Terug naar archief .

 

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 21 - vrijdag 8 februari 2002

Van de bestuurstafel

Jeugdrubriek
Van de jeugdleidster

 

Van de TELtafel

De vergadering werd in het "rookhol" gehouden, daar de zaal in gebruik was.
De stukken lagen dus op twee teltafels. Weer eens iets anders.

De voorjaarscompetitie gaat weer van start. Het zal druk worden bij de thuiswedstrijden, alle teams spelen tegelijk thuis. Volle bak dus.

Het clubkampioenschap voor de jeugd is op vrijdag 1 februari aanstaande.
Ga eens kijken!!

Het clubkampioenschap voor de senioren is op 22 februari. Schrijf dit alvast in uw agenda.

Nog iets om te noteren: de algemene ledenvergadering is op maandag 8 april.

Sjaak heeft een zak vol "oude" muntjes weggebracht. Ook benieuwd wat dat heeft opgeleverd?

Naar bovenAan de bar wordt netjes met Euro's betaald. Iedereen doet alsof dit al jaren zo gaat.

MP

 

 

j

Naar bovenVAN DE JEUGDLEIDSTER

Gaby Loo
Mag ik even aan jullie voorstellen: Gaby Loo.
Gaby (dochter van Ben en Ingeborg, bij velen bekend als oud-leden), is een aantal jaren geleden jeugdlid geweest bij ons. Gaby speelt nu bij Disnierats (als senior) in de landelijke competitie. Verder heeft Gaby een cursus gevolgd om tafeltennistraining te kunnen geven. Sinds kort helpt ze Paul in de training op maandag van 18.00 tot 19.00 uur. Gaby je bent van harte welkom.

Clubkampioenschappen
Eindstanden:
1 Paul Bregman
2 Wouter Entius
3 Mirella Molenaar
4 Ferdy Molenaar
5 Rens Olijve
6 Siem Rood
7 Tom Jilink
8 Sander Bos
9 Tijmen Kluit
10 Rens Molenaar
11 Teun Rood

Nog meer nieuwe gezichten
Een aantal zeer jonge kinderen trainde op woensdagavond van 18.30 tot 19.00 uur, zij waren nog geen lid. Ze hebben inmiddels de grote stap gemaakt om lid te worden bij ons en trainen mee in het eerste groepje van de maandagavond. Mag ik jullie voorstellen;
- Diana Rijper, 8 jaar en woont in Oosterblokker.
- Guido Boots, 7 jaar en woont in Oosterblokker.
- Erik Dekker, 8 jaar en woont in Oosterblokker.
- Demelza (7 jaar) en Lucinda Hiddinga (5 jaar), twee dochters van Rob, wonen in Westerblokker.
- Rens Molenaar, 8 jaar en woont ook te Oosterblokker.
Ik wens jullie van harte welkom allemaal en heel plezier bij onze vereniging.

Woensdagavond, de allerkleinsten
Voor de woensdag is er een mogelijkheid om lessen te volgen in blokken van zes keer. Het is een leuke manier om kennis te maken met de tafeltennissport en speciaal bedoeld voor de allerkleinsten. Dus ken je iemand die zo jong is ( 5/6/7/8jaar) die wil tafeltennissen, dan is dit aan te bevelen.

Oliebollentoernooi, 2 januari
Vanaf 18.30 kwamen de eerste kinderen binnen, even later kwam Karina (moeder van Tijmen) met een blad vol met zelfgebakken oliebollen. Even dacht ik dat zijn er wel veel hoor, maar de jeugd van A-Merk had er geen moeite mee.
Karina, ze waren erg lekker, we vonden het heel leuk dat je dit voor ons hebt willen doen.
Er zijn wat wedstrijdjes gespeeld, de winnaar was. , het ging om de gezelligheid dus was het niet belangrijk wie er heeft gewonnen.

Naar bovenScholierentafeltennis, 5 januari
's Morgens komen de kinderen van groep 3 en 4. Ongeveer 30 kinderen hebben zich hiervoor opgegeven en ze zijn er bijna allemaal. De kinderen worden ingedeeld in groepjes van vier en iedere groep heeft zijn eigen kleur. Per onderdeel kunnen de kinderen fiches winnen.
Voor groep 3 en 4 zijn er leuke spelletjes bedacht en ieder groepje heeft een vaste begeleider.

's Middags komen de (30) kinderen van groep 5/6/7en 8. De kinderen van groep 5 en 6 doen het eerste uur spelletjes en het tweede uur wedstrijdjes.
De kinderen van groep 7 en 8 spelen echte wedstrijdjes.

De reacties die ik heb gekregen waren dat ze het leuk vonden. Dan hebben we in ieder geval de kinderen die 5 januari geweest zijn een leuke dag bezorgd.
Ik had hulp van Huub, Paul, Wouter, Ferdy, Rens, Gertruud en Gaby, allemaal heel erg bedankt, ik ben blij dat jullie wilden helpen.

Gouden Hoofd gala
12 januari ben ik gehuldigd tot jeugdstimulator van het jaar 2001, een leuke waardering voor al het werk dat ik doe voor de jeugd. Ik heb een grote trofee gekregen die thuis een mooi plaatsje heeft.
Er gaat inderdaad een hoop tijd en energie zitten in alles wat er wordt georganiseerd voor de jeugd en ik ben blij met deze waardering.

Afdelingskampioenschappen te Hoorn, 19 januari
Zeven kinderen speelden mee. Omdat het toernooi in de Opgang te Zwaag werd verspeeld, kwamen de meeste jeugdleden op de fiets. Maar de sporthal was niet zo makkelijk te vinden als ik dacht. Enkele jeugdleden hebben een stevige warming-up gehad voor ze de sporthal binnen kwamen. Voordeel van dit alles is, dat je de stad leert kennen. (groot h!!!).
Ferdy dubbelde met Rens O, Wo uter met Paul Br, Lee-jon met Sander en Mirella met een meisje van D.O.V. Helaas viel er bij de dubbels niemand in de prijzen.
11.30 Uur zaten we gezellig met z'n allen aan de patat plus snack.
's Middags werden de enkels verspeeld, de poules waren sterk, maar ieder deed z'n best.
Eerst een poule en daarna een afvalsysteem. Rens Olijve werd in zijn klasse vierde, goed hoor! Mirella werk in haar klasse 3e, ook keurig.

Ouder/contact avond
Sinds een aantal jaren organiseer ik eenmaal per kalenderjaar een avond om samen met jeugd en ouders om de tafel te gaan. Even een aantal zaken doorpraten, vragen beantwoorden en wat er meer ter tafel komt.
De afgelopen twee jaar komen er helaas zo weinig ouders (en dat zijn dan meestal de ouders die je toch af en toe wel spreekt), dat ik heb besloten dit niet meer te doen.
Als er vragen zijn, kan eenieder natuurlijk altijd naar me toe komen of even bellen.
Enkele onderwerpen van de vergadering waren;
- Nieuwe clubshirts, er kunnen nieuwe shirts besteld worden, maar wacht er niet te lang mee.
- De kilometervergoeding voor het rijden tijdens de competitie blijft zo als het was.
- Als iemand voor een bepaalde datum reserve staat voor de competitie, kun je worden opgebeld als een teamgenoot ziek is.
- Op zich gaan de jeugdzaken goed, maar ik zou het leuk vinden, als jeugd zich meer betrokken voelt bij de vereniging, dat ze meedenken, eens met ideen komen. Nu komt alles op 1 persoon neer, een aantal jeugdleden dat meedenkt zou een aanwinst zijn.
Naar boven

"De STERKSTEN"
Maar liefst 4 jeugdleden waren uitgenodigd voor de tienkampen, verspeeld op 27 januari bij Olympia. Wouter, Paul en Lee-Jon mochten meestrijden in de derde klas junioren. Rens Olijve mocht spelen bij de pupillen/welpen 2e klas.
Paul werd uiteindelijk 2e, en kreeg hier dan ook een mooie beker voor mee naar huis! Lee-Jon werd 8e en Wouter werd 9e.
Rens won al zijn partijen, was duidelijk de sterkste, en ging dan ook met een prachtige 1e prijs naar huis!

Donateursactie
Voor 11,00 per jaar kunt U de vereniging steunen.

De competitie
26 januari is de eerste wedstrijd alweer verspeeld, ik wens jullie veel succes! Kijk goed per week wie er speelt, wie er rijdt en hoe laat je waar moet zijn.


Naar boven

 

j