ARCHIEF - Jaarverslag jeugd

2000

Terug

Jaarverslag wedstrijdsecretaris jeugd

3 januari
Van 18.00 tot 20.00 het millenniumtoernooi. Elk punt is 100 punten waard. Diegene die het eerst bij de 2000 punten is, heeft gewonnen. (Geen twee punten verschil). We spelen een tienkamp. De eerste vijf wedstrijden spelen we met handicaps: tafels anders, bobbelballen, met je handen spelen in plaats van met een batje. Oh ja, de appeltaart (van Geertje) smaakte heerlijk.

1: Holger Bonte
2: Paul Bregman
3: Mirella Molenaar
4: Wouter Entius
5: Lee-Jon Otten
6: Ferdy Molenaar
7: Tijmen Spiering
8: Angelo ten Cate
9: Geertje van Engen

15 januari
Afdelingskampioenschappen te Hoorn.

Mirella wint met Tanja Schouten (van Disnierats) de eerste prijs bij de meisjes dubbel. Frank de Vries, Lee-Jon Otten, Tijmen Spiering en Ferdy Molenaar deden ook mee.

23 januari
Tienkampen 2e klas van de pupillen/welpen gespeeld bij Spirit. Lee-Jon wordt 3e en Wouter 1e.

6 februari
Ouder-kindtoernooi bij A-Merk van 11.30 tot 14.00 uur. Ik miste verschillende ouders en kinderen, maar met degene die aanwezig waren, hebben we een gezellig toernooitje gespeeld. Hopelijk "durven" er volgende keer meer ouders mee te doen.
We hebben enkels en dubbels gespeeld en als afsluiting "de sterkste tafel".

20 februari
Een B-ranglijsttoernooi te Nijmegen. Vertrek 7.00 uur/ thuiskomst 20.30 uur, dat is een lange dag. Mirella wint in de eerste poule 1 wedstrijd, komt in de troostronde, daar wint ze dan een wedstrijd. Enkele partijtjes gewonnen dus.
Gaby Loo (een ex A-Merk-lid) behaalt deze dag haar A-licentie.

12 maart
Mirella speelt de kwartfinale nationale jeugdmeerkampen in Leimuiden. Helaas komt ze deze ronde niet door.

22 april
Het Bonttoernooi in Hoorn.

Tijmen Spiering en Patrick van Disnierats behalen een gedeelde 3e/4e plaats.
Wouter Entius en Ferdy Molenaar behalen een gedeelde 3e/4e plaats.
Mirella Molenaar en Tanja Schouten (van Disnierats) behalen een gedeelde 3e/4e plaats. Iedereen ging met een prijs naar huis, het was leuk georganiseerd.

De afloop van de voorjaarscompetitie
Junioren 1: Holger Bonte, Tom Kuiper, Tijmen Spiering, George Ruyter worden 4e in een poule van zes met 49 punten. Zij speelden 4e klas.

Junioren 2: Wouter Entius, Lee-Jon Otten, Ferdy Molenaar worden 2e in een poule van zes met 56 punten.
Zij speelden 4e klas. Ze speelden een klasse hoger dan wat was aangevraagd, een goede prestatie dus.

Pupillen/welpen 1: Frank de Vries, Paul Bregman, Mirella Molenaar worden laatste in de poule van vijf met 28 punten.

Pupillen/welpen 2: Angelo ten Cate, Martin Ruyter, René Ruyter, Sander Bos worden 5e in een poule van zes met 37 punten.

We krijgen 1 keer een boete voor onvolledig invullen van naam. Het is belangrijk dat de achternaam volledig en duidelijk wordt opgeschreven.

6 mei
De clubkampioenschappen van 10.00 tot 15.00 uur.
Helaas was niet iedereen op de hoogte, terwijl het al maanden bekend was. We hebben een achtkamp gespeeld op twee tafels, zodat we ook tellers hadden. Halverwege (ongeveer 12.15 uur) hebben we gezamenlijk pannenkoeken gegeten. De limonade was gratis vandaag. Na het middageten werden de spelers rustiger. De spanning begon te stijgen. Meerdere drie-setters werden gespeeld.

De einduitslag:

8: Mirella Molenaar
7: Sander Bos
6: Angelo ten Cate
5: Frank de Vries
4; Ferdy Molenaar
3: Lee-Jon Otten
2: Tom Kuiper
1: Wouter Entius is onze CLUBKAMPIOEN 2000.

13 mei
De Nederlandse kampioenschappen te Helmond.

Mirella speelt in de eerste ronde een driekamp. Na games tellen is ze er helaas niet door. Ze had twee wedstrijden gewonnen. In de troostronde is ze meerdere rondes doorgekomen. Ze werd 2e. Goed gespeeld.

20 mei
Uitwisseling met Friesland. Huub Koen, Angelo ten Cate, Mirella en ik vertrekken 8.30 uur met de auto richting Spirit. We gaan daar vandaan met een grote bus naar Friesland. Van 11.00 tot 16.00 uur worden de wedstrijden verspeeld. Ook de begeleiders die dat wilden speelden een achtkamp. De einduitslag van de dag was gelijk, de uitslag van de achtkamp van de begeleiding gaf de doorslag ( dit was niet zo afgesproken), Friesland wint de beker. 20.15 uur zijn we terug in Blokker. Het was een gezellig dag tafeltennis op zijn Fries’.

1/2/3/juni
Een toernooi in Klazienaveen. Ferdy en Mirella Molenaar spelen daar samen. Het is een gezellig toernooi, verdeeld over meerdere dagen. Senioren en jeugd spelen er. Overnachten deden we in de vouwwagen. Van Disnierats was er ook een groep die meespeelde en weinig sliep.

3 juni
Mirella speelt meerkampen bij Treffers, voor het eerst bij de pupillen. Na een spannende wedstrijd om de 3e en 4e plaats wordt ze 3e, weer een beker mee naar huis.

16 juni
Afsluiting van het seizoen. Bowlen in Venhuizen. Negentien kinderen en twee begeleiding en we hebben het weer overleefd.
Het is een leuke afsluiting.

17 juni
Het zomertoernooi. Bedoeld voor kinderen van de lagere scholen om kennis te maken met tafeltennis. Negentien kinderen hebben zich opgegeven er komen er 17. De kinderen komen allen ’s middags. We hebben op deze manier toch weer enkele kinderen enthousiast weten te maken voor de sport tafeltennis. Drie kinderen zijn hierna lid geworden. (Gerben/Margriet/Siem).

 

Na de zomerperiode

2 september
Wouter is geopereerd aan een acute blinde darm, gelukkig is alles goed gekomen.

3 september
Mirella Molenaar, Ferdy Molenaar en Paul Bregman worden 2e op het Kokontoernooi, een toernooi om weer lekker warm te draaien voor het aankomende seizoen.

24 september
Eerste (van de ongeveer 7 a 8) afdelingstrainingen voor Mirella Molenaar en Paul Bregman.

25 september t/m 4 november
De Deen-sponsoractie. A-Merk mag mee doen.

25 september
Opgeven voor het scholierentafeltennis, voorheen taptoe.

30 september
Start van de najaarscompetitie.

21 oktober
C-ranglijsttoernooi te Hoorn. Ferdy Molenaar, Lee-Jon Otten en Paul Bregman doen mee, geen prijzen wel leerzaam.

22 oktober
B-ranglijsttoernooi te Hoorn. Mirella Molenaar mag hieraan deelnemen, geen prijzen wel leerzaam.

Oktober
Grote clubactie, de jeugd verkoopt 271 loten.

4 november
De opbrengst van de Deen-actie is f 1250,-

18 november
Uitwisseling voor de beginnende jeugd van Disnierats/ De Victors en A-Merk. Van onze vereniging deden er acht mee; Tijmen Kluit, Ruben Leemeyer, Siem Rood, Gerben Slippens, Maurice Karsten, Rens Olijven. Mirella en Paul B deden mee, maar dan in het groepje met gevorderden. Van 5 kinderen was er familie aanwezig, dit vond ik heel positief.

We speelden van 13.30 tot 16.00 uur, en het was gratis. Ook de limonade, koek, pepernoten, lollies waren gratis.

26 november
Nationale jeugdmeerkampen in Poeldijk. Mirella heeft goed gespeeld, maar helaas niets gewonnen.

9 december
De laatste competitie wedstrijd. Junioren 2 worden kampioen in de 4e klas.

George Ruyter, Tijmen Spiering, Sander Bos en Michel Pronk krijgen taart en chocolade medailles. De echte komen ook nog.

16 december
Het Spirittoernooi. Vertrek 8.30 uur bij A-Merk. Wie deden er mee: Michel Pronk, Wouter Entius, Ferdy Molenaar, Paul Bregman, Mirella Molenaar, Lee-Jon Otten.

In de dubbels helaas geen prijzen. In de enkels twee prijzen, een 2e prijs voor Paul Bregman en een 3e prijs voor Mirella Molenaar. 20.00 uur zijn we thuis.

23 december
Het scholieren toernooi. Er waren niet veel aanmeldingen ( misschien omdat we een aantal jaren niet hebben meegedaan)
Van groep 3 waren er 8 kinderen, van groep 4 waren er 9 kinderen, van groep 5 waren er 6 kinderen en van groep 6/7/8 waren er 3 kinderen.
Ik heb groepjes van 4 kinderen gemaakt, met een vaste begeleider werden de oefeningen gedaan. Iedere tafel had een andere oefening. Na 4 minuten schuiven alle kinderen een tafel door, zodat alle oefeningen aan bod komen.
Ik had hulp van Huub, Tijmen, Paul, Lee-Jon, Ferdy en Mirella, allen nogmaals hartelijk dank. De ochtend verliep goed, helaas tot nu toe zijn hieruit geen nieuwe leden gekomen, maar hopelijk hebben de kinderen een leuke ochtend gehad.

Tot slot

Er zijn vele activiteiten geweest zo door het jaar heen. Leuke activiteiten. Ik zie dat kinderen hiervan genieten. Het vraagt wel veel organisatie, tijd en energie. Ik zou het fijn vinden als ik steun zou krijgen van "iemand". Gelukkig hebben we tijdens de competitiewedstrijden hulp: Gertruud Otten, die alle thuiswedstrijden achter de bar staat. Het vervoer van de jeugdteams verloopt goed. Maar er zijn veel zaken die geregeld moeten worden en dat doe ik nu allemaal alleen.

Er zijn nu drie (4mans) teams, die op zich goed draaien, een vierde team zat er niet in. Dan zou ik vier teams van drie spelers hebben en dit geeft problemen als iemand ziek is of niet kan spelen.

Ik denk dat de jeugd goed draait en dat we op een zelfde manier door kunnen gaan, maar hulp van anderen is van harte welkom!!!!

Vriendelijke groetjes van José,
Wedstrijdsecretaris jeugd

 

 

Home