Terug naar archief .

 

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 21 - maandag 26 augustus 2002

Jeugdrubriek

 

Het bowlingfestijn

Op 31 mei j.l. waren alle ogen weer gericht op de kegels van de bowlingbaan in Medemblik. Tijdens dit jaarlijkse avondje uit mochten tafeltennissers oefenen in het richten van de bal, maar zonder batje dan. Met 24 deelnemers was er zeker sprake van een grote opkomst. Allereerst natuurlijk de onvolprezen koffie met gebak, zodat er in een ontspannen sfeer gewerkt kon worden aan een goede teamgeest. Om 20.45 was het tijd voor de onvermijdelijke groepsindeling. Menigeen was blij verrast en dacht zich bij voorbaat al de sterkste te worden binnen de groep.
Toen om 21.00 uur de eerste ballen hun weg vonden op de banen kon je bij de velen de gedachten lezen: O jee, dat valt weer niet mee !
Ton en Raymond dachten aanvankelijk dat het vooral de bedoeling was om met de hoogst mogelijke snelheid te gooien. De uitslag van de eerste ronde bracht velen aan het twijfelen. "Nooit gedacht dat ik er zo goed in was" en "Waarom lukt hij mij deze keer ook niet om strikes te gooien".
Gelukkig was er een uurtje pauze, zodat de geplaagde vingers (wat zijn die gaatjes in de bowlingballen toch klein) rustig een glas (al of niet) alcoholhoudend vocht konden omvatten.
Marga had intussen een nieuwe groepsindeling gemaakt gebaseerd op een sterkte-zwakte-analyse. Het was duidelijk merkbaar dat daardoor sommigen tijdens de tweede ronde beter gingen spelen (Paul van Kleef en Rob). Ander hadden hun kruit eigenlijk tijdens de eerste ronde al verschoten (Ton).
Voor de fijnproevers volgt hier de einduitslag:

Deelnemer			punten		klassering
				
Ton Schoenmaker		 	327		11
René Haakman			365		5
Raymond van Berkel		432		1
Wim van der Peet		347		7
Paul Molenaar			345		8
Miranda Haakman			350		6
Lia Hooijboer			330		10
Paul van Kleef			381		2
Leon Vrijland			378		3
Rob Hiddinga			370		4
Willem van der Veen		343		9
Rozanne van Berkel		326		12
Jos Hooijboer			311		14
Huub Koen			315		13
Angela Hiddinga			277		16
José Molenaar			256		19
José Verbrugge			267		18
Joop Mus			254		20
Saskia Vrijland			237		21
Ron Verbrugge			277		17
Martine Schoenmaker		278		15

Naar boven

 

j

Naar bovenHallo tafeltennisvrienden en vriendinnen,

Het nieuwe seizoen kan weer beginnen. Even wennen weer hoor, het is weer gedaan met het luie leventje.
Wij zijn lekker op vakantie geweest in Brabant, vlak bij de Biesbos, een mooi en groot natuurgebied. We hebben twee weken knap weer gehad, nauwelijks regen (gedurende twee dagen een enkele bui), maar gelukkig was het ook geen 30 graden.
Lekker luieren, maar ook wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten en drinken.
We (Mirella, Rens en ik) zijn ook naar de Efteling geweest, diezelfde dag hebben Paul en Ferdy gevaren met een kano (geprobeerd) en het kruisboogschieten was ook erg leuk.
De rest vertel ik wel eens een andere keer.

DE TRAININGSTIJDEN ZIJN GEWIJZIGD
De trainingen van de maandag zijn naar de dinsdag geschoven.
Op woensdag zijn er twee trainingen.
Dinsdag: De B-selectie: 18.00 - 19.00 uur, de groep van Gaby met de kinderen tot ongeveer 8 jaar.
De A-selectie: 19.00 - 20.00 uur, de competitiespelers.
Woensdag: De A-selectie: 19.00 - 20.00 uur, de competitiespelers.
De combi-groep: 20.00 - 21. 00 uur. Oudste jeugdleden en seniorleden.

Naar bovenDE COMPETITIE
We hebben dit najaar twee teams in de competitie. Ik heb de voorlopige indeling aan jullie uitgedeeld, zodra het definitieve programma binnen is krijgen jullie deze ook.
Bij deze wil ik ouders vragen het schema te bekijken in verband met het vervoer wat ik zal gaan regelen. Als u nu al data heeft dat u niet kan rijden, laat het me snel weten.

Team 1 is het junioren team, zij gaan 2e klas spelen.
Wouter Entius, Paul Bregman, Mirella Molenaar, en reserve Ferdy Molenaar.
Hun steun en toeverlaat zal wederom zijn: Gerard Masselink.

Team 2 is het pupillen/welpen team, zij gaan 2e klas spelen bij de pup/welpen.
Tijmen Kluit, Rens Molenaar, Wouter Broekman.
In de pupillen/welpenklasse zijn er 8 teams ingedeeld. Deze spelen een halve competitie waarna de bovenste 4 en de onderste 4 nog een halve competitie spelen.
De jeugd gaat bovendien tot de elf spelen en dan de best of five.

MAAIKE JONKMAN
Zij heeft bij Paul stage gelopen om haar trainersdiploma te kunnen behalen. Dit is haar gelukt, ze is nu dus een echte trainster. Goed hè!
Maaike is nog een keer langs geweest, we haar konden feliciteren. Tafeltennistrainers zijn schaars, dus er is voor haar hobby werk genoeg.

JEUGDMEERKAMPEN
Voor alle klassen geld, een open inschrijving, dat wil zeggen dat een ieder die dat wil zich hiervoor kan inschrijven.
Informatie: hangt aan het prikbord in de zaal.
Inschrijven voor 1 september.
Plaats van spelen; is nog niet bekend, hangt af van hoeveel kinderen zich opgeven en welke verenigingen willen helpen.
1e ronde: 22 september in eigen regio.
2e ronde: 6 oktober. Een gezamenlijke ronde van regio's Noord en Zuid.
3e ronde: 27 oktober, de finale ronde voor afdelingen, de besten plaatsen zich voor de landelijke 1/8ste finale op 21 december.

B/C RANGLIJST TOERNOOI TE HOORN
Zaterdag is het C-toernooi. Eenieder met een C-licntie en welpen met C/D licentie mogen inschrijven. Zondag is het B-toernooi. Eenieder met een B-licentie mag hier aan meedoen.
Het is een landelijk toernooi, als je niet wilt meedoen is het misschien leuk om te kijken. Het toernooi wordt verspeeld in de sporthal de Opgang in Hoorn (Risdam).
Informatie hangt aan het prikbord in de zaal.

DEEN-ACTIE
We mogen weer meedoen met de Deen-actie. Ik hoop dat jullie mij willen helpen en leuke ideeën aandragen. Ik wil met een aantal van jullie een kleine demonstratie geven in het Deen-filiaal te Westerblokker.
Vorig jaar hadden we ook een leuke financiële bijdrage, daarvan hebben wij gekocht: "de bank", de t.v. en het kastje waar hij op staat, de twee luie stoelen en de tafeltennisrobot.
Jullie mogen daar allemaal gebruik van maken, zeg tegen iedereen dat ze de muntjes in de buis voor de tafeltennis moeten doen, dan kunnen met de nieuwe opbrengst weer leuke dingen doen. Ik weet al wat……………………

GROTE CLUBACTIE
Zoals ieder jaar komt deze actie er ook weer aan. Ieder lid krijgt minimaal 5 loten, maar we zijn blij met ieder lot die je meer verkoopt.
Vraag je opa/oma, buren, tantes/omes iedereen of ze straks loten van je willen kopen.

NIEUWE LEDEN
Er kan nog meer bij……………, neem eens een vriendje/vriendinnetje, buurjongetje/meisje mee. Misschien vinden ze tafeltennis ook wel leuk.

SPONSORACTIE
Wil je de vereniging financieel steunen, dat kan met deze actie.
Per jaar zijn er vier trekkingen, het vraagt van u een financiële bijdrage daar steunt u de vereniging mee. Ik ga voor de grote prijzen, en jullie……………

TOT SLOT
Ik vind dat ik weer genoeg leesvoer heb verzorgd. Ik zie jullie bij de vereniging. Voor informatie: jullie weten mijn nummer.
Veel plezier maar weer bij A-Merk.
Naar bovenGroetjes José

 

 


Naar boven

 

 

 

 

Naar startpagina

j