerkampen in Zaandam
11-10-2009 - Wij zijn vandaag met vijf kinderen naar de 2e ronde van de jeugdmeerkampen geweest. Helaas is Frank niet door, de anderen (Nico, Mark, GertJan, Rens) zijn wel door naar de finale ronde. De volgende ronde is 8 november te Zaandam.
Dries, Roos, Rianne en Stuart hadden deze ronde vrijstelling. Melanie en Nordin hebben vrijstelling tot de landelijke rondes.   (Josť)

Competitie bij een andere vereniging (Roos Bierdrager)
29-9-2009 - Ik speel sinds een paar weken competitie bij HTC. Omdat Thomas ermee stopte moesten Nordin en ik vorig jaar wat anders zoeken. Ik ben toen in contact gekomen met HTC en heb toen besloten daar met 2 vriendinnen Tessa Margaroli en Sophia Hodge te gaan spelen. We spelen landelijk A meisjes. Het is wel even wennen om van een jongenscompetitie naar de meisjes te gaan maar opzich ben ik het ook wel gewend (omdat ik op toernooien ook altijd tegen meiden speel). 
Het bevalt me tot nu toe erg goed. Verder hoor ik nog steeds bij a-merk en daarom train ik hier ook nog gewoon.

Melanie Bierdrager naar BelgiŽ
20-9-09 Melanie is geselecteerd voor het internationale jeugdtoernooi, dat wordt gehouden op 31 oktober en 
1 november in Namen in BelgiŽ  (International Youth Competition Namur 2009).
Van harte gefeliciteerd met deze nominatie, Melanie, en heel veel succes!

 

  Nieuwsbrief Jeugd  <>  september 2009 (redactie Josť Molenaar)

Voor alle jeugdleden en ouders
Hallo iedereen, welkom in het nieuwe seizoen. De trainingen zijn weer begonnen en aankomende week begint de competitie. Ik weet dat we weer een leuke tijd tegemoet gaan.
Ook afgelopen maanden zijn er enkele nieuwe leden gekomen. Guido Hoogeboom is afgelopen week lid geworden. Vlak voor de vakantie zijn Hoa Nguyen en Rianne van Duin lid geworden.
Iedereen ;"van harte welkom"

Ik weet dat binnenkort de Grote Clubactie weer gaat beginnen, vraag opa/ oma/ buren of ze loten van je willen kopen. Je kunt zo de vereniging financieel een beetje ondersteunen.

In Hoogkarspel kunnen kinderen tot aan de herfst vakantie ook tafeltennissen op de woensdagmiddag o.l.v. Paul. In sporthal de Sluis kunnen ze 5 keer komen trainen. Opgeven e.d. gaat via de lagere scholen aldaar. (een leuk ,nieuw project).

Afmelden voor de training
Ik wil jullie allemaal vragen je af te melden als je niet komt trainen. De trainers bereiden hun training voor en gaan er vanuit dat iedereen komt. Als de training begint en er zijn een aantal kinderen niet, moeten er aanpassingen worden gedaan in het trainingsschema. Wij willen graag weten waarom kinderen niet aanwezig zijn.
Afmelden kan bij Jose.

De maandag training voor de kleinsten.
De groepen van de beginners zijn bij elkaar gevoegd. Piet Kroon en Maaike Kastelein- Jonkman zullen samen de trainingen gaan verzorgen.
Deze training is van 18.00 tot 19.00 uur.

Najaarscompetitie 2009.
de competitie gaat bijna beginnen, het schema voor vervoer en/of bardiensten is zo goed als voor elkaar. We hebben twee teams in de landelijke competitie.
Junioren 1 gaat Landelijk A spelen, dat is bijna het hoogste nivo in Nederland.
Hans-David, Rens, Dries en Rafael.
Junioren 2 gaat Landelijk C spelen, voor hen is het de eerste keer dat ze landelijk gaan spelen.
Mark, Jurriaan en Melanie
Junioren 3 speelt 1e klas
Gert Jan, Nico en Frank
Junioren 4 speelt 2e klas;
Koen, Stuart en Marco
junioren 5 speelt 5e klas.
Stefan, Nighel, Quinten en Lars
Iedereen heeft de indeling gekregen, er zal ook een schema in de zaal aan het prikbord komen.
Ook verschijnen iedere zondag middag op de website , de uitslagen van de gespeelde wedstrijden.
Dus , als je wilt weten wat de anderen van je poule hebben gespeeld, kijk dan op de website.

Heel veel succes en veel plezier met alle wedstrijden.
p.s. Als je een uitwedstrijd gespeeld heb, wil ik direct na de wedstrijd jullie wedstrijdbriefje bij mij thuis in de brievenbus (Hoekstraat 3,1696 CE Oosterblokker)

data van competitie spelen

De speeldata van deze competitie en de data voor de voorjaarscompetitie.
12 september 1                 23 januari
19 september 2                  6 februari
26 september 3                  13 februari
3 oktober 4                        27 februari
10 oktober 5                      13 maart
24 oktober 6                       20 maart
31 oktober 7                       27 maart
7 november 8                      3 april 8
21 november 9                    10 april
28 november 10                  17 april

Competitie spelen bij andere verenigingen
Nordin en Roos gaan ieder bij een andere vereniging competitie spelen.
Roos gaat competitie spelen bij HTC ,in een echt "meiden team" en ze gaan bij de meisjes competitie Landelijk A spelen.
Nordin speelt zijn competitie wedstrijden voor Amsterdam '78 spelen, hij gaat bij de jongens competitie
Landelijk B spelen.
Ook jullie heel veel succes.

Het scholieren toernooi
vrijdag 23 oktober is er weer een scholieren toernooi. Zo'n 25 scholen uit de omgeving van Oosterblokker krijgen een uitnodiging om mee te doen. Voor groepen 3,4, en 5 zijn er 's morgens allerlei spellen te doen.
De groepen 6,7 en 8 komen 's middags en spelen echte wedstrijden.
Opgeven gaat in teams van 2 spelers.
Zit je nog op de lagere school en wil je mee doen, dan kun je je opgeven bij Jose.(kosten 1,50 p.p)

Als je ouder bent, wil ik je vragen of je mij/ons die dag , een dagdeel wilt helpen. Zowel in de ochtend als in de middag heb ik hulp nodig. Het zou fijn zijn als jeugd van A-Merk mij /ons daarin wil helpen.

De website
Het adres; http://home.hetnet.nl/~a-merk/
of www.amerk.tk
zet het bij je favorieten, kun je makkelijk tussendoor even kijken .

Agenda
September
12 september ; fiets sponsortocht van de Rabobank (laatste keer)
12 september; competitie 1
19 september; comp 2
20 september; 1e ronde afdeling jeugdmeerkampen
26 september; comp 3

oktober
3 oktober; comp 4
10 oktober; comp 5
11 oktober; 2e ronde afd jeugd meerkampen te Zaandam
17 oktober; C toernooi te Hoorn
18 oktober; B toernooi te Hoorn.
23 oktober; het scholieren toernooi, voor kinderen van lagere scholen.
24 oktober; comp 6
31 oktober; comp 7
31 oktober; clubavond bij A-Merk ???

november
7 november; comp 8
8 november; finale afdelings jeugd meerkampen te Zaandam
14 november; Berkel en Rodenrijs C/D
15 november; Berkel en Rodenrijs A
21 november; comp 9
28 november; comp 10 (laatste)

december
12 december; spirit toernooi te Langedijk.
13 december; 1e landelijke ronde jeugdmeerkampen
19 december; Assen B
20 december; Assen C
28 december; 18.00 - 19.00 oliebollen eten, daarna vrij spelen tot 20.30 uur.
29 december; trainingsdag voor genodigden ??

januari
9 of 10 januari; ouder-kind toernooi ; ongeveer 15.00 - 18.00 uur (voorlopige datum)
16 januari; clubkampioenschappen jeugd A-Merk (voorlopige datum)
23 januari; 1e competitie wedstrijd voorjaarscompetitie

 

 

 

Nieuwe leden dit seizoen ::...

JEUGD

 

 

SENIOREN

 

 

Naar startpagina