ARCHIEF

Seniorencompetitie najaar 2009

Terug naar archief

Percentages  |  Verslagen 


Geen kampioenen

Ons eerste team kwam in de tweede klasse uit. Paul Molenaar, John Vis en nieuwkomer en groot talent Rianne van Duin hebben bewezen in de top van deze klasse makkelijk mee te kunnen draaien. Complimenten daarvoor. 
Het tweede en derde team speelden in de derde klasse. Het tweede kon zich handhaven. Er is in dat team nog veel groeipotentie. Jurriaan Blom deed het in percentage erg goed. 
Het derde team haalde veel punten, wist ook voor een paar verrassende uitslagen te zorgen, maar zal komend seizoen toch een klasse lager moeten uitkomen. 
Het vierde team presteerde als vanouds bovenin. Opmerkelijk is de 100% score van Rob Hiddinga in die klasse. 
Het vijfde en zesde team presteerden bijzonder goed en draaiden met de besten mee.

 

A-MERK 1
2e kl
Disnierats 2 10 - 77 03
Stede Broec 6 10 - 57
A-Merk 1 10 - 56
Spirit 5 10 - 43
Limmen 1 10 - 39
Esopus 1 10 - 28
Paul Molenaar, John Vis, Rianne van Duin
A-MERK 2
3e kl
Stede Broec 8 10 - 88 01
Spirit 6 10 - 67
A-Merk 2 10 - 52
Olympia 3 10 - 43
Spoetnik'81 1 10 - 31
De Victors 8 10 - 19
Stuart Jong-Tjien Fa, Juriaan Blom, Tijmen Kluit, Thomas Korff
A-MERK 3
3e kl
De Victors 5 10 - 80 03
Backhands 2 10 - 52
Spirit 8 10 - 50
Disnierats 7 10 - 45
Stede Broec 11 10 - 39
A-Merk 3 10 - 34
Huub Koen, Hein Leliveld, Willem v.d. Veen, Holger Bonte
A-MERK 4
5e kl
Disnierats 14 10 - 80 01
Doko 5 10 - 65
A-Merk 4 10 - 57
Spoetnik'81 4 10 - 38
Limmen 4 10 - 37
Spirit 16 10 - 23
Raymond v Berkel, Renť Haakman, Rob Hiddinga
A-MERK 5
5e kl
DOV 9 10 - 84 02
Spirit 14 10 - 62
A-Merk 5 10 - 61
Esopus 6 10 - 32
De Victors 10 10 - 31
Backhands 5 10 - 30
Sietse Meijer, Ronald Nannings, Pieter Schaper, Rens Vriend
A-MERK 6
6e kl
Backhands 6 9 - 63 01
A-Merk 6 9 - 53
Disnierats 17 9 - 47
DOV 10 9 - 46
Bouke Pitstra, John Sornsen de Koste, Jimmy Kayadoe, Sjaak Deen

 

 


Naar boven

Percentages

 


Naar boven

Verslagen

INGEZONDEN VERSLAGEN SENIOREN  (Frontnieuws)

 

 9e ronde najaar 2009

Over en uit  (A-Merk 3)
Afgelopen vrijdag moesten we tegen de concurrent Disnierats, we hadden thuis verloren met 3-7 van dat team. Wij hadden nu dezelfde cijfers nodig maar helaas het werd weer 7-3 voor Disnierats. Zo was het dus voor A-merk 3 afgelopen. Na de promotie dus gelijk weer terug naar de 4e klas.

Opvallend is wel dat we weinig verslagen zien van de andere teams, degene die de verslagen lezen pak de pen en maak een mooi verslag!!!! 
23-11-2009, Willem (ex 3e klas)

 

Als een speer  ...     (A-Merk 3)  (naar voren geschoven wedstrijd)
...gingen we afgelopen vrijdag van start tegen Spirit , de ingelaste wedstrijd was van groot belang voor handhaving in de 3e klasse.
Er was wel een tactische zet voor nodig om een goed resultaat te halen, normaal begint Huub maar die komt traag op gang. Dus moest Hein het eerste punt binnen halen, en met zeer sterk geplaatste ballen won Hein wederom van Tristan, 1 van de jongere van Spirit.
Waar we de 1e wedstrijd nog met 3-0 achterkwamen, hadden we nu met die tactische zet de rollen omgedraaid. Het was nu 1-0 voor ons.
Met Huub in de 2e partij tegen Remco Lute. Huub had hem in de 1e wedstrijd verslagen, het was toen Huub enigste punt. Die Lute is toch wel een lastige speler maar Huub pakte toch het 2e punt voor A-merk. 2-0 dus. 
En toen de beurt aan Willem tegen de sterkste man van Spirit Wouter Wijker. Willem kwam 2-1 in games achter maar rechte de rug en sleepte een 5e game eruit. Die 5e game was opeens de makkelijkste van de avond het was zomaar 8-2, Willem kon uiteraard niet meer stuk en zowaar 3-0!!! 
De dubbel was in de 1e wedstrijd het breekpunt van de avond toen, na een 3-0 achterstand pakte wij de dubbel en via 4-1 wisten wij een 4-6 zege te boeken. Nu starten Huub en Willem weer zo belabberd als toen want ook nu was het zomaar 0-2 in games voor Remco en Tristan. Willem keek nog eens naar Huub en opeens was Huub bij de les, hij maakte wat puntjes. Dat was goed voor de partij, Willem pakte ook wat mee en daar was het zomaar 2-2!! En we gingen door, en hoe!!! Huub had de raarste ballen mee en voor dat we er erg in hadden was het via 8-3 10-6!!! Het kon niet meer stuk, vooral niet met die rare ballen van Huub. 4-0 zat in de knip dat kon niet missen, via 10-7 kreeg Willem een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar faalde!!!!10-8 nu. En daar was opeens de mascotte naar de andere kant gelopen want nu had de tegenstander een paar geluksballen.10-10 en ja hoor we verloren geen 4-0 maar 3-1!!! Dat was balen. 
Net als in de 1e wedstrijd toen wij de dubbel wonnen waren nu ook opeens de punten voor de tegenstander. Huub maakte nog wel 4-1 maar ik zei het al de punten gingen naar hun 4-4. En we hadden toch zeker 7 punten nodig, wat had gekund. Willem ging nog voor de volle winst en pakte zijn 2e punt, 5-4. Hein die zo sterk startte met het opening punt, moest het hierbij laten. In de 1e wedstrijd had hij de jonge Lute een stuk of 13 gamepunten toegestaan, nu echter kon hij dat niet herhalen. Hein verloor, geen 6-4 maar een gelijkspel 5-5.

Of we daar genoeg aan hebben moet blijken, want de laatste wedstrijd speelt Holger weer mee die nog altijd wacht op zijn nieuwe batje!!!! Of zegt Holger laat een ander maar voor mij spelen!!! Tegen de concurrent Disnierats moeten we wel met 3-7 winnen, Huub en Willem spelen dat is zeker maar de 3e man als hij nog geen materiaal heeft en geen trainingen speelt is nog niet zeker. Degene die speelt moet tegen de 3 van Disnie er zeker 2 winnen dat kan want Willem heeft in de 1e wedstrijd er ook 2 verslagen, via de dubbel moeten we dan de 3-7 veilig stellen. En als Disnie in de laatste wedstrijd tegen Backhands niet meer dan 2 punten pakt, wat ook reŽel is dan komen we allebei op 38 punten. En tegen elkaar hebben we dan ook allebei 3-7 staan, dat kan dan nog spannend worden voor de heren die daar over beslissen!!!!
Eerst maar eens afwachten wie onze 3e man wordt vrijdag tegen het duel uit de onderste regionen Disnierats-A-merk.
15-11-2009, Willem

 

 8e ronde najaar 2009

  • De wedstrijd Disnierats17 - A-Merk 6  is verplaatst naar 17 november.

Onze "HULK"  (A-Merk 3)
Normaal gesproken is de Hulk opgeblazen en groen op zijn sterkst, hij is onstaan omdat ene kernfysicus zichzelf teveel blootstelde aan gammastraling tijdens het ontdekken van een bom.
Onze "HULK" (Huub) heeft zich blootgesteld aan de kou en was daarom wat ziek en zwakjes!!! Maar als onze Hulk wat scheurt, dan scheuren zijn spinballen nog harder over de tafel. Hij presteert ongelofelijk, hij transpireert een beetje geen centje zenuwen en bovenal kalm, en omdat hij een beetje krommer dan normaal staat, gingen de spinballen nog scherper.
Afgelopen vrijdag gingen we naar de koploper de Victors, waar zelfs nog een speler met 100% was, ja u leest het goed was, omdat onze "hulk" langskwam. 
En omdat we maar met zijn 2en waren (Holger hebben we niks van vernomen) moest een tactische zet het verschil maken, en omdat Huub altijd start en helaas meestal verliest, ging Willem nu eerst.
Heel tactisch want hun beste man ene GROOT(100%) was vele malen te groot voor Willem, maar heel tactisch was hier het geval dat de beste man niet in zijn ritme kwam. 
Die Groot moest eigenlijk snel weg dus de 2e partij moest hij gelijk tegen HULK (Huub), met Willem als scheidsrechter die omdat de zaal klein was op het juiste moment LETbal gaf als het ons voordeel was. Bij een rally waar Huub de boventoon voerde moest de rally natuurlijk niet worden onderbroken door LETbal. Maar dat is andersom ook. De Victors voorman kwam tegen Huub 2-0 voor en er was dus niks aan de hand, maar Huub raakte warm en op stoom. Het werd 2-1 en HR. Groot dacht een schepje er boven op, Willem als scheids zag het allemaal gebeuren. Huub was niet meer te stuiten, en met schitterende schuifballen zag je Huub opbouwen naar zijn spinbal. Die Groot was hier absoluut niet tegen op gewassen. En zowaar 2-2, zover was nog niemand tegen die Groot gekomen. Maar het punt was nog niet binnen, de 5e game ging gelijk op. Maar de spin van Huub gaf hier toch de doorslag, eigenlijk was het punt hier wel verdiend. 
In de dubbel waren we kansloos. En daar was opeens ene Huitema van de Victors die heel simpel van Huub won, Willem pakte tegen hem zomaar een game meer niet. 
En in de thuis wedstrijd was daar nog ene Robin van de Victors waar Huub toen ook van won, nu zat deze Robin vol met revanche gevoelens. En zowaar was hier ook een ware thriller om uit te maken wie de sterkste was. Ook hier was Willem aan het tellen en zag een schitterende wedstrijd, ook hier kwam het op 2-2 maar Robin leek met 9-7 zijn revanche te pakken. Maar bij de echte Hulk scheurt dan zijn kleren van het lijf, bij onze "HULK"scheurt wat anders. En zo was het 9-9 scheidsrechter Willem zat met het zweet in de handen, en met een enorme kreet liet Huub het 10 punt bijschrijven. Robin gaf echter geen krimp en hier op het bord stond 10-10, en dat met 2-2 in games. Maar hier werd op het eind een paar kleine foutjes gemaakt, en daar profiteerde Huub goed van. En pakte zo zijn 2e punt.
2 kostbare punten door onze "HULK"(Huub) met fantastisch tafeltennis bij elkaar gesprokkeld, en die punten gaan ons uiteindelijk helpen!!! Kijk maar we staan nu 7 punten achter de ene laatste Disnierats.

Aankomende vrijdag spelen wij de vooruit geschoven wedstrijd tegen Spirit, die wij in de 1e wedstrijd wisten te verslaan met 3-7, lukt dat weer dan komen we gelijk met Disnierats die dan nog wel de wedstrijd tegen Backhands tegoed hebben. Wij hopen dan dat ze niet verder komen dan 2-8 of 3-7, zodat we in de laatste wedstrijd tegen de concurrent Disnierats alles in eigen hand hebben. En dat allemaal dankzij onze "HULK" die begin van de week al wat zwak en ziekjes was, en zelfs een training moest laten schieten. Zelfs op de speeldag was hij niet naar zijn baas gegaan!!! Opmerkelijk was nog deze avond dat we opeens een sms kregen uit Portugal, daar zat onze 4e man Hein. Die begin deze week ons nog mede deelde dat hij voor dringende zaken even naar de dokter moest. En waarschijnlijk niet kon spelen nu weten we waarom!!!! Maar Hein moet nog wel 2 wedstrijden vlammen, evenals wij natuurlijk.
Volgende week ligt de competitie stil, maar wij spelen de vooruit geschoven wedstrijd tegen Spirit (1e wedstrijd 3-7 voor A-merk).
Tot dan,
Willem, 8-11-2009

 

 7e ronde najaar 2009

Over en uit   (A-Merk 3)
Het lijkt erop dat we in deze poule met sterke tegenstanders toch aan het kortste eind trekken. Tegen Backhands die deze keer op volle sterkte waren kwamen we nu te kort.
Hun sterkste man ene van Diepen speelde Willem in de 3e partij helemaal zoek, hij kreeg geen enkele kans. In de 1e partij speelde Huub tegen F. Besseling en hij verloor. Waar Huub in de vorige wedstrijd nog de meerdere was. Maar Hein pakte wel het punt tegen die Bes. 
Maar opeens was Huub weer volop bij de les en pakte het punt tegen de zeer sterke van Diepen, bravo. 
Helaas bleef het bij deze 2 punten, waar we in de 1e wedstrijd nog 7 punten hadden weten mee te nemen uit Berkhout waar Backhands op dit moment hun thuis wedstrijden speelt. Dus het wordt moeilijk om ons te handhaven, maar het kan nog steeds. Nog het vermelden waard is dat Huub tegen R. Bakker die hij ook in de 1e wedstrijd de baas was , bij een 2-1 voorsprong 3 matchpunten kreeg. Maar ze niet wist te benutten, en uiteindelijk nog verloor (jammer). 

Nu nog even terug komen op vorige week was daar opeens nog een verslag, Hein vond het blijkbaar nodig om ook een verslag te maken maar met dubbele fouten. Zo spreekt hij over (Willems laatste wedstrijd (en de een na laatste op de avond) Helaas voor Hein was het de laatste wedstrijd van de avond!!!! Ook vermeldde hij (Hein kende op een stand van 9-9) helaas voor Hein was de stand 8-9 voor Willem. Zo zie je maar dat Hein helemaal niet scherp is met zijn verslagen. Verder praat hij over (sportieve speler van Stedebroec) ja die zal gaan zeggen dat de bal in was. Als een bal betwist wordt door de spelers is een letbal op zijn plaats, Hein kende zijn medespeler Willem echter een strafpunt toe, heel ongebruikelijk. Willem liep daarna geŽmotioneerd weg. In een van Hein zijn wedstrijden kwam een soort gelijke bal, de tegenstander plaatste de bal op de rand van de tafel, maar Hein riep, nee hij was mis. Hier waren 2 spelers met een andere uitleg uiteindelijk werd er een let bal gegeven. En geen strafpunt dus voor Hein. Een heel sportief gebaar van de scheidsrechter (Huub) dus.

Volgende week de topper Victors-A-merk 1e wedstrijd 9-1, dat kan nu weleens anders worden.
3-11-2009 Willem

 

Promotiepoule 6e klasse (bovenste 4 teams):

6-nov   Backhands 6   DOV 10
17 nov  verpl. Disnierats 17   A-Merk 6
         
20-nov   Backhands 6   Disnierats 17
    DOV 10   A-Merk 6
         
27-nov   A-Merk 6   Backhands 6
    Disnierats 17   DOV 10

 

 6e ronde najaar 2009

Geen mazzle   (A-Merk3)
Wat ging dat slecht zeg afgelopen vrijdag tegen de concurrent Stedebroec. Thuis verloren we met 2-8. Nu in de heen wedstrijd konden we niet veel meer meenemen dan drie puntjes.
Huub is weer in zijn beste vorm, alleen moet hij eerst op stoom komen. 2 wedstrijden in 5e maar hij won, bravo.
Hein pakte ook met verdedigend spel een punt, maar er zat meer voor hem in. In de 1e wedstrijd pakte hij tegen Ben een 2-0 voorsprong om toch met 2-3 te verliezen. Nu kwam hij weer op 2-0 voor, maar wederom verloor hij weer met 2-3!!!! Bij de stand 9-9 in de 5e game en de rally duurde maar voort kwam opeens een andere bal in het veld, dan is het een let. Ben serveerde opnieuw en Hein speelde de bal over tafel 10-9 dus, en hij verloor. 
Maar je verliest NIET door dat ene balletje, nee klopt. Maar ze hadden wel steeds het mazzeltje mee, wat uiteindelijk steeds winst opleverde.
Willem toch wel emotioneel deze avond, werd helemaal gek van deze ballen. Hij kon helemaal geen punt pakken. Hier wel het vermelden waard dat tegen de sterke Ton Beerepoot Willem met een schitterend schampschot op matchpunt kwam!! Maar zowel Ton als onze scheidsrechter hadden het voorval niet gezien. Weg matchpunt en waar normaal een letbal wordt gegeven was het nu opeens 9-9. Die Ton begon er helemaal van te glimmen. Tegen zoveel pech was Willem niet opgewassen en gaf de partij op, (de scherpte is er dan uit).

Maar we zijn nog niet verloren, als we zo blijven spelen en Huub scoort er nog een paar. Dan blijven we gewoon in de 3e klasse.
Volgende week een beter verslag, 
26-10-2009, Willem

Zo doe je jezelf de das om   (ook A-Merk 3)
Team 3 mocht tegen Stedebroec uit aantreden. De onderste tegen de een na onderste (twee punten verschil) van de ranglijst. Er moest door A-Merk 3 dus gewonnen worden. Thuis hadden we eerder verloren met 2-8. Huub was vanavond aardig op dreef en wist twee partijen naar zich toe te trekken al waren het wel beide moeizame vijf gamers.
Hein pakte eenvoudig een winstpartij en liet zijn tweede winstpartij na een 2-0 voorsprong in games met 12-10 ongelukkig uit zijn vingers glippen.
De dubbel werd verloren door Huub en Willem in vijven. We liepen dus al rap stevig achter de feiten aan.
Willem had zijn dag niet en verloor zijn eerste twee partijen waarvan er een zelfs kansloos tegen de op papier zwakste tegenstander Kees Slaman. In Willems laatste wedstrijd (en de een na laatste op de avond) begon hij sterk en won de eerste game, verloor de tweede en won vervolgens weer de derde game. In de vierde game gebeurde helaas opmerkelijke dingen. Scheidsrechter Hein kende op een een stand van 9-9 het volgende punt toe aan Stedebroec. De smash van Willem was volgens de scheidsrechter en de sportieve speler van Stedebroec overduidelijk en direct naast de tafel beland. Willem betwiste dat 10e punt heftig maar kreeg geen gelijk. Dit was voor Willem helaas reden om het hoofd te verliezen en de wedstrijd direct en dus voortijdig te beŽindigen. Niet handig want hij had de vierde game nog kunnen winnen en bij eventueel verlies was er nog een vijfde game geweest.
Hij benadeelde hiermee zichzelf maar zeker ook zijn team en de naam van de club.
Zelfs al was het zo geweest dat de scheidsrechter (en de tegenstander) het verkeerd hadden gezien dan loop je niet weg uit de wedstrijd.
Dit is niet zoals het hoort. A-Merk wil en moet op het vlak van sportiviteit ook een A-Merk zijn.
We hebben er na afloop over gesproken.
Hopelijk is deze ervaring een bruikbare bouwsteen voor Willem in zijn geambieerde gang van vijfde naar de derde klasse.
26-10-2009, Hein Leliveld

Dikke voldoende   (Limmen 5 - A-Merk 6)
Het is wel een beetje vreemd, vandaag moeten wij een uitwedstrijd spelen op maandag. Eerst maar even rondbellen of de teammaten er aan gedacht hebben. Een kwartiertje voor aanvang komen wij bij de sporthal in Limmen aan. Alles is nog donker. Als "zij" er ook maar aan gedacht hebben dat de wedstrijd op maandag is. Na 10 minuten wachten kom er een speler aan, maar die moet eerst weer weg om de sleutel op te halen. Eenmaal binnen duurt het nog 20 minuten voordat de tafels klaar staan. 
Gelukkig heeft John zich niet van de wijs laten brengen en mag hij het spits afbijten. De eerste game verliest John met 11 - 9 van Koos, maar met de volgende drie 4 -11, 8 - 11 en 3 - 11 pakt hij de set. Onze tweede man aan de tafel is Jimmy, helaas is hij niet opgewassen tegen Robert. Bouke wint in drieŽn en speelt samen met John de dubbel. Na vier games is het gelijk en beide teams hebben kans op de set winst. Helaas valt het balletje net de verkeerde kant op en staat de 2 - 2 tussenstand op het score bord. 
Het is weer John die ons op voorsprong zet in een mooie 4 gamer. Bouke wint ook zijn tweede partij in drieŽn en Jimmy wint in vieren van Dewi. 
In het derde "potje" is Bouke te sterk voor Robert en als ook John zijn derde partij wint staan wij er met 7 punten goed voor. Jimmy speelt de slot partij tegen Koos die nog zonder punten staat deze avond. Met twee maal 11 - 3 troef hij Jimmy af. In de derde game krijgt Jimmy meer grip op het spel maar 12 - 10 is net niet genoeg om een puntje extra mee naar huis te nemen. 
Eindstand 3 -7 is voor de maandag een dikke voldoende. 
Bouke Pitstra, 19 oktober 2009

 

 5e ronde najaar 2009

Waar gebeurd verhaal  (A-Merk 3)
Verleden week vertelde ik de lezers dat we tegen het sterke Spirit (die 2e staan) met de sterkste bezetting toch een kleine overwinning (4-6) moeten kunnen halen. Maar toen Huub zijn openingswedstrijd direct in 3e verloor dacht ik dat wordt niks. Hein daarna tegen de sterke Wouter Wijker kon ook niks doen. 
Hun 3e man R. Lute was nog onderweg, zodat we meteen aan het dubbel moesten. Verleden week speelde Hein &Willem een zeer slechte dubbel en werden toen kansloos aan de kant gezet. Dat moest nu anders, Huub daarentegen had bedacht dat de volgorde zo moest wezen dat Hein zijn partner werd. En juist Hein nam de goede beslissing om Huub &Willem te laten dubbelen. Na een gelijk opgaande wedstrijd viel hier de 1e beslissing in de 5e game, Huub had zijn spin weer onder controle en zo was het 1 punt voor A-merk een feit!!! 
Lute was inmiddels gearriveerd en moest tegen Willem aan de bak. Willem kon hier geen potten breken en zo was 3-1. Huub daarna in een zinderende 5 gamer tegen Wouter geen punt helaas. 
Dus met een tussenstand van 4-1 werd in de kantine al bedacht dat Spirit hier even makkelijk meer puntjes aan toe ging voegen, maarrrrrr. Willem verleden week al goed voor 2 punten, met een percentage van 4 winst uit 8 (50%) speelde tegen Tristan van Spirit de wedstrijd van de avond en won in een spannende 5 gamer het 2 punt voor A-merk. 4-2 dus.
Wat we daarna hebben gezien en beleefd grenst aan het ongelofelijke!!! Want Hein kwam in het strijdperk tegen de jongste Lute die Willem nog kansloos had gelaten. Maar Hein had daarvoor de wedstrijd van Willem gezien, en Hein dacht dat kan ik ook, en als in zijn jongste dagen maakte hij de jonge Lute helemaal dol. En greep zowaar weer een punt 4-3 was het nu. 
Maar ja nu moest Willem opboksen tegen de sterke Wouter Wijker die had zowel Huub als Hein al verslagen, en na de 1e game toen Wouter even gas gaf zag Willem de bui al hangen. Hein gaf als tip focus je op de tegenstander en niks anders, en ik ging me nu volledig focussen op mijn opslag. Daar had hij toch veel moeite mee. En naarmate hij steeds minder scoorde met zijn opslag kreeg Willem opeens een gaatje, en zowaar 1-1 in games. Wouter had veel aanhang zelfs zijn moeder kwam hem even zeggen van die ouwe Willem mag je niet verliezen, maar 2 games later was het 2-2!!! Zover was Willem nog niet gekomen tegen die Wouter, die toch steeds meer moeite kreeg met Willem zijn opslag, en na een 1-4 tussenstand voor Willem, was het bij 7-7 billen knijpen, maar Willem dacht aan Hein die zei concentreer je op de tegenstander. En toen Willem ook nog eens 2 spin ballen ala Huub goed retourneerde was het opeens 8-10 en stond Willem gewoon op matchpoint, en hij maakte het keurig af. (Hij gilde wel de hele zaal bij elkaar) 4-4 dus!!! 
Hein daarna kreeg door die geweldige wedstrijd ook vleugels ik heb Hein nog nooit zo goed zien spelen, Hein zelf zei dat dit heel normaal was. Maar dan had hij het wel over 5 jaar terug. Tegen de moegestreden Tristan won Hein eigenlijk simpel in 3e, Die Tristan had toch wel even Huub in 3e aan de kant gezet. Maar het was wel 4-5 voor A-merk. 
Huub toch wel een beetje aangeslagen door de 2 nederlagen moest nu tegen de jongste Lute wel winnen, om niet al teveel schade op te lopen. Maar gelukkig hij lijkt trouwens wel een diesel, die moet ook eerst op gang komen. Huub liet het zover niet komen en na een 4-1 achterstand wist Amerk dus met 4-6 te winnen!!! 
De voorspelling van Willem verleden week is uitgekomen. Pppfpfpfpfpffff wie had dat gedacht. Volgens mij komt zo,n avond maar 1 keer in je leven voor 4-1 achter 4-6 winnen en niet tegen de minste, mannen goed gedaan.
10-10-2009Willem (11 gespeeld 6 gewonnen)

 

 4e ronde najaar 2009

netnietnetwel   (A-merk3)
Afgelopen vrijdag moesten we tegen concurrent Disnierats, en zonder kopman Huub moesten we proberen een gelijkspel te pakken. Dat lukte net niet, want we dachten een goede kans te maken in de dubbel, maar we kwamen daar veel te kort. Hein en Willem hadden juist een sterk koppel van Backhands verslagen, maar kwamen nu er niet aan te pas. 
In de 1e enkel van Hein kwam hij snel achter met 0-2 tegen E. Pot een speler van de schaakclub waar Holger en Willem ook deel van uit maken. Hein had zich de start anders voorgesteld, maar zie daar hij kon de 3e en 4e game met vertragend spel naar zich toe trekken, en in de 5e game kon Hein het net afmaken 1-1. 
Omdat Holger bij de schaakclub op no. 1 staat, weet hij zich hier niet te motiveren, en in de openingswedstrijd ging hij dan ook ten onder. Maar er waren spelers bij die hij kon verslaan. Ene F. Buys 9 gespeeld 0 gewonnen. Maar dezelfde Buys werd door Willem afgedroogd maar hij wist zijn eerste punten te scoren tegen Hein en Holger!!! Op die manier konden we het gelijkspel dus ook niet maken, Hein stond nu een keer nog met 2-0 voor maar deze keer verloor hij net in 5e. weg gelijkspel en een nederlaag dus 3-7.

Zo staan we nu troosteloos onderaan. Vermelden waard hier nog dat is dat Willem 2 punten scoorde. Volgende week met Huub moeten we in staat zijn met 4-6 te winnen tegen het sterke Spirit in Broek op Langedijk.
Die wedstrijd is wel op zaterdag, tot dan!!!
4-10-2009, Willem,

 3e ronde najaar 2009

Slechte week   (A-Merk 1 en 3)
Afgelopen week was voor mij persoonlijk een slechte week, veel ontslagen op mijn werk. En mijn dochter met een zware keelontsteking thuis met pijn. Afgelopen vrijdag was ik gelukkig vrij van spelen, zodat ik me goed in de privťsfeer verdienstelijk kon maken.

A-Merk 1
Toch had ik nog even tijd om bij het 1e nieuwkomster Rianne te zien tegen het op de 1e plek staande Disnierats. Een heel ervarensterk team, die op mij een goede indruk achterliet, het waren toch allemaal mannen van dik in de 50. Net als ik, alleen ben ik lang zo snel in reactie niet als de disniers. Paul begon de wedstrijd en hoe!!! Hij pakte gelijk het 1e punt voor A-merk, daarna kwam de jonge dame in actie. En met veel bal gevoel was het opeens 0-2!!! Helaas was Jhon Vis niet in de topvorm van een week eerder, hij verloor helaas. De dubbel moest de voorsprong vast houden maar in een spannende 5 gamer verloor Rianne&John, 2-2 dus. 
En voor dat ik weg ging naar het clubhuis was de stand al 6-2!!! Later hoorde ik nog dat Rianne toch nog een punt scoorde 7-3 hier. 

A-Merk 3
In het clubhuis aangekomen zaten mijn medespelers al uitgebreid aan het bier 1-9 ze hadden verloren. Wat een wanprestatie na de geweldige wedstrijd een week eerder. Maar het bleek een sterke tegenstander geweest te zijn. Nou volgende week tegen concurrent Disnierats moeten we alles uit de kast halen om ze eronder te houden. Tot dan !!!
27-9-2009, Willem

Makkie  (A-Merk 6 - Duintreffers 7)
Na twee gespeelde wedstrijden staat het 6de zomaar op de eerste plaats op de ranglijst. Ik moet wel eerijk vermelden dat de sterkste tegenstanders er nog aan komen. 
Jimmy speelt de openings ronde tegen Caroline Valk, na verlies in de eerste game maakt hij gelijk in de tweede. De derde gaat naar Duintreffers en de vierde is een nek aan nek race maar gaat helaas met 12 - 14 verloren. Bouke wint de partij tegen Greetje en ook John heeft het niet moeilijk tegen Annig. 
De dubbel is een prooi voor Bouke en Jimmy. 
Het tweede en derde "potje" is voor Jimmy een makkie hij weet met zijn spinballen de tegenspeelster het hoofd op hol te brengen. Bouke heeft het in zijn derde een stuk moeilijker om tot winst te komen, maar na 2 game's winst is het verzet gebroken en met 11 - 1 haalt hij het puntje binnen. John brengt op zijn beurt Caroline tot wanhoop, hij verdeeld het spel van link naar rechts over de tafel zodat wij uiteindelijk met deze 9 -1 overwinning voor de komende week weer de trotse lijst aanvoerder zijn.
Bouke 27 sept 2009

 

 2e ronde najaar 2009

Esopus 8 - A-merk 6
Een beetje een laat verslagje van een mooie wedstrijd. Het is vandaag de eerste keer dat Jimmy Kayadoe in een senioren team speelt. Hij mag de eerste partij voor zijn rekening nemen. Ook de tegenstander is een jeugdige speler. Het gaat er spannend aantoe. In een vijfgamer gaat onze jimmy als winnaar naar de kant. John heeft het een stuk makkelijker in zijn eerste partij en wint overtuigend. Ook Bouke wint zijn eerste set. De dubbel wordt gespeeld door Jimmy en Bouke en dan staan wij zomaar met 4 - 0 voor. 
Doordat Esopus maar met twee spelers aanwezig is, krijgen wij de volgende 3 punten in de schoot geworpen. De volgen drie partijen weten Jimmy, John en Bouke ook te winnen. Eindscore 0 - 10

De eerste twee boetes zijn uitgedeeld aan het 6de team. In de eerste wedstrijd was er geen wedstrijd nummer vermeld en in de tweede wedstrijd was er een verkeerd bondsnummer vermeld. Toch wel even achter de oren krabben als wedstrijdsecretaris zijnde. Maar de boete's zijn aan de penningmeester betaald. Volgende wedstrijden beter opletten dus.
24 september 2009 Bouke

Dubbel  (A-Merk3)
Tegen Backhands dat maar met 2 man op kwam dagen in hun eigen speelhome, was natuurlijk gunstig voor ons. Immers we begonnen met 0-3 dus.
Maar het team van Pieter , Sietse en Rens speelde ook maar tegen 2 man van Backhands, dubbele punten dus voor A-merk.

Huub was net terug van Vakantie (Overijssel deze keer) maar hij had wel nog steeds last van zijn rug, net als Willem trouwens. Maar die bikkel hoor je niet!!!
Hein zag meteen dat er weer kansen lagen tegen de 2 overgebleven spelers, verleden week liep dat verkeerd af. Deze keer lieten we niet ons het kaas van het brood eten.
Huub als vanouds zonder rug problemen (kwam door andere schoenen) pakte de beide spelers punten af, zo was het al 0-5!!!!! Hein begon ook goed maar kon helaas tegen beide heren geen punt maken. Willem daarentegen kon de jongste van de twee ene Ferry, wel een punt afsnoepen en dus 0-6. 
De dubbel moest de doorslag geven voor een ruime overwinning na de blamage van verleden week. Huub hield zich aan de kant want hij wou niks forceren, dat doet ie wel op een andere manier. Dus het koppel Hein en Willem moesten weer in het strijdperk, verleden week liep het dubbel fantastisch maar moesten we naar een reeks zwakke ballen toch het eerste dubbel prijsgeven. Maarrrrrrrr tegen Backhands gingen we er weer vol voor, vooruit kijken zegt Hein hier altijd. En na een prima gespeelde 1e game stonden we voor terwijl we iets minder waren. In de 2e game waren we beduidend beter, maar we verloren toch, 1-1 in games dus, de 3e gaf de doorslag. We speelde niet te geforceerd en dat leverde een 2-1 games voorsprong, de 4e konden we niet naar ons toe trekken. 2-2 dus, maar de vijfde leverde voor ons het gewenste resultaat, en blij dat we waren. Een dubbel winnen is natuurlijk altijd moeilijk, maar deze stond er wel even. Eind uitslag was dus 3-7, goed gewerkt mannen.
20-9-2009, Willem

 

 1e ronde najaar 2009

Het is weer begonnen!!!   (A-Merk 3)
Voor A-merk 3 kwam Stedebroec 11 op visite, ook een tegenstander die de vorige competitie in de 4e klasse uitkwam. We herkenden de tegenstander direct, Ene Braam zat er bij. Willem had hem in de finale van het lente tournooi nog verslagen. Zelfs Hein had nog nooit van hem verloren, toen ik Hein zei dat is dus 1-0 zei Hein dat zeg ik niet. Dat zijn van die uitspraken waarvan ik denk, dat wordt dus 0-1, en jawel het werd in 5e net de 1e nederlaag voor Hein tegen een tegenstander die hij altijd voor bleef. 
Holger die dit jaar bij ons in de derde klasse meedraait, moet vooral veel leren. Holger die de tegenstander Braam, met 11-4 helemaal doldraaide kon die weelde niet vasthouden. Helaas kon hij helemaal geen punt scoren. Willem zijn 1e wedstrijd in de derde klasse was meteen raak, hij bleef in 3e ene Slaman dik voor. Zo was het voor de dubbel dus 1-2, dat moesten we toch recht kunnen zetten.

Hein&Willem moesten toch in staat zijn om de dubbel binnen te halen. De tegenstander had echter een speler in huis die al jarenlang een aparte backhand heeft, en elke keer haalde hij daarmee de rally binnen. En na een 0-2 achterstand hadden we de boel weer op de rails, en waren de rollen omgedraaid. Het werd 1-2 en in de 4e game hadden we een 6-2 voorsprong en zat een 5e game er helemaal in. Maar het noodlot sloeg toe, de hele avond waren het net en de rand al niet in het voordeel van A-merk. Ook de 6-2 voorsprong konden we niet houden, omdat zoals Hein het zei ďstomĒ drie keer een service finaal verkeerd plaatste. En opeens stonden we 6-7 achter. Uiteraard maakte de tegenstander hier snel gebruik van. Dat was dus geen 2-2, maar 1-3. 
Balen dus vooruit kijken zegt Hein dan, maar meer dan 1 puntje erbij konden we niet scoren. En dat tegen een tegenstander die niet super was. 

Die avond was er bij de andere A-merk teams wel reden tot juichen, nieuwkomer John bleef ongeslagen, evenals Rens Vriend die in de 5e klas zijn debuut maakte. Zaterdag zag ik nog in de nieuwe tempel van Stedebroec het team van Stuart, Tijmen en Thomas, die werden naar een kansloze nederlaag gespeeld tegen Stedebroec 8 die een aantal maanden terug nog 2e klasse speelde. Alleen Stuart kon een puntje scoren. Maar het vlaggeschip A-merk 1 won verdienstelijk met Nieuwkomster Rianne van Duin die een 3 punter scoorde!!

Dat belooft dus wat voor de komende weken, kom eens langs.
13-9-2009 Willem van der Veen

 

 

 

 

 

Naar boven

 

Naar startpagina