ARCHIEF

Seniorencompetitie najaar 2010

Terug naar archief

Percentages  |  Verslagen 


Team 5 (de 3 R's) kampioen

Ons eerste team, uitkomend in de tweede klas, heeft zich prima laten zien. Rens Molenaar haalde een prachtig hoog winst-percentage. 
Het tweede liet een prima mentaliteit zien maar handhaafde zich maar net. 
Het derde team is met 46 punten! nog niet zeker van handhaving in de 4e klasse, want in de laatste wedstrijd wist de naaste concurrent zo maar met 10-0 te winnen. 
Het vierde mag, na een prachtige promotie in het vorige seizoen, weer terug naar de vijfde klasse.
Het vijfde leek de titel te missen maar op de allerlaatste speeldag bleek de concurrent net iets teveel punten te verspelen. De 3 R's zijn dus kampioen. Van Harte Gefeliciteerd.
Het zesde en zevende team speelden prachtige wedstrijden en lieten steeds beter spel zien. Dit gaat in de toekomst veel meer punten opleveren. 
(uit nieuwsbrief 22-12-2010)

 

A-MERK 1
 STAND 2e kl
Disnierats 2  10 - 73 C
Olympia (E) 2 10 - 67
A-Merk 1      10 - 57
DOKO (Z) 1    10 - 44
Esopus 1      10 - 34
DOV 3         10 - 25
Paul Molenaar, John Vis, Ben Loo, Rens Molenaar, Ab Muller
A-MERK 2
 STAND 3e kl
Disnierats 5   10 - 87 B
Stede Broec 11 10 - 54
Spirit 7       10 - 51
A-Merk 2       10 - 40
Esopus 3       10 - 36
Backhands 3    10 - 32
Stuart Jong-Tjien-Fa, Tijmen Kluit, Huub Koen, Rens Vriend
A-MERK 3
 STAND 4e kl
Stede Broec 13 10 - 71 D
Spirit 11      10 - 56
DOV 6          10 - 54
A-Merk 3       10 - 46
Disnierats 15  10 - 46
De Roemer 3    10 - 27
Hein Leliveld, Willem vd Veen, Jimmy Endstra
A-MERK 4
 STAND 4e kl
Stede Broec 14 10 - 81 C
DOV 5          10 - 73
Olympia (E) 8  10 - 57
Disnierats 11  10 - 52
Spirit 13      10 - 22
A-Merk 4       10 - 15
Ronald Nannings, Holger Bonte, Pieter Schaper, John van Sornsen de Koste
A-MERK 5
 STAND 5e kl
A-Merk 5          10 - 70 D
Spoetnik '81 3    10 - 67
Puinhoop United 3 10 - 46
DOV 9             10 - 41
Spirit 14         10 - 39
Duintreffers 5    10 - 36
Raymond v Berkel, René Haakman, Rob Hiddinga
A-MERK 6
 STAND 5e kl
Duintreffers 4    10 - 69 C
Tebunus Alkmaar 4 10 - 63
De Roemer 4       10 - 57
Stede Broec 16    10 - 50
De Victors 9      10 - 46
A-Merk 6          10 - 15
Bouke Pitstra, Joop Mus, Fons Laagland, Sjaak Deen
A-MERK 7
 STAND 5e kl
DOKO (Z) 4  9 - 76 A
Turnlust 2  10 - 66
Limmen 3    10 - 55
Backhands 4 10 - 39
Esopus 7    10 - 29
A-Merk 7    10 - 15
Koen Meester, Marco Blees, Jimmy Kayadoe

 

 

 

 

 

 


Naar boven

Percentages

 

 


Naar boven

Verslagen

INGEZONDEN VERSLAGEN SENIOREN  (Frontnieuws)

 

Team 5 kampioen

           De drie R's niet compleet zonder de drie H's                                      foto Yvonne Scherpenhuizen

 

 Kaas & worst toernooi 17 december 2010

Afgelopen 17 december werd het kaas en worst toernooi gehouden. Ronald Nannings en Bouke Pitstra namen de organisatie voor hun rekening. Naast dit toernooi zou afscheid worden genomen van Pieter Schaper, die stopt met tafeltennis en aftreed als bestuurslid. Ook werden die avond de drie R's (Raymond, Rene en Rob) gehuldigd vanwege het feit dat zij kampioen zijn geworden in de 5e klasse. Met al die festiviteiten had het bestuur gemeend om deze mensen in de bloemen te zetten en de deelnemers rijk te voorzien van kaas en worst.

De opkomst was groot, maar liefst 24 kaas, worst en tafeltennis liefhebbers waren van de partij. Het deelnemersveld was indrukwekkend, naast good old Ben Loo, was ook Paul en José Molenaar van de partij. Er was ook een grote schare getalenteerde jeugd aanwezig, een mooie avond met hoogstaand tafeltennis lag in het verschiet. Bouke was belast met de poule indeling en deed dit zeer kundig. Ronald was tijdelijk barman en tussen het tafeltennis door kon hij als bartijger iedereen voorzien van drank.

Tussentijds nam voorzitter Hein Leliveld de microfoon in de hand, met een mooie speech en een bos bloemen namen wij afscheid van tafeltennisser en bestuurslid Pieter Schaper. Pieter nogmaals bedankt voor je bestuurlijke en sportieve inzet! Ook de drie R's werden feestelijk gehuldigd met een bos bloemen. Eindelijk waren zij in 2010 de terechte kampioen geworden.

Dat er mooi gespeeld werd deze avond was wel zeker. Ondanks het prachtige spel van de jeugdleden liet good old Ben Loo zich niet verassen en pakte de titel "Kaas en Worst toernooi" voor 2010. Voor de jeugdleden Nordin (2e) en Rens Molenaar (3e) waren er mooie ereplaatsen weggelegd. De drie kaas en worst prijzen werden verdeeld door Bouke.

Aan de bar werd onder het genot van een drankje en kaas en worst tot in de kleine uurtjes nagepraat over sportieve aspiraties en prestaties. Editie Kaas & Worst toernooi 2010 was een daverend succes en hopelijk kunnen we dit volgend jaar weer dunnetjes over doen.
Ronald Nannings

 

 Slotronde najaar 2010

Team 5 kampioen
Hartelijk gefeliciteerd team 5 (de drie R's) voor het behalen van het kampioenschap in de vijfde klasse.
Een echte teamprestatie. Veel prachtige wedstrijden lieten jullie zien.
Het was tot de laatste wedstrijd spannend.
Veel succes in de 4e klasse.

Met sportieve groeten

Hein Leliveld
Voorzitter A-Merk

Slotakkoord   (A-Merk 3)
Was deze laatste wedstrijd voor Willem. Nadat zowel Hein als Jimmy vaak in de schijnwerpers stonden vanwege hun sterke optredens, was het afgelopen vrijdag tegen DOV de beurt aan Willem. Mijn vriendenteam is inmiddels afgezwakt naar mijn vriend speelt daar, een dame speelt daar een zekere Irma die nog al van alles weet, zo weet zij ook dat wij allemaal verkeerd serveren. Dat leidde tot veel irritatie, helaas konden we in de dubbel dat niet afstraffen. In de enkels waren we haar wel de baas, dat was balen voor haar. 
Haar vader de sterk spelende Fred 70+ was 5 matchpunten verwijderd van een super stunt tegen Willem. Fred tikte Willem de 1e twee games helemaal weg 0-2 was de tussen stand en bij 6-10 kon Fred de wedstrijd uitmaken. Willem beruste in zijn lot maar van opgeven was natuurlijk geen sprake, Hein had dat ook al gezien en Willem er op gewezen dat de wedstrijd pas over is na de laatste bal, en die kon Fred maar steeds niet maken. Zo was het opeens 10-10!!! en jawel hoor met de geluksrubbers was het 12- 10 voor Willem, en zowaar hij zat nog in de wedstrijd!!. De 4e game was gemakkelijk voor Willem, 2-2 nu. In de 5e game toonde Fred veerkracht om na 10-8 nog op 10-10 te komen, maar het slotakkoord in deze laatste wedstrijd was dus voor Willem, hij won na een ongelofelijke achterstand. 
Nadat we verleden week dik hadden verloren omdat Hein ergens in het Oosten vertoefden, pakten we nu een prachtige overwinning 6-4. Ik lees nu wel dat onze concurrent zomaar met 10-0 heeft gewonnen en gelijk met ons in punten is gekomen. Wat dat inhoudt is nog niet helemaal duidelijk.
Wordt vervolgd, Willem

Team 4 terug naar de 5e klas
Na glorieus te hebben gewonnen in de 5e klas, begon het debuut in de 4e klas. Met John Sornsen de Koste zou het 4e team geen degradatiekandidaat hoeven te zijn. Holger, Pieter en Ronald hadden allen meer dan 90% gescoord in de 5e klas. We gingen dan ook vol vertrouwen de competitie in. Na enige wedstrijden kwamen we tot de conclusie dat we nog kwaliteit te kort komen om ons te handhaven. Zelfs John die na zware onderhandelingen en grof geld was getransfereerd, kon geen potten breken. Ronald was de weg kwijt en kon geen punten scoren. Pieter zijn topspin was inmiddels een fopspin geworden. En Holger moest achter de tap fo bij zijn vriendin worden weggetrokken om überhaupt een balletje te kunnen slaan.

Daarnaast was de indeling niet al te gelukkig, we hadden te sterke tegenstrevers. Ook regelmatig spelers getroffen die met noppenrubber speelden. De noppen waren zo lang dat de bal er bijna aan bleef plakken. Kortom het was een zwaar debuut.

Op vrijdag 26 november trad het team aan tegen het altijd lastige Spirit. Er moest minimaal met 8-2 gewonnen worden om niet te degraderen. John mocht de spits afbijten en was meteen ontketend, de tegenstander werd vakkundig gesloopt. 
Daarna mocht Pieter tegen Bertus van Spirit, een speler die alle facetten binnen het tafeltennis gebruikt om te winnen. Pieter speelde niet onaardig, maar kreeg toch de deksel op zijn neus. 
Hierna was Ronald aan de beurt, Ronald speelde ijzersterk, won binnen no-time 2 sets en besloot toen maar over te gaan op een zomeravond tempo. Zoiets kon niet ongestraft blijven en helaas verloor hij knullig de wedstrijd met 2-3. 
De dubbel John en Ronald, liep niet helemaal gesmeerd. John liep Ronald voor de voeten en andersom ook. Uiteindelijk verloren we de dubbel in 4 sets. Hierna mocht Pieter spelen en won met goed spel de wedstrijd. Hierna mocht John weer spelen, hij raakte veel mooie ballen, maar sloeg ook regelmatig mis. De tafel moest langer, breder en misschien het net lager volgens John. In elk geval John wist geen potten te breken tegen Bart. Hierna mocht Ronald aantreden tegen Bertus. Terwijl Bertus bezig was om Ronald uit zijn concentratie te halen, maar speelde Ronald stoïcijns zijn wedstrijd. Ronald speelde sterk, zo niet, zijn sterkste pot van dit najaar, want hij won vrij gemakkelijk in vier sets. Bertus schreeuwde nog dat hij slechts op 5% speelde. Daarop antwoordde Ronald, 'maar Bertus waarom zweet je dan zo, of is dat angstzweet?'
Hierna verloren Pieter en John hun wedstrijd. Ronald mocht nog aantreden en won weer vrij gemakkelijk. 
Uiteindelijk werd het 6-4 voor de tegenstander en is degradatie een feit. Helaas moeten we afscheid nemen van de vaste krachten Pieter en Holger. Zij komen na dit seizoen niet meer in actie. Mannen, bedankt voor jullie inzet en spelplezier in de afgelopen jaren. Het was een eer om met jullie te hebben gespeeld.
28-11-2010 Ronald Nannings

 

 7e ronde najaar 2010

"Kromgebogen over zijn stuur tegen de wind"...  (A-Merk 3)
Zichzelf een weg baant, zong onze Boudewijn de Groot eens. Onze Jimmy baant zichzelf ook een weg, maar die loopt iets anders. Tegen de Roemer die we de 1e wedstrijd met 4-6 verloren scoorde Jimmy zijn eerste punt, samen met Hein won hij toen ook de dubbel. Toch verloren we, zij hadden een speler die tot op heden nog geen punt had gewonnen. Die schande van de 1e wedstrijd moesten we uitvlakken, alleen de man met nul punten stond reserve. Ze hadden versterking gehaald in de vorm van hun 4e speler genaamd Marinus Huysen (67jaar) 6 gespeeld 1 gewonnen.
Aanvoeder Willem liet onze sterkste speler Hein tegen deze Marinus starten, we moesten uiteraard het 1e punt scoren. Wat bleek nu deze Marinus was in staat om het spel van Hein te spelen, en zo kregen we een spannende wedstrijd voor de neus. 0-1, 1-1, 1-2 en 2-2. Jimmy gaf Hein aanwijzingen hoe hij die Marinus klein kon krijgen. Hein kwam wel steeds een puntje voor, maar wist de voorsprong niet uit te bouwen. En toen Marinus gelijk kwam, wist hij wel de voorsprong uit te bouwen. En zo was Hein op zijn eigen spelwijze geklopt, 1-0 voor de Roemer. Die Rinus lachte zich rijk uiteraard, hij had de grote Hein (17 gespeeld 12 gewonnen) verslagen. 
En onze "eenzame fietser" Jimmy was nu aan de beurt, Willem liet hem starten tegen hun sterkste man, die in Oosterblokker alle A-merkers naar huis stuurde. Maar ja met die 1-0 achterstand in het achterhoofd besloot Jimmy wat harder te "fietsen" en hij liet Hein en Willem met een "kromgebogen" blik achter. Na welgeteld een kleine 20 minuten had onze Jim hun beste speler helemaal zoek gespeeld, en zo was het niet 2-0 maar 1-1!!!! 
Hun beste speler was hier door wel van slag, want zowel Hein als Willem wonnen ook van hem. Toch had de Roemer nog een onbekende speler opgesteld, ene K. Kuiper (9 gespeeld 6 gewonnen). Willem met zijn geluksrubbers kon deze avond niet meer stuk, geinspireerd door het fantastische spel van Jimmy, liet Willem deze Kuiper achter zich. Zo was het 1-2.
Willem ging deze keer met Jimmy de dubbel in, de 1e game ging met goed spel naar de A-Merkers. Daarna kreeg K.Kuiper het spelletje door en wist het tij te keren. 2-2 nu. 
Jimmy kon die Kuiper helaas niet pakken, Willem maakte uiteraard gehakt van Marinus en zelfs Hein wist de sterke Kuiper te verslaan, hij moest natuurlijk wel nog wat laten zien. 
Het was nu 3-5 en de "eenzame fietser" moest nog aantreden tegen Marinus, die moest hij kunnen winnen. En hij begon weer furieus en kwam 0-1 voor, daarna 1-1 maar toch weer 1-2 voor. Marinus 67 jaar met een 5 gamer tegen Hein in de benen, en een veegpartij van Willem in de benen, moest nu toch wel op breken staan. Maar hij rechte zijn rug en trok de stand gelijk 2-2 in games. "Als hij maar geen voetballer wordt ze schoppen hem misschien halfdood" nou halfdood was hij zeker niet, Marinus wist het uiterste uit hem zelf te halen en wist Jimmy in de 5e te verslaan met 11-9. Hij werd als een held ontvangen in de Roemer kantine. Maar de schande van Oosterblokker was wel weggepoetst, we gingen dik na 24.00 met een 4-6 zege op weg naar huis.
Volgende week tegen de koploper Stedebroec, zou de "eenzame fietser zijn uit gefietst!!!!'`
Lees het volgende week,
30/10/2010 Willem

 

 6e ronde najaar 2010

Dubbeldoorslag  (A-Merk 3)
Moest afgelopen vrijdag de doorslag geven voor wie er ging winnen. We ontvingen mijn goede vrienden (alweer) Disnierats. 
Daar doet een zekere Remco mee, en als die op stoom is spint hij iedereen dol. Zo konden Hein en Willem hem ook niet stoppen. Jimmy kon helaas hun mindere speler Hans niet verslaan. Hein die eerder nog van Rene Metz bij Disnie verloor, wist hem nu te verslaan. Zo kwam er 2-1 voor dat de dubbel moest beginnen op het bord. 
Hein en Jimmy (die erg was aangeslagen door prive omstandigheden) waren nog ongeslagen. Willem zag vanaf de kant veel irritatie bij de spelers, er was constant sprake dat de bal in het verkeerde vak was terecht gekomen na een service. De spelers van Disnie baalden als een stekker, ze zagen in Hein de spelbreker. Het kwam het spel van Jimmy niet ten goede, helaas konden onze mannen het niet tot een goed einde brengen. En zo was het 2-2. 
Gelukkig wist Hein de lange confrontatie met Hans (zelfde spel als Hein) van Disnie op 4 games te houden en wist zo 2 wedstrijden te winnen, evenals Willem. Zo hadden wij verleden week tegen DOV een goede score 4-6, en zo had Disnierats tegen ons een goede score 4-6. En ze staan nu vlak achter ons op de ranglijst, dat wordt dus nog spannend.
p.s. vermelden waard nog over mijn MAZZLErubbers, tegen Remco die ik in 5 games verloor met een 5e game van 11-9 had ik zeker een stuk of 10 !!!!! MAZZLE ballen die allemaal goed voor mij vielen!!!!! Paul bedankt voor deze MAZZLErubbers. Deze sterke speler had ik dus bijna te pakken.
Volgende week het degradatie duel tegen de Roemer.
17-10-2010, Willem

A-Merkuitslagen dit weekend:

 VR 15 okt    Esopus 1    -    A-Merk 1      2 -  8   
 VR 15 okt    A-Merk 2    -    Backhands 3      5 -  5   
 VR 15 okt    Stede Broec 14    -    A-Merk 4     10 -  0   
 VR 15 okt    A-Merk 3    -    Disnierats 15      4 -  6   
 VR 15 okt    A-Merk 7    -    Backhands 4      4 -  6   
 VR 15 okt    De Victors 9    -    A-Merk 6      9 -  1   
 VR 15 okt    A-Merk 5    -    Spirit 14      7 -  3   

 

 5e ronde najaar 2010

A-Merk 1 - Disnierats 2: 4-6
Vrijdag 8 oktober 2010, 2e klas

John Vis was deze avond de man in vorm, en liet verrassend goed tafeltennis zien!! Tegen de koploper nota bene wist hij 2 wedstrijden te winnen. Pim van Kleef en Nick de Bey moesten beide ervaren dat John sterker was deze avond. Ook Wim van Riel wist hij het moeilijk te maken, maar na een 7-5 voorsprong in de vijfde kon John het net niet bolwerken. 
Rens en Paul wonnen beiden een wedstrijd, het vaste dubbel Rens/John wordt steeds vaster, maar deze wedstrijd ging met 2 punten verschil in de vijfde naar onze gasten uit Hoorn. 
En zo kwam het dat we 4 punten konden scoren tegen de koplopers uit de 2e klasse, vorig jaar speelden zij nog 1e klas. Een gelijkspel had zelfs heel goed mogelijk geweest, daar onze tegenstanders wisten te ontsnappen in het dubbelspel, de hekken van het kerkhof waren reeds piepend en krakend voor hen opengezet..... 
Voorlopig staan we nu halverwege op een vaste derde en veilige plaats.
Paul Molenaar

Super modern  (A-Merk 3)
... is de nieuwe accommodatie van tafeltennisvereniging DOV uit Heer Hugowaard, de oude laagbouw staat er overigens nog steeds. Dat komt omdat eerst de asbest mannetjes er heen moeten om de gevaarlijke stof te verwijderen, waar wij jaren in hebben gespeeld.
Ik lees dat Paul ontzettend mazzle had en zo nog kon ontsnappen, na een flinke achterstand ook tegen DOV. We werden ontvangen door mijn goede vriend Herman Lobbes, hij zei nog Willem van jou heb ik nog nooit gewonnen, maar hij staat wel 80%!!!!!
Het werd tijd dat wij weer eens een wedstrijd gaan winnen zei ik tegen Hein en Jimmy, Uiteraard starte ik tegen mijn vriend Herman we moesten het 1e punt hebben. Maar na een voorsprong van 0-1 wist Herman de stand om te zetten in 2-1!!! Willem met zijn nieuwe MAZZLE-rubbers (geadviseerd door Paul), wist er een 5 game uit te slepen na 2 match punten tegen te hebben gehad.
In de 5e game was het snel gebeurd met maar liefst 4 MAZZLE (Paul goed gedaan hoor die PECH-rubbers vervangen door MAZZLE rubbers) ballen droop mijn goede vriend Herman teleurgesteld af. Maar hij gaf geen kik, die bewaarde hij voor de partij tegen Hein.
SUPER Hein bleef weer op 100% ook de DOV ers konden niet openen tegen Hein, alleen de zeer geconcentreerde Irma kon het Hein moeilijk maken. Alhoewel de 5e game een makkie was voor Hein, zo was het 0-2. Dan onze GROEI briljant Jimmy, deze begint steeds meer te glimmen en games op te eisen ook tegen de sterkste spelers. Het is nog net niet genoeg voor punten, maar dat gaat zeker komen, Hij moet nog even geslepener worden, maar met veel training en hulp van Paul moet het zeker 100% zuiver worden. Dan speelde ook nog Fred mee met DOV, de vader van Irma. Hij is al ruim 70+ maar speelt als een jongeman, Jimmy kon hem helaas niet verslaan.
Maar tegen Hein spelen ze niet graag, ze moeten dan aanvallend openen en dat gaat de DOV ers niet goed af. Ze vinden het spel van Hein maar niks, en dat lieten ze Hein ook wel weten. 
De dubbel ging wederom verloren door Hein en Willem, opmerkelijk was hier dat Hein niet doorhad dat dezelfde tegenstander 2 keer achter elkaar de bal retourneerde. Willem die het wel doorhad kreeg een reprimande van Hein, en nadat we zijn bril hadden schoon gemaakt was het leed al geschied. 
Gelukkig bleven we allebei ongeslagen zodat we met een 4-6 overwinning de mooie accommodatie van DOV achter ons lieten. 
Zo reden we in het aarde donker tegen 1.00 uur huiswaarts. Volgende week begint de terug ronde, dan komt Disnierats op bezoek.
9-10-2010 Willem (5uit6 met de MAZZLE rubbers).

 

 4e ronde najaar 2010

A-Merk 1 - DOV 3  9 - 1
Ben Loo ingezet als anti-specialist, tegenstanders volkomen verrast!!! 

Vrijdag 1 oktober thuis tegen de mannen van DOV, Heerhugowaard.
Deed vorige week Ab mee in het stadion van Olympia, nu hadden we Ben ingezet als totale verrassing voor onze tegenstander en voor ons eigen John.
Rens was naar de kaakchirurg geweest en zag het niet zo zitten om te spelen, vandaar de inzet van Ben.
Drie wedstrijden gingen zeer gelijk op, en werden allen in een 5e game beslist, maar wel in ons voordeel. De eerste 5 gamer was de openingswedstrijd van Paul.
Na 2 games te hebben verloren en 10 - 6 achter in de 3 game werd het tijd om orde op zaken te stellen, en met de nodige mazzel (Willem!!!) trok ik deze game toch nog naar me toe, 12 -10.
De rest werd van deze wedstrijd werd wat makkelijker gewonnen.
De overige 7 wedstrijden werden allen wat ruimer beslist. Ben was zo sportief om 1 punt aan de tegenstander te laten, zo hoort het ook als invaller zijnde!!
Voorlopig staan we op een veilige 3e plaats, met ruime afstand op de nummer 4, 5, 6.
3-10-2010, Paul Molenaar

Super-Hein  (A-Merk 3)
Afgelopen zaterdag moesten we voor de verandering aantreden tegen Spirit, met de oude bekende Adri Brink. Hein heeft het altijd moeilijk tegen hem, meestal verlies ik van hem zei Hein. Willem die om tactische redenen een ander batje aangeschaft had, had wederom een taktische zet in gedachte en liet Hein direct tegen Adri beginnen. Zo kan hij niet eerst warm draaien. En het pakte goed uit, nadat Jimmy de eerste wedstrijd net aan verloor maakte Hein en Adri er een behoorlijke wedstrijd van. Veel lange rally,s en dus veel geduld. Hein kwam 2-0 achter, maar daar was opeens SUPER-Hein en die maakte 3 games op rij. 1-1 dus. 
Willem had Paul opdracht gegeven zijn PECH-rubbers om te ruilen voor MAZZLE-rubbers. En die tactische zet pakte goed uit, Willem had nu eindelijk ook eens Mazzle ballen en zo was de stand 1-2!!! 
Jimmy melde zich om de dubbel te spelen, ok we stonden voor dus het kon. SUPER-Hein bleef aan de kant. Spirit pakte na een achterstand toch de 1e game, daarna waren Willem&Jimmy de sterkste 1-1. Maar toch konden we niet door drukken en zowaar 2-1 voor Spirit. We moesten nu vol aan de bak om de 5e game er uit te slepen, en na een voor sprong van 1-5, 5-9 en 6-10 was iedereen klaar voor de 5e game. Jimmy klapte de bal na een snelle handeling roekeloos in het net, Willem tikte de bal tot 2 keer aan toe op het net en daarna over de tafel!! 9-10 nog maar. Na een ongelofelijke misser met de service was het 10-10!!! We waren de kluts kwijt en de wedstrijd, de stand was nu 2-2 (en we baalden uiteraard). 
Jimmy kon helaas geen puntje pakken, ook niet nadat Hein en Willem Sandra van Spirit helemaal zoek hadden gespeeld. Sandra die toch wel openingen kan creeren, was daarom te sterk voor Jimmy. Maandag op de training gaan we daar aan werken.
Willem had nog veel pech tegen Frank van Spirit, maar tegen Adri was hij weer super, zo won ik met mijn MAZZLE-rubbers 2 van de 3. Maar SUPER-Hein bleef op 100%, fantastisch!!!!Na een spannende wedstrijd was de eindstand 5-5, wel terecht overigens.
Volgende week tegen me vriend Herman Lobbes van DOV. Gaan we even kijken of ze een mooi spelers home hebben gekregen daar in Heer Hugowaard.
3-10-2010, Willem,

 

 3e ronde najaar 2010

Geen kans  (A-Merk 3)
Helemaal weggespeeld geen enkele kans in het dubbelspel tegen koploper Stedebroec, ze waren maar met zijn tweeen. 
Als een soort figurant (het leek net of we voor het eerst een batje vast hadden) werden we alle kanten op gespeeld. We hadden de dubbel nog niet verloren, en nu dit Hein en Willem helemaal weggespeeld.
Jimmy die verleden week zijn 1e punt scoorde, kon nu geen potten breken, tegen de twee van Stedebroec kon hij 1 game scoren.
Ook Willem speelde verdienstelijk, maar winst zat er niet in, tegen ene Kees haalde hij hard uit en pakte de 1e game met 11-4. De 2e gaf Kees een beetje gas, en Willem kon niet reageren, en zowaar 1-2, Willem knokte zich terug tot 2-2. In de alles beslissende game was hij er weer, je mag er niet aan denken wordt er gezegd, je moet er niet mee zitten, dat het nog in je hoofd zit zegt alles. Verleden week zeiden ze al, je krijgt ze mee, en je krijgt ze tegen, verleden had ik ze niet mee. Nu begonnen we de 5e game met een schitterende net bal waar Willem nooit meer bij kon, op 10-9 weer een prachtige net bal waar Willem niet meer bij kon, en waar waren mijn geluksballen, juist ja, niet aan denken die komen wel een keer, Dat het nog in je hoofd zit zegt alles.
De twee van Stedebroec waren toch ook al op leeftijd, zodat Hein in de laatste wedstrijd zowaar een punt scoorde tegen Kees Slaman, maar Hein had hem meermaals verslagen. Ook de andere speler Sjors had Hein bijna te pakken maar helaas in de 5e game was Hein uitgeblust.
Volgende week beter,
Willem , 26-9-10

 

 2e ronde najaar 2010

Doko - A-Merk 1 2-8
Zaterdagmiddag 13:30 bij Doko, A-Merk 1: Rens, John, Paul
Meest opvallend was dubbelspel: Rens en John waren onnavolgbaar voor de tegenstanders, een vette winst (3-0) was hun verdiende loon.
Waar het dubbel de afgelopen wedstrijden steeds stroef liep, kwam er van de nietdubbellaar (Nieuw Nederlands) het advies om elkaar een teken te geven welk effect je gaat serveren, zodat je maatje weet wat er waarschijnlijk terugkomt. Dit werkte fantastisch, een prachtig overheersend duo dat duidelijk liet blijken hoe dubbelspel gespeeld moet worden, ondanks het voetenwerk van John.
Persoonlijke resultaten: Rens 3, John 2, Paul 2.
Tegenstanders: Jeroen Schouten 0, Thomas Modder 0, Ron Jimmink 2.
Volgende week uit tegen Olympia, zaterdag 25 september 18:00 uur. Wie komt ons aanmoedigen?
19-9-2010 Paul Molenaar

Heeft team 3 aanpassingsproblemen?
In al weer de tweede wedstrijd van deze competitie traden we thuis aan tegen De Roemer 3. In onze eerste wedstrijd (tegen Disnierats uit) wisten we nog te winnen met
6-4. Deze keer werd het een verlies met 6-4. 
We zijn vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse en moeten ons dus wel positief kunnen onderscheiden in deze lagere klasse. Maar dat komt er (nog?) niet uit. In de vierde klasse lijkt er minder aanvallend gespeeld te worden. Meer afwachten en hopen op een foutje van de ander. Vooral Hein heeft moeite met die speelstijl want hij kan zelf op dit moment ook niet veel anders laten zien. Gevolg teveel (onnodige ) verliespartijen.
Tegen De Roemer wisten Willem van der Veen, Jimmie Endstra en Hein maar ieder 1 wedstrijdpunt naar zich toe te trekken. Voor Jimmie was dat zijn eerste officiële winstpartij in een tafeltenniscompetie. De dubbel van Hein en Jimmie (ook de eerste keer in die combinatie) werd ook nog knap gewonnen. Jimmie is nog niet zo lang serieus met tafeltennis bezig maar maakt heel snel vorderingen. Zijn spel ziet er verzorgd uit maar er zijn nog teveel onnodige fouten. Het ontbreekt Jimmie nog aan voldoende vlieguren.
Willem mocht op dezelfde avond ook nog als invaller spelen in team 2 tegen Stedebroec. Hij wist daar helaas niet tot scoren te komen.

We speelden met vier teams thuis en het was weer Bar Gezellig. Alleen team 5 wist te winnen met 8-2. Drie winstpartijen van Raymond en Rob. Ook in team 7 zag ik Marco Blees 3 keer de winst binnen halen. Knap werk.
Na een gezellige nazit fietste ik met Rob Hiddinga door de donkere nacht huiswaarts. We vroegen ons daarbij af waarom we toch zoveel jongelui in donkere jassen en zonder fietsverlichting tegenkwamen. Ze kunnen zomaar platgereden worden maar vinden het kennelijk stoer dat risico te nemen. Waarom gedogen hun ouders zoiets eigenlijk.
Ach gedogen.........leidt me naar de verkeerde associaties en doet mijn opgewekte gevoel snel verdwijnen.
Wel een mooie ontluikende maan vanavond.
19-9-2010  Hein Leliveld

We zijn weer begonnen!!!  (A-Merk 3)
A_merk 3 met nieuwkomer Jimmy Endstra, Hein en Willem waren in de 1e wedstrijd tegen Disnierats goed op dreef. Tegen de vrienden van Willem werd een 4-6 zege behaald. 
Jimmy zijn debuut in de comp. verliep voor hem minder goed. Hij was uiteraard nerveus en kon daardoor geen punt binnen halen. Hein won er twee en Willem zelfs drie, de laatste twee wonnen ook het dubbel.4-6 dus.

Afgelopen vrijdag in de tweede wedstrijd tegen de Roemer werd het dubbel ook gewonnen maar deze keer had Hein Jimmy aan zijn zijde. Jimmy die zijn eerste thuiswedstrijd direkt in winst om wist te zetten, bravo!!! Prima thuisdebuut dus, Willem moest deze avond ook invallen bij het tweede waar Stuart en Rens ook al het dubbel wonnen, Beide wisten ook nog een enkel te winnen, Willem viel verdienstelijk in pakte wat games maar was niet in staat om te scoren. Vermelden hier nog waard is dat Willem leek af te stevenen op een 5 gamer, maar bij een prachtstand van 8-6 in zijn voordeel, 3slemielige net ballen tegen kreeg die prompt net achter het net neervielen. Daardoor geen 5 gamer maar een zwaar aangeslagen Willem. Ben Loo gespecialiceerd in dat soort net ballen zegt ja, maar je krijgt ze ook altijd mee, nou bij Willem is dat niet het geval!!! 
Hein zegt dat het spel in de 4e klas toch wat minder snel is, er wordt minder snel geopend. Daardoor wordt er meer geschoven met de bal. Hein is daardoor in het nadeel. Hij wist er maar 1 te winnen, net als Willem en Jimmy, maar door de dubbel was de stand toch nog dragelijk. 4-6 Mede dankzij het goede debuut van Jimmy.

Aankomende vrijdag direkt een topper tegen de koploper Stedebroec, benieuwd of we hier de 100% dubbel score kunnen handhaven.
Groetjes Willem   19-9-2010

 

Voorronde najaar 2010

Uitwisseling tussen Nootwheer en A-merk, 2 september 2010
Op 2 september stond de uitwisseling met Nootweer op het programma. 11 competitiedeelnemers en recreanten waren namens A-merk vertegenwoordigd.
Eenmaal aangekomen werden de A-Merkers in de watten gelegd door Nootweer, koffie en cake stonden al gereed. Hoewel de koffie en cake erg lekker smaakten kwamen we toch echt voor het tafeltennis.

Sjoerd Tuinstra van Nootweer had alles in kannen en kruiken en deelden de teams in. A-Merk had nog een verassing in petto, een aantal niet ingeschreven leden kwamen uit het niets opdagen. Sjoerd wist daar gelukkig wel raad mee, zodat we om 8.30 begonnen met spelen.
De Nootweerders waren tot op het bot gemotiveerd en speelden uitstekend tafeltennis.

De A-Merkers nog net terug van een lange vakantie waren nog niet helemaal bij de les.
Naarmate de avond vorderde kwamen A-merkers beter in hun spel. Van tafel 1 kwam het mooiste spel, daar speelden de beste teams van Nootweer en A-merk. A-merk bleek daar heer en meester te zijn. Tafel 2 kwam Nootweer uitstekend voor de dag, bij deze tafel een overwinning voor Nootweer. Het duel tussen beide organisatoren Ronald en Sjoerd was erg spannend, maar Sjoerd was iets beter bij de les.

Tafel 3 was Nootweer nóg sterker, ook bij deze tafel waren de Purmerenders de baas. Op tafel 4 speelden de recreanten en 6e klassers, Good old Joop Mus speelde als in zijn jeugdjaren en Yvonne Scherpenhuizen speelde ijzersterk. Met harde klappen en aanvallend spel wist ze alle Nootweerders te verslaan. Op tafel 4 moest Nootweer helaas het onderspit delven.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken was nog niet duidelijk welke vereniging had gewonnen. Ronald Nannings was helemaal de weg kwijt, want die begon de Nootweer spelers te feliciteren. Sjoerd kwam met de uitslag en wist te vermelden dat A-Merk, hetzij erg nipt, de uitwisseling had gewonnen. Het werd uiteindelijk 21-23 in het voordeel van A-Merk.

Na de uitslag werd het een zeer geslaagde avond, vooral op het moment dat Yvonne haar accordeon tevoorschijn toverde. Daarnaast werden lekkere hapjes door Nootweer uitgedeeld. Ik wil daarom ook namens A-Merk, Nootweer bedanken voor deze voortreffelijke avond, het was in één woord klasse! Volgend jaar is A-Merk weer aan de beurt en het zal niet meevallen deze avond te overtreffen.

Ronald Nannings

 

 

 

 

 

Naar boven

 

Naar startpagina