Terug naar archief .

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 21 - nummer 4 – vrijdag 2 februari 2001

De voorzitter
Van de bestuurstafel
Schema thuiswedstrijden en bardiensten
A-Merk 1 (verslag)
  Jeugdrubriek
Toernooien
Jaarvergadering jeugd
Competitie
Diverse
Jarigen

Van de voorzitter

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

We hebben even een rustige tijd achter de rug op tafeltennisgebied, maar inmiddels bruist het weer van de activiteiten.
De voorjaarscompetitie is begonnen, Afdelingskampioenschappen zijn net achter de rug, met een behoorlijke deelname van A-Merkers, zowel senioren als jeugd.
De clubkampioenschappen zitten er binnenkort weer aan te komen (begin maart) en noteert u ook alvast in uw agenda: Algemene Ledenvergadering op maandag 9 april 2001.

Sponsoring

Daarnaast gaat het bestuur met hulp van deze en gene op zoek naar sponsors. De bijdrage van onze oude sponsor hebben we niet meer. Gezien het vermogen van de vereniging kunnen we het wel even uitzingen, maar het moet niet te lang duren. Onze ‘schatkist’ is er niet om jaarlijks een gat in de begroting op te vullen. Heeft u suggesties voor kandidaat-sponsors, laat het ondergetekende weten en het bestuur gaat er mee aan de slag. Sponsoring kan op verschillende manieren, advertentie in het clubblad, bordreclame in de zaal, shirtsponsoring etc.etc.

Competitie

Ja, de voorjaarscompetitie 2001 is inmiddels begonnen. En ook al zal het nog niet bij iedereen zijn door gedrongen: dit is een gedenkwaardige competitie. Het is namelijk de laatste competitie waarin gespeeld wordt met de 38 mm ballen! Vanaf september speelt iedereen, zowel jeugd als senioren met de 40 mm bal.
Na afloop van de competitie, zo half april kunnen we de huidige 38 mm ballen vaarwel zeggen. Dus wie dan nog 38 mm ballen heeft neem ze mee naar de club en wellicht kunnen we er iets moois mee doen.
Deze competitie zijn we ingegaan met 7 teams, 4 senioren- en 3 jeugdteams.
Ik wens iedereen vanaf deze plaats veel speelplezier…en bedenk: winnen is mooi, maar sportiviteit moet te allen tijde voorop staan!

Onderhoud zaal

Tijdens de afgelopen bestuursvergadering hebben wij gesproken met de heer Koedooder eigenaar en beheerder van het complex, waar ook ons Koetshuis deel van uit maakt. Er zijn een aantal zaken doorgesproken, zoals de daklekkage, vervangen van het slot op de buitendeur en diverse aanpassingen aan het licht o.a. ook het niet branden van de noodverlichting en het vrijhouden van de trap naar de snackbar. Deze dient als nooduitgang en hoort dus te allen tijde vrij te zijn om in geval van calamiteiten snel het Koetshuis te kunnen verlaten. We hebben allemaal kunnen zien op 1 januari, wat het niet hebben of niet kunnen vinden van een nooduitgang voor dramatische gevolgen kan hebben.

De heer Koedooder heeft alles genoteerd en gaat met onze wensen aan de slag. Binnenkort zult u hier meer over horen of zien natuurlijk.
Tot zover voor deze maand,
Tot ziens in het Koetshuis,
Met vriendelijke sportgroeten,

Huub Koen


Naar bovenVan de bestuurstafel

Het einde van het jaar is nabij en de najaarscompetitie is afgelopen. We hebben twee kampioenen nl. het 2e team bij de jeugd. Zij gaan nu 3e klas spelen. Van harte gefeliciteerd met dit mooie succes. Bij de senioren is ook het 2e team kampioen geworden. Zij gaan nu 4e klas spelen. Ook zij van harte gefeliciteerd.

Jammer hoor, het 40mm-balletje mag nog niet gebruikt worden bij de jeugd. Zij moeten dus ook nog een paar maanden wachten.

Ook bij het tafeltennis gaat men meer en meer over op de techniek en het gebruik van de computer. Het  boekje de ‘’T.T.R.’’ komt vanaf 1-1-2001 per e-mail bij diverse mensen op het scherm.

De ledenlijst is door Sjaak bijgewerkt tot 31 december. Jammer dat een aantal leden heeft opgezegd

Ik wens jullie allen een gezond en sportief 2001.

MP


Naar bovenOverzicht bardienst en opening clubgebouw
bij de thuiswedstrijden van de voorjaarscompetitie 2001

 

Datum

Wedstrijden

Bardienst

Zaal openen

1

2 februari

A-Merk 1 - DOV 7
A-Merk 2 - DITO 6
A-Merk 3 - Disnierats 17
A-Merk 4 - Spoetnik ’81 5

A-Merk 4

Huub Koen

2

23 februari

A-Merk 1 - Disnierats 10
A-Merk 2 - Treffers 4
A-Merk 3 - DOV 11
A-Merk 4 - *** vrij ***

A-Merk 1

Huub Koen

3

16 maart

A-Merk 1 - Victors 3
A-Merk 2 - De Roemer 2
A-Merk 3 - Typhoon 4
A-Merk 4 - Puinhoop United 3

A-Merk 3

Huub Koen

4

30 maart

A-Merk 1 - Noordkop 3
A-Merk 2 - Disnierats 11
A-Merk 3 - Spirit 11
A-Merk 4 - Spirit 19

A-Merk 2

Huub Koen

5

20 april

A-Merk 1 - VVW 3
A-Merk 2 - DOV 6
A-Merk 3 - Olympia 14
A-Merk 4 - Limmen 6

A-Merk 4

Huub Koen

 

 

Naar bovenA-Merk 1:  …….. De kop is eraf!

De voorjaarscompetitie is gestart. Voor ons A-Merk 1 met een uitwedstrijd tegen De Victors 3 uit Obdam.
Deze competitie zijn we in dezelfde samenstelling begonnen als de afgelopen competitie, Wim Stroet, Hein Leliveld, Huub Koen en reserve aller reserves Pierre de Vos.

Moest Hein het in de najaarscompetitie grotendeels laten afweten door z’n polsblessure, ook bij de eerste wedstrijd moest hij verstek laten gaan. Niet door de blessure, die is genezen, maar onder het motto van ‘’business before pleasure’’. Omdat Pierre een soort gelijke reden had, moesten we op zoek naar een derde man en dat werd een van de grootste talenten van de vereniging: Willem v.d.Veen.
Op de heenweg schatte Willem in, dat hij er toch wel twee zou moeten kunnen winnen, waarop Wim reageerde met: "Nou dan verliezen we in ieder geval met niet meer dan 8-2!"
Dat werd het gelukkig niet. Victors 3, net gedegradeerd uit de derde klas, bleek een goede, net iets te sterke, maar ook gezellige tegenstander.
Ik zal niet alle partijen behandelen, want dat zou te lang gaan duren, maar de stand ging globaal als volgt.

Huub verloor z’n eerste partij, waarna Wim de stand weer gelijk trok.
En toen kwam Willem. En ja de 4e klas is toch nog een maatje te groot. Wat heet een maatje, Willem begon tegen Sander Huitema en die schatten wij toch wel in op een kleine 2.05 m! Afijn, 2-1 achter dus. Daarna volgde een hele goede dubbelpartij van Wim en Huub, die in drieën werd gewonnen.Door een tweede overwinning van Huub stonden we halverwege op een 3-2 voorsprong. Dit konden we helaas niet vasthouden. De drie daaropvolgende partijen gingen verloren, alvorens Huub de stand naar 5-4 tilde.

In zijn laatste partij moest ook Wim zijn meerdere erkennen in Rob Driessen, hetgeen leidde tot de 6-4 eindstand in het voordeel van De Victors.

Desondanks gingen we met een redelijk tevreden gevoel naar huis.

Willem heeft beloofd nog harder te gaan trainen op de maandag en ook het spelen in de 5e klas zal zijn spelpeil nog omhoog kunnen trekken.

Een van de drie (+1)

Naar boven


j

Naar bovenToernooien

Hallo allemaal, we beginnen weer een nieuw jaar, hopelijk hebben jullie er weer zin in.

De Afdelingskampioenschappen

De eerste wedstrijden zijn alweer gespeeld. Helaas waren Paul en Ferdy ziek. 
Er waren op dit toernooi geen zieken onder de meisjes……
Michel, Tijmen, Lee-jon, Wouter en Mirella waren wel van de partij.

’s Morgens zijn de dubbels gespeeld. Mirella werd met haar dubbelpartner Tanja Schouten van Disnierats tweede, na een heel spannende finale. De tweede game werd 27-25 voor de Spiritmeisjes en de derde game was ook voor hen.
Na een heerlijk patatje en een kroketje of kaassoufflé erbij, begonnen om 13.00 uur de enkels.
Eerst speelde iedere speler in een poule, daarna was er een afvalsysteem.
Eenieder heeft zijn best gedaan, maar helaas behaalde niet iedere speler de finale.
Mirella werd derde in haar klasse, Mirella gefeliciteerd met je twee prijzen.

Meerkampen

14 Januari mocht Wouter meedoen met de tien sterkste spelers van de 3e klas, omdat hij zo goed gepresteerd had in de competitie. Deze wedstrijden werden gespeeld bij Treffers te Bovenkarspel.
Om mee te mogen doen moet je dus al goed kunnen presteren in die klasse, anders mag je niet meedoen. Vele wedstrijden waren moeilijk, maar hij heeft er toch twee gewonnen. Goed gedaan Wouter.

Naar bovenDe jaarvergadering voor de jeugd

Woensdag 17 januari om 20.00 uur, in de zaal van A-Merk.

Na de koffie zijn we met de aanwezige mensen de puntjes nagelopen die op de agenda stonden.

A: contributie voor het eerste jaar dat iemand lid is.
B: contributie voor jeugdleden t/m 17 jaar, na het eerste jaar.
C: contributie voor jeugdleden die competitie spelen. 
De hoogte van de contributie zal ook afhankelijk zijn van de sponsor. Nu wordt A-Merk jaarlijks gesponsord door Karsten, maar of dit ook zo zal blijven, is nog de vraag.

De vergadering werd afgesloten om 20.45 uur. Ik bedank alle aanwezigen.


Naar bovenCompetitie

De voorjaarscompetitie
De nieuwe indeling is weer binnen en de nieuwe indeling is gemaakt.
BEWAAR DIT BOEKJE GOED gedurende de hele competitie.
Als je thuis competitie speelt, is het de bedoeling dat de thuisspelende teams inspelen van 9.30 tot 9.45 uur, zodat de tegenstanders kunnen inspelen van 9.45 tot 10.00 uur. Zorg dus dat je 9.30 uur aanwezig bent.
Ik wil van iedere wedstrijd een verslag zien, liefst direct na de wedstrijd.


Naar bovenDiverse

Ouder-kind toernooi

Op zondag 25 februari willen we dit toernooi weer organiseren. Ouders/buren/neven/nichten/vriendjes/kinderen van senior-leden, iedereen die wil mag mee doen. Geef je even op, zodat ik enig idee krijg hoeveel mensen er zullen komen.

Het toernooi zal zijn van 11.00 tot 14.00 uur.

Appeltaart of andere hapjes/drankjes zijn van harte welkom, we maken er gewoon een gezellig toernooitje van. Het gaat niet om prijzen of bekers, maar het is een gelegenheid om eens met je vriendje/vriendinnetje te spelen. Of je speelt tegen je papa en/of mama. Aan de kant ziet het er altijd makkelijk uit, maar zo makkelijk is het nog niet. Daag je vader/buurman of vriend eens uit, die altijd zegt dat hij het beter kan.

Clubkampioenschappen voor de jeugd

Vorig jaar werden deze in april gespeeld, dit leek te laat in het seizoen.
Het liefst wil ik dat alle jeugdleden meedoen. Ook de kinderen die geen competitie spelen of die nog niet zo lang lid zijn.
We willen het op zondag 11 maart organiseren. Van 11.00 tot ongeveer 14.30 uur.

Wouter is onze huidige clubkampioen. Wouter kennende zal hij zijn best doen om dat te kunnen blijven. Ik ben benieuwd.
Ouders mogen best komen kijken en aanmoedigen. Tot ziens dan maar.

 

De jarigen

Lee-Jon Otten
vrijdag 9 februari 14 jaar

Michel Pronk
vrijdag 9 februari 14 jaar

Ruben Leemeijer
donderdag 22 februari 13 jaar

Ferdy Molenaar
vrijdag 23 februari 13 jaar

Wij wensen jullie een griezelig gezellige verjaardag toe. . . . .

Naar boven
 

 

 

Naar startpagina