Terug naar archief .

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 21 - nummer 3 – vrijdag 8 december 2000

De voorzitter
Van de bestuurstafel
Cijferwerk
A-Merk 1 (verslag)

 

Jeugdrubriek
Acties
Toernooien
Competitie
Diverse

Van de voorzitter

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

De afgelopen maand zijn er geen echt schokkende zaken gebeurd, dus ik zal het deze keer kort houden.

Holland - Noord

Zaterdag 11 november is er een vergadering geweest met commissieleden van de commissies Jeugdzaken, Toernooien en Evenementen en KVSO. Het was een zeer nuttige vergadering, waarin na een kennismakingsrondje, de diverse evenementen van de afdeling onder loep werden genomen, zowel voor senioren als voor de jeugd.

Voor de organisatie van een klein aantal evenementen is in de betreffende commissie nog een vacature, bijvoorbeeld voor de organisatie van de in januari en februari 2001 te houden 10- en 12-kampen in onze regio. Ondergetekende heeft dit de afgelopen 11 jaar georganiseerd, helaas is er nog geen opvolger gevonden, zodat doorgaan nog steeds op losse schroeven staat. Wel is na afloop van de vergadering alvast geloot voor de verdeling van de diverse 10- en 12-kampen over de verschillende verenigingen.

Deen Sponsoractie

Woensdag 15 november jl. zijn Sjaak en ondergetekende tezamen met vertegenwoordigers van vele sportverenigingen uit Hoorn en directe omgeving aanwezig geweest bij de feestelijke uitreiking van de cheques door de firma Deen in het kader van de Deen Jeugdsponsor actie.

De zaal was afgeladen vol, 63 verenigingen waren vertegenwoordigd om uit handen van de filiaalhouders de cheques in ontvangst te nemen. Het was een heel geslaagde avond, waar geldbedragen van een kleine fl 1000,- tot bijna fl 8000,- werden uitgedeeld. Totaal over alle filialen van Deen (niet alleen in Hoorn, maar o.a. ook in Den Helder, Bovenkarspel, Medemblik en Purmerend) werd f 515.000,- verdeeld!

Zoals u al in ons clubgebouw heeft kunnen zien hebben ook wij een mooie cheque gekregen van fl 1248,- ten bate van de jeugd.

Een speciaal woord van dank in deze is wel op zijn plaats voor José Molenaar, die ervoor heeft gezorgd, dat wij aan deze actie hebben meegedaan. José, ik denk ook namens alle jeugdleden, hartstikke bedankt!

Competitie

De resultaten zijn deze competitie zowel bij de senioren als bij de jeugd van goed tot zeer goed niveau. Bij de senioren staat A-Merk 2 bijna op het punt te promoveren naar de 4e klas, wat een prachtige prestatie mag worden genoemd. De afgelopen jaren werd vaak tegen degradatie gevochten, maar dit seizoen, met versterking van een ‘herboren’ Herman Pelk en Herman Peerdeman, dus een heel ander beeld. Laten we hopen dat de bloemen binnenkort overhandigd kunnen worden.

A-Merk 3 ging ook heel lang mee in de race om het kampioenschap, maar door nipte nederlagen de afgelopen 2 weken tegen de directe concurrenten moesten zij afhaken.

Nu het einde van de najaarscompetitie in zicht komt, wil ik eenieder, met name de senioren, alvast aansporen na te denken over de teamindelingen voor de voorjaarscompetitie. Heeft u wensen, problemen, ideeën of andere op- of aanmerkingen, laat het ons (met name onze wedstrijdsecretaris Herman Pelk) even weten, dan kan daar bij de indeling van de teams rekening mee worden gehouden.

Een tweede puntje wat ik even wil aanroeren is het volgende. Het is mij opgevallen dat diverse spelers tijdens competitiewedstrijden niet in clubtenue (Rood A-Merk shirt en zwarte broek) spelen en dat vind ik jammer. Tenslotte vertegenwoordig je de vereniging en is het spelen in clubtenue verplicht tijdens competitiewedstrijden. Heeft u geen A-Merk shirt, draag dan in ieder geval een rood T-shirt of kijk anders nog eens in onze voorraadkast in de rookruimte, wellicht is er nog een shirt in uw maat aanwezig (niet vergeten af te rekenen met onze penningmeester).

Aangezien dit alweer de laatste Tafelstennis van het jaar 2000 is wil ik u vanaf deze plaats hele fijne kerstdagen toewensen, geniet ervan, en een goede jaarwisseling en laten we hopen, dat 2001 weer een mooi jaar mag worden met voor u allen een goede gezondheid en veel, met name sportieve, hoogtepunten.

P.S. Vergeet u niet op te geven voor ons Kaas- en Worsttoernooi op 15 december aanstaande. In welke spelvorm een en ander wordt gegoten is nog niet bekend, maar dat het gezellig wordt staat als een netje op een tafeltennistafel!

Tot ziens in het Koetshuis, met vriendelijke sportgroeten,

Huub Koen


Naar bovenVan de bestuurstafel

 • - Aan de muur verschijnt binnenkort een nieuw reclamebord. Kijk dus maar goed!
  - Er is nog niet genoeg licht in de zaal. Er kan nog meer bij.
 • Het is nog niet door iedereen opgemerkt, maar de buitendeur is door Herman Pelk vrolijk versierd met twee tafeltennisbatjes. Iedereen weet nu waar hij/zij moet zijn.
 • De jeugd gaat ons voor met betrekking tot het spelen met het grotere balletje. Ze beginnen waarschijnlijk al op 1 januari 2001. De senioren moeten nog even wachten.
 • Het aantal leden van de vereniging blijft maar stijgen. Alweer 2 nieuwe leden, een jeugdlid en een seniorlid.
 • Alweer een extra financiële bijdrage. De jeugdsponsoractie van de firma Deen supermarkten heeft voor de jeugd een leuk bedrag opgeleverd.
 • Herman Pelk is niet tevreden met de tafeltennistafels. Zijn er nog anderen die er ook zo over denken? Praat eens met Herman.

 • Naar bovenCijferwerk (3) – Ledenbestand onder het mes

  Zo tegen het einde van het jaar is het weer tijd voor een aflevering van de rubriek waarin onze vereniging op een andere manier wordt bekeken. Geen competitiestanden of winstpercentages, maar een nadere analyse van ons ledenbestand, uitgedrukt in cijfertjes.

  • Aantal leden
  • Waarvan competitiespelend
  Senioren

  26

  16

  Jeugd

  26

  14

  Totaal

  52

  30

  Het jaar 2000 is een goed jaar voor A-Merk. Tot nu toe 13 nieuwe leden en 5 opzeggingen.

  Aantal vrouwelijk

  9

  Aantal mannelijk

  43

  waarvan jeugd

  6

  Waarvan jeugd

  20

  - senioren

  3

  - senioren

  23

  De conclusie is hier duidelijk: we hebben te maken met een enorm "gat" tussen de jeugd en de senioren. We hebben geen enkel lid tussen de 20 en 30! Hopelijk komt daar de komende jaren verandering in, als er jeugdleden doorstromen naar de seniorenstatus, iets wat in de afgelopen jaren niet erg wou lukken.

  De meest belangwekkende hitlijsten

  1. Gerard Korse / Wim Stroet
  2. Paul Molenaar
  3. Sjaak Deen
  4. Niek Imming
  5. Dirk Lakeman
  6. Piet de Boer
  7. José Molenaar
  8. John Buijsman
  9. Ben Loo
  10. Herman Peerdeman (nieuw)
  • De oudste leden (leeftijd)
  1. Niek Imming (erelid)
  2. Joop Mus
  3. Piet de Boer
  4. Gerard Masselink
  5. John Buijsman
  6. Herman Pelk
  7. Ben Loo
  8. Hein Leliveld
  9. Marga van der Peet
  10. Wim Stroet
  • De jongste leden (leeftijd)
  1. Samantha Zeilstra
  2. Tijmen Kluit
  3. Mark Zeilstra
  4. Margriet Slippens
  5. Geertje van Engen
  6. Rens Olijve
  7. Mirella Molenaar
  8. Hester van den Bergh
  9. René Ruijter
  10. Floris Blaauwbroek

  Zo, dat was het weer voor deze keer. Doe ermee wat je wilt, misschien kun je het gebruiken voor een interessante scriptie over "Tafeltennis in Westfriesland" of zoiets. Tot de volgende aflevering.

  Sjaak


  Naar bovenA-Merk 1: stabiele subtopper

  Vorige maand heb ik u verteld over de personele problemen bij A-Merk, maar gelukkig is het meeste leed geleden. De blessure van Hein heeft zich gelukkig nog dermate voorspoedig hersteld, dat hij inmiddels al weer twee wedstrijden achter de rug heeft.

  Sinds het vorige verslag hebben we vier wedstrijden gespeeld met wisselend succes, twee keer winst, één keer gelijk en u raadt het al, één keer verlies.

  Wedstrijd 5: A-Merk 1 - Disnierats 8

  Opstelling: Wim, Huub en Gerard.
  Gerard Masselink, steunpilaar uit team 3, onder het motto iedereen moet een kans krijgen om te ruiken aan de 4e klas. Gerard heeft laten zien in ieder geval uit het goede hout gesneden te zijn wat inzet betreft, maar dat hoef ik de mensen, die regelmatig met Gerard trainen op de maandagavond niet uit te leggen. Gerard is heerlijk fanatiek en laat menig zweetdruppeltje achter in ons Koetshuis.

  Deze wedstrijd stond in het teken van de strijd om de 2e en 3e plaats. Uiteindelijk moesten wij met 6-4 het onderspit delven en dus even in de wachtkamer (plaats 3 dus) in de jacht op de tweede plaats.

  De punten werden gescoord door Wim 1x en Huub 3x en geheel tegen onze gewoonte in, ging de dubbel verloren na een zeer spannende driesetter.

  Wedstrijd 6: Spirit 9 - A-Merk 1

  Opstelling: Wim, Huub en Sjaak. Deze keer was de beurt aan Sjaak Deen om het eerste team te complementeren. Hein was inmiddels al wel weer in training, maar helaas nog niet wedstrijdfit zoals dat zo mooi heet.

  Op zaterdag 11 november togen wij (zonder lampion) naar Langedijk om Spirit 9 te bekampen. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd gepland op 18:00 uur, maar aangezien Wim diezelfde avond nog een (ander) feestje had, werd in overleg besloten om die middag om 16:00 uur te beginnen.

  Toen echter dreigde dat Wim zijn feestje niet op tijd zou halen, hebben wij vriendelijk gevraagd of Wim z’n laatste partij wat naar voren geschoven kon worden, zodat hij met zijn Lida, die zat te wachten, toch nog op tijd zou kunnen vertrekken. Hier werd echter vrij bot op gereageerd: ‘’daar beginnen we niet aan, we zijn al eerder begonnen, dus…’’. Resultaat: Wim richting douche na z’n tweede partij.

  We hebben de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 gewonnen: Wim 2x, Huub 3x en de dubbel werd deze keer simpel (21-11, 21-7) in winst omgezet door Wim en Huub. Sjaak was in zijn eerste partij ook dicht bij de winst maar moest uiteindelijk in drieën (21-12, 15-21, 17-21) zijn meerdere erkennen in zijn tegenstandster.

  Wedstrijd 7: A-Merk 1 - DITO 6

  Opstelling: Wim, Huub en …..Hein. De eerste wedstrijd in de vooraf bedoelde vaste opstelling.
  Na een geslaagde trainingsavond op de maandag was Hein er weer klaar voor en dat bleek ook wel op vrijdag. Twee van de drie partijen omgezet in winst.

  Helaas bleef Wim wat achter deze avond met slechts één zege. Huub kwam ook tot twee winstpartijen en om de 6-4 overwinning te completeren werd het dubbel ook deze keer gewonnen en zeer overtuigend……….. 21-18, 22-24 en 22-20!

  Wedstrijd 8: Esopus 3 - A-Merk 1

  Opstelling: Wim, Huub en Hein. Geen commentaar.
  Thuis hadden we het moeilijk tegen Esopus en kon op het nippertje een 5-5 uit het vuur worden gesleept na een 5-3 achterstand. Dus dachten wij: waarom zouden we dat niet nog een keer doen.

  Zo gezegd zo gedaan. Na acht partijen stonden we weer met 5-3 achter en jawel eindstand 5-5!

  De punten werden deze keer gemaakt door: Wim 1x, Huub 3x en, het wordt eentonig, de dubbel, wederom een dubbel in drieën, maar nu overtuigend gewonnen in de derde met 21-12.

  In de tussenstand, met nog twee wedstrijden te gaan, tegen de nummers 1 en 2 wel te verstaan, staan we momenteel op een derde plaats met slechts 3 punten voorsprong op nummer 4. Hoe dat gaat aflopen leest u in de eerste Tafelstennis van het nieuwe jaar!

  Naar bovenEén van de drie


  j

  Naar bovenActies

  De Deen actie

  Helaas kon ik zelf (wegens bijscholing van mijn werk) niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de cheques. De uitreiking vond plaats in de Nadorst.
  Namens onze vereniging waren aanwezig: de voorzitter Huub Koen en de penningmeester Sjaak Deen.
  We zijn erg blij met al dat geld: F 1250,=.


  Naar bovenToernooien

  Uitwisseling A-Merk / De Victors / Disnierats

  Meerdere ouders reisden mee naar De Victors te Obdam.
  Petra Vlaar aldaar had de gehele middag al voorbereid. Eerst een half uurtje met allerlei rare batjes spelen, jullie hebben gedubbeld, een half uurtje pauze en daarna wat serieuzere wedstrijdjes. Limonade, snoep, koek en koffie, voor alles werd gezorgd.
  Ik hoop dat de kinderen een leuke middag hebben gehad en dat was de bedoeling.

  Spirittoernooi

  Zes kinderen hebben zich hier voor opgegeven. Helaas niet meer, we hebben namelijk 25 jeugdleden die alle weken trainen.
  16 december zullen we samen naar Oudkarspel gaan en niet zoals in het vorige clubblad stond: Goudkarper. Niemand heeft deze fout ontdekt.
  Vertrek is 8.30 uur bij A-Merk.

  Afdelingskampioenschappen

  Alle jeugdleden mogen hier aan meedoen en stiekem hopen wij dat jullie dat ook willen. Je traint om beter te kunnen tafeltennissen, daarbij is wedstrijdervaring ook heel belangrijk. Je speelt tegen andere kinderen, die ook weer ieder hun eigen wijze van spelen hebben.

  Zaterdag 20 januari.
  Te Hoorn (neem ik aan)
  Kosten f 5,= (dat is toch bijna gratis).
  Opgeven op de lijst aan het prikbord of bij Paul of José.
  Opgeven vóór 4 januari en dus ook betalen.


  Naar bovenCompetitie

  De competitie voor volgend jaar

  De eerste wedstrijd zal plaats vinden in de week van 22-28 januari.
  Mogelijk zijn er kinderen van de groep die nu nog geen competitie spelen, die dat willen gaan doen.

  Wij zullen de kinderen benaderen, want wij zien graag dat de jeugd ook competitie gaat spelen, dat hoeft niet iedere week. De meeste teams bestaan uit 4 of 5 personen, zodat je om beurten speelt.

  Een competitie bestaat uit 10 wedstrijden: 5 thuiswedstrijden bij A-Merk om 10.00 uur, de anderen zijn uitwedstrijden waarvan de tijden kunnen verschillen van 10.00 tot 14.00 uur.

  Informatie is altijd op te vragen bij Paul en/of José Molenaar.

  Jaarvergadering voor de jeugd

  Ieder jaar vindt er een jaarvergadering plaats om allerlei dingen te bespreken.

 • - Het rijden voor de competitie of met toernooien.
  - Uitleg over competitie spelen, wat er bij komt kijken.
  - Bijdrage van ouders voor de competitiespelende jeugd.
  - Contributie.
  - Allerlei andere onderwerpen/problemen.
 • Heeft u zelf iets om te bepraten, dan hoor ik dat graag.

  Ik stel nu voor om deze vergadering te houden na de training van woensdag 17 januari, dus om 20.00 uur. Dit zal U ongeveer een half uur kosten. Hopelijk zijn veel ouders aanwezig.

  José


  Naar bovenDiverse

  Vervoer

  Het vervoer van jeugdleden werd altijd netjes verzorgd van en naar huis.
  Voor toernooien wil ik dit gaan veranderen. Inmiddels hebben we 25 jeugdleden. Het bellen kost mij heel veel tijd en energie. Ik zit hele avonden te bellen.
  Daarom zal ik in het vervolg een tijd afspreken bij de club.

  23 december

  Dan is er een scholierentafeltennisfeest, (leuk woord voor scrabble) enkele jeugdleden zullen mij helpen, hier ben ik erg blij mee, maar ik kan nog meer hulp gebruiken. Wie helpt mij??? Bij voorbaat dank!

  Ik wens jullie prettige feestdagen en een goed uiteinde en hopelijk allemaal tot volgend jaar.

  Afmelden

  Het jaar loopt van januari tot januari, dus voor de mensen die af willen melden (liever niet), dit moet gebeuren vóór 1 januari.

  José


  Naar bovenMeerkampen

  Zondag moest ik meerkampen spelen. Ik was zoals wel vaker de enige van A-Merk.
  Er gingen er wel 3 van Disnierats met ons mee.
  We waren er bijna een uur te vroeg. Eindelijk mochten we beginnen. Ik moest als eerste spelen, toen kwam er iemand naar me toe lopen: ik moest naar een andere poule. Die waren een stuk sterker.
  Ik had er 2 bijna gewonnen. De andere 2 gingen wat minder goed.

  Mirella
   

   

   

  Naar startpagina