Terug naar archief .

 

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 21 - vrijdag 19 april 2002

Van de bestuurstafel
A-Merk 2 verslag

Cijferwerk

Een nieuwe regel?

Clubkampioenschap 2002

Een 2e plaats, mijn eerste prijs
De belevenissen van Het Vierde

Jeugdrubriek
Van de jeugdleidster

 

Van de bestuurstafel

DE COMPETITIE
De competitie draait volop. Het eerste team doet het zoals gewoonlijk goed.
Het tweede en derde team moeten hard knokken voor de punten, zij willen wel graag in de vijfde klas blijven. Het vierde en vijfde team doen leuk mee in de 6e klas. Zij hebben een voordeel, zij kunnen namelijk niet degraderen.

PROBLEEM
Het clubblad is een probleem. Wie schrijft er eens een stukje voor het clubblad? Gedacht kan worden aan een verslagje van de gespeelde wedstrijd!

BAR
Let er op dat er niet te veel mensen achter de bar komen. Een of twee mensen kunnen dat wel regelen.
Bij de thuiswedstrijden is er een team dat bardienst heeft. Het is handig als dit team dan ook eerder dan de rest aanwezig is.
MP

Naar boven

A-MERK 2, EEN TEAM VAN UITERSTEN…
Het kan raar lopen. Was er in het vorig seizoen tot de laatste wedstrijd nog uitzicht op het kampioenschap naar de 4e klasse, nu moet voor degradatie worden gevreesd. Op vrijdag 12 april moest er dus echt worden geoogst tegen HDB 1.
HDB doet het ook niet goed in deze competitie. Zij hebben 4 punten meer en staan net boven A-Merk. HDB kwam vorig jaar een punt te kort voor een kampioenschap zo meldde HDB-er Ton. Deze Ton zei er meteen maar bij dat hij in deze competitie nog maar één wedstrijd had verloren. Dit gaf Rob zoveel motivatie dat hij deze speler vervolgens met gevarieerd spel en veel pressie wist te verslaan. Rob bleek een beste avond te hebben want hij pakte ook de andere twee tegenstanders in.
Waren er nog meer verassingen? Ja, want Paul wist in een beslissende game een achterstand van 10-20(!) om te zetten in een winst van 22-20. Dat komt maar éénmaal in een tafeltenniscarriere voor. Onthoudt dit dus goed Paul. Ook wist Paul nog te winnen van de zwaarlijvige HDB-er en naamgenoot Paul.
De dubbel werd kansloos verloren door Paul en Rob. Hein pakte ook een punt en dat was gezien het feit dat hij 6 weken niet heeft kunnen spelen zo gek nog niet. A-Merk sprokkelt deze avond dus 6 punten bijeen. Er is nog een redelijk kans om te ontsnappen aan degradatie.

Heinsius

Naar bovenCijferwerk (4) - Leden onder het mes

Jawel, dit is alweer de vierde aflevering van een niets verhullende serie waarin onze vereniging op een andere manier wordt belicht. Geen competitiestanden of winstpercentages, maar een diepgaande analyse van ons ledenbestand, bijgewerkt naar de situatie op 1 april 2002. 

 Aantal leden

 

 

Waarvan competitiespelend

Senioren 

29

20

Jeugd

22

12

Totaal 

51

32

 M/V

Aantal vrouwelijk

7

Aantal mannelijk

44

waarvan jeugd

4

waarvan jeugd

18

- senioren

3

- senioren

26

Waar wonen wij

Hoe oud zijn wij?

 

Zoals je ziet hebben we nog steeds te maken met een kloof tussen jeugd en senioren. We hebben slechts één lid tussen de 20 en 30. Dit gaat hopelijk de komende jaren veranderen.

Trouwe leden toptien (wie is er het langste lid)Naar boven

 1. Gerard Korse (erelid) / Wim Stroet
 2. Paul Molenaar
 3. Sjaak Deen
 4. Niek Imming (erelid)
 5. Dirk Lakeman
 6. José Molenaar
 7. John Buijsman
 8. Herman Peerdeman
 9. Huub Koen, Hein Leliveld, Marga van der Peet, Herman Pelk, Ron Verbrugge
  (ex-Wham-Whammers)
 10. Paul van Kleef 

Verdwenen uit de lijst zijn Piet de Boer en Ben Loo.

 

De oudste leden (leeftijd)
 1. Niek Imming
 2. Joop Mus
 3. Gerard Masselink
 4. John Buijsman
 5. Herman Pelk
 6. Hein Leliveld
 7. Marga van der Peet
 8. Wim Stroet
 9. Ron Verbrugge
 10. Dirk Lakeman
De jongste leden (leeftijd)
 1. Lucinda Hiddinga
 2. Demelza Hiddinga
 3. Diana Rijper
 4. Guido Boots
 5. Rens Molenaar
 6. Eric Dekker
 7. Teun Rood
 8. Tijmen Kluit
 9. Rens Olijve
 10. Mirella Molenaar

 

Zo, dat was het weer. Het zou wel aardig zijn geweest (en hoogst actueel) om ook de politieke voorkeuren van onze leden bloot te leggen, maar die gegevens heb ik nou net niet.

Tot de volgende keer.

Sjaak

Naar bovenEen nieuwe regel?

Eigenlijk heb ik de laatste maanden onbewust een sociale regeling toegepast in de zaal van A-Merk. Enkele medeleden van A-Merk zijn hiervan al op de hoogte. Het is in theorie helemaal niet moeilijk, maar praktisch soms wel lastig uit te voeren. Sommige spelers doen het vanzelf goed, doch voor anderen is het taaie kost.

In de prachtige accommodatie van A-Merk in Oosterblokker staan meestal zes tafels opgesteld, dat betekent twaalf of meer spelers (natuurlijk ook vrouwen) die elkaar het leven zuur maken, door steeds weer fout te slaan of natuurlijk goed, doch dan vergist de overspeler of tegenstander zich weer. Het gevolg van deze onbedoelde foutenreeks op tafel (1) is echter dikwijls dat ook de spelers van de ernaast gelegen tafel (2) worden lastig gevallen. Het witte balletje rol immers alle kanten op

De spelers van tafel (2) nemen sportief een "let" in acht, volgen het overgewaaide balletje en geven het eventueel terug aan de rechthebbenden van tafel (1). Zolang echter het balletje nog op de grond ligt of zich voortbeweegt, heb je dus vier wachtende spelers van de beide tafels. Dit is nog maar een simpel voorbeeld over twee speeltafels. De wachttijd kan nog hoger oplopen, als nog meer balletjes rondhollen. Een ieder wacht immers op elkaar...

Mijn voorstel is nu als volgt:
De speler van tafel (2) geeft zijn "let" bal aan de dichtstbijzijnde naaste speler van tafel (I) zodat deze tafel (1) dadelijk weer actief kan zijn. De speler van tafel (2) pakt vervolgens het overgewaaide balletje van de grond en speelt daarmee zelf verder. Omdat ik zelf vaak op een "hoek"-tafel speel, merk ik duidelijk het grote voordeel, dit is voor ieder koppel minder wachttijd, weliswaar om de beurt. Het wordt een beetje lastig als meerdere tafels zich hiermede gaan bemoeien, doch met enig geduld geniet u van minder wachttijd...

Ziet U het nog zitten?
Ik weet niet of ik wel duidelijk ben geweest. Op verzoek wil ik een en ander graag in de praktijk toelichten. Het werkt natuurlijk alleen als u het spontaan gaat proberen.

Al doende leert men, gaat hier ook zeker op!

John Buijsman

Naar bovenVerslag clubkampioenschap 2002

Het is 22 februari, de avond van het clubkampioenschap. De opkomst was erg groot. Huub had natuurlijk de leiding van deze avond. Hij maakte vier poules van 5 spelers (speelsters). Twee poules met A-spelers en 2 poules met B-spelers

Er  werd een flinke strijd aangegaan met elkaar. Na twee uur was de stand in de poules bekend. In poule A1 werd Huub Koen eerste en Herman Peerdeman tweede. In poule A2 was Wim Stroet eerste en John Buijsman tweede.

In de B poule deden drie jeugdspelers mee, die bij het jeugdkampioenschap bovenin waren geëindigd. Zij speelden een aantal goede wedstrijden. In poule B1 werd Wouter Entius (dat is een jeugdspeler) zelfs eerste en Ton Schoenmaker tweede. In poule B2 was Marga van der Peet eerste en Raymond van Berkel tweede. 

Er was nu even pauze. Er werd flink gedebatteerd over het spel en hoe en vooral waarom men gewonnen of verloren had.

Na de pauze werd er gespeeld om de 5e t/m 10 plaats. Voor diegene die aan de kant stonden was het een geweldig gezicht hoe er werd gestreden.

Daarna was de halve finale in poule A en poule B aan de beurt. In poule A streed Huub tegen John en Wim tegen Herman om een plaats in de finale. In poule B stonden Wouter en Raymond tegenover elkaar en Marga en Ton. Wouter was niet opgewassen tegen Raymond en Marga had niets in te brengen tegen Ton. In de finale stonden de vrienden Raymond en Ton tegenover elkaar. Wat werd er gevochten maar Raymond was de sterkste. Hij werd kampioen van de B poule.

In poule A steeg de spanning, Huub en John maakten er een boeiende partij van en zo ook Herman en Wim. Huub was de sterkste in de ene partij en Wim in de andere. Toen kwam de finale. Hier werd gestreden om het clubkampioenschap. Huub was de sterkste van de twee. Tot slot nog de gehele uitslag van een geslaagde avond.

            Poule A

            Poule B

1)       Huub Koen                 

1)       Raymond van Berkel

2)       Wim Stroet                 

2)       Ton Schoenmaker

3)       John Buijsman            

3)       Wouter Entius

4)       Herman Peerdeman

4)       Marga van der Peet

5)       Paul van Kleef         

5)       Mirella Molenaar

6)       Willem van der Veen  

6)       Joop Mus

7)       Hein Lelieveld             

7)       Rob Ayal

8)       Sjaak Deen                 

8)       Ron Verbrugge

9)       Rob Hiddinga            

9)       Ferdy Molenaar

10)   José Molenaar         

10)   Lia Hooijboer

 

P.S. Ik wil Huub bedanken voor het werk dat hij heeft gedaan om deze avond tot een succes te  maken.

   MP

Naar bovenEen tweede plaats, mijn eerste prijs

Op zondag 24 maart deed ik voor het eerst mee met een toernooi bij de senioren. Ik had voor dit toernooi nog een H-licentie en moest dus uitkomen in deze klasse. Ik was wel als tweede geplaatst en had daardoor een voordeel dat als ik eerste zou worden in mijn poule ik vrijstelling zou hebben voor de kwartfinale en meteen door zou gaan naar de laatste vier.
Van A-Merk waren we met z`n vieren vertegenwoordigd (José Molenaar, Joop Mus, Willem van der Veen en ondergetekende.) Ik werd redelijk makkelijk winnaar in mijn poule met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden. De rest van
A-Merk werd ondanks mooie overwinningen in hun poule toch uitgeschakeld en was ik de enigste van A-Merk die kans had om een podiumplaats te bereiken. In de halve finale moest ik het vervolgens opnemen tegen een vrouw die al duidelijk jarenlange ervaring had want ze liep bij het begin meteen uit naar een 10-1 voorsprong. De eerste game verloor ik dan ook met 21-17. In de tweede game waren de rollen duidelijk omgedraaid en won ik makkelijk met 21-12. De beslissende derde game begon net zoals de eerste en keek ik meteen weer tegen een achterstand van 8-2 aan. Uiteindelijk werd het 19-16 voor haar en mocht ik serveren. De daarop vijf volgende punten wist ik met een uiterste inspanning te winnen waardoor ik de wedstrijd alsnog naar me toe wist te trekken.

De Finale werd na een lange dag pas gespeeld om 19.15 uur en hierin moest ik het opnemen tegen Rene Zwiers. De echte motivatie was na deze lange dag er wel uit en de finale partij was daardoor ook niet van een echt hoog niveau. Spannend was de partij wel want de eerste game verloor ik dankzij een randbal met 24-22 nadat de hele eerste game gelijk opgegaan was. De tweede game kwam ik voor met 15-10 en Rene gaf die game toen ook weg waarna het 21-12 werd. De laatste game bleek weer net zo spannend te worden als de eerste want nadat het 15-15 stond maakte ik een paar domme fouten en kon Rene weglopen naar 19-16. Met mijn service haalde ik het vervolgens weer gelijk naar 19-19 maar kon toen niet doordrukken want via wederom een randbal werd het 19-20 voor Rene. Het beslissende punt was een mooie smashbal van Rene waardoor het 21-19 werd in de derde en ik mijn eerste finale bij de senioren helaas niet winnend heb kunnen afsluiten. Ondanks de verloren finale was ik blij met mijn prijs die ik gewonnen heb bij de senioren. De beker die ik kreeg omdat ik tweede was geworden staat nu op een mooi plekje in de kamer. Volgend jaar hoop ik natuurlijk om minstens deze prestatie te herhalen en misschien wel te verbeteren. Alleen hoop ik wanneer ik volgend jaar weer een beker kan ophalen er wel wat meer supporters zou zijn van A-Merk want nu was het wel erg stil in de kantine toen ik mijn prijs mocht ophalen.

Paul van Kleef

De belevenissen van Het Vierde

 

Naar bovenHallo beste lezer, u heeft nu iets nieuws (nou ja, nieuw?) onder ogen.
Een rubriekje waarin berichten uit de diepste gewelven van de 6e klas zich een weg naar boven banen.
Deze keer de belevenissen van het vierde team, bestaande uit Joop Mus, Rob Ayal, Marga v.d. Peet en ondergetekende.
Een ouderwetsch wedstrijdverslag dat de sfeer van snorrende kolenkachels, draadjesvlees en meubelwas ademt, maar tevens een historisch tintje met zich meedraagt
Zoals alom bekend vertoeven wij sinds mensenheugenis in de onderste regionen van de zesde klasse en zijn gewonnen wedstrijden net zo vaak voorkomend als hittegolven op de Zuidpool. Maar ach, het is gezellig en het houdt je van de straat.
Welnu, 12 april was het zover, wij moesten aantreden tegen Backhands 6 (Waar wij de uitwedstrijd reeds van gewonnen hadden).
Deze keer bestond het team uit Rob, Joop en Ron. (Marga had vrij)
Bardienst deze keer, dus beladen met bandjes van Dr. Feelgood en Tom Petty stuurde ik mijn Amerikaanse ijzeren paard richting Oosterblokker.
Genoeg gekletst, de wedstrijd dus!
Omdat ik speler A was moest ik het eerst aan de bak. Ondanks dat ik voor mijn gevoel niet echt lekker speelde stond na twee sets toch de voor mij voordelige stand van 22-20 en 21-18 op het bord. Geen reden tot klagen dus…
Met gedegen spel trok Joop de tweede partij ook in twee sets naar zich toe en gaf zijn tegenstander met 21-17 en 21-15 geen kans. Ons aanstormend talent Rob Ayal (die steeds beter begint te spelen) redde het in de derde partij net niet en ging helaas in een spannende driesetter met 17-21, 21-14 en 16-21 strijdend ten onder.

Het dubbel ging ouderwets. (Nogal logisch met 123 jaar achter de tafel zult u zeggen)
Wij gingen met 21-9 en 21-16 tamelijk eenvoudig met de overwinning aan de haal.

Joop moest hierna direct weer aan de slag. Misschien had hij in het dubbel iets te veel zijn best gedaan, want met 9-21 en 16-21 mocht hij de bar weer opzoeken. Speler A weer aan set, en tot mijn stomme verbazing werden het er twee; 21-19 en 21-15 was mijn deel.
Dit kon Rob niet op zich laten zitten en met strakke goed geplaatste harde smashes stuurde hij zijn tegenstander met 21-17 en 21-17 richting verfrissingen. Joop dacht aan zijn moyenne en pakte mannetje "Oh, Oh, Watbenikgedemotiveerd" in de eerste set met 21-14 in. De tweede set ging nòg beter en het werd 21-13 voor onze oude vos. Rob leverde hierna een strijd der services (0-5, 5-5, 5-10, 10-10 enzovoorts) maar trok met 21-18 toch aan het langste eind. Helaas lukte hem dit de volgende twee sets niet meer en met 16-21 en 14-21 kon hij gaan douchen. Laatste partij, wordt het 6-4 of 7-3 was de vraag. Hiervoor moest ik een historische prestatie verrichten die ik sinds mijn beginjaren bij A-Merk niet meer geleverd had; namelijk alles winnen. Het wonder geschiedde en na 21-17 en nog eens 21-17 kon ik eindelijk het rookhol opzoeken.
Na deze historische gebeurtenissen werd nog even tot in de kleine uurtjes gezellig nagebabbeld. Tot zover de eerste aflevering van deze rubriek Frontnieuws met roddels en achterklap uit de donkere krochten van de zesde klasse A.

Tot de volgende keer.
Naar bovenRon

 

j

Naar bovenVAN DE JEUGDLEIDSTER

Een tijdelijk gezicht
Gedurende tien weken heeft Maaike Jonkman stage gelopen bij Paul. Maaike is in opleiding om het trainersvak te leren. Ik denk dat jullie het ook wel leuk gevonden hebben, zomaar iemand anders. Maaike is inmiddels klaar met haar stage en heeft een goede beoordeling gehad. Volgens mij kan ze een hele goede worden. Hopelijk gaan haar examens ook goed, ik zie dat wel zitten.

De competitie
Dit jaar geen schriftjes en jullie missen ze niet eens. Helaas dus ook geen verslagen van de jeugdwedstrijden, dat is wel jammer. Ouders, vrienden, kennissen, buren mogen altijd komen kijken, dat is nog leuker dan een verslag schrijven.
De competitie is bijna weer voorbij, na de competitie zal ik iedereen weer vragen wat ze de volgende competitie voor plannen hebben. Denk er maar over na……….!

Scholierentoernooi
8 juni zullen we weer een scholierentoernooi organiseren voor alle kinderen uit de omgeving van Oosterblokker. Het is altijd een leuk toernooi, maar vraagt wel de nodige organisatie. Ik wil een beroep op jullie doen. Wie helpt mij? De kinderen van groep 3 en 4 en 5 kunnen meestal niet tellen, willen jullie helpen?
Ken je kinderen, vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, nodig ze uit en geef ze op.

Trainingen NA de ZOMERVAKANTIE
De laatste training zal zijn: 5 juni.
De eerste training zal zijn: 14 augustus.

 

Met ingang van het nieuwe seizoen zal er nieuwe trainingsmogelijkheid zijn voor de oudste jeugdleden en de senioren.
De oudste jeugdleden, die bijna senior zijn, zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze training.
De training zal zijn woensdag 's avonds van 20.00 tot 21.00 uur.
Verdere informatie over de andere trainingen zal ik zo spoedig mogelijk bekend maken en in het volgende clubblad schrijven. Als je vragen hebt, vraag ze!!!

Bowling als afsluiting van het seizoen
Traditie getrouw zullen wij dit seizoen afsluiten met een bowling middag/avond.
We gaan bowlen en patat eten op vrijdag 14 juni in Venhuizen. Begintijd 16.00 uur en eindtijd 19.00 uur.
Welke ouders kunnen rijden? Wilt u me bellen, dank U.
We vragen wel een kleine bijdrage, ik moet nog even met de penningmeester overleggen.

José

Datum: vrijdag 14 juni 2002

Tijd: 16.00 - 19.00 uur

 • 16.00 - 17.00 uur bowlen
  17.00 - 18.00 uur patat met
  18.00 - 19.00 uur bowlen

Voor: Alle jeugdleden

 

 


Naar boven

 

 

 

 

Naar startpagina

j