Terug naar archief .

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 21 - Nummer 2 – maandag 6 november 2000.

De voorzitter
Afdeling Leden&Financiën
E-mail ontwikkelingen
A-Merk 1 (verslag)
  Jeugdrubriek
Acties/Jarigen
Toernooien
Competitie

Van de voorzitter

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Het seizoen is weer in volle gang, de competities draaien volop met tot nu toe, zowel bij de senioren als bij de jeugd, over het algemeen positieve resultaten.
Verder zijn er de afgelopen periode niet echt schokkende zaken gebeurd. Dus ik zal het deze keer kort houden.

Holland - Noord

Het afdelingsbestuur is tot nu toe twee keer bij elkaar geweest en zo langzamerhand wordt aardig in kaart gebracht welke zaken de aandacht verdienen, zoals onder andere het samenvoegen van de ledenadministraties van de oude afdelingen NHNK en Randstad Noord. Vanaf 1 januari 2001 moet dit zijn beslag gaan krijgen.

Verder worden er diverse commissievergaderingen gehouden, enerzijds om eens met elkaar kennis te maken en anderzijds om te komen tot een goede taakverdeling voor alle commissieleden. De commissie Toernooien en Evenementen onder leiding van ondergetekende zal tezamen met de commissies Jeugdzaken en KVSO op 11 november aanstaande bijeenkomen. De reden om deze drie commissies tezamen te nemen is gelegen in het feit, dat een aantal mensen in meer dan één commissie zitten en dat de taken elkaar hier en daar (nog) overlappen.

Grote Clubactie

Is ook deze keer weer een groot succes geworden en dan met name door de inzet van onze jeugdleden, waarvoor ik iedereen vanaf deze plaats hartelijk dank wil zeggen! Van Sjaak Deen heb ik begrepen, dat Tijmen Spiering zijn verkooprecord van vorig jaar heeft overtroffen, klasse Tijmen!

Toernooien

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober vond in Sporthal De Opgang in Zwaag weer het zogeheten B/C-ranglijst toernooi plaats. Een toernooi voor jeugd uit heel Nederland, waar ook diverse A-Merk jeugdleden aan hebben deelgenomen. Half december is in Zuid-Scharwoude weer het Spirittoernooi en ook daar verwacht ik weer een groot aantal jeugdleden van onze vereniging te zien.

Voordeur Koetshuis

Sinds het glas van de voordeur gesneuveld is en vervangen door hout, is de ingang naar ons Koetshuis niet voor iedereen even gemakkelijk te vinden, met name voor onze tegenstanders.

Herman Pelk heeft daar nu iets aangedaan door de deur te voorzien van twee prachtige tafeltennisbatjes. Het ziet er keurig uit en verschaft ook weer een stukje duidelijkheid.

Ledenbestand

Tot slot nog even een woordje over ons ledenbestand. Dit is gelukkig in een opgaande lijn. De afgelopen maanden hebben wij verschillende nieuwe leden mogen verwelkomen, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Het aantal jeugdleden is inmiddels even groot als het aantal seniorleden, beiden 25, dus totaal hebben we nu precies 50 leden. Laten we hopen dat deze ontwikkeling zich de komende tijd blijft doorzetten.

Tot ziens in het Koetshuis,

Met vriendelijke sportgroeten, Huub Koen


Naar bovenAfdeling Leden en Financiën

Veel nieuwe leden

In de afgelopen 1½ maand is het ledental flink gegroeid. Hieronder volgen de namen van de nieuwkomers:

Jeugd Senioren
Ruben Leemeijer Pierre de Vos
Michel Pronk Gerrit Spaarkogel
Tijmen Kluit  
Mark Zeilstra  
Samantha Zeilstra  
Siem Rood  

Pierre de Vos is een oude bekende, en zullen de meeste nog wel kennen. Alle nieuwe leden een fijne tijd toegewenst bij A-Merk.

Op de cent nauwkeurig

Menigeen heeft zich sinds de prijsverhoging van de consumpties al eens op het hoofd gekrabd om aan het einde van een competitieavond de totaalbedragen uit te rekenen. Vermenigvuldigen, optellen, gek wordt je ervan, vooral bij grootverbruikers. Onder op het kantineformulier staat wel een handig tabelletje om de consumpties van f 1,75 snel af te lezen, maar dat is misschien niet voldoende. Daarom is er ook nog een rekenmachientje aangeschaft. En verder is er een nieuw barreglement, dat bewust héél beknopt is gehouden, dus kleine moeite om even door te lezen. Onder aan dat nieuwe reglement staan ook nog eens 2 tabellen: eentje voor de consumpties van f 1,75 en een voor f 2,25 (beide tot 20×).

Gewapend met tabellen en de rekenrakker moet nu zelfs de meest notoire drinker geen problemen meer opleveren, financieel gezien dan.

Grote Clubactie breekt alle records

Alle loten zijn inmiddels verspreid onder de leden. Tijd dus voor een overzicht van de resultaten.
De jeugdleden hebben behoorlijk hun best gedaan, zij reserveerden 271 loten in de voorverkoop. Een fantastisch resultaat, dat mede tot stand kwam door Tijmen Spiering, die er liefst 75 wist te verkopen. Dit is werkelijk superklasse! Als dank voor zijn inzet heeft hij een cadeaubon ontvangen. Maar ook de andere jeugdleden hebben natuurlijk hun bijdragen geleverd. Enkele toppers onder hen zijn Ferdy en Mirella Molenaar, René, Martin en George Ruijter. Alle jeugdleden nogmaals hartelijk bedankt! Uit de opbrengst is inmiddels de aanschaf van een minitafel bekostigd.

Het totale aantal door onze club verkochte loten bedraagt 369. De netto opbrengst bedraagt (als iedereen betaald heeft) bijna f 1.650, dat is f 570 meer dan vorig jaar.

Vanaf 10 november wordt de trekkingslijst gepubliceerd, onder andere op onze website, Weekblad Westfriesland op Zondag 12 november en op het prikbord in de zaal.

P.S: Willen degenen die de clubloten nog niet hebben betaald, dit zo spoedig mogelijk doen? Alvast bedankt.

 Sjaak


Naar bovenE-Mail ontwikkelingen...

Ook voor het clubblad zijn er elektronische ontwikkelingen gaande. Zo komt bijvoorbeeld 90 procent van het kopij per e-mail binnen. Ook wordt een groot deel van het clubblad gelijk op internet gepubliceerd.

Als het clubblad klaar is voor de drukker, gaat het geheel naar Sprint Print, waar het geheel wordt gekopieerd, gevouwen en geniet, zodat er ongeveer 50 handzame boekjes ontstaan. De aanlevering van het kopij naar het drukwerkbedrijf gaat tegenwoordig ook per e-mail. Hierdoor ontstaat een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van het drukwerk. De tekst is scherper en de plaatjes worden beter afgedrukt.

Wilt u in het vervolg het clubblad ook per e-mail ontvangen? Laat dit dan even weten aan Paul Molenaar, of mail het even door:

Naar bovenA-Merk 1: blessures en andere ongemakken!

Voor het eerst sinds jaren was A-Merk 1 teruggebracht tot drie man, Hein Leliveld, Wim Stroet en Huub Koen. Door omstandigheden was in het tweede team behoefte aan een extra kracht, reden waarom Herman Peerdeman daaraan was toegevoegd.
Maar juist op het moment, dat je het niet kan gebruiken slaat het noodlot toe: een kleine week voor aanvang van de competitie probeerde Hein op een ietwat onorthodoxe manier peren te plukken en met een halve Rietberger (voor ingewijden in het kunstschaatsen) deze peren naar zijn zoon te werpen. Doch niet alleen de peren, hij wierp tevens zichzelf voor de voeten van zijn zoon, echter niet zonder ongelukkig met zijn rechter(speel)hand op een muurtje te landen. Gevolg een gebroken hand en voorlopig enkele weken gips.

Wat nu? Hulp kwam er uit onverwachte hoek. Pierre de Vos was de week voor de val van Hein weer eens bij A-Merk verschenen. Ooit deel uitmakend van het supertrio Paul Visser, Herman Peerdeman en Pierre de Vos was dit team beroemd en berucht in de afdeling NHNK. Pierre wilde na pakweg twee jaar stilstand eens kijken of het batje en het balletje nog wilden doen wat hij graag ziet en dat bleek mee te vallen. Bij zijn tweede training een week later hebben wij hem daarom meteen gestrikt en een contract voor onbepaalde tijd laten tekenen en toegevoegd aan het spelers arsenaal van ons team.

Goed, wat heeft dit alles tot nu toe opgeleverd.

Wedstrijd 1: A-Merk 1 - Spirit 9

Opstelling: Pierre, Herman, Huub. Ik zie u denken, Herman? Die staat toch in A-Merk 2? Dat is juist, maar op deze avond vond Wim het nodig om jarig te zijn, vandaar dat wij al direct een beroep moesten doen op Herman.
Uiteindelijk wisten wij deze wedstrijd met 7-3 te winnen, dus ondanks alle problemen en probleempjes een goede start van de competitie.

Wedstrijd 2: DITO 6 - A-Merk 1

Opstelling: Herman, Wim en Huub. Ik zie u weer denken, Herman? Die staat toch in A-Merk 2? Dat is juist, maar Pierre kwam er net op tijd achter dat hij al een vakantie had geboekt naar Italië, dus nog maar eens een beroep gedaan op Herman.
Uiteindelijk wisten we ook deze wedstrijd met 7-3 te winnen, door alle drie twee partijen te winnen en de dubbel van Wim en Huub zorgde voor het zevende punt.

Wedstrijd 3: A-Merk 1 - Esopus 3

Opstelling: Herman, Wim en Huub. Inderdaad Pierre z’n vakantie was nog niet voorbij.
Een bekende tegenstander, Esopus 3, ongeveer anderhalf jaar geleden troffen wij elkaar ook in de 3
e klas. Toen won Esopus thuis met 6-4, terwijl wij hetzelfde deden in onze thuiswedstrijd. Aan beide kanten één wijziging in de opstelling, maar dat maakte voor het geringe krachtsverschil niet veel uit. Deze keer werd het 5-5, na tussenstanden van 3-1 en 3-5.

Wedstrijd 4: Alkmaar ’71 4 - A-Merk 1

Opstelling: Wim, Huub en ….Willem v.d. Veen! Pierre, wel terug van vakantie, helaas nog niet beschikbaar, Herman Peerdeman door zijn maximale aantal van drie invalsbeurten heen, het gips er bij Hein wel af, maar vooralsnog niet wedstrijdfit, zie daar de verklaring van het meespelen van Willem.

Alkmaar ’71 4 met al bijna een straatlengte voor op de concurrentie met één been in de derde klas had aanvankelijk niet zoveel zin om te spelen, want er was niemand zo slim geweest om een sleutel van hun speelzaal mee te nemen. Gelukkig stonden we wel al binnen en genoten van geoefende en minder geoefende schaatsers op de ijsbaan van Alkmaar. Rond half 7 (we hadden om 6 uur moeten spelen) kwam er toch nog iemand met de sleutel en konden we naar binnen. Om een lang verhaal kort te maken, gelukkig wist Huub de eer nog te redden, of wel een 9-1 zege voor Alkmaar ’71.

Na vier wedstrijden hebben wij aldus 20 punten gehaald en met alleen de wedstrijd tegen Disnierats 8 nog voor de boeg bivakkeren wij rond de 3e/4e plaats.

Hoe het verder zal gaan leest u in de volgende Tafelstennis. U kunt uw voorspellingen met betrekking tot de opstelling, waarin de volgende wedstrijden gespeeld zullen worden tot een uur voor de wedstrijd inleveren bij ondergetekende.

Naar bovenEén van de drie

 


j

Naar bovenActies

De Grote Clubaktie

Jullie hebben weer jullie best gedaan, de een iets meer dan de ander ( het aantal loten wat is verkocht loopt van 5 tot ruim over de honderd.) Tijmen heeft de meeste loten verkocht, als je echt wil weten hoeveel loten hij heeft verkocht, vraag het hem zelf. (Ruim honderd).
Hartstikke bedankt allemaal!

De Deen Actie

Nog een week en deze actie is alweer afgelopen. Wat precies het resultaat zal zijn is nog afwachten, maar alle beetjes helpen.


De jarigen

Maandag 6 november Paul Bregman, 12 jaar
Vrijdag 10 november Mirella Molenaar, 11 jaar

Naar bovenToernooien

B/C ranglijsttoernooi

Zaterdag 21 oktober hebben Ferdy, Lee-Jon en Paul meegedaan aan het landelijke toernooi in Hoorn. Prijzen zijn er niet gehaald, maar leerzaam was deze dag wel.
Ik (José) heb leuke wedstrijden gezien. Paul kwam in de troostronde heel ver, helaas net niet in de prijzen.
Zondag heeft Mirella meegedaan bij de B-spelers, dit was het eerste toernooitje bij de B-speelsters. Na de vierkamp kwam ze in de troostronde. Winnen was er niet bij, maar dat kan ook niet altijd.

Uitwisseling: A-merk, Disnierats en De Victors

Dit jaar doet De Victors (uit Obdam) voor de eerste keer mee. Het is een toernooi vooral voor kinderen die nog weinig tot geen ervaring hebben met tafeltenniswedstrijden.

Ik wil graag twaalf enthousiaste kinderen. Enkelen hebben zich al aangemeld.

Welke vader of moeder wil ook rijden, want zoveel kinderen passen niet in onze auto.

Spirittoernooi

16 December is dit gezellige toernooi weer. Opgeven kan al, er hangt een lijst aan het prikbord van de club.

Vervoer: welke ouder wil rijden, ik hoor het graag.
Kosten: f 12,50 hiervan worden betaald een patatje en het vervoer naar Goudkarper (en weer terug).

Het inschrijfgeld wordt door de vereniging betaald.
Vorig jaar waren we met een grote groep en het was erg gezellig.

Afdelingskampioenschappen

Deze wedstrijden worden gehouden in Hoorn, dus vlakbij.
Wanneer? Zaterdag 20 januari 2001.
Je kunt deze datum alvast vrijhouden als je mee wilt doen.
Aan het prikbord hangt een lijst om je in te schrijven.
Kosten f 5,- (dat is bijna GRATIS)

Het tafeltennisfeest

Op zaterdag 23 december wordt er een tafeltennistoernooi georganiseerd voor kinderen die kennis willen maken met de tafeltennissport.
Kinderen van de lagere scholen krijgen een uitnodiging.
’s Morgens komen de kinderen van groep 3 t/m 6 van 10.00 tot 12.00 uur. Bij deze groep heb ik hulp nodig, want veel kinderen kennen de spelregels niet. Wie wil mij komen helpen?
’s Middags komen de kinderen van groep 7 en 8, ook hier kan ik wel wat hulp gebruiken. Deze groepen spelen van 13.00 tot 15.00 uur.

Competitie

Helaas zijn er geen verslagen ingeleverd door de jeugdleden die daar voor zijn gevraagd.
Jammer, wij organiseren allerlei evenementen en proberen het gezellig te maken. Daar hoort ook een gezellig clubblad bij en liefst
Naar bovenook een kleine inbreng van jullie zelf, de vereniging dat zijn jullie.

 

 

 

 

 

Naar startpagina