Terug naar archief .

Selectie uit Tafelstennis Jaargang 20 - Nummer 9 - vrijdag 16 juni 2000


De voorzitter | Bestuurstafel | Afd. Financiën | Een avondje uit | Jeugdrubriek |

VAN DE VOORZITTER

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Het seizoen 1999-2000 zit er op, het voetbal komt eraan. Maar voor de doorgewinterde niet-voetballiefhebbers, de deur van "Het Koetshuis" blijft deze zomer toch nog regelmatig openstaan. Een select gezelschap traint "gewoon" door, dus wilt u een beetje in vorm blijven en buiten wil het maar niet zomeren, dan kunt u gerust nog een balletje slaan.

De eerste officiële training voor het nieuwe seizoen is voor de senioren op maandag 21 augustus 2000, de najaarscompetitie start in de 4e week van september. U heeft dus ook dan genoeg gelegenheid om in vorm te komen. Getracht zal worden om zo half september nog de uitgestelde uitwisseling te realiseren met de vereniging Spinmill in Aarlanderveen. Een mooi moment om te zien of u al "competitieklaar' bent.

In het kader van de jeugduitwisseling tussen de afdelingen NHNK en Friesland is uw voorzitter op 21 mei mee geweest als begeleider. Ik mocht mee, omdat ik sinds kort deel uitmaak van de jeugdcommissie van onze afdeling. AMerk was trouwens toch goed vertegenwoordigd deze dag, want ook José Molenaar was mee en twee jeugdleden, Mirella Molenaar en Angelo ten Cate. Met de bus gingen we naar Franeker, waar de strijd werd gestreden. Was het in de afgelopen jaren zo, dat onze afdeling als sterkste uit de strijd kwam, deze keer was dat niet zo. Trouwens ook de Friezen niet: u begrijpt het al, het was een gelijkspel. Er werd door jongens en meisjes gespeeld in vier groepen, welpen, pupillen, kadetten en junioren, totaal 126 wedstrijden en aan het eind bleken beide afdelingen er 63 te hebben gewonnen. Gelukkig was er ook een pouletje van de begeleiders, waarin José en ondergetekende meededen. De Friese begeleiding was echter veel te sterk voor ons en daardoor mocht Friesland de wisselbeker in ontvangst nemen. Maar volgend jaar gaan we hem natuurlijk weer naar Noord-Holland halen. Al met al was het een hele gezellige, geslaagde dag!

Meer nieuws heb ik eigenlijk niet te melden, daarom wil ik mijn laatste bijdrage van het seizoen afsluiten met eenieder een heel fijne vakantie toe te wensen, mooi weer en voor de voetballiefhebbers de komende weken veel kijkplezier. Tot in augustus, tot de volgende Tafelstennis!

Met vriendelijke sportgroeten, Huub Koen

Naar bovenVAN DE BESTUURSTAFEL

Secretaris.
Wist U dat het veranderen van secretaris niet zomaar gaat? Vele papieren moeten van de K. van K. ingevuld worden en ondertekend.

Nieuwe competitie.
Hoera, weer nieuwe teams

1e team 2e team
Huub Koen Rob Hiddinga
Hein Lelieveld Jose Moelenaar
Wim Stroet Herman Pelk
  Herman Peerdeman
3e team 4e team
Sjaak Deen Dirk Lakeman
Willem van der Veen Ron Verbrugge
Paul van Kleef Joop Mus
Gerard Masselink Marga van der Peet

Het spelletje
Het einde is in zicht. Voor de senioren op 6 juni en voor de jeugd op 14 juni.
Maar niet getreurd, we komen weer terug en wel op 21-8 wat betreft de senioren en de jeugd is er weer vanaf 28-8.

Prijzen.
Er is een lijst met nieuwe prijzen voor de consumpties e.d. Het valt mee, het vel wordt ons niet over de oren getrokken.

Marga.Naar bovenEEN AVONDJE UIT OP 19 MEI 2000

Het was weer tijd voor ons jaarlijkse bowling-avontuur.
Dit keer ging de reis naar Medemblik. Na de gebruikelijke ontvangst met koffie en gebak (hartelijk bedankt bestuur !) begonnen de 13 aanwezigen aan de eerste bowlingronde van een uur.
Toch nog een hele kunst om alle kegels tegelijk omver te krijgen en dat met zo’n grote bal. Wij zijn eigenlijk zo gewend aan dat kleine tafeltennisballetje. Maar er werd flink gestreden. Het leek wel een tafeltennistoernooi. De scoreborden liepen vol met X-en en /-en, wat natuurlijk goed was voor de punten.

Om de armen (en de gemoederen) wat rust te gunnen werd er een discussie-ronde ingelast, besprenkeld met diverse drankjes. Marga van der Peet had intussen ieders kwaliteiten gerankschikt en maakte een nieuwe indeling. Zo kon ieder het idee krijgen om toch een heel goed bowler te zijn. Of het nu kwam door de drankjes of door het late uur, in de tweede ronde werden minder punten gescoord. Werden sommigen soms wat overmoedig ?

Na een gedegen puntentelling bleek Paul van Kleef de winnaar. Zo blijkt maar weer: De jeugd heeft de toekomst. Willem van der Veen eindigde als goede tweede, maar die had dan ook al zijn jeugdige krachten aan dit nobele spel gegeven. Piet de Boer moest genoegen nemen met een derde plaats.
Lia Hooyboer bleek de hoogste score over één spel te hebben behaald. Zowel Paul als Lia ontvingen uit handen van Marga een geweldige prijs.
Na een gezellig uurtje nazitten was tegen de klok van 01.00 uur ieder weer veilig thuis.
Het jaarlijkse bowling-avondje was ook dit jaar weer geslaagd.

uw verslaggeversteam.....

Naar bovenAfd. Leden & Financiën

De rente stijgt, de lonen stijgen, dus…….
De prijzen van een aantal consumpties zullen worden verhoogd. De redenen hiervoor zijn reeds toegelicht bij de begroting in het jaarverslag (dalende kantineomzet en afnemende sponsorinkomsten). Bovendien waren wij zo’n beetje de goedkoopste vereniging aan het worden, dus een aanpassing is wel op zijn plaats.

Hieronder zie je de nieuwe prijslijst:

ARTIKEL

NIEUW

OUD

Koffie/Thee

1,25

1.25

Amstel, Lingen’s Blond

1,75

1.50

Alle andere biersoorten

2,50

2.00

Frisdrank

1,75

1.50

AA-Drink

2,25

2.00

Wijn (flesje)

4,00

4.00

Coebergh Jenever

2,50

2.00

Chips

0,75

0.75

Mars, Nuts etc.

1,00

1.00

Overige snoepwaren

ongew.

 
Saté

3.00

3.00

Tosti

2.00

2.00

De wijzigingen gaan in met ingang van het nieuwe seizoen, in augustus dus. De berekeningen zullen, zeker bij flinke afnemers, wel iets lastiger worden omdat er minder ronde bedragen zijn. Daarom zal onder op het nieuwe kantineformulier een prijstabelletje staan van de consumpties die f 1,75 kosten (tot 15 x).

Nieuwe jeugdleden
Onze jeugdafdeling is onlangs versterkt met de 14-jarige Gerben Slippens en zijn zusje, de 10-jarige Margriet Slippens uit de Coxlaan in Westerblokker. We hopen dat zij een plezierige tijd zullen beleven bij onze vereniging.

Hopelijk zal de zon zich de komende tijd van zijn beste kant laten zien, in ieder geval wens ik je een prettige zomer en vakantie toe.

Sjaak

j

Nieuwe seizoen:

De eerste training na de vakantie is op maandag 28 augustus en woensdag 30 augustus. De tijden blijven hetzelfde.

De eerste competitiedag valt op zaterdag 30 september.

De nieuwe teams:

A-Merk 1, 4e klas A-Merk 2, 4e klas A-Merk 3, p/w 1e klas
Wouter Entius George Ruijter René Ruijter
Lee-jon Otten Sander Bos Mirella Molenaar
Tom Kuiper Frank de Vries Paul Bregman
Ferdy Molenaar Tijmen Spiering Angelo ten Cate

 

Prettige vakantie en tot 28 augustus, op de training!Naar boven