ARCHIEF

Jaarverslag senioren 2006

Terug

 

Jaarverslag 2006 van de wedstrijdsecretaris senioren

De voorjaarscompetitie 2006 is gestart met 5 teams. Het was een heel gepuzzel om de teams goed te bemannen. Dank zij de ondersteunende inzet van Ben Loo, Paul Molenaar en het jeugdlid Mirella Molenaar (in het eerste en tweede team) waren we in staat om dit voorjaar sterk voor de dag te komen. Het eerste team (ons Vlaggenschip) heeft de verwachtingen helemaal waargemaakt en is kampioen geworden in de vijfde klasse. Proficiat!
Het tweede team heeft zich, door een heel goede eindsprint, weten te handhaven in de vijfde klasse. Dat is ook een heel goede prestatie. Het derde team presteerde wisselvallig maar draaide met de top mee. Het vierde en vijfde team sprokkelden aardig wat punten bij elkaar en wisten zich goed te handhaven.

De najaarscompetie 2006 was prachtig met een spannend slot en happy end.
Team 1 startte deze competitie wel héél sterk in de hogere 4e klasse. Zakte in de tweede helft wat weg maar handhaafde zich knap in deze hogere klasse.
Team 2 verzamelde 41 punten. Dat is meestal ruim voldoende voor een plaats in de middenmoot. Maar nummer laatst wist plotseling 5 wedstrijden achtereen te winnen. Team 2 wist zo maar net aan degradatie te ontkomen. Het leverde toch een knappe prestatie want het doel was handhaven in deze klasse.
Team 3 had hoogtepunten maar opvallend ook enkele onverwachte dieptepunten. Het team toonde karakter door met een knappe eindpush het kampioenschap te pakken. Een dikke felicitatie waard.
Team 4 heeft het gewoon goed gedaan en handhaafde zich daardoor makkelijk.
Team 5 speelde sterk. Aan het einde van de competitie bleek dit team plaats 1 helaas net mis te zijn gelopen.

In 21 jan. hebben Rob Hiddinga en Hein Leliveld meegedaan aan het toernooi van de beste 12 van de zesde klasse. Zij kwamen helaas net niet bij de laatste vier.

In maart deden Willem van der Veen, Erwin Brouwer en Hoger Bonte mee aan het toernooi in Langedijk.

Op 26 maart hebben Holger Bonte, Erwin Brouwer, Joop Mus en Willem van der Veen meegedaan aan het Lentetoernooi in Grootebroek. Erwin wist als eerste te eindigen in de H-l Klasse. Chapeau.

Het Clubkampioenschap (12 mei) stond in het teken van oprukkende junioren. Dries de Jager was alle senioren te slim af. Alleen Willem van der Veen wist nog een beetje in zijn spoor te blijven maar werd in de finale duidelijk verslagen door de jonge algemeen kampioen van A-Merk. Huub Koen eindigde op de 3e plaats en juniorlid Hans-David Heldring op de vierde plaats. Goed gedaan hoor!
Verdere details zijn te vinden op onze befaamde website.

Op 8 september hebben we kunnen genieten van een gezellige en sportieve uitwisseling met Nootwheer uit Purmerend. Over all waren we de duidelijke overwinnaars op punten op deze goed georganiseerde avond. In september 2007 hopen we Nootwheer op dezelfde wijze te mogen ontvangen bij A-Merk in Oosterblokker.

Op 5 november werd deelgenomen aan het jaarlijkse tafeltennistoernooi in Purmerend. Willem, Joop, Holger, Robin en Erwin waren van de partij.

Op 15 december hebben we een geslaagd kaas/worst toernooi gehouden. Robin Bak en Holger Bonte eindigden op de eerst plaats.

Het hele jaar 2006 hebben 50 plussers en recreanten de gelegenheid gehad om op donderdagochtend te spelen. De opkomst was wisselend maar leefde aan het einde van het jaar duidelijk op. Dit vooral omdat Albert Pauw en onze nieuwe commissie PR in enkele weekbladen succesvol wisten te werven.

De trainingsavond op maandag werd in 2006 redelijk bezocht.
Voor training op woensdagavond was helaas ook dit jaar te weinig belangstelling. Meer en beter (onder begeleiding) trainen zou/moet onze vereniging qua spelniveau zeker op een hoger niveau kunnen brengen. Eigenlijk laten we dikke kansen liggen bij A-Merk. Er zijn immers een uitstekende accommodatie en een excellente trainer beschikbaar.

Wedstrijdsecretaris A-Merk
februari 2007

Hein Leliveld

 

 

 

 

 

Home